Oppassen op kind van vrienden en kind raakt gewond

09-04-2008 14:36 230 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,



Van het weekend hebben mijn vriend en ik opgepast op de kindjes van vrienden van ons. Een meisje van 3 en een tweeling van 1.

Wij hebben zelf (nog) geen kinderen en ik heb er ontzettend naar uit gezien. Het was ook hartikke leuk, wel erg vermoeiend.. ( en dat zelf met z'n tweetjes) maar ik erg genoten en mijn vriend vond het ook erg leuk. We zijn naar een park geweestm, hebben gewandeld met de bolderwagen, pannenkoeken gebakken waarbij deoudste nog mee hielp en nog veel meer.



Alleen: er is een ongelukje gebeurd: zondagmorgen is een van de tweeling gevallen op een houten kinderbankje, toevallig met zijn hoofje op een punt. Flink bloeden en een sneetje op zijn gezicht.



Ik heb hem meteen opgepakt, ik was zelf behoorlijk rustig, ben naar boven gelopen naar mijn vriend en we hebben de wond schoongemaakt, onderzocht en pleister op gedaan. Ik heb de bloedvlekken uit het truitje gewassen en natuurlijk het kindje heel erg getroost die na een tijdje weer vrolijk rondhuppelde.



Toen onze vrienden thuiskkwamen, ging moeder natuurlijk direct naar het kleintje toe en schrok. Natuurlijk en ik vind het zo erg dat het is gebeurt! Moeder is bang dat het een litteken word en vind dat heel erg (waar ik in kan komen).



Dit verwacht je toch niet als je eens je kinderen bij anderen laat! Mijn vriend en de vader van de kinderen zeggen dat een ongelukje kan gebeuren, maar ik voel mij super schuldig.



Had ik beter moeten opletten? Ik was net bezig de sokjes van het meisje van 3 aan te trekken en de tweeling mag ook van pap en man op het bankje klimmen en doen dat ook de hele dag door. Vorige week is de andere van de tweeling gevallen maar dat liep goed af.



Mijn moeder zegt dat ik nog beter had moeten opletten met andermans kinderen en misschien het bankje weg had moeten zetten. Ik voel mij super schuldig, Wat vinden jullie?



p.s de moeder vond het niet nodig om maandag naar de huisarts te gaan
Alle reacties Link kopieren
fleurtje schreef op 09 april 2008 @ 16:11:

Lisa, dat was een paar weken geleden ook in de media. Ging over overbeschermde ouders en dat zeer slecht is voor kinderen.
Vraag ik wederom wat die kriteria dan zijn van overbescherming....
Ik weet niet meer wat het was, ik heb het maar met een half oog gelezen/gehoord, ik voelde me er niet door aangesproken. Staat me alleen bij dat die kinderen echt werkelijk niets mochten van die ouders.
Alle reacties Link kopieren
korenwolf schreef op 09 april 2008 @ 16:11:

[...]



Damn, stond ik daar op? Wat een eer! Kan ik het nog goedmaken door te vermelden dat ik met kinderen voorzichtiger ben dan met pumps?
* Schrapt Korenwolf définitief van haar Pumpleenlijstje *
Alle reacties Link kopieren
Hier een bron: http://www.nrc.nl/binnenl..._kinderen_vaker_crimineel
Alle reacties Link kopieren
.
Ja grappig, er zijn inderdaad wel wat criminologische theoriëen op te noemen die tot soortgelijke conclusies komen.
Alle reacties Link kopieren
bloempje797 schreef op 09 april 2008 @ 14:48:

[...]



Daarom heb ik mijn zoon al eens van de bank laten vallen (oeps), stoot ik bijna iedere keer zijn koppie als hij in de autostoel gaat en is hij 1 keertje kopje onder gegaan in bad...
:rofl: je hebt ZO helemaal gelijk bloem!! goeie!
Ja, maar vóór dat artikel, tijdje geleden, was er ook een heel item over bij Netwerk ofzo. Het ging ook over speelplekken op kdv's waar kinderen lekker tekeer konden gaan, omdat ze dat van hun ouders niet meer leerden. Dat overbeschermde kinderen later problemen krijgen omdat ze hun eigen problemen niet op kunnen lossen: dat is ze nooit geleerd, omdat ze alles uit handen is genomen door die ouders.
Evidenza schreef op 09 april 2008 @ 16:16:

[...]





* Schrapt Korenwolf définitief van haar Pumpleenlijstje *




AIII!! Maar ik vroeg er natuurlijk om.

Overigens ben ik met boeken het voorzichtigst.
Alle reacties Link kopieren
neele schreef op 09 april 2008 @ 16:12:

[...]





Maar jij kan dan ook een kippenren vullen met de eieren op het hoofd van je kind die hij van de creche heeft schreef je toch eerder?

Dat zou voor mij dus echt veel te ver gaan.




Ja dat klopt. Maar ik schrijf nergens dat die kippenren gevuld wordt met eieren die van uit het klimrek vallen komen, waar lees je dat?



Hij rent de hele dag door, botst tegen alles aan, vaak met voorkeur tegen de tafel, en valt bij rennen en stoeien dan ook hard op de grond. en dan heb je een ei op je hoofd. Is zo gebeurd, heeft ie niet heel veel voor nodig,.

Maar hij is ook wel eens uit het klimrek gelazerd, dat klopt ook. Het laatste half jaar alleen niet meer. Hij heeft er van geleerd denk ik.

En die grote spin, zo'n groot touwenrek (mocht ie van mij niet in hoor, maar ik wilde kijken wat ie zou doen), daar wilde hij neit in,want die was te hoog. Dus zo slecht doe ik het volgens mij niet.
Alle reacties Link kopieren
alhoewel, een paar weken terug was mijn zwager aan het stoeien met mijn zoontje en opeens BENG knoerthard met zn hoofd tegen de punt van de salontafel aan.....

Janken, niet normaal meer! en diep vanbinnen was ik zo gruwelijk kwaad op mn zwager!!

Duurde trouwens ook een paar dagen (maar niet laten merken hoor) maar nu denk ik mens waar maakte je je druk om?!

Hij valt bij mij gemiddeld 3 keer per dag tegen de grond aan
Alle reacties Link kopieren
Hoeve stelt dat de relatie tussen opvoeding en delinquent gedrag 'gelukkig' niet lang blijft bestaan. Als kinderen pakweg rond de twintig jaar oud zijn, is de link tussen opvoeding en crimineel gedrag niet meer te leggen, zegt ze. ,,De opvoeding determineert niet de bestemming van het kind. Kinderen kunnen stoppen met delinquent gedrag, ook als hun ouders geen betere opvoeders worden.''



Gelukkig.....Blijft mijn dochter nog maar 17 jaar stelen en moorden!





In dit artikel (heb het helemaal gelezen) wordt op geen enkele manier ingegaan op wat ' beschermend" dan is.
Alle reacties Link kopieren
Ik weet niet of er criteria vastliggen, dat lijkt me niet. Ze zullen verschillen per ouder en per kind en per situatie.

Hier in mijn tuin is een 'klimboom'. Ik persoonlijk zou het overbeschermend vinden als je J. krampachtig uit de buurt van die boom zou proberen te houden. Ik zou het normaal vinden als je erbij zou staan als ze ging klimmen. En ik zou het abnormaal vinden als je bij me in de keuken bleef koffieleuten en dus geen zicht zou hebben op de boom, terwijl zij erin ging klimmen. Een ander zal het geen enkel punt vinden dat een net driejarige gaat klimmen in zo'n boom en zal wel aan eventueel hulpgeroep horen dat er geassisteerd moet worden.



Heb trouwens een stilzwijgend issue met mijn vriendin. Haar dochtertje van bijna drie liep zaterdag een wondje op aan ons oude wrakkige tuinbankje. De plank was doormidden. Mijn vriendin deed een beetje beschuldigend, zo van 'dat hout is helemaal verrot'. Terwijl ik dacht: ja, dat is zo, dat kun je zo zien, een van de planken zat er al gebroken en wel tussen. Maar zíj moet zo nodig in de druipende regen met haar kinderen de tuin in omdat die daar zin in hebben. Ik had de tuin niet bepaald kind-klaar gemaakt zeg maar, omdat het zulk pokkenweer was. De kinderen van mijn vriendin hebben heel vaak ongelukjes bij ons. Haar dochtertje valt altijd om met de keukenstoelen. Ook dat verwijt mijn vriendin mij een beetje, dat ik geen goede stoelen voor kinderen heb volgens haar. In dit geval denk ik dan: ze moet ook niet met de stoel wippen.

Wie heeft gelijk... in haar criteria ben ik slecht bezig met die stoelen. Ik geef haar een beetje gelijk, ook mijn kinderen vallen nog weleens om met de stoelen. Aan de andere kant: normaal op een stoel zitten maakt dat je niet omvalt. En dat moeten ze ook leren.

xx lisa.
Nou ja, daar zou ik ook pislink van worden, want je stoeit niet in de buurt van een tafelpunt...



*Was reactie op Parel*
Alle reacties Link kopieren
.
neele schreef op 09 april 2008 @ 16:24:

Hoeve stelt dat de relatie tussen opvoeding en delinquent gedrag 'gelukkig' niet lang blijft bestaan. Als kinderen pakweg rond de twintig jaar oud zijn, is de link tussen opvoeding en crimineel gedrag niet meer te leggen, zegt ze. ,,De opvoeding determineert niet de bestemming van het kind. Kinderen kunnen stoppen met delinquent gedrag, ook als hun ouders geen betere opvoeders worden.''

Geheel buiten dit topic om, maar de opvoeding kan wel degelijk een rol spelen bij delinquent gedrag op latere leeftijd. Als je daar wat voorbeelden van wil, dan wil ik die best geven hoor, maar lijkt me een beetje overbodig.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een fragment op RVU.nl gezien met als titel "recht op een buil" Helaas kan ik het niet afspelen.



Kanttekening: er zijn volgens mij natuurlijk wel ergere dingen die je als ouders je kind aan kunt doen!
Alle reacties Link kopieren
neele schreef op 09 april 2008 @ 15:58:

[quote]Dhelia schreef op 09 april 2008 @ 15:50:

[...]





Jij noemt de term roekeloos in reactie op in bomen klimmen. Dat vind ik vrij normaal voor kinderen, en ik vind ook dat eigenlijk iedereen dat zou moeten vinden. Kinderen moeten risico's nemen, anders leren ze nooit die in te schatten. Overbescherming is bewezen slecht voor kinderen.



Dan neem ik aan dat mijn dochter slecht wordt opgevoed.

Jammer, want ze is een heel leuk mens.........

Ik ben idd overbeschermend. Kan niet wachten tot ze 4 is en echt kan leren zwemmen.

Ze mag met haar fietsje alleen op de stoep en niet op straat. Ze mag een klimrek inklimmen als ik er naast sta.

Als ze hoge koorts heeft en een paracetamol helpt niet, bel ik de dokter.

En er is maar een heel beperkt groepje mensen waar ik haar achter laat.

Tot op heden lijkt ze er geen last van te hebben. Ze is erg sociaal, praat met iedereen die ze tegen komt, is altijd vrolijk en heeft een levendige fantasie.

Ik vind haar dus leuk.

Maar waarschijnlijk gaat het dus gezien mijn bescherming helemaal mis met haar in de toekomst.

Waar doel je eigenlijk op als je zegt dat overbescherming (en waar vind ik de regels die gelden als overbescherming) bewezen slecht is?






Troost je, alles wat jij noemt had ik ook zo kunnen schrijven. En ik ben zelfs verbaasd over hoe trots mensen hier vertellen dat hun kinderen zich zo enorm bezeren, alsof het reuzecool is om je kind van de trap te laten flikkeren. Mijn zoon heeft in de vier jaar dat hij bestaat pas 1 ongelukje hier thuis gehad, en dat is een paar weken geleden. Van de bank gevallen terwijl ik in een andere kamer was. Ook een wond, maar mooi dat ik ermee naar de dokter ben geweest - eerst gebeld, en de policy is hier dat je met hoofdletsel altijd moet komen - en dat het toen ook gelijmd is.



Ik zou dus eerlijk gezegd ook boos zijn. Niet zozeer dat dat ongeluk gebeurd is, daar zou ik wel van balen maar ik zou ervan uitgaan dat de ander zich er ook rot over voelt, maar ik zou wel boos zijn dat ik niet gebeld ben en dat niet even de dokter is gebeld om te vragen of het niet gehecht had moeten worden. Maar goed, ik laat mijn kind dus ook bij heel weinig mensen achter want ik vind níet dat ongelukjes er nu eenmaal bijhoren, ik voorkom ze liever.



Mijn zoons creche belde mij trouwens ook altijd als hij daar viel, maar ook dat is gelukkig niet vaak gebeurd.
Am Yisrael Chai!
Alle reacties Link kopieren
neele schreef op 09 april 2008 @ 16:14:

[...]





Vraag ik wederom wat die kriteria dan zijn van overbescherming....




Hoi Neele,



Ik dit artikel staan een paar voorbeelden gegeven.

http://www.profi-leren.nl/files/saw_dc16.pdf



Groetjes Celina
Alle reacties Link kopieren
Fash, waar lees jij dat iemand trots vertelt dat zijn kind van de trap is gelazerd?Dat voorbeeld heb ik nergens gelezen. Of omschrijf je op die manier de ouders die iets minder "beter-voorkomen-dan-genezen" is met zijn kind?



Mijn kind bezeert zich tijdens het druktemaken, thuis op de creche, nou en? Het wordt minder naarmate hij ouder wordt, hij leert er blijkbaar van. Hij is nog nooit met hoofdwond naar de dokter vervoerd, dus afgezien van een ei op zijn hoofd, was er niets aan de hand. En de volgende keer klimt hij dus niet zo hoog in die toren. Wat is daar mis mee?
Alle reacties Link kopieren
Interessant artikel Celina!



(Ik vraag me alleen af wat volwassen gedrag is en of ik dat wel al dan niet vertoon.... ;-))
Alle reacties Link kopieren
tja, groot worden is vallen en opstaan. Dochter valt heel veel en heel vaak, heeft enorm veel energie en klimt overal op en af. Zolang het enigszins binnen de perken blijft vind ik het prima, anders moet ik haar of vastbinden of 24 uur per dag in de gaten houden en beide vind ik geen goed idee. Ze valt dus ook bij anderen en dat vind ik ook prima. Als ze bij anderen bijv hete thee over zich heen zou krijgen of zich zou branden aan heet badwater, dat zou ik wel erg vinden. Als ik op zou passen om kinderen van vrienden en daar zou wat mee gebeuren, zou ik wel altijd de ouders bellen, maar verder hoef je je niet schuldig te voelen in mijn ogen TO, zulke dingen gebeuren nou eenmaal.
Alle reacties Link kopieren
fashionvictim schreef op 09 april 2008 @ 16:27:

ik vind níet dat ongelukjes er nu eenmaal bijhoren, ik voorkom ze liever.



.




Het gezegde is niet voor niets dat men leert met vallen en opstaan. In het geval van kinderen ook letterlijk. Kennelijk heb je een zoon die het op dat vlak wat rustiger aan doet. Heb ik ook. Eentje. De ander klimt in een oogwenk op de tafel én flikkert er met dezelfde vaart weer af. Klimt net één jaar oud bovenop het klimrek mét loopwagentje en staat mét loopwagentje klaar om zichzelf van de glijbaan te lanceren. Moet per se altijd rennen maar struikelt daarbij met enige regelmaat. Uiteraard het liefst vlak voor een muur zodat hij niet alleen een schram op zijn knie heeft maar óók een buil op zijn hoofd. En laat vervolgens trots aan iedereen zien hóe hij is gevallen waarbij hij niet schroomt om wéér in volle vaart zichzelf op de grond te werpen.

Valpartijen zijn bij dit exemplaar alleen te voorkomen door 'm vast te binden op een stoel (en dan nog: hij is ook een keer met tripp-trapp en al omgekukeld toen ik me omdraaide om een bord te pakken @-( )

Dus ja, hij heeft eigenlijk altijd wel ergens een blauwe plek of buil. Maar lijdt er verder niet onder en heeft bij al zijn buitelpartijen uiteindelijk meer plezier dan pijn X-D
Alle reacties Link kopieren
je kind van de trap laten flikkeren is trouwens gevolg van onoplettendheid en dus niet nodig, maar ook dat gebeurt. Een kind wat zelf op de bank klimt en te enthousiast vanaf glijdt, vind ik van een andere orde, net zoals hard rennen en dan vallen, of buiten spelen en struikelen.
Alle reacties Link kopieren
Dhelia schreef op 09 april 2008 @ 16:47:

[...]





Het gezegde is niet voor niets dat men leert met vallen en opstaan. In het geval van kinderen ook letterlijk. Kennelijk heb je een zoon die het op dat vlak wat rustiger aan doet. Heb ik ook. Eentje. De ander klimt in een oogwenk op de tafel én flikkert er met dezelfde vaart weer af. Klimt net één jaar oud bovenop het klimrek mét loopwagentje en staat mét loopwagentje klaar om zichzelf van de glijbaan te lanceren. Moet per se altijd rennen maar struikelt daarbij met enige regelmaat. Uiteraard het liefst vlak voor een muur zodat hij niet alleen een schram op zijn knie heeft maar óók een buil op zijn hoofd. En laat vervolgens trots aan iedereen zien hóe hij is gevallen waarbij hij niet schroomt om wéér in volle vaart zichzelf op de grond te werpen.

Valpartijen zijn bij dit exemplaar alleen te voorkomen door 'm vast te binden op een stoel (en dan nog: hij is ook een keer met tripp-trapp en al omgekukeld toen ik me omdraaide om een bord te pakken @-( )

Dus ja, hij heeft eigenlijk altijd wel ergens een blauwe plek of buil. Maar lijdt er verder niet onder en heeft bij al zijn buitelpartijen uiteindelijk meer plezier dan pijn X-D
zo'n kind heb ik dus ook. Niet alle kinderen zijn hetzelfde gelukkig.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven