
Waarom is maaltijden bedenken zo ingewikkeld. [Troltopic]
dinsdag 8 juli 2025 om 18:45
Hopelijk zijn wij niet de enige.
Het eten hier in huis moet altijd zo ingewikkeld. Niet gewoon aardappelen, groente en vlees.
Maar iedere week worden er recepten uitgezocht. En de inspiratie is tegenwoordig ver te zoeken. De pasta komt mijn neus uit. En aardappelen maar ik manlief niet blij mee. Kinderen zijn er niet dat scheelt misschien ook.
Ik kan toch niet de enige zijn? Hoe doen jullie dat.
Het eten hier in huis moet altijd zo ingewikkeld. Niet gewoon aardappelen, groente en vlees.
Maar iedere week worden er recepten uitgezocht. En de inspiratie is tegenwoordig ver te zoeken. De pasta komt mijn neus uit. En aardappelen maar ik manlief niet blij mee. Kinderen zijn er niet dat scheelt misschien ook.
Ik kan toch niet de enige zijn? Hoe doen jullie dat.
moderatorviva wijzigde dit bericht op 10-07-2025 11:33
0.00% gewijzigd
woensdag 9 juli 2025 om 21:56
Ja zo doe ik de nokkie ook, maar dan met feta in plaats van chorizo omdat ik geen vlees blief. En de tomaatjes doe ik apart omdat mijn man weer geen tomaatjes blieft.
'Denk nou niet: "Ik ben te min, mijn leven heeft geen zin."
Want de kerst-klok luidt ook voor zo'n ei als jij.'
(Herman Finkers)
Want de kerst-klok luidt ook voor zo'n ei als jij.'
(Herman Finkers)
woensdag 9 juli 2025 om 21:57
IngewikkeldLady*Voldemort schreef: ↑09-07-2025 21:56Ja zo doe ik de nokkie ook, maar dan met feta in plaats van chorizo omdat ik geen vlees blief. En de tomaatjes doe ik apart omdat mijn man weer geen tomaatjes blieft.

De realiteit haalt de werkelijkheid in
woensdag 9 juli 2025 om 21:57
Ik heb iemand gevonden die het probleem wél lijkt te begrijpen: Aaf Brandt Corstius in de Margriet.
Aaf krijgt een vriendin te eten: " Het wordt linzensoep van een pakket van de supermarkt (waar ik me altijd een beetje voor schaam omdat het zo makkelijk is)."
Maar gelukkig kan deze vriendschap wel tegen een stootje: "Ze veroordeelt me absoluut niet om mijn soeppakket, sterker nog: ze zegt dat ze die zelf ook heel vaak haalt."
Aaf krijgt een vriendin te eten: " Het wordt linzensoep van een pakket van de supermarkt (waar ik me altijd een beetje voor schaam omdat het zo makkelijk is)."
Maar gelukkig kan deze vriendschap wel tegen een stootje: "Ze veroordeelt me absoluut niet om mijn soeppakket, sterker nog: ze zegt dat ze die zelf ook heel vaak haalt."
Ars longa, vita brevis
woensdag 9 juli 2025 om 21:58
In feite is dat ook AVG nieuwe stijl. Klinkt lekker trouwens, maar gnocchi is altijd lekker, en chorizo ook

woensdag 9 juli 2025 om 21:58
Hele fijne oplossing, ja echt.Lady*Voldemort schreef: ↑09-07-2025 21:53Dus iedereen doet twee dagen lang zijn teringbest om te achterhalen waar je probleem nou eigenlijk zit en intussen heb jij de oplossing al lang gevonden en zit je in het restaurant stiekem in je vuistje te lachen om al die middelbare gebakjes die proberen je te helpen. Flauw hoor.
Gelukkig zijn er meer dagen in het jaar.
woensdag 9 juli 2025 om 22:01
Je kunt natuurlijk ook gewoon eens gek doen en dagelijks een gerecht koken uit een ander land?
Maandag: Frankrijk
Dinsdag: Italië
Woensdag: Griekenland
Donderdag: Marokko
Vrijdag: Amerika (ja, een vette hap mag he?)
Zaterdag: uit eten want tis een vrije dag
Zondag: Chinees (afhaal, restaurant of zelf proberen, heb je nog iets te kiezen)
Maandag: Frankrijk
Dinsdag: Italië
Woensdag: Griekenland
Donderdag: Marokko
Vrijdag: Amerika (ja, een vette hap mag he?)
Zaterdag: uit eten want tis een vrije dag
Zondag: Chinees (afhaal, restaurant of zelf proberen, heb je nog iets te kiezen)
Sur mes cahiers d’écolier
Sur mon pupitre et les arbres
Sur le sable sur la neige
J’écris ton nom
Liberté
Paul Eluard
Sur mon pupitre et les arbres
Sur le sable sur la neige
J’écris ton nom
Liberté
Paul Eluard
woensdag 9 juli 2025 om 22:03
Of kook op kleurMrsM schreef: ↑09-07-2025 22:01Je kunt natuurlijk ook gewoon eens gek doen en dagelijks een gerecht koken uit een ander land?
Maandag: Frankrijk
Dinsdag: Italië
Woensdag: Griekenland
Donderdag: Marokko
Vrijdag: Amerika (ja, een vette hap mag he?)
Zaterdag: uit eten want tis een vrije dag
Zondag: Chinees (afhaal, restaurant of zelf proberen, heb je nog iets te kiezen)
Maandag wit
Dinsdag groen
Woensdag geel
Donderdag oranje
Vrijdag paars
Zaterdag rood
Zondag afhaal
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
woensdag 9 juli 2025 om 22:03
MrsM schreef: ↑09-07-2025 22:01Je kunt natuurlijk ook gewoon eens gek doen en dagelijks een gerecht koken uit een ander land?
Maandag: Frankrijk
Dinsdag: Italië
Woensdag: Griekenland
Donderdag: Marokko
Vrijdag: Amerika (ja, een vette hap mag he?)
Zaterdag: uit eten want tis een vrije dag
Zondag: Chinees (afhaal, restaurant of zelf proberen, heb je nog iets te kiezen)
Dit vind ik een leuk idee! Ga ik hier ook eens introduceren
woensdag 9 juli 2025 om 22:04
Omarm je innerlijke 70-er.
When arguing with a fool, first make sure the other isn't doing the same thing.
David Dunning
David Dunning
woensdag 9 juli 2025 om 22:06
Maar dan heb je niet de gnocchi zelf gemaakt, of wel? Ik heb ze eens gemaakt, en ik vond dat toch wel, durf het bijna niet te zeggen, enigszins bewerkelijk en het koste ook best wel wat tijd, alleen al qua 2x kooktijd. Overigens gewoon in water gekookt, maar ik heb geen air fryer.
Moet wel zeggen, ik heb een klein aanrecht en alles dat met uitrollen van deeg en aardappelen dergelijke is bij mij een logistieke operatie. Ik maak om die reden zelden pasta zelf, of deegbodems etc.
pina wijzigde dit bericht op 09-07-2025 22:08
16.79% gewijzigd
woensdag 9 juli 2025 om 22:08
Gewoon verse nokkie van Appie natuurlijk. We zijn toch geen Gekke Henkie.pina schreef: ↑09-07-2025 22:06Maar dan heb je niet de gnocchi zelf gemaakt, of wel? Ik heb ze eens gemaakt, en ik vond dat toch wel, durf het bijna niet te zeggen, enigszins bewerkelijk en het koste ook best wel wat tijd, alleen al qua 2x kooktijd. Overigens gewoon in water gekookt, maar ik heb geen air fryer.
'Denk nou niet: "Ik ben te min, mijn leven heeft geen zin."
Want de kerst-klok luidt ook voor zo'n ei als jij.'
(Herman Finkers)
Want de kerst-klok luidt ook voor zo'n ei als jij.'
(Herman Finkers)
woensdag 9 juli 2025 om 22:08
woensdag 9 juli 2025 om 22:10
Ik was dus wel eens gekke HenkieLady*Voldemort schreef: ↑09-07-2025 22:08Gewoon verse nokkie van Appie natuurlijk. We zijn toch geen Gekke Henkie.

woensdag 9 juli 2025 om 22:13
Hier dezelfde ervaring. Best lekker maar het werk niet waard. Eerst aardappels koken, deeg maken, weer koken en dan nog opbakken, want dat vond ik wel echt lekkerder dan alleen koken.
Tjezus, wat vals
woensdag 9 juli 2025 om 22:14
Mijn opa kon echt fantastische ballen gehakt maken, daar vrat je je vingers bij op. Mijn moeder echter produceerde van die uitgedroogde dingen met een onbestemde vorm, en bij mij vallen ze altijd uit elkaar. In mijn familie derhalve is de Bal Gehakt wel degelijk een generatiedingetje maar gekookte aardappels kan ik altijd nog wel klaarmaken.
'Denk nou niet: "Ik ben te min, mijn leven heeft geen zin."
Want de kerst-klok luidt ook voor zo'n ei als jij.'
(Herman Finkers)
Want de kerst-klok luidt ook voor zo'n ei als jij.'
(Herman Finkers)
woensdag 9 juli 2025 om 22:16
Ja, ik ga me maar gewoon lekker op wat anders storten.MevrouwJack schreef: ↑09-07-2025 22:13Hier dezelfde ervaring. Best lekker maar het werk niet waard. Eerst aardappels koken, deeg maken, weer koken en dan nog opbakken, want dat vond ik wel echt lekkerder dan alleen koken.
woensdag 9 juli 2025 om 22:17
Boeuf Bourgignon eet ik niet meer maar voor de rest: inderdaad. En bij de rooie kool met appeltjes. En bij de spruitjes. En bij de bloemkool met een papje (en veel nootmuskaat). En bij de spinazie met een eitje.MevrouwJack schreef: ↑09-07-2025 22:15Gekookte aardappelen eet ik wel maar vooral bij specifieke gerechten. Boeuf Bourguignon, bij de witlof met ham en kaas, klassieke asperges e.d.
'Denk nou niet: "Ik ben te min, mijn leven heeft geen zin."
Want de kerst-klok luidt ook voor zo'n ei als jij.'
(Herman Finkers)
Want de kerst-klok luidt ook voor zo'n ei als jij.'
(Herman Finkers)
woensdag 9 juli 2025 om 22:19
Ja, wij hadden thuis altijd rundergehaktballen, want mijn moeder eet geen halfom gehakt. Maar die vallen dus ook sneller uit elkaar, ondanks ei en paneermeel enzo. Dus aten we veel kleinere balletjes dan de traditionele bal.Lady*Voldemort schreef: ↑09-07-2025 22:14Mijn opa kon echt fantastische ballen gehakt maken, daar vrat je je vingers bij op. Mijn moeder echter produceerde van die uitgedroogde dingen met een onbestemde vorm, en bij mij vallen ze altijd uit elkaar. In mijn familie derhalve is de Bal Gehakt wel degelijk een generatiedingetje maar gekookte aardappels kan ik altijd nog wel klaarmaken.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn
Al een account? Log dan hier in