Reizen
alle pijlers
Verlof buiten schoolvakantie
dinsdag 31 mei 2022 om 20:58
andnowwedance schreef: ↑31-05-2022 20:53Ben benieuwd, hopelijk lukt het.
Maarre, dit is toch niet echt hoe het zit? Althans, hier gaf je een andere reden aan.
Hoe sneu ook, het zit echt zo. Maar geld speelt natuurlijk ook een rol.
dinsdag 31 mei 2022 om 20:59
Ik werk op een school (VO). Bij ons mag verlof niet in de eerste 2 weken van het schooljaar plaatsvinden.
Ik zou dat ook niet willen als kind zijnde en die regels zullen er niet voor niets zijn. In de eerste weken wordt gewoon veel uitgelegd.
Ook zal gezegd worden dat kind 6 weken vakantie heeft, dus niet logisch dan nog een week extra te vragen.
Ik zou dat ook niet willen als kind zijnde en die regels zullen er niet voor niets zijn. In de eerste weken wordt gewoon veel uitgelegd.
Ook zal gezegd worden dat kind 6 weken vakantie heeft, dus niet logisch dan nog een week extra te vragen.
dinsdag 31 mei 2022 om 21:01
dinsdag 31 mei 2022 om 21:05
Hmm oke, ik probeer het toch. Want toen kon alles wel gewoon online toch? Weet je nog 2 jaar lang? Toen maakte het niks uit.Tulpje22 schreef: ↑31-05-2022 20:59Ik werk op een school (VO). Bij ons mag verlof niet in de eerste 2 weken van het schooljaar plaatsvinden.
Ik zou dat ook niet willen als kind zijnde en die regels zullen er niet voor niets zijn. In de eerste weken wordt gewoon veel uitgelegd.
Ook zal gezegd worden dat kind 6 weken vakantie heeft, dus niet logisch dan nog een week extra te vragen.
Mijn kinderen zouden school ook niet eens hoeven te missen. De mogelijkheid is er gewoon om die online te volgen. Maar goed ..
dinsdag 31 mei 2022 om 21:11
Je hebt ouders die daar niks om geven hoor. Die doen dat ieder jaar en betalen braaf de boete. In mijn geval, schoolcase, was het niet eens om goedkoper op vakantie te gaan, maar niet in een file te willen belanden zowel heen als terug. Kind had onderwijs hard nodig, maar dat was schijnbaar ondergeschikt.andnowwedance schreef: ↑30-05-2022 22:00Oké dus dan heeft school waarschijnlijk bepaalde vermoedens doorgegeven aan de leerplichtambtenaar? Dat zou ik er dan weer niet voor over hebben als ouder, lijkt me niet best voor de verstandhouding met school.
dinsdag 31 mei 2022 om 21:24
Ik ging ook uit van mijn eigen scholen (zowel PO als VO): heel kleinschalig, vrij streng en je ouders werden meteen gebeld als je ontbrak.redhead70 schreef: ↑31-05-2022 21:11Je hebt ouders die daar niks om geven hoor. Die doen dat ieder jaar en betalen braaf de boete. In mijn geval, schoolcase, was het niet eens om goedkoper op vakantie te gaan, maar niet in een file te willen belanden zowel heen als terug. Kind had onderwijs hard nodig, maar dat was schijnbaar ondergeschikt.
Daar hield alleen al de sociale controle ouders wel tegen. Zal op veel scholen (en tegenwoordig) heel anders zijn.
dinsdag 31 mei 2022 om 21:57
Bij ons op school worden er al langere tijd geen online lessen meer gestreamd, niet nu corona onder de leerlingen/personeel zo goed als nul is op school. Dus die optie is er bij ons gewoon niet meer. Ook niet voor leerlingen die verlof hebben of buikgriep hebben.
Maar je kan het gewoon vragen toch? Misschien lukt het jou wel verlof te krijgen. Dat zal best verschillend zijn per school.
dinsdag 31 mei 2022 om 21:59
Volgens mij hoeft een school daar niet kleinschalig voor te zijn. Mijn locatie heeft 1600 leerlingen (vind ik niet kleinschalig) en bij ons wordt de absentie heel goed bijgehouden. Afwezig zonder afmelding, er wordt naar huis gebeld. Afwezig terwijl verlofaanvraag werd afgekeurd? Wordt gemeld bij de leerplichtambtenaar. Daar zit school echt wel dicht bovenop. Vind ik eigenlijk ook wel gewoon een belangrijke taak van school, het verzuim goed in kaart hebben.andnowwedance schreef: ↑31-05-2022 21:24Ik ging ook uit van mijn eigen scholen (zowel PO als VO): heel kleinschalig, vrij streng en je ouders werden meteen gebeld als je ontbrak.
Daar hield alleen al de sociale controle ouders wel tegen. Zal op veel scholen (en tegenwoordig) heel anders zijn.
dinsdag 31 mei 2022 om 22:10
Zonder het hele topic gelezen te hebben dus wellicht mosterd.... Heb je dit al gelezen. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... lvakanties
School heeft zich daar aan te houden. Ik heb bij mijn dochter van 5 wel toestemming gevraagd en gekregen om haar een dag thuis te houden aan het eind van de tweede week ivm een bruiloft van nabije familie. Maar dat is wat anders als twee weken extra er zomaar achter aan plakken. De directeur deed er in ieder geval niet moeilijk over, ik heb het wel netjes en op tijd aangevraagd.
De eerste weken na de zomervakantie noemen ze de gouden weken qua groepsvorming, ritme opbouwen en eventuele leerdips door dat er 6 weken geen onderwijs is geweest weer op niveau te brengen. En de mogelijkheid van online was er omdat fysiek niet mocht. Hier op school vinden er sinds er weer fysiek onderwijs is, in principe geen online lessen meer plaats. Behalve als de hele klas in quarantaine zat, dan deed juf het wel. Juf kan niet op twee plekken tegelijk les geven. Het is dus of het een of het ander en niet en/en.
dinsdag 31 mei 2022 om 22:15
Het zal mijn fijngevoelige natuur zijn, maar dit kwetst me toch. Natuurlijk leren kinderen veel van bepaalde reizen naar het buiten- of binnenland (al zal dat bij een strandvakantie zonder uitjes tegenvallen), maar duizenden leraren in Nederland doen elke dag hun best kinderen dingen te leren. Dat is ook rijk en ook mooi en zeker niet onzinnig.Thing1 schreef: ↑30-05-2022 22:51Ervaringen in het buitenland met familie zijn zoveel rijker en mooier dan die dagen in de schoolbank. De kinderen leren weer een deel van hun cultuur, taal en familie. Daar heb je zoveel meer aan dan onzinnige Duitse woorden leren in die eerste schoolweek. In Nederland moeten we maar eens van die schoolplicht af. Alleen in Duitsland en Noord-Korea bestaat schoolplicht. In Belgie gaat het toch ook prima. Kun je gelijk al die compleet onzinnige controles en boetes afschaffen.
Mij maakt het niet zoveel uit als leerlingen een paar dagen afwezig zijn. Ziek, liefdesverdriet, op bezoek bij familie in het buitenland, het is me om het even. Maar als ze weer terug zijn, vertrouwen ze erop dat hun leraar ze helpt hun achterstand in te lopen.
School werkt bij gratie van een aantal afspraken. Die zijn niet in steen gebeiteld, maar ze hebben wel nut.
dinsdag 31 mei 2022 om 22:15
Zitten ze dan elke dag tot s avonds laat (Indonesische tijd) lessen te volgen?
En biedt de school dat altijd aan of is dat op aanvraag?
dinsdag 31 mei 2022 om 22:20
Klopt wat je zegt. Ik doelde ook op de sociale controle onderling; ouders onder elkaar en dan waren veel van mijn docenten ook nog eens kennissen van mijn ouders.Tulpje22 schreef: ↑31-05-2022 21:59Volgens mij hoeft een school daar niet kleinschalig voor te zijn. Mijn locatie heeft 1600 leerlingen (vind ik niet kleinschalig) en bij ons wordt de absentie heel goed bijgehouden. Afwezig zonder afmelding, er wordt naar huis gebeld. Afwezig terwijl verlofaanvraag werd afgekeurd? Wordt gemeld bij de leerplichtambtenaar. Daar zit school echt wel dicht bovenop. Vind ik eigenlijk ook wel gewoon een belangrijke taak van school, het verzuim goed in kaart hebben.
Is net even wat anders dan de officiële controle, wat zeker een belangrijke taak is. Al is het alleen maar om de kans op Ruinerwold-achtige taferelen te minimaliseren, wat bij TS natuurlijk niet aan de orde is.
In die zin vind ik de controles, ook al is het op Schiphol, eigenlijk wel goed maar dat zal wel weer kil en zuur zijn.
dinsdag 31 mei 2022 om 22:21
Ik kan me voorstellen dat bovenstaande epistel óók waar is. Daar ben ik van uit gegaan. En dat de financiële kant zeker ook waar is, maar dat dat bovenstaande niet onwaar hoeft te maken.andnowwedance schreef: ↑31-05-2022 20:58Jij was toch eerst van mening dat TS vooral eerlijk moest zijn?
Als dit verhaal totale lulkoek is dan vind ik dat behoorlijk sneu ja, dat je zo schaamteloos de trukendoos opentrekt voor iets wat niets meer of minder dan een luxe vakantie zou blijken.
Maar als dit verhaal ook oprecht en waar is kun je dat volgens mij prima zo bij school neerleggen. Ik zei de hele tijd dat ze het gewoon moest vragen. Dat gaat ze nu doen. Dan zou ik niet, zoals het hier begon, alleen op die euro's gaan hameren.
Als school niet akkoord gaat is dat ook een antwoord en dan kun je daar naar handelen.
dinsdag 31 mei 2022 om 22:43
Ach, natuurlijk, dat is ook zo. Maakte niks uit. Daarom nu ook voor het tweede opeenvolgende jaar maatregelen zoals extra herkansingsmogelijkheden en een vak wegstrepen bij de eindexamens - dat is hoogstens een beetje docentje pesten, toch?
Ik kan heel Nederland inmiddels horen zuchten.
woensdag 1 juni 2022 om 15:00
Mijn kinderen hebben een aantal jaar les gekregen op een internationale school waar een kind 9 dagen buiten de reguliere lestijden om weg mochten blijven. Dus veel kinderen hadden een 4e week kerstvakantie of nog een week langer in het land van herkomst. De kinderen kregen hun huiswerk via email of online (toen al) en van achterstanden of foute groepsvorming heb ik nooit wat gemerkt. Veel kennissen van mij werkten in de school. Ik onderstreep nog maar eens dat er in 190+ landen helemaal geen schoolplicht bestaat.cuculuscanorus schreef: ↑31-05-2022 22:15Het zal mijn fijngevoelige natuur zijn, maar dit kwetst me toch. Natuurlijk leren kinderen veel van bepaalde reizen naar het buiten- of binnenland (al zal dat bij een strandvakantie zonder uitjes tegenvallen), maar duizenden leraren in Nederland doen elke dag hun best kinderen dingen te leren. Dat is ook rijk en ook mooi en zeker niet onzinnig.
Mij maakt het niet zoveel uit als leerlingen een paar dagen afwezig zijn. Ziek, liefdesverdriet, op bezoek bij familie in het buitenland, het is me om het even. Maar als ze weer terug zijn, vertrouwen ze erop dat hun leraar ze helpt hun achterstand in te lopen.
School werkt bij gratie van een aantal afspraken. Die zijn niet in steen gebeiteld, maar ze hebben wel nut.
In een land als Finland bestaat geen schoolplicht. Maar dat is wel het beste schoolsysteem ter wereld zo'n beetje. Er zullen best kinderen met leerachterstanden zijn maar doe nu niet alsof elk kind dat 6 dagen van het schooljaar mist zo'n verschrikkelijke achterstand heeft en dat de leraar dat weer moet "bijwerken".
Email mij de leerstof en we gaan er lekker doorheen. Maar dan wel nog even bij de zieke opa of oma in het buitenland.
Ik vraag mij af of er voor al die Afghaanse ouders die met hun kinderen in de zomer van 2021 naar familie in hun thuisland reisden ondanks code rood van de overheid en in de oorlog terecht kwamen en daardoor de eerste twee weken van school misten nog boetes van de leerplichtambtenaar hebben ontvangen.
woensdag 1 juni 2022 om 15:17
Oef wat zuur om de vergelijking te maken met deze situatie. In een oorlog belanden en niet weg kunnen, is echt wat anders als langer willen blijven omdat het goedkoper is om een week later terug te vliegen. En als het in Finland beter is geregeld; ga er wonen. Of ga in de politiek en verander de wet. Maar zolang je in Nederland woont, heb je je aan de wet te houden.Thing1 schreef: ↑01-06-2022 15:00Mijn kinderen hebben een aantal jaar les gekregen op een internationale school waar een kind 9 dagen buiten de reguliere lestijden om weg mochten blijven. Dus veel kinderen hadden een 4e week kerstvakantie of nog een week langer in het land van herkomst. De kinderen kregen hun huiswerk via email of online (toen al) en van achterstanden of foute groepsvorming heb ik nooit wat gemerkt. Veel kennissen van mij werkten in de school. Ik onderstreep nog maar eens dat er in 190+ landen helemaal geen schoolplicht bestaat.
In een land als Finland bestaat geen schoolplicht. Maar dat is wel het beste schoolsysteem ter wereld zo'n beetje. Er zullen best kinderen met leerachterstanden zijn maar doe nu niet alsof elk kind dat 6 dagen van het schooljaar mist zo'n verschrikkelijke achterstand heeft en dat de leraar dat weer moet "bijwerken".
Email mij de leerstof en we gaan er lekker doorheen. Maar dan wel nog even bij de zieke opa of oma in het buitenland.
Ik vraag mij af of er voor al die Afghaanse ouders die met hun kinderen in de zomer van 2021 naar familie in hun thuisland reisden ondanks code rood van de overheid en in de oorlog terecht kwamen en daardoor de eerste twee weken van school misten nog boetes van de leerplichtambtenaar hebben ontvangen.
woensdag 1 juni 2022 om 15:31
Ik blijf uitsluitend drie dagen langer omdat er simpelweg geen vliegtuig gaat. Kan moeilijk met de auto. En beide scholen hebben al toestemming gegeven dus voor ons prima en ik hoop dat TO dat met haar goede motivatie ook krijgt.
Heel jammer dat de Nederlandse regering zo star vast houdt aan een wet uit de jaren 60.
Heel jammer dat de Nederlandse regering zo star vast houdt aan een wet uit de jaren 60.
woensdag 1 juni 2022 om 22:05
Er gaat tussen je heenvlucht en je terugvlucht niet eerder een vlucht terug? Dat kan ik me nauwelijks voorstellen.Thing1 schreef: ↑01-06-2022 15:31Ik blijf uitsluitend drie dagen langer omdat er simpelweg geen vliegtuig gaat. Kan moeilijk met de auto. En beide scholen hebben al toestemming gegeven dus voor ons prima en ik hoop dat TO dat met haar goede motivatie ook krijgt.
Heel jammer dat de Nederlandse regering zo star vast houdt aan een wet uit de jaren 60.
donderdag 2 juni 2022 om 07:37
Vanwege de oorlog en woelige tijden in het land gaan er inderdaad een beperkter aantal vluchten. Er vliegt nu maar 1 Europese maatschappij hebben en die vliegen ook niet elke dag. En een vroegere vlucht kon niet want die zat vol.
Kan best zijn dat ze nu weer iedere dag vliegen hoor. Het land is weer open sinds half maart. Maar toen hadden we al tickets en toestemming.
Kan best zijn dat ze nu weer iedere dag vliegen hoor. Het land is weer open sinds half maart. Maar toen hadden we al tickets en toestemming.
donderdag 2 juni 2022 om 07:56
Misschien mosterd en ik heb niet alles gelezen.
Maar wanneer begint je oudste eigenlijk met school in die eerste week? In mijn herinnering gebeurde er in de eerste schoolweek van de middelbare school niet zoveel, maar dat hangt natuurlijk van de school af. Wij moesten dan bijvoorbeeld op dinsdag ons rooster halen en op woensdag onze boeken halen. Leerlingen die extra aandacht nodig hadden of extra werk hadden moeten doen in de vakantie hadden op donderdag en vrijdag gesprekken met hun mentor. Echte lessen begonnen vaak pas in week 2. Het lijkt me dan niet zo erg als hij de eerste week zou missen. In mijn tijd werkten de leerlingen die een bijbaantje hadden in die week vaak nog en lieten hun rooster meenemen door iemand anders en haalden hun boeken later op.
Dus misschien ook even op zijn school vragen wanneer zijn lessen daadwerkelijk beginnen. Dat sociale aspect lijkt me in de zesde niet meer zo van belang want iedereen kent elkaar al.
Mocht er in de eerste week wel van alles gebeuren bij hem op school slaat deze post natuurlijk nergens op.
Maar wanneer begint je oudste eigenlijk met school in die eerste week? In mijn herinnering gebeurde er in de eerste schoolweek van de middelbare school niet zoveel, maar dat hangt natuurlijk van de school af. Wij moesten dan bijvoorbeeld op dinsdag ons rooster halen en op woensdag onze boeken halen. Leerlingen die extra aandacht nodig hadden of extra werk hadden moeten doen in de vakantie hadden op donderdag en vrijdag gesprekken met hun mentor. Echte lessen begonnen vaak pas in week 2. Het lijkt me dan niet zo erg als hij de eerste week zou missen. In mijn tijd werkten de leerlingen die een bijbaantje hadden in die week vaak nog en lieten hun rooster meenemen door iemand anders en haalden hun boeken later op.
Dus misschien ook even op zijn school vragen wanneer zijn lessen daadwerkelijk beginnen. Dat sociale aspect lijkt me in de zesde niet meer zo van belang want iedereen kent elkaar al.
Mocht er in de eerste week wel van alles gebeuren bij hem op school slaat deze post natuurlijk nergens op.
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn
Al een account? Log dan hier in