Herzien ouderschapsplan

30-08-2023 10:36 99 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Wie kan me helpen denken?
Onder mn vorige nic heb ik van de zomer al geschreven over de fratsen van mn ex.

kinderen/coouderschap-ex-heeft-rust-nod ... ges/498982

Nu is er onder begeleiding een gesprek geweest en daar komt binnenkort een vervolg op.
Ex vind dat ik een kind wou en hij nu beknot wordt in zijn vrijheid.
Ik wil graag afspraken maken en vastleggen. En niet iedere keer als hij iets in zn hoofd haalt op stel en sprong dingen moeten (of willen) regelen.
-> willen omdat hij gerust dochter 2 nachten naar zn ouders stuurt en daarna een nacht bij een vriendinnetje waar ik dochter dan weer op kan halen.

In het coouderschapsplan was de zorgverdeling 50/50 afgesproken. iets wat inmiddels zeker niet meer zo is want ik regel alles voor dochter. We hebben een kindrekening waar we naar beide de berekende bijdrage op storten. kinderbijslag komt daar op. Ik stort de KOT er heen, kinderopvang wordt er van afgeschreven en wat na KOT overblijft aan kosten storten we 50/50.

Ook maak ik me zorgen over hoe t daar gaat. voor de zomer had ik een koffer meegedaan met kleding enz. aan veel dingen kon ik zien dat die koffer nooit is uitgepakt en dat dochter dus uit haar koffer geleefd heeft. Invlecht kan hij gerust 2 dagen laten zitten (kind met warrige slaapharen op school) Geen wereldprobleem maar wel jammer.
ipv 3 weken bij hem en 3 bij mij is ze 4 van de 5 weekenden in juli bij mij geweest en de hele maand augustus op 3 nachten na.
Verdeling nu is ene week wo avond tot vr ochtend bij vader andere week wo avond tot zondagmiddag. (3m-2v-5m-4v)


Maar nu moet ik gaan vaststellen wat ik wil in het herziene ouderschapsplan.
Ik vind t moeilijk om te bepalen wat ik wil, wat redelijk is en hoe streng ik wil zijn.

En moet dit benoemd worden als co-ouderschap of kan ik dat woord uit het ouderschapsplan laten schrappen?
Ik wil dochter haar vader niet afnemen maar hij diskwalificeert zichzelf zo.
apatura2 wijzigde dit bericht op 30-08-2023 16:41
2.27% gewijzigd
#dat noemen wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder
Co-ouderschap betekent juridisch niets, het houdt niet in 50-50 oid. Dus volgens mij maakt letterlijk die term wel of niet noemen niet uit.

Ik lees geen shockerende dingen over hoe het daar gaat, ze heeft gelogeerd bij opa en oma en een vriendinnetje, lijkt mij leuk in de vakantie.
Jij zou anders omgaan met koffer, kleren, haren. Dat wil niet zeggen dat wat hij doet slecht is, hij legt vast andere accenten.
Hoe lang zijn jullie uit elkaar, deed jij wellicht altijd haren & kleding en moet hij daar nog inkomen/een eigen vorm voor vinden?

Wat ik wel een rare uitspraak vind is: jij wou kinderen en ik word in mijn vrijheid beknot. Gecombineerd met dat ze kennelijk meer tijd bij jou was dan de bedoeling was: wat willen jullie nou? Wat wil hij en wat wil jij, willen jullie nog 50-50 houden?

Jij hoeft niet op stel en sprong dingen te regelen he, je kan het probleem ook bij hem laten. Hij heeft een nacht opvang nodig? Dan kan hij inderdaad zelf een oppas of logeerpartij verzorgen.

Dat hij zichzelf diskwalificeert als vader vind ik een heeeeeel grote uitspraak, en naar aanleiding van deze voorbeelden zeker niet terecht. Zorg ervoor dat je niet aan je dochter laat blijken dat je zo negatief over haar vader denkt.
Hij is wellicht een klootzak van een ex, maar hij is wel haar vader.
Alle reacties Link kopieren Quote
Kan je zo maar eenzijdig een ouderschapsplan veranderen?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ze was 2 toen we gescheiden zijn nu 8.
W.b. koffer en tas enzo. Ze logeert nu bij haar vader ipv dat gewoon haar kleding in een kast ligt.

Het is een grote uitspraak maar daar zitten veel gebeurtenissen achter.
As je je dochter belooft te gaan kamperen in meivakantie en een halve dag van te voren cancelt en dan meedeelt dat de opvang en normale regeling toch door moet gaan omdat je toch gaat werken. Dan stel je mij voor t blok en heb je een heel verdrietig kindje. Nee bij hem niet, maar bij mij werd ze wel boos en verdrietig.

Aan de telefoon meedelen dat 'het uit was toen je een positieve test had' is een ding.

Een afspraak over 3 weken over dit plan niet vast willen leggen en voor die tijd je wensen op papier zetten want 'dan moet ik de rest van mn leven vastleggen'

Mij emotioneel chanteren met 'ja maar ze gaat je missen als ze 3 volle weken bij mij is'
En ik reageer uit emotie als ik daar wat van zeg.

o en ik had aan moeten geven dat t ouderschapsplan herzien moest worden. In t plan staat dat we ieder half jaar evalueren maar ik kan niet normaal overleggen dus daarom heeft hij nooit wat aangegeven.

Ik wil graag in januari een de verdeling voor de vakanties afspreken zodat ik dat ook op werk vast kan leggen. Ik weet nu al dat hij dat niet op papier wil want dat beknot hem in zijn keuzevrijheid.
Ik mag natuurlijk wel vast leggen wanneer ik met dochter weg wil, dat dan wel.
#dat noemen wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder
Alle reacties Link kopieren Quote
Paska schreef:
30-08-2023 10:46
Kan je zo maar eenzijdig een ouderschapsplan veranderen?
Nee, dat gaat ook niet gebeuren. We moeten beide onze eigen wensen aangeven.
Ik vind het alleen lastig om te bedenken wat ik wil.
Mijn egoistische ik is niet zo sterk als t om dochter gaat.
ik ben meer van t polderen maar dat gaat ten koste van mezelf en dus ook van dochter.
#dat noemen wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder
Alle reacties Link kopieren Quote
Waarom kan een invlecht niet 2 dagen blijven zitten? Als mijn dochter dr haren ingevlochten zijn door oma dan moet dat een week blijven zitten.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat wil je zelf?
Alle reacties Link kopieren Quote
Zou voor jezelf goed nagaan wat jij wil. Kun je leven met een weekend regeling (om het weekend), dan zou ik daar voorgaan. Co-ouderschap vervalt dan dus. Voor de vakanties nu al vast leggen voor de aankomende jaren. Bv eerste twee vakantieweken altijd bij vader.
Ik lees nog veel emoties en woede bij je. Wat wil jij zelf: 50-50 of een andere verdeling?

Hou dan ook echt op met problemen voor hem oplossen. Hij gaat niet op vakantie en de normale bso moet doorgaan? ok, succes met dat zo kort van te voren regelen - niet jouw probleem.

Ze logeert uit haar koffer ipv er gewoon te wonen, vind jij schrijnend maar een 8-jarige valt het misschien niet op. Die doet misschien met vader leuke dingen die jij weer niet doet, ik denk dat het belangrijk is dat jullie elkaar allebei ouder laten zijn op jullie eigen manier. En dus ook echt ervoor zorgen dat je niet aan je dochter laat blijken dat je negatief denkt over hoe hij het doet.

Jullie zijn uit elkaar, niet omdat jullie het zo leuk hadden samen.
Dus: maak afspraken in het ouderschapsplan (over wanneer vakanties worden verdeeld en wie voor opvang zorgt in de tijd dat kind bij die ouder is) en hou je daaraan.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zou gaan voor een weekend regeling en dat hij meer betaalt. Zo te lezen is dat voor iedereen fijner.
Het is zoals het is
Alle reacties Link kopieren Quote
Intotheunknown schreef:
30-08-2023 11:05
Zou voor jezelf goed nagaan wat jij wil. Kun je leven met een weekend regeling (om het weekend), dan zou ik daar voorgaan. Co-ouderschap vervalt dan dus. Voor de vakanties nu al vast leggen voor de aankomende jaren. Bv eerste twee vakantieweken altijd bij vader.
Hij wil zich niet vastleggen. Dat is t hele probleem.
Ik vind de verdeling nu in de basis prima. Wel wil ik de inleg op de kindrekening officieel herberekend hebben. Hij wil daar alleen geen geld aan uitgeven, ook niet aan een mediator.

en w.b. logeren. Ik wil niet gedwongen worden om mn dochter bij mn ex schoonouders op te halen. Dat wil ik dus ook vastleggen.

Ik wil niet dat mn dochter van 8 om 8uur savonds een uur alleen in de koffiehoek bij de sportschool zit. Ook niet in de vakantie. Geen oppas is pech, dan maar niet naar de sportschool.
#dat noemen wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder
Alle reacties Link kopieren Quote
Vervelende situatie, vooral voor dochter. Het wekt de indruk dat jullie als ouders in een machtsstrijd zitten. Jij zou het liefst bepalen hoe hij de verzorging moet doen en hoe hij zijn tijd indeelt met jullie dochter. Hij wil bepalen hoe de verdeling is qua tijd die jullie dochter bij jou is en bij hem is.
Misschien is het een idee dat jullie relatietherapie aangaan om uit deze machtsstrijd te komen. Want je kunt dingen willen vastleggen in een convenant maar zolang jullie in een machtsstrijd zitten gaat geen enkel convenant iets oplossen voor de langere termijn.

Wat wil jullie dochter het liefst?
Alle reacties Link kopieren Quote
Die vind het prima zo.
Mijn grootste issue is afspraken vastleggen.
Er staat nu in t convenant dat de andere ouder als eerst gevraagd wordt als er nood aan de man is wb opvang bij ziekte.
Maar dat kwam er in het afgelopen jaar op neer dat ik niet op hem kon rekenen toen mijn vader op sterven lag en toen ik flink ziek was.
Ik was toch thuis want 2,5 mnd geen werk gehad dus dochter kon prima fulltime bij mij zijn.
Maar hij komt wel bij janken over vanalles en nogwat en wil niet zien dat ik ernstig de boot afhoud en letterlijk zeg dat ik t niet wil horen.

Ik probeer via cjz een persoon te vinden waarmee ik kan sparren want ik merk dat ik t erg moeilijk vind.
er zit idd oud zeer. De blik waarmee hij me aankijkt (masker achtig onmenselijk geschift, anders kan ik t niet omschrijven) maakt dat ik compleet in de paniek schiet. Dat laat me een dag later ook niet los. Ik overweeg daarvoor emdr te gaan doen.
Hij had in de zomervakantie gezegd dat hij hulp zou gaan zoeken ivm angststoornis wat ook flinke inpact heeft op dochter maar ik ben bang dat hij dat ook/weer niet doorzet.
Een betrouwbare kennis heeft me ooit gezegd dat hij 'gemaakt' en 'niet echt' overkomt. Dat kan ik nu ook zien maar ik kan het nog niet handelen.
Zijn redeneringen en uitspraken in gesprekken komen niet overeen met zijn handelen.
#dat noemen wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder
Alle reacties Link kopieren Quote
Zou het een mogelijkheid zijn om het ouderschapsplan te herzien samen met een professionele onafhankelijke persoon erbij? Iemand die hem duidelijk maakt dat, wat het ook is dat hij wil, hij wel op voorhand duidelijk moet zijn over hoe en wat, in plaats van "zich niet te willen beperken in zijn keuzevrijheid"?

Wat wil je dochter trouwens liefst zelf?
Alle reacties Link kopieren Quote
Voor het emotionele stuk waar je in wordt geraakt kan je hulp zoeken want lijkt me duidelijk uit je post hieronder dat je boos en verdrietig bent. Dat heeft negatief effect op je dochter. Je kan alles bij hem leggen: als hij maar doet wat ik vind dat hij moet doen dan gaat het goed. Maar daarmee leg je het buiten jezelf. Wat heb jij zelf te doen in deze? Los je pijnpunten op of leer er anders mee omgaan daar doe je jezelf en je dochter een enorm plezier mee.
Alle reacties Link kopieren Quote
Eigenlijk wil je dus dochter op eigen manier opvoeden. Als ex het ermee eens is, kun je dan niet beter zo verdelen dat kind minder vaak bij vader is?
En nu staat in het convenant dat andere ouder in geval van nood eerste aanspreekpunt is, kun je dat niet veranderen naar ouder waar kind op dat moment is, moet zelf een oplossing zoeken?
Alle reacties Link kopieren Quote
dubbel
apatura2 wijzigde dit bericht op 30-08-2023 11:57
98.16% gewijzigd
#dat noemen wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder
Alle reacties Link kopieren Quote
TinyTiny schreef:
30-08-2023 11:49
Eigenlijk wil je dus dochter op eigen manier opvoeden. Als ex het ermee eens is, kun je dan niet beter zo verdelen dat kind minder vaak bij vader is?
En nu staat in het convenant dat andere ouder in geval van nood eerste aanspreekpunt is, kun je dat niet veranderen naar ouder waar kind op dat moment is, moet zelf een oplossing zoeken?
Waar lees je dit?
Veel dingen zijn in eerste instantie in overleg afgesproken of de afgelopen jaren vastgesteld m.b.v. ambulant begeleider van dochter.
#dat noemen wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder
Alle reacties Link kopieren Quote
Apatura2 schreef:
30-08-2023 11:21
Hij wil zich niet vastleggen. Dat is t hele probleem.
Ik vind de verdeling nu in de basis prima. Wel wil ik de inleg op de kindrekening officieel herberekend hebben. Hij wil daar alleen geen geld aan uitgeven, ook niet aan een mediator.

en w.b. logeren. Ik wil niet gedwongen worden om mn dochter bij mn ex schoonouders op te halen. Dat wil ik dus ook vastleggen.

Ik wil niet dat mn dochter van 8 om 8uur savonds een uur alleen in de koffiehoek bij de sportschool zit. Ook niet in de vakantie. Geen oppas is pech, dan maar niet naar de sportschool.
Wat is van dat laatste het probleem? Ik zie in mijn sportschool vaak kinderen met een iPad zitten. Moeder of vader is dan aan het sporten. Ik zou niet overal een probleem van maken
Alle reacties Link kopieren Quote
Apatura2 schreef:
30-08-2023 11:56
Waar lees je dit?
Veel dingen zijn in eerste instantie in overleg afgesproken of de afgelopen jaren vastgesteld m.b.v. ambulant begeleider van dochter.
In het commentaar wat jij hebt op vader.
Shockerend dat mensen hier het direct als goede oplossing zien dat de vader een weekendregeling krijgt, omdat hij niet opvoedt met de accenten op de dingen die moeder belangrijk vindt.

Het is voor een kind belangrijk om goed en gelijkwaardig contact met beide ouders te hebben (natuurlijk uitgezonderd situaties van verwaarlozing etc maar daarover lees ik hier niets).
Hij neemt haar mee naar de sportschool, hij laat haar logeren en hij doet haar haar anders. So what. Wellicht als we het hem zouden vragen zou hij ook kritiek op moeder hebben, over heel andere onderwerpen.
Na een scheiding is het van belang de ander het ouderschap op de eigen manier te laten vormgeven. Het komt op mij over dat to nog steeds graag controle wil hebben over wat vader doet en hoe.
Alle reacties Link kopieren Quote
lonelycat schreef:
30-08-2023 12:19
Wat is van dat laatste het probleem? Ik zie in mijn sportschool vaak kinderen met een iPad zitten. Moeder of vader is dan aan het sporten. Ik zou niet overal een probleem van maken
de afspraak (op zijn aandringen) is dat dochter om 8 uur naar bed gaat.
Dat geld blijkbaar alleen voor bij mij en voor hem als t uitkomt.
verder ben ik van mening dat een 8 jarige niet pas om kwart over 9 savonds thuis moet zijn. (uitzonderingen daargelaten)
en nee geen ipad of telefoon maar een doosje stiften en een kleuterkleurboek.

en ondertussen was ik ook daar aan het sporten / napraten na een les en dan is t heel verwarrend als ineens dochter op mn afstuift en aan me plakt. Ik snap haar en tuurlijk mag ze dat. T is wel even schakelen.
apatura2 wijzigde dit bericht op 30-08-2023 12:39
1.89% gewijzigd
#dat noemen wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder
ClumsyNinja schreef:
30-08-2023 12:32
Shockerend dat mensen hier het direct als goede oplossing zien dat de vader een weekendregeling krijgt, omdat hij niet opvoedt met de accenten op de dingen die moeder belangrijk vindt.

Het is voor een kind belangrijk om goed en gelijkwaardig contact met beide ouders te hebben (natuurlijk uitgezonderd situaties van verwaarlozing etc maar daarover lees ik hier niets).
Hij neemt haar mee naar de sportschool, hij laat haar logeren en hij doet haar haar anders. So what. Wellicht als we het hem zouden vragen zou hij ook kritiek op moeder hebben, over heel andere onderwerpen.
Na een scheiding is het van belang de ander het ouderschap op de eigen manier te laten vormgeven. Het komt op mij over dat to nog steeds graag controle wil hebben over wat vader doet en hoe.

Doet hij het anders of helemaal niet? Kinderen, kunnen dat sinds zelf helemaal nog niet maar willen wel dat het gedaan wordt.

Ik deed het haar van vriendinnetje van dochter regelmatig. Vader deed er niks mee, zijn vriendin weigerde dat ook. En dan kwam ze dat zelf hier vragen.

Ook op school, doe ik dat wel eens bij een leerling als ze dat komen vragen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik vind het onzin dat je als co-ouders alles hetzelfde moet doen. Kinderen kunnen we prima mee omgaan dat ze bij papa later op bed gaan en bij mama bv vaker mogen snoepen. Ik noem maar wat. Ik lees niets wat echt niet door de beugel kan. Jullie doen het beiden anders en op jullie eigen manier, so be it. Je kunt niet van je ex verwachten dat jouw normen de maat der dingen zijn. Je presenteert ze als een gouden standaard, maar goed genoeg ouderschap kan op veel manieren. Als mede ouder zijn er veel dingen waar je geen invloed op hebt, niet leukm, maar zo is het wel.
ook zet je jezelf neer als iemand die zich opoffert en je ex als egoist. daar lees ik vooral oude pijn. gun je ex het vaderschap op zijn manier en gun je vader haar dochter. en probeer niet te hangen in een slachtofferrol, maar maak er iets moois van met je meisje. dat is het mooiste cadeau wat je haar kan geven.
Alle reacties Link kopieren Quote
Apatura2 schreef:
30-08-2023 11:21
Hij wil zich niet vastleggen. Dat is t hele probleem.
Ik vind de verdeling nu in de basis prima. Wel wil ik de inleg op de kindrekening officieel herberekend hebben. Hij wil daar alleen geen geld aan uitgeven, ook niet aan een mediator.

en w.b. logeren. Ik wil niet gedwongen worden om mn dochter bij mn ex schoonouders op te halen. Dat wil ik dus ook vastleggen.

Ik wil niet dat mn dochter van 8 om 8uur savonds een uur alleen in de koffiehoek bij de sportschool zit. Ook niet in de vakantie. Geen oppas is pech, dan maar niet naar de sportschool.
je laatste uitspraak....daar ga jij niet over. hij is in deze tijd verantwoordelijk voor zijn dochter, probeer niet macht over hem te houden op deze manier en reflecteer op de zuiverheid van je motieven.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven