Biefstuk invriezen tegen toxoplasmose

13-08-2020 17:17 14 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi,

Ik ben bijna 11 weken zwanger en ik
heb zo’n trek in een medium gebakken biefstukje met gebakken champignons en een uitje.

Natuurlijk ben ik op de hoogte van de do’s en dont’s als het gaat om voeding tijdens de zwangerschap (tenminste dat dacht ik) maar een kennis vertelde me dat je biefstuk wel gewoon medium kan eten als je het eerst minimaal 2 dagen invriest. Daarmee dood je ook die parasiet. Ik had daar nog nooit van gehoord. Ik heb er wel wat over gelezen maar al die richtlijnen veranderen zo snel. Zo mocht ik bij m’n vorige zwangerschap gewoon nog verse haring (aan zee gekocht) en tonijn uit blik, nu wordt dat ook afgeraden. Hierdoor ben ik toch wat huiverig.

Maar mijn vraag is: zijn jullie bekend met het eten van een biefstukje als het ingevroren is geweest? Is het dan echt veilig? Ik wil het ook aan de vk vragen maar die zie ik pas over een aantal weken weer.

En natuurlijk overleef ik het ook wel zonder, ben gewoon benieuwd
Alle reacties Link kopieren
Toxoplasmose die ga je er inderdaad mee te lijf, maar de listeria bacterie helaas niet...
Geen goed idee dus! Nog een half jaartje uitzitten meid, dan kun je weer alles eten wat los en vast zit.
En gefeliciteerd met je zwangerschap!
Alle reacties Link kopieren
Bereid je voor op nog veel meer van dat soort cravings die je niet mag. Persoonlijk zou ik het er niet op gokken.

Zorg ervoor dat de dag dat je bevallen bent er iemand komt met broodjes rosbief, filet, zalm, carpaccio en als avond eten biefstuk met rosbief en brie en sushi!
Alle reacties Link kopieren
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... -meer-eten



Effe afzien, joh. En dan gelijk na het baren een bijna rauwe biefstuk naar binnen slobberen. Smaakt ie nog lekkerder.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor jullie snelle reacties.
Bij m’n vorige zwangerschap had ik helemaal geen last van ‘cravings’ nu wel o_o

Maar inderdaad, veiligheid voor alles. Het biefstukje komt op m’n lijstje voor de week na m’n bevalling, samen met sushi!

Bedankt!
Alle reacties Link kopieren
Mij viel op dat als ik in mijn zwangerschappen cravings kreeg, ik negen van de tien keer ook een bepaalde voedingsstof nodig had. Kreeg ik superveel zin in spinazie en biefstuk, bleek ik bij de controle ijzertekort te hebben. Dus misschien komen jouw cravings ook op die manier tot stand.
Am Yisrael Chai!
Alle reacties Link kopieren
Brie kan je eten hoor. als het maar niet van rauwe melk is gemaakt. en harde rauwmelkse kaas kun je ook eten. het gaat om de zachte.
Als je nou een echt goeie biefstuk koopt, dan wordt die heus geen schoenzool als je hem wat verder bakt. Je moet alleen wel een echte goeie malse hebben. geen supermarkt biefstukje
Don't cry, buy a bag and move on.
gewoon een zak chips opentrekken
Alle reacties Link kopieren
Je verloskundige kan je overigens altijd bellen. Voor welke vragen dan ook.
Ze zal waarschijnlijk wel zeggen dat dit niet handig is.

Dan maar goed doorbakken. Of niet.
Probeer een alternatief te zoeken wat wel veilig is en hetzelfde voor je doet.
Alle reacties Link kopieren
Biefstuk zou ik niet zo gauw doen maar haring heb ik ook de laatste zwangerschap gewoon gegeten. Heb altijd gedacht en gelezen dat dat juist goed was. Las het veel later pas dat dat blijkbaar niet (meer) mocht. Vis uit blik mag ook niet meer? Ik weet wel van vacuüm verpakte zalm dat het afgeraden wordt.
Alle reacties Link kopieren
Voorschriften veranderen nogal eens.

Tijdens mijn vorige zwangerschap mocht boerenkaas wel (harde rauwmelkse kaas), nu wordt expliciet gezegd dat ook harde rauwmelkse kazen niet mogen. Ik eet zelf geen vlees, maar biefstuk mag ook niet op die manier vrees ik. Ik zou het laten.
Alle reacties Link kopieren
Maar waarin ontstaat die parasiet/bacterie dan in harde kaas? die ontstaat in het vocht. in harde kaas zit geen vocht. biefstuk die doorbakken is, is hoger verhit dan 55 graden, de temperatuur waarop bacterien en andere ziekteverwekkers doodgaan.
Don't cry, buy a bag and move on.
Alle reacties Link kopieren
daenerys79 schreef:
13-08-2020 23:11
Maar waarin ontstaat die parasiet/bacterie dan in harde kaas? die ontstaat in het vocht. in harde kaas zit geen vocht. biefstuk die doorbakken is, is hoger verhit dan 55 graden, de temperatuur waarop bacterien en andere ziekteverwekkers doodgaan.
Laatste keer dat ik checkte gaf het Voedingscentrum het aan. Verloskundige zei het ook. Het lijkt me ook sterk, maar dit is wat men mij heeft verteld. Parmezaanse kaas mocht ook opeens niet meer, heb ik ook dubbel gecheckt en me over verwonderd/gestoord.
Alle reacties Link kopieren
Kans is miniem dat er een bacterie blijft leven in harde kazen door het vochtarme klimaat en al het zout.
Maar omdat de kans, hoe klein ook, er dus wel IS, moet het Voedingscentrum het afraden. Zo begreep ik hem.

Vis uit blik mag trouwens wel, maar roofvissen niet. Dus tonijn, uit blik of vers, helemaal niet meer. Heeft te maken met de hoeveelheid kwik in de vis.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven