
Berg courgettes
donderdag 10 juli 2025 om 11:20
Ja hoor, hij is er weer! Die enorme berg courgettes!
Wie heeft er lekkere recepten met courgettes? De diepvries is inmiddels behoorlijk gevuld met courgettesoep.
Maar wat ga ik met de rest doen? En hoe voorkom ik dat ik de hele zomer courgette eet? Zijn er manieren om ze te bewaren? Chips? Gedroogd? Ingevroren? Sauzen die ingevroren kunnen worden?
Wie heeft er een gouden tip?
Wie heeft er lekkere recepten met courgettes? De diepvries is inmiddels behoorlijk gevuld met courgettesoep.
Maar wat ga ik met de rest doen? En hoe voorkom ik dat ik de hele zomer courgette eet? Zijn er manieren om ze te bewaren? Chips? Gedroogd? Ingevroren? Sauzen die ingevroren kunnen worden?
Wie heeft er een gouden tip?
donderdag 10 juli 2025 om 11:23
donderdag 10 juli 2025 om 11:27
Dat was hier ook het geval, ik heb gisteren dit recept gemaakt.
https://gezinoverdekook.nl/ingemaakte-courgette-met-ui/
https://gezinoverdekook.nl/ingemaakte-courgette-met-ui/
donderdag 10 juli 2025 om 11:37
Courgette invriezen kan prima hoor. Als ik courgette over heb, doe ik dat in stukjes in de vriezer; handig voor als ik later iets makkelijks wil maken.
Ik doe ze vaak (samen met bijvoorbeeld aubergine, paprika, prei) door tomatensaus met wat basilicum/oregano. Die kan gebruikt worden met van alles, zoals pasta, rijst, quinoa.
Een ander idee om te maken met courgette: bulgur met geroerbakte courgette, tomaat, kikkererwten, rozijnen en kruiden (knoflook, kaneel, komijn, kurkuma).
Verder lees ik ook mee in dit topic, want ik zoek ook nog wat courgette-ideeën.
Ik doe ze vaak (samen met bijvoorbeeld aubergine, paprika, prei) door tomatensaus met wat basilicum/oregano. Die kan gebruikt worden met van alles, zoals pasta, rijst, quinoa.
Een ander idee om te maken met courgette: bulgur met geroerbakte courgette, tomaat, kikkererwten, rozijnen en kruiden (knoflook, kaneel, komijn, kurkuma).
Verder lees ik ook mee in dit topic, want ik zoek ook nog wat courgette-ideeën.
donderdag 10 juli 2025 om 12:24
donderdag 10 juli 2025 om 12:46
De courgettesoep met erwtjes en basilicum van Ottolenghi
Voor acht personen:
75 ml olijfolie, plus extra voor erbij
1 bol knoflook, tenen losgehaald en gepeld
ca. 6 courgettes, in 3 cm dikke plakken (1,3 kg)
1 liter groentebouillon
500 g diepvries-doperwten
50 g basilicumblad
200 g feta, in brokjes van 1-2 cm gebroken
1 citroen: rasp er 1 theelepel schil af
zout en zwarte peper
1. Doe de olijfolie in een extra grote pan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Voeg alle knoflooktenen toe en bak ze regelmatig roerend 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn. Doe er de courgettes, 2 theelepels zout en royaal peper bij en bak alles al roerend nog 3 minuten tot de courgettes bruin beginnen te worden. Giet de bouillon in de pan met 500 ml water en breng de soep op hoog vuur aan de kook. Laat hem 7 minuten koken tot de courgettes gaar maar ook nog heldergroen zijn.
2. Voeg de doperwten toe en roer 1 minuut; doe het basilicum erbij. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met staafmixer of in een blender tot hij glad en heldergroen is.
3. Verdeel de soep over acht kommen en bestrooi ze met feta en citroenrasp. Eindig met royaal versgemalen peper en een sprenkeling olie.

Voor acht personen:
75 ml olijfolie, plus extra voor erbij
1 bol knoflook, tenen losgehaald en gepeld
ca. 6 courgettes, in 3 cm dikke plakken (1,3 kg)
1 liter groentebouillon
500 g diepvries-doperwten
50 g basilicumblad
200 g feta, in brokjes van 1-2 cm gebroken
1 citroen: rasp er 1 theelepel schil af
zout en zwarte peper
1. Doe de olijfolie in een extra grote pan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Voeg alle knoflooktenen toe en bak ze regelmatig roerend 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn. Doe er de courgettes, 2 theelepels zout en royaal peper bij en bak alles al roerend nog 3 minuten tot de courgettes bruin beginnen te worden. Giet de bouillon in de pan met 500 ml water en breng de soep op hoog vuur aan de kook. Laat hem 7 minuten koken tot de courgettes gaar maar ook nog heldergroen zijn.
2. Voeg de doperwten toe en roer 1 minuut; doe het basilicum erbij. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met staafmixer of in een blender tot hij glad en heldergroen is.
3. Verdeel de soep over acht kommen en bestrooi ze met feta en citroenrasp. Eindig met royaal versgemalen peper en een sprenkeling olie.
donderdag 10 juli 2025 om 12:55
donderdag 10 juli 2025 om 15:51
Wat ziet dat er altijd prachtig uit.
Don’t let anyone ruin your day. It’s your day.
Ruin it yourself.
Ruin it yourself.
donderdag 10 juli 2025 om 19:10
Katinka Polderman heeft er net een stroomdiagram voor gemaakt!
https://images.app.goo.gl/fQPEhtTQUoyDLmMy6
(Kan geen plaatjes plakken)
https://images.app.goo.gl/fQPEhtTQUoyDLmMy6
(Kan geen plaatjes plakken)
donderdag 10 juli 2025 om 19:18
donderdag 10 juli 2025 om 20:39
In de voedseldroger kan ook.
Zelf geen ervaring mee.
https://eenvoudigleven.blogspot.com/sea ... dseldroger
Zelf geen ervaring mee.
https://eenvoudigleven.blogspot.com/sea ... dseldroger
Ik houd van aardappelen.
Laat je innerlijke Oost-Groninger stralen.
Laat je innerlijke Oost-Groninger stralen.
donderdag 10 juli 2025 om 20:49
https://www.heelhollandbakt.nl/artikele ... en-baksel/
In een zoete of een hartige cake / taart.
In een zoete of een hartige cake / taart.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn
Al een account? Log dan hier in