Deel je mislukking(en) (kookmisbaksels)

27-09-2025 19:19 49 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Net friet from scratch proberen te maken in de airfryer. Of beter gezegd, onze oven heeft een airfryerfunctie die 'crisp' heet. Maar het ging dus veel sneller dan de aangegeven 20-25 minuten. Ze waren donkerbruin en ja een beeeeetje crisp. Maar de verbrande smaak hielp niet.

Nog nooit zo lekkere friet bij de snackbar gehaald! (Vast i.v.m. het contrast...)
Stoofvlees was wel gelukt. Gesmikkeld dus.

Deel hier je mislukking.

Er zal trouwens vast wel een oud topic zijn in deze trant, maar dan heb ik de verkeerde zoekterm gebruikt. Vond wel iets over verschrikkingen in vega restaurants, dat was ook vermakelijk om te lezen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier ook een keer te veel scherpe saus door de kant en klaar noedels gegooid van de kids :$ ze zaten te klagen over brandende lippen en mond @(
Voor iedereen een groene tuin
Alle reacties Link kopieren Quote
Toen ik nog jong was: mijn moeder had vooraf verse lasagne gemaakt, ik moest enkel de schaal in de oven zetten. Ze had er niet bijgezegd dat ik de plastic folie moest verwijderen. Heb er wat extra kaas over gestrooid zodat het extra laagje niet opviel.
Alle reacties Link kopieren Quote
GroenTuintje schreef:
28-09-2025 10:55
Laatst stond het bakpapier in de fik. Ontzettend gevaarlijk trouwens, want dat gaat zo snel! 2e keer trouwens. 1e keer in de oven gehad, blijkbaar stond de oven te warm en het papier lag tegen de wand aan. En 2e keer was het tegen het gaspitje aan gekomen, dus alle baksels incl bakpapier onder de kraan, kon weer helemaal opnieuw beginnen
Oh lol dat had ik als puber met een ovenwant. Brand. Daar was het topje af en in ovenwanten zit brandbare vulling, in die iig wel. Ik was niet zo handig, ik raakte daar af en toe het gasfornuis mee en dan vloog hij in de fik. En dan blies ik dat meteen uit en dan ging ik gewoon weer verder.

Toen ik aan mijn moeder vroeg of we eens andere ovenwanten konden kopen omdat ik het zo onhandig vond dat deze steeds in brand vlogen keek ze me zo aan van wat vertel je me nu!?!?
Toen begon het me te dagen dat behalve ik niemand dat had en het ook niet helemaal normaal was en best gevaarlijk :mrgreen:
Alle reacties Link kopieren Quote
onderdepalmboom schreef:
28-09-2025 21:06
Toen ik nog jong was: mijn moeder had vooraf verse lasagne gemaakt, ik moest enkel de schaal in de oven zetten. Ze had er niet bijgezegd dat ik de plastic folie moest verwijderen. Heb er wat extra kaas over gestrooid zodat het extra laagje niet opviel.
En toen :O
Voor iedereen een groene tuin
Alle reacties Link kopieren Quote
Niet van mijzelf maar van mijn ex die nota bene een koksopleiding had gedaan. Kip in een braadzak en die met het styrofoam schaaltje en al in de oven gezet. Dat stinkt en gaat nogal roken.
Zelf maak ik de laatste jaren niet zoveel blunders meer maar met het roosteren van pijnboompitjes moet ik altijd goed opletten. Heel lang gebeurt er niets en dan ineens zijn ze zwart. :thunder:
Hoi, kom binnen en fijn dat je er bent.
Alles goed? Wat zit je haar leuk!
Wil je koffie?

Alle reacties Link kopieren Quote
GroenTuintje schreef:
28-09-2025 21:37
En toen :O
Gewoon op tafel gezet...
Micro-plastics was toen nog geen topic, maar ik heb mijn portie dus al ruimschoots binnen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Verbena schreef:
28-09-2025 08:51


Grootste fout van partner: de soep afgieten terwijl ik hem vroeg de groente af te gieten.
:rofl:
don't watch the movie, read the book
Alle reacties Link kopieren Quote
heerlijk topic :hihi:

mijn bijdrage:

ik wilde voor kerst een white christmas truffle cake maken als toetje.
had het hele recept door de google translate gegooid en aangepast.
inplaats van een cake bodem besloot ik een koekjes bodem temaken

waar ik echter geen rekening mee hield is dat de cake 2/3 uur in de koelkast moest, & dat ik eerst bij mijn schoon opa&oma op de koffie moest voor ik naar mijn familie ging.
Waardoor de cake niet goed kon opstijven. (ik met mijn domme kop dacht dat ik op kerstochtend best wel een cake in elkaar kon flansen)
heb nog geprobeerd om het bij de oudjes in de koelkast te proppen maar lukte maar half.

lang verhaal lang eenmaal bij mijn ouders thuis maakte ik de vorm los en de cake zakte als een pudding uit elkaar ik kon wel huilen.
mijn moeder kwam met de oplossing om het in de vriezer te doen, maar het mocht niet meer baten...

had laatst chocolate chip cookies gebakken maar ze waren heel dik en hard :roll:
Relax we're all crazy, it's not a competition
Alle reacties Link kopieren Quote
Er is wel eens wat vaker iets mislukt, maar het meest vers in mijn geheugen (en ook echt het meest zonde, want het is als het lukt enorm lekker, het was heul veul werk en ook een flinke hoeveelheid): de hazenpeper van vorige Kerst.

Op het einde van de (lange) bereiding moest daar een klein beetje extra pure chocolade door. Ik had dat kleine beetje al van de reep afgesneden en klaar gelegd, de rest van de reep lag elders op het aanrecht. Maar nog te gemakkelijk binnen handbereik blijkbaar, want ik duvelde zonder na te denken dat grote stuk erin en roerde het lekker door tot het gesmolten was... toen ik was uitgeroerd realiseerde ik het me pas. En de stoof was dus echt niet meer te eten, vreselijk bitter.
Alle reacties Link kopieren Quote
Met cake bakken denken dat 1 pak cake mix= 1 cake.
Dat werd een behoorlijk stevige cake. Tegenwoordig maak ik het gewoon zonder cake mix.

Verder nog weleens soesjes geprobeerd te maken, die rezen voor geen meter in de oven. Zou ik eigenlijk nog wel weer eens willen doen.

Bedenk me net ook nog een keer dat ik van bladerdeeg met parmaham en parmezaanse kaas van die twisters had gemaakt. Ging altijd goed, maar 1x om een of andere reden vergeten de papiertjes van het bladerdeeg te halen. Die zaten er lekker in gedraaid. Had gelukkig nog spullen over dus kon een 2e batch maken.

Verder niet echt noemenswaardige dingen.
tinytiny wijzigde dit bericht op 01-10-2025 17:09
32.84% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
TinyTiny schreef:
01-10-2025 17:06
Met cake bakken denken dat 1 pak cake mix= 1 cake.
Dat werd een behoorlijk stevige cake. Tegenwoordig maak ik het gewoon zonder cake mix.

Verder nog weleens soesjes geprobeerd te maken, die rezen voor geen meter in de oven. Zou ik eigenlijk nog wel weer eens willen doen.

Verder niet echt noemenswaardige dingen.
Oh ja, dat heb ik als puber ook wel eens gedaan. De cakes die ik eerder had gebakken was inderdaad gewoon 1 pak mix = 1 cake, maar bij dat pak was het toch anders, die werd goed stevig inderdaad :-D
Alle reacties Link kopieren Quote
AnnaNiem schreef:
01-10-2025 17:08
Oh ja, dat heb ik als puber ook wel eens gedaan. De cakes die ik eerder had gebakken was inderdaad gewoon 1 pak mix = 1 cake, maar bij dat pak was het toch anders, die werd goed stevig inderdaad :-D
En in plaats van dat ze dat nou duidelijk op de voorkant zetten....
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb als student vooral een keer een grote fout gemaakt door te veel water bij een saus te gooien. Dat werd hele dunne satésaus. Sowieso had ik beter Wijko kunnen opwarmen, maar ja achterafkennis hè.

Nog is het bij veel recepten goed kijken of je echt al dat water nodig hebt of dat je dan een dunne smakeloze bende krijgt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb meerdere keren geprobeerd jus te maken maar het smaakt altijd vies en vettig. Nu een zakje gekocht maar dat is ook niks.

Ik wil zo een tartaartje bakken en dan jus met ui maken. Er moet toch gewoon wat water bij? Ik heb geen bloem of wijn, wel bouillion en tijm of rozemarijn. Iemand een snelle tip?
Alle reacties Link kopieren Quote
Heb je wel Maïzena? Je hebt wel echt nog een bindmiddel nodig voor jus.
Beetje bouillon erbij met die tijm is lekker voor de smaak.
Alle reacties Link kopieren Quote
Maïzena bindt inderdaad en bloem ook. Maar dan moet bij bloem wel de jus goed heet worden en goed roeren om klontjes te voorkomen. En een klein beetje ketjap erbij is ook lekker.
Alle reacties Link kopieren Quote
En als je Maïzena gebruikt juist eerst oplossen in wat koud water. Bloem inderdaad in het warme braadvet mixen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Jaren geleden, ik woonde net samen met mijn inmiddels exman.
Het was Ramadan en ik had een soort aardappelgratin gemaakt.
Toen ik hem uit de oven haalde was hij perfect. Mooi krokant laagje, zag er heerlijk uit.
We telden af tot we mochten eten, ik zette het mes erin en er kwam een enorme stinkende damp uit.
De eerste hap was afschuwelijk.
Mijn aardappeltaart was vanaf dat moment 'de Pirellitaart" omdat mijn ex hem naar verbrande autobanden vond ruiken.
Ik heb heel snel wat frikandellen gebakken want verder had ik niks snels in huis.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wow!!! Hoe kwam het dat hij zo stonk? Wel episch.
Alle reacties Link kopieren Quote
It-is-joysjuhhh schreef:
05-10-2025 00:07
Wow!!! Hoe kwam het dat hij zo stonk? Wel episch.
Geen idee. Er zat ook niks raars in.
Maar het blijft een leuke herinnering :mrgreen:
Alle reacties Link kopieren Quote
Strelizia schreef:
29-09-2025 10:13
Zelf maak ik de laatste jaren niet zoveel blunders meer maar met het roosteren van pijnboompitjes moet ik altijd goed opletten. Heel lang gebeurt er niets en dan ineens zijn ze zwart. :thunder:

Dit gaat bij mij ook nog steeds 9 van de 10x mis :facepalm:
Alle reacties Link kopieren Quote
It-is-joysjuhhh schreef:
05-10-2025 00:07
Wow!!! Hoe kwam het dat hij zo stonk? Wel episch.
Vraag ik mij ook af :mrgreen: misschien dat de bakvorm stonk? Ik heb ook wel eens in een siliconen bakvorm gebakken, die taart rook en smaakte ook naar plastic :pukey:
Voor iedereen een groene tuin
Alle reacties Link kopieren Quote
Nee dit was een glazen ovenschaal.
Ik weet echt niet wat het geweest kan zijn. Maar het is nog steeds een begrip, de pirellitaart.
Alle reacties Link kopieren Quote
Kuzu schreef:
18-10-2025 16:40
Nee dit was een glazen ovenschaal.
Ik weet echt niet wat het geweest kan zijn. Maar het is nog steeds een begrip, de pirellitaart.
Kan zijn dat iets (wat er niet in had moeten liggen) gelegen heeft in de oven? Want zo is gaan stinken? Een stukje plastic oid?
Voor iedereen een groene tuin

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven