
Afvallen met...
zondag 13 september 2009 om 15:55
zondag 13 september 2009 om 16:01
Ja inderdaad. Daar heb je een punt. En dan word ik zo'n fruitdinges... euhm... fruitariër
De fruitariër ervaart ook planten als levende wezens en wil deze niet doden of zwaar beschadigen voor zijn/haar voedselvoorziening. Meestal zijn fruitariërs eerder vegetariër of veganist geweest, maar wenst men op een gegeven moment ook andere levende wezens dan dieren zoveel mogelijk te ontzien.
De fruitariër ervaart ook planten als levende wezens en wil deze niet doden of zwaar beschadigen voor zijn/haar voedselvoorziening. Meestal zijn fruitariërs eerder vegetariër of veganist geweest, maar wenst men op een gegeven moment ook andere levende wezens dan dieren zoveel mogelijk te ontzien.
Peas on earth!
zondag 13 september 2009 om 16:07
quote:PrinsesOpDeErwt schreef op 13 september 2009 @ 16:05:
Ja, die bestaan dus écht. En die mensen zouden het héééél erg vinden als jij 200 fruitvliegjes zou vermoorden Vinyl Inderdaad Vinyl! Ga eens wat leuks doen met die beestjes, ze voelen zich verwaarloosd. Daarom zijn ze er nog, ze willen graag positieve aandacht van je!
Ja, die bestaan dus écht. En die mensen zouden het héééél erg vinden als jij 200 fruitvliegjes zou vermoorden Vinyl Inderdaad Vinyl! Ga eens wat leuks doen met die beestjes, ze voelen zich verwaarloosd. Daarom zijn ze er nog, ze willen graag positieve aandacht van je!
zondag 13 september 2009 om 16:08
Oh, ik geloof dat ze wél fruit mogen eten. Alleen vruchten die rauw gegeten kunnen worden. En wat dan wel weer een interessant weetje is (zo ontdek ik nog eens iets) :
Wetenswaardigheid
Steve Jobs, oprichter en directeur van de computerfirma Apple was in de zeventiger jaren fruitariër en kwam volgens eigen zeggen zo op het idee de firma “Apple“ te noemen.
„I was actually a fruitarian at that point in time. I ate only fruit. Now I'm a garbage can like everyone else. And we were about three months late in filing a fictitious business name so I threatened to call the company Apple Computer unless someone suggested a more interesting name by five o'clock that day. Hoping to stimulate creativity. And it stuck. And that's why we're called Apple.“[7]
Vertaald:
Ik was een fruitariër in die tijd. Ik at alleen fruit. Nu ben ik net zo'n vuilnisbak als iedereen. We waren ongeveer drie maanden te laat met het inzenden van een fictieve bedrijfsnaam dus ik dreigde om het bedrijf Apple Computer te noemen tenzij iemand voor vijf uur 's middags die dag een betere naam zou verzinnen. Ik hoopte dat dat de creativiteit zou stimuleren, maar de naam bleef hangen. En dat is waarom we Apple heten.
Wetenswaardigheid
Steve Jobs, oprichter en directeur van de computerfirma Apple was in de zeventiger jaren fruitariër en kwam volgens eigen zeggen zo op het idee de firma “Apple“ te noemen.
„I was actually a fruitarian at that point in time. I ate only fruit. Now I'm a garbage can like everyone else. And we were about three months late in filing a fictitious business name so I threatened to call the company Apple Computer unless someone suggested a more interesting name by five o'clock that day. Hoping to stimulate creativity. And it stuck. And that's why we're called Apple.“[7]
Vertaald:
Ik was een fruitariër in die tijd. Ik at alleen fruit. Nu ben ik net zo'n vuilnisbak als iedereen. We waren ongeveer drie maanden te laat met het inzenden van een fictieve bedrijfsnaam dus ik dreigde om het bedrijf Apple Computer te noemen tenzij iemand voor vijf uur 's middags die dag een betere naam zou verzinnen. Ik hoopte dat dat de creativiteit zou stimuleren, maar de naam bleef hangen. En dat is waarom we Apple heten.
Peas on earth!
zondag 13 september 2009 om 16:10
hmm best interessant eigenlijk. Als je wil weten wat ze wél eten: http://nl.wikipedia.org/wiki/Fruitarisme
(sorry, te lui om samen te vatten).
(sorry, te lui om samen te vatten).
Peas on earth!
zondag 13 september 2009 om 16:15
Ohja, dat jongetje zat daar ook toch? Da's waar. Was ook veel verontwaardiging over toen. Vooral omdat dat jongetje dus ook nooit zomaar bij andere kinderen kon eten/traktaties op school moest overslaan enzo. Staat me vaag iets van bij. Lees ook dat die fruitariërs grotendeels ook aanhanger van het 'raw foodism' zijn.
Peas on earth!
zondag 13 september 2009 om 16:25
zondag 13 september 2009 om 16:30
Zo, ik was even bezig in huis.
Klinkt gek, maar ik had opeens zin om de badkamer schoon te maken. Ok, wel met van die hygiënische doekjes, dus het was zo gepiept
En daarna ben ik bezig geweest met mijn boekenkast, want die lag vol met andere dingen.
En nu bladerde ik door een chinees kookboek voor nieuwe inspiratie. Zal hier zo even een recept neerplanten, even overschrijventypen...
Klinkt gek, maar ik had opeens zin om de badkamer schoon te maken. Ok, wel met van die hygiënische doekjes, dus het was zo gepiept
En daarna ben ik bezig geweest met mijn boekenkast, want die lag vol met andere dingen.
En nu bladerde ik door een chinees kookboek voor nieuwe inspiratie. Zal hier zo even een recept neerplanten, even overschrijventypen...
zondag 13 september 2009 om 16:31
Staat er in dat chinese kookboek ook een recept voor aardappelpuree, vis en groenten wat wél lekker klinkt?
Ja, 'Rauw' inderdaad. Zat het net te googlen. 11 was dat jongetje, en hij vond al dat gekookte/warme eten best lekker ruiken, maar zijn maag kon het niet eens meer verdragen. Triest.
Ja, 'Rauw' inderdaad. Zat het net te googlen. 11 was dat jongetje, en hij vond al dat gekookte/warme eten best lekker ruiken, maar zijn maag kon het niet eens meer verdragen. Triest.
Peas on earth!
zondag 13 september 2009 om 16:37
Fo Rong Dan Da Xia Roerei met grote garnalen
hoofdgerecht 4 personen
250 gepelde rauwe tijgergarnalen (diepvries), ontdooid
4 el olie
125 gr sugarsnaps, schoongemaakt
125 gr taugé
6 eieren (M)
1/2 el sesamolie
4 bosuitjes, in kleine stukjes
Garnalen droogdeppen met keukenpapier. In wok helft van olie verhitten. Sugarsnaps 4-5 min. op hoog vuur roerbakken. Taugé ca. 2 min. meebakken. Op bord scheppen. In wok garnalen roerbakken totdat ze roze worden. In vergiet scheppen en laten uitlekken. Olie in hittebestendige kom schenken en laten afkoelen (wordt niet meer gebruikt). Wok met keukenpapier schoonvegen. In kom eieren met sesamolie en zout en peper naar smaak loskloppen. In wok rest van olie verhitten. Eimengsel erin schenken en bosui erdoor scheppen. Ei op matig vuur al roerend net laten stollen, Garnalen, sugarsnaps en taugé erdoor scheppen en roerei nog heel even verwarmen. Direct serveren. Lekker met witte rijst en zoete chilisaus.
Bevat per eenpersoonsportie: 250 kcal.
hoofdgerecht 4 personen
250 gepelde rauwe tijgergarnalen (diepvries), ontdooid
4 el olie
125 gr sugarsnaps, schoongemaakt
125 gr taugé
6 eieren (M)
1/2 el sesamolie
4 bosuitjes, in kleine stukjes
Garnalen droogdeppen met keukenpapier. In wok helft van olie verhitten. Sugarsnaps 4-5 min. op hoog vuur roerbakken. Taugé ca. 2 min. meebakken. Op bord scheppen. In wok garnalen roerbakken totdat ze roze worden. In vergiet scheppen en laten uitlekken. Olie in hittebestendige kom schenken en laten afkoelen (wordt niet meer gebruikt). Wok met keukenpapier schoonvegen. In kom eieren met sesamolie en zout en peper naar smaak loskloppen. In wok rest van olie verhitten. Eimengsel erin schenken en bosui erdoor scheppen. Ei op matig vuur al roerend net laten stollen, Garnalen, sugarsnaps en taugé erdoor scheppen en roerei nog heel even verwarmen. Direct serveren. Lekker met witte rijst en zoete chilisaus.
Bevat per eenpersoonsportie: 250 kcal.
zondag 13 september 2009 om 16:38