
Afvallen met...
zondag 13 september 2009 om 18:16
Ik heb weer even een gezond receptje uit het chinese kookboek overgetypt:
Hei Dou Da Cong Xun GuiYu Gestoomde zalm met prei en zwarte boontjes
Hoofdgerecht, 4 personen
½ dunne prei
2 el gezouten zwarte boontjes (toko)
2 cm verse gemberwortel, fijngehakt
2 zalmhaasjes à 250 gram
1 el droge sherry
2 el lichte sojasaus
Prei schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. In zeef boontjes onder stromend water afspelen. Boontjes droogdeppen met keukenpapier en grof hakken. In kom preiringetjes mengen met boontjes, gember, knoflook en peper naar smaak. Zalmhaasjes in lengte halveren en naast elkaar op bord leggen. Preimengsel erover verdelen. Goed aandrukken. Sherry en sojasaus erover sprenkelen.
Zalmfilets in 6-8 minuten net gaar stomen (stoommandje van de toko).
Serveren met roergebakken groenten en rijst.
Bevat per eenspersoonsportie: 295 kcal.
Hei Dou Da Cong Xun GuiYu Gestoomde zalm met prei en zwarte boontjes
Hoofdgerecht, 4 personen
½ dunne prei
2 el gezouten zwarte boontjes (toko)
2 cm verse gemberwortel, fijngehakt
2 zalmhaasjes à 250 gram
1 el droge sherry
2 el lichte sojasaus
Prei schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. In zeef boontjes onder stromend water afspelen. Boontjes droogdeppen met keukenpapier en grof hakken. In kom preiringetjes mengen met boontjes, gember, knoflook en peper naar smaak. Zalmhaasjes in lengte halveren en naast elkaar op bord leggen. Preimengsel erover verdelen. Goed aandrukken. Sherry en sojasaus erover sprenkelen.
Zalmfilets in 6-8 minuten net gaar stomen (stoommandje van de toko).
Serveren met roergebakken groenten en rijst.
Bevat per eenspersoonsportie: 295 kcal.
zondag 13 september 2009 om 18:29
Oh, dit is ook lekker!!
Hao You Wu Ju IJsbergsla met oestersaus
bijgerecht, 4 personen
1 krop ijsbergsla
1 zakje stoneleeks (8 stuks)
2 el sesamolie of roerbakolie
versgemalen zwarte peper
2-3 el oestersaus
Krop ijsbergsla halveren en helften in repen van 4 cm breed snijden. Stoneleeks in stukken van 5 cm snijden. Ik wok olie verhitten. Stoneleeks 1 min. roerbakken. Sla in gedeelten toevoegen en op hoog vuur al omscheppend in 4-5 min. laten slinken, de sla moet wel helder groen blijven. Op smaak brengen met peper. Overdoen in warme schaal en oestersaus erover scheppen. Lekker bij visgerechten.
Bevat per eenpersoonsportie: 70 kcal.
Hao You Wu Ju IJsbergsla met oestersaus
bijgerecht, 4 personen
1 krop ijsbergsla
1 zakje stoneleeks (8 stuks)
2 el sesamolie of roerbakolie
versgemalen zwarte peper
2-3 el oestersaus
Krop ijsbergsla halveren en helften in repen van 4 cm breed snijden. Stoneleeks in stukken van 5 cm snijden. Ik wok olie verhitten. Stoneleeks 1 min. roerbakken. Sla in gedeelten toevoegen en op hoog vuur al omscheppend in 4-5 min. laten slinken, de sla moet wel helder groen blijven. Op smaak brengen met peper. Overdoen in warme schaal en oestersaus erover scheppen. Lekker bij visgerechten.
Bevat per eenpersoonsportie: 70 kcal.
zondag 13 september 2009 om 19:09
Ik heb lekker pastasalade gegeten.
Lijstje van vandaag wordt dan:
- O: yoghurt+banaan, thee
- T: 2 koffie, 1 frisdrank, stukje kruidkoekachtige cake
- L: klein puntje hartige taart, 2 boterhammen (eentje met kaas, eentje met kipfilet), thee
- T: glas limo, 2 rijstwafels
- A: pastasalade (pasta, komkommer, radijs, paprika, casewnoten, olijven, yoghurtdressing)
- Straks nog: thee, misschien toetje.
Peas on earth!
zondag 13 september 2009 om 19:10
Wij net Wolverine gezien,kijkt lekker weg!
En nu hiephiephoeramaarnietheus staat Studiosport op...
Mooi moment voor mij om wat eten in elkaar te flasen.
Heb die 1+2+3+4 menu van AH,kies en kook heet dat.
Kennen jullie dat?
Das voor luie mensen die niet zelf kunnen denken/combineren.
Wij eten dus zo Kip(vriendje tenminste) Tandoori met wilde rijst.
En nu hiephiephoeramaarnietheus staat Studiosport op...
Mooi moment voor mij om wat eten in elkaar te flasen.
Heb die 1+2+3+4 menu van AH,kies en kook heet dat.
Kennen jullie dat?
Das voor luie mensen die niet zelf kunnen denken/combineren.
Wij eten dus zo Kip(vriendje tenminste) Tandoori met wilde rijst.
zondag 13 september 2009 om 19:15
zondag 13 september 2009 om 19:15
Ik heb dat Kies&Kook nog nooit gemaakt, lijkt me nooit zo heel geweldig, kweenie.
Die fruitvliegjes hebben ontdekt dat jij al het lekkere fruitvliegjeseten (én eventuele fruitvliegjesbroedplaatsen) verstopt hebt, dus ze liggen nu massaal op de loer tot ze weer ergens op kunnen aanvallen
Die fruitvliegjes hebben ontdekt dat jij al het lekkere fruitvliegjeseten (én eventuele fruitvliegjesbroedplaatsen) verstopt hebt, dus ze liggen nu massaal op de loer tot ze weer ergens op kunnen aanvallen
Peas on earth!