Fornuisvraagje: gasbranders 'ingebrand' binnen paar maanden
vrijdag 12 maart 2010 om 17:12
Hoi allemaal,
Sinds begin september hebben wij een nieuwe keuken met apparatuur van Pelgrim. We hebben er al van alles mee te stellen gehad (ovenruitje geexplodeerd, oventhermostaat niet goed, pannendragers scheef) maar allemaal goed opgelost door het bedrijf.
Mijn vraag gaat over de gasbranders, dus die metalen dingen met een zwart plaatje erop. Ze zien er niet uit namelijk. De zwarte plaatjes zitten een soort donkere vlekken op, net als op het metaal, dat vertoont allemaal bruine en zwarte vlekken. Net alsof er door de hitte vlekken zijn ingebrand.
Ik heb al allerlei schoonmaakmiddelen geprobeerd maar dat helpt niet, van afwasmiddel en allerlei keukenreinigers tot aan chloor, groene zeep etc.
Kent iemand dit probleem en is het normaal binnen 6 maanden na plaatsing?
Ik vind het jamm
er want het is net of we ze niet schoonmaken terwijl we dat elke keer na het koken doen, alleen gaan de vlekken er niet uit.
Sinds begin september hebben wij een nieuwe keuken met apparatuur van Pelgrim. We hebben er al van alles mee te stellen gehad (ovenruitje geexplodeerd, oventhermostaat niet goed, pannendragers scheef) maar allemaal goed opgelost door het bedrijf.
Mijn vraag gaat over de gasbranders, dus die metalen dingen met een zwart plaatje erop. Ze zien er niet uit namelijk. De zwarte plaatjes zitten een soort donkere vlekken op, net als op het metaal, dat vertoont allemaal bruine en zwarte vlekken. Net alsof er door de hitte vlekken zijn ingebrand.
Ik heb al allerlei schoonmaakmiddelen geprobeerd maar dat helpt niet, van afwasmiddel en allerlei keukenreinigers tot aan chloor, groene zeep etc.
Kent iemand dit probleem en is het normaal binnen 6 maanden na plaatsing?
Ik vind het jamm
er want het is net of we ze niet schoonmaken terwijl we dat elke keer na het koken doen, alleen gaan de vlekken er niet uit.
vrijdag 12 maart 2010 om 17:35
vrijdag 12 maart 2010 om 18:58
Die vlekken heb ik ook, ontstonden ook na de eerste 2 maanden oid. Ik heb besloten me er niet meer aan te ergeren. Ja, er word gekookt in ons huis en dat is geen geheim.
Liever lekker eten dan een schoon fornuis.
Ook de RVS-ringen die om die zwarte plaatjes heen zitten maak ik niet meer schoon. Ze beginnen nu steeds zwarter te worden. Ik hoop dat ze uiteindelijk egaal zwart worden en dan ben ik er helemaal klaar mee.
Liever lekker eten dan een schoon fornuis.
Ook de RVS-ringen die om die zwarte plaatjes heen zitten maak ik niet meer schoon. Ze beginnen nu steeds zwarter te worden. Ik hoop dat ze uiteindelijk egaal zwart worden en dan ben ik er helemaal klaar mee.
vrijdag 12 maart 2010 om 23:10
Dat heb ik ook! Die vlekken doken al heel snel op, ik heb een gasfornuis met zo'n glazen plaat eronder, en zelfs op die glazen plaat is het er heel moeilijk af te krijgen. Maar van de metalen delen gaat het er helemaal niet af, zelfs niet na een uur weken in Cilit Bang
Dus, als iemand dé tip heeft: posten!
Dus, als iemand dé tip heeft: posten!
zaterdag 13 maart 2010 om 12:20
vrijdag 26 maart 2010 om 10:58
Ik heb het geprobeerd met soda: na een nachtje weken kon ik (bijna) alle vlekken er heel makkelijk afvegen! Super
Alleen: de ringen die op het fornuis vastzitten zitten ook vol vlekken, die kan ik er niet afhalen om te weken... Misschien eens proberen om de soda er met een penseel op te strijken, en dan een nachtje laten zitten...?
Alleen: de ringen die op het fornuis vastzitten zitten ook vol vlekken, die kan ik er niet afhalen om te weken... Misschien eens proberen om de soda er met een penseel op te strijken, en dan een nachtje laten zitten...?
vrijdag 26 maart 2010 om 16:30
quote:Jorina schreef op 12 maart 2010 @ 19:26:
Ik maak ze 1x in de zoveel tijd schoon, als ik weer eens in een dolle bui ben.
Doe ik met schuurmiddel, een staalsponsje en heeeel veel geduld...
Maar blijft k*twerk.Reden waarom ik in mijn nieuwe keuken geen gasfornuis meer genomen heb. Heb nu inductie. Nog wel een gas-wokbrander. Maar dat komt omdat ik dat veel fijner wokken vind. En nu maar 1 pit schoon temaken (die er nu na een jaar trouwens nog erg mooi uit ziet! hoewel ik hem maar amper schoonmaak)
Ik maak ze 1x in de zoveel tijd schoon, als ik weer eens in een dolle bui ben.
Doe ik met schuurmiddel, een staalsponsje en heeeel veel geduld...
Maar blijft k*twerk.Reden waarom ik in mijn nieuwe keuken geen gasfornuis meer genomen heb. Heb nu inductie. Nog wel een gas-wokbrander. Maar dat komt omdat ik dat veel fijner wokken vind. En nu maar 1 pit schoon temaken (die er nu na een jaar trouwens nog erg mooi uit ziet! hoewel ik hem maar amper schoonmaak)