Actueel
alle pijlers
Wat is jullie mening over de klimaatverandering?
woensdag 1 april 2020 om 12:22
woensdag 1 april 2020 om 13:39
Sorry mensen ik zal het even toelichten waarom mijn vraag. Dagelijks (tenminste voor de coronacrisis was het actuele onderwerp klimaatverandering op televisie. Naast de meningen op televisie was ik gewoon benieuwd hoe mensen op het internet hierover denken. Ik ben van mening dat de aanpak van de klimaatverandering beter moet en dat we met z'n allen een stapje terug moeten doen. Al lijkt de natuur zich te herstellen door het coronavirus.
woensdag 1 april 2020 om 13:40
Oeps, niet goed gekeken. Bedankt voor je bijdrage, ik ga daar even een kijkje nemen.Astromeria schreef: ↑01-04-2020 12:25Hier is al een topic over:
actueel/de-grote-klimaat-milieudraad/li ... ges/445512
woensdag 1 april 2020 om 13:41
Inderdaad, bedankt voor je bijdrage. Heb hem aangepast.Westerpaviljoen schreef: ↑01-04-2020 12:40Je bedoelt wat is jullie mening over de aanpak van de klimaatverandering.
woensdag 1 april 2020 om 13:43
woensdag 1 april 2020 om 13:48
Wat ik daarmee probeer te zeggen is dat de aarde zich nu lijkt te herstellen langzaam. Omdat er minder mensen op de weg zijn etc. Een soort waarschuwing voor ons dat we kunnen proberen om de aarde heel te houden.
woensdag 1 april 2020 om 13:50
woensdag 1 april 2020 om 14:30
GinnyJones schreef: ↑01-04-2020 14:06Klimaatsverandering is van alle tijden, niet enkel van nu. Ik geloof meteen dat de mensen de lucht en de rest van de natuur zeer hebben vervuild maar of dat echt de oorzaak is van de klimaatsverandering, daar ben ik niet zo zeker van.
Ik heb dezelfde mening. De mens als diersoort is bijzonder vervuilend en destructief. Alle diersoorten zijn egocentrisch en de mens doet daar door vliegen, autorijden en bestellen bij Ali en Amazon nog een flinke schep bovenop.
Is de vervuiling die we veroorzaken de oorzaak van klimaatverandering? Dat denk ik niet. Het helpt niet voor het behoud van natuur en diersoorten.
woensdag 1 april 2020 om 15:21
https://www.google.com/amp/s/climate.na ... idence.amp
Het is meer dan 95% zeker dat de versnelling van de klimaatverandering door de mens komt.
Het is meer dan 95% zeker dat de versnelling van de klimaatverandering door de mens komt.
woensdag 1 april 2020 om 16:25
woensdag 1 april 2020 om 21:14
RocketScienceFiction schreef: ↑01-04-2020 13:13Dat het voor iedereen een feit is, is een mening. Zoals ook blijkt uit de andere opvattingen die er zijn.
De leuke mannen zijn niet op. Het zijn geen leren jasjes maat M bij de hema. - DropDrop
donderdag 2 april 2020 om 00:52
De mens ademt per jaar een kleine drie honderd kilo co2 per persoon uit. Een miljard mensen dus drie honderd miljard kilo oftewel drie honderd miljoen ton co2. Daarbij komen dan nog de productie processen die al die mensen nodig hebben om te leven en overleven. Enig idee hoe lang het duurt voor we een miljard mensen verder zijn in dit tempo? Volgens mij is dit een niet omkeerbaar proces. Tegelijkertijd denk ik dat er in de toekomst wel iets zal gebeuren wat de mensheid flink uitdunt en anders dunt de mensheid wel uit door dit handelen. De aarde? Die overleeft het wel weer. Begint alles weer gewoon van voren af aan met pissebedden, haaien, krokodillen en schildpadden. Niks mis mee toch?
donderdag 2 april 2020 om 00:55
hijdie schreef: ↑02-04-2020 00:52De mens ademt per jaar een kleine drie honderd kilo co2 per persoon uit. Een miljard mensen dus drie honderd miljard kilo oftewel drie honderd miljoen ton co2. Daarbij komen dan nog de productie processen die al die mensen nodig hebben om te leven en overleven. Enig idee hoe lang het duurt voor we een miljard mensen verder zijn in dit tempo? Volgens mij is dit een niet omkeerbaar proces. Tegelijkertijd denk ik dat er in de toekomst wel iets zal gebeuren wat de mensheid flink uitdunt en anders dunt de mensheid wel uit door dit handelen. De aarde? Die overleeft het wel weer. Begint alles weer gewoon van voren af aan met pissebedden, haaien, krokodillen en schildpadden. Niks mis mee toch?
Gezond verstand! Het bestaat nog kennelijk! Helemaal eens.
donderdag 2 april 2020 om 02:03
En het wc papier is op bij de super. Heeft geen enkel verband. Bovendien is het water in Venetie niet schoner: eventuele vervuiling verdwijnt niet in een paar weken. Het wordt helderder omdat de ondergrond (zand) niet steeds wordt omgewoeld. Dat heeft niets met schoon water te maken.
Verder zie het andere topic. Mijn conclusies:
- klimaat verandert, zoals niemand ooit betwist heeft;
- menmade uitstoot kan extra opwarming veroorzaken;
- gevolgen voor Nederland zijn de komende 100-200 jaar erg mild;
- ook positieve gevolgen voor NL. Beter weer, Toerisme, extra export landbouw en watermanagement;
Arme landen met veel woestijn of geen kustbewaking zal het extra lastig krijgen.
Kortom: vooral andere landen hebben belang bij remmen opwarming. Of dat kan, en hoe is nu nog volstrekt onduidelijk.
Het heeft iig geen enkele zin om geld weg te gooien aan fictieve emissierechten handel. Die moet geheel van tafel. Ook andere bestedingen hebben vanwege het gebrek aan bewezen nut geen zin. Eerst zal een oplossing moeten worden bedacht die de opwarming meetbaar en merkbaar kan remmen.
donderdag 2 april 2020 om 06:41
En ja, andere 'landen" gaan het waarschijnlijk veel zwaarder krijgen. Voor mij is een mens echter een mens. Ik voel me niet meer verbonden met een Nederlander die ik nog nooit heb gezien dan met iemand anders op de wereld die ik nog nooit heb gezien. Leed is leed, mensen zijn mensen. Dus voor mij persoonlijk is het geen argument dat 'het in Nederland wel mee zal vallen'.
Dat egoisme van rijke landen zorgt er nu voor dat arme landen te maken hebben met de gevolgen van de versnelde klimaatverandering, en die gevolgen niet goed kunnen dragen.
Kijk bijvoorbeeld naar Bhutan. Een land dat CO2 negatief is, maar nu te maken heeft met natuurrampen doordat andere landen zoveel extra uitstoten.
Dat egoisme van rijke landen zorgt er nu voor dat arme landen te maken hebben met de gevolgen van de versnelde klimaatverandering, en die gevolgen niet goed kunnen dragen.
Kijk bijvoorbeeld naar Bhutan. Een land dat CO2 negatief is, maar nu te maken heeft met natuurrampen doordat andere landen zoveel extra uitstoten.
donderdag 2 april 2020 om 23:44
Ik las in een artikel van 2017 dat er op de Zuidpool sporen zijn gevonden van een bos dat er meer dan 260 miljoen jaren geleden groeide, nog voordat er dinosaurussen op aarde rondliepen. Het zouden bijzondere bomen zijn geweest die zich erg snel konden aanpassen van zomerse naar winterse omstandigheden.
Onderzoekers deden onderzoek op de bevroren hellingen van het McIntyre voorgebergte, diep in de binnenlanden van de Zuidpool.
Onderzoekers deden onderzoek op de bevroren hellingen van het McIntyre voorgebergte, diep in de binnenlanden van de Zuidpool.
Rotoorlog, ik zeg NEE tegen deze OORLOG.
donderdag 2 april 2020 om 23:53
De wateren in Venetië stonden in 2018 droog. Door gebrek aan regen en de blauwe superbloedmaan.
November 2019 had Venetië te maken met zware overstromingen.
Rotoorlog, ik zeg NEE tegen deze OORLOG.
vrijdag 3 april 2020 om 00:10
Nee, opwarming dus beter klimaat en daardoor aantrekkelijker voor het toerisme. Staat allemaal in de officiele stukken. Ook voor de landbouw is het beter (en goedkoper, minder gas nodig). Concurrentiepositie van Nederland wordt dan sterker.GreenLadyFern schreef: ↑02-04-2020 06:34@mouthgard: beter weer in Nederland? Ik dacht dat het hier in europa juist kouder en natter zou worden. Het ijs van Groenrijk dat smelt en de Golf van Mexico uit koers drukt zou de oorzaak zijn.
Mensen zijn mensen, maar we hebben nu eenmaal afgesproken dat we met aparte clubjes geldpotjes hebben waarvoor hard wordt gewerkt. En elk land heeft zo zijn eigen risico's. In Buthan hebben ze geen geld gegeven om hier de Deltawerken te bouwen. Zo werkt het.