Domeinnaam registreren en hosten: ervaringen?

20-04-2010 15:52 16 berichten
Alle reacties Link kopieren
Waarde aanstaande freelance-collega's, eigenaars van webwinkels en ander aangesproken spul!



Sinds mijn werkloosheid speel ik met de gedachte het aanbod van het UWV aan te nemen om als freelance bedrijfsadviseur verder te gaan. Inmiddels zijn die plannen ook zo concreet dat ik al een bedrijfsnaam in mijn hoofd heb en mogelijk deze zomer ga starten.



Nu kom ik (en met name Dalman) redelijk weg met Dreamweaver en andere HTML-pakketten, maar mis ik nog wat goede info over het stukje dat aan het bouwen van een site voorafgaat: hoe kom ik aan een goede provider/hoster?



Mijn eigen ADSL-provider biedt me zo op het eerste gezicht veel meer dan waar ik als freelancer in de zakelijke dienstverlening behoefte aan heb. Ik hoef echt geen dedicated server of colocation, en heb aan een enkel of hooguit twee mailadressen voldoende.

Ook zal de website voor mij als éénpitter geen ingewikkelde handel met een boel pagina's en plaatjes hoeven worden.



Via Google zie ik door de bomen het bos niet meer als het gaat om bedrijven die aanbieden mijn domein te registreren en de boel te hosten...



Wat zijn jullie ervaringen? Wat ben je gemiddeld kwijt, wat moet je zeker wel doen of kun je gevoeglijk weglaten, en waar moet je nog meer op letten?



Alle reacties Link kopieren
Ik ben een enorme leek op dit gebied, maar de meneer die mijn website gaat bouwen adviseerde mijndomein.nl

Zijn woorden:

Zoals gezegd: ik ‘zit’ bij mijndomein.nl. Daar ben ik erg tevreden over. Ze zijn stabiel (zelden een storing) bieden alles wat je nodig hebt om een Joomla! website te hosten (ruimte, PHP en een database (5 stuks zelfs)). Kosten ¤ 29,-- alles er op en er aan. Nadeel: je kunt hen niet bellen. Alle correspondentie loopt via de mail. Mijn ervaring tot nu toe is dat er altijd binnen 24 uur antwoord komt.



Meer dan dit kan ik je niet bieden, omdat ik er zelf nul verstand van heb. Ik hoop dat het voor jou waardevol is geweest.



Ga jij je eigen website maken? Of zoek je daar ook nog iemand voor? Deze meneer bouwt mijn website (basis, simpel, geen webshop of moeilijke dingen) voor zo'n 250 euro.

Heel veel succes met alle voorbereidingen verder.
Alle reacties Link kopieren
Vanaf 'n tientje per jaar kun je bij D-hosting.nl terecht. Zitten wij ook, goede ervaringen mee. Goede uptime (weinig uitval van de server) en telefonische helpdesk.



Joomla zit bij veel hostingpakketten in tegenwoordig, maar daar hoef je als je zelf met Dreamweaver en andere pakketten overweg kunt niet op te letten. Persoonlijk vind ik sites die met Joomla in elkaar gesleuteld zijn niet altijd mooi. Er zit vaak zo'n overduidelijk Joomla-sausje overheen. Maar smaken verschillen
Iets anders
Alle reacties Link kopieren
Hoi Lein! Geen eigen ervaring dus, maar wel fijn dat je goed geholpen wordt. Die 250,- ga ik me uitsparen door Dalman te voorzien van bekers thee en zoenen op zijn bol als ie samen met mij mijn site in elkaar knutselt. Gelijk quality time samen



@Babs, tnx! Ik noteer D-hosting.

Kun je me een site geven die zo overduidelijk Joomla is, en dan een andere site ernaast voor het vergelijk?
Alle reacties Link kopieren
Deze site is daar een voorbeeld van. Joomla an sich is niet verkeerd hoor, open source, 't werkt prima, en je kunt er best een hoop mee. Maar het wordt in mìjn ogen zo standaard door de menuregel bovenin en de kolom met buttons (al dan niet met een pulldownmenuutje) aan de zijkant.



Als éénpittende freelance bedrijfsadviseur heb je denk ik al die menukeuzes en buttons niet nodig om je te presenteren. Tenminste, ik ga er dan eventjes van uit dat je geen standaard menukaart hebt waar de klant uit kan kiezen maar dat je heel flexibel bent t.a.v. de wensen van de klant. En als je dan met een website aan komt met 1001 buttons en klikmogelijkheden denk ik dat je daarmee je flexibiliteit in de presentatie in ieder geval gaat beknotten.



Naar mijn mening leent een site voor jouw bedrijf zich bij uitstek om in de vormgeving wat extra's te stoppen (kleurgebruik, logo dat op aparte manieren terugkomt in plaats van alleen standaard links in de bovenhoek en in watermerk onderaan, zou voorzichtig zijn met flash omdat dat in bedrijfsnetwerken nogal eens geblokkeerd wordt en daar gáát je presentatie).

Een paar doorklikmogelijkheden na een uitnodigende homepage doet m.i. meer voor je als de linkerkant volproppen met menuutjes. Juist als je kracht zit in inspelen op de situatie at hand en flexibel zijn, moet je lokken, uitnodigen en teasen. Men moet jou gaan bellen/mailen zodat jij persoonlijk uit de doeken kunt gaan doen waarom ze jóu moeten hebben voor hun specifieke, unieke probleem.
Iets anders
Alle reacties Link kopieren
Hoihoi!



Ik zit zelf met mijn persoonlijke site en met de site die ik bij houd voor een 'bevriend bedrijf' bij Hosting2go. Bevalt mij erg goed. Per domeinnaam iets minder dan 30 euro per jaar. Daarnaast heb ik er ook twee geclaimde domeinnamen zonder website en dan zijn ze 11 euro per jaar. Gebruik zelf ook Dreamweaver, gebruiksgemak is erg hoog, compatibiliteit met Hosting2go is erg goed.



Heb ooit gehoord dat er domeinhosts zijn die op de een of andere manier niet geïndexeerd worden door Google, maar dat kan een broodje aap verhaal zijn. Via Hosting2go iig geen probleem.



Ik werk met e-mailadressen gelinkt naar mijn bestaande e-mailadres. Mensen kunnen dus bijv. mailen naar info@(mijndomeinnaam).nl maar de mails komen dan binnen op mijn @home.nl mailadres. Maar verwacht dat dit via elke domeinhost te doen is. Voor zover ik weet heb je via hosting2go voldoende e-mailadressen.



Succes!



Groetjes Soezie
Alle dieren -behalve de mens- weten dat het leven in de eerste plaats bedoeld is om ervan te genieten. ~Samuel Butler~
Alle reacties Link kopieren
babs, jij slaat werkelijk de spijker op zijn welbekende kop als het gaat om ideeen over een site voor een freelancer met mijn profiel. Inderdaad is flexibiliteit een van mijn sterke punten en dus handelkenmerken, en mijn site moet die sfeer ook in die zin kunnen ademen. Ik zal Joomla vermijden, en er iets meer tijd insteken via Dreamweaver. Zeker in het begin hóeft het ook nog niet enorm uitgebreid te zijn, als het maar wel informeert.



Soezie, Hosting2Go klinkt ook als een goede en prijs lijkt me ook behoorlijk goed.



Mijn eigen provider momenteel voor privé is XS4ALL, iemand daar nog ervaringen mee?
Goede tips Babs!

@Tia; denk je ook aan je vindbaarheid in google? Flash wordt daar niet zo goed 'ontvangen' zullen we maar zeggen. Denk ook aan je bedrijfsnaam (uniekheid, geen engelse naam (tenzij je internationaal werkt) omdat je dan moet concurreren met de .com's, zorg ervoor dat je site technisch goed in elkaar zit)
Alle reacties Link kopieren
Zenks, Saar, ook daar ga ik goed op letten. Flash zie ik toch al niet zitten, te veel 'fluff' voor een B2B advies-verhaal. Mooie voorpagina met daaronder een uitleg over wie ik ben en welke ervaring ik heb opgedaan, een contactformulier en evt de algemene voorwaarden. C'est ça.
Lekker simpel, doch doeltreffend

Succes alvast!
Alle reacties Link kopieren
Hier goede ervaring als zzp-er met Flexwebhosting. Er zijn verschillende pakketten, ik ben voor zo'n 20 euro per jaar klaar.

De helpdesk is niet telefonisch te bereiken, maar via de site. De keer dat ik ze nodig had, kwam er binnen een kwartier antwoord (en het probleem voor me opgelost).



Succes met je bedrijf!
Alle reacties Link kopieren
Probleem met hosting is dat er zo ontzettend veel aanbieders zijn. Ik heb het nu al een paar keer mee gemaakt dat ik iets onderbracht bij een partij die binnen 18 maanden een of 2 keer overgenomen was.



Zou ik nu voor hosting shoppen zou ik zeer serieus naar godaddy kijken. Grootste in de wereld nu ook met een filiaal in Nederland
Alle reacties Link kopieren
Hier mijndomein.nl en een zeer tevreden klant.
Alle reacties Link kopieren
Hier ook mijndomein.nl

Prima ervaringen mee!

Zowel met dreamweaver als met joomla gewerkt. En ik moet zeggen dat ik de gebruiksvriendelijkheid van joomla erg prettig vind.

Er is een leuk programmatje om templates voor joomla te maken. En dan zie je echt niet meer waarmee de site is gemaakt!



Succes met je bedrijf!
Alle reacties Link kopieren
Wat is jullie ervaring met dataverkeer op je site: ik zie bij een aantal aanbieders dat die bv is gesteld op een maximum van 5 of 15 GB, en bij anderen weer ongelimiteerd. Wat wordt er onder dat dataverkeer verstaan? Het aantal keren dat je site wordt geraadpleegd en de kB's die daarvoor verstuurd moeten worden?



Wat is een beetje reeel als je niet echt een hele interactieve doorklik site hebt?



Iemand ervaring met SoHosted toevallig? (is mij aangeraden vandaag irl)
Alle reacties Link kopieren
Bij mijndomein.nl is het onbeperkt.

Wat je al zegt de hoeveelheid data die je verzendt en ontvangt.

Als iemand jouw website wil bekijken worden alle onderdelen van je website (foto's, filmpjes etc) geladen op de computer van degene. Data wordt dus uitgewisseld.

Ook je e-mail, uploaden van bestanden naar je website is allemaal dataverkeer.



Als je een gewone site hebt valt het wel mee denk ik. (foto's niet te groot uploaden). Dan blijf je daar wel ruim binnen.

Ga je met films, muziek enzo aan de gang dan wordt het een ander verhaal.

Op internet kun je geloof hulpmiddeltjes vinden om je dataverkeer te meten.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven