Vaarwel waarde Geocities!

26-10-2009 11:50 9 berichten
Alle reacties Link kopieren
Vandaag is de laatste dag dat Geocities er zal zijn.



Menig persoon heeft een Geocities-pagina gehad, ik in ieder geval wel.

Prachtige Frontpage-wondertjes zaten ertussen



(Onder andere) Geocities gaf de gewone man de mogelijkheid om een eigen website te hebben.

Dit heeft, imho, een hoop bijgedragen aan de ontwikkeling van internet. Niet alleen omdat de hoeveelheid sites en content erdoor groeide en een breder spectrum kreeg, maar vooral ook omdat iedereen een website kon maken.

Tegenwoordig is dat doodnormaal en kan je overal op het internet terecht. Vroeger daarentegen was je genoodzaakt om op Geocities of Lycos een pagina in elkaar te draaien.



Copy-pasta van NOS.nl:

quote: http://www.nos.nl/nosjour ... _geocities_opgedoekt.htmlDoek valt voor internetfenomeen GeoCities



Vijftien jaar lang was het een begrip op het internet. GeoCities. Vandaag gaat de webiste definitief ter ziele. Moederbedrijf Yahoo! haalt de stekker eruit omdat er geen geld aan te verdienen valt.



Het in 1994 opgerichte bedrijf bood iedereen de kans gratis een eigen website te maken. Dat was in de jaren negentig nog vrij uniek en de populariteit van de site was dan ook groot.



GeoCities was opgezet als een virtuele stad onderverdeeld in stadsdelen, wijken en later ook buurten. Al deze onderdelen waren met elkaar verbonden, waardoor er dus eigenlijk al een voorloper van sociale netwerken als Twitter, Facebook en Hyves ontstond.



Geld verdienen

In 1999 was GeoCities de op twee na best bezochte website ter wereld. Het bedrijf trok maandelijks 19 miljoen unieke bezoekers, in die tijd een ongelooflijk hoog aantal. Website Yahoo! vond dit erg interessant en legde 3,57 miljard dollar op tafel om GeoCities over te nemen. Yahoo! was op dat moment de op één na best bezocht site en wilde hiermee haar positie op internet nog verder verstevigen.



Yahoo! hoopte geld te verdienen aan GeoCities. Er werd een account geïntroduceerd waarvoor je moest betalen en de gratis accounts kregen minder mogelijkheden. Ook werd de virtuele stad opgedoekt.



Definitief

Veel gebruikers weken echter uit naar de inmiddels talloze andere websites waarop gratis blog- en hostingdiensten werden aangeboden en GeoCities daalde in populariteit. In april van dit jaar meldde Yahoo! dat er geen nieuwe accounts meer konden worden aangemaakt. Vandaag verdwijnt de site definitief van internet.Geocities, het gaat u goed

* Neemt hoed af
Alle reacties Link kopieren
Diepe buiging voor Geocities inderdaad....Au Revoir!
Alle reacties Link kopieren
He best jammer. Ik heb via die site websites leren bouwen een jaar of 8 geleden. Nu kan ik mijn eerste website op het net niet meer bekijken voor de gein.
Jammer he, marktwerking en kapitalisme enzo...
Alle reacties Link kopieren
Nooit van gehoord....
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad een stukje nostalgie dat dus nu echt in het archief kan.

Net als eerder De Digitale Stad. Ook zo leuk!
Alle reacties Link kopieren
quote:Kwarktaart schreef op 26 oktober 2009 @ 12:32:

Nooit van gehoord....Het is ook een dinosaurus in internettermen



Uit de tijd dat er nog geen Google bestond (Altavista gebruikten we toen, wie kent het nog?), blogs dingen waren waar niemand van gehoord had, illegaal downloaden mondjesmaat bestond en we allemaal met onze inbelmodems een keiharde 5 kilobyte per seconde downloadde (1 mp3tje duurde 20 minuten ).



10 jaar geleden was het nog $3,6 miljard waard, de op 2 na best bezochte website ter wereld.

Voor dat geld zou je de DSB-bank bijna kunnen kopen
Alle reacties Link kopieren
Nostalgie.

Net even gekeken en ik kan mijn internetpagina's van 9 jaar geleden nog steeds bekijken.
Wie dan leeft, wiedan zorgt
Alle reacties Link kopieren
Mijn oude kan ik ook nog steeds bekijken.. vreemd. Heb alle plaatjes die daarop stonden ff op m'n mac gezet, mijn allereerste bewerkte plaatjes staan er nog op dus dat is ook wel nostalgisch en wat een verschil met nu hahaha.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven