Geld & Recht alle pijlers

Hoe zit dat nou eigenlijk immigratie naar Nederland

07-11-2009 10:28 29 berichten
Alle reacties Link kopieren
Vrienden van mij zijn na een verblijf van een aantal jaren uit Nieuw Zeealand terug naar Nederland gekomen. De man heeft de nederlandse nationaliteit (hier geboren uit ned. ouders) hij is vertrokken naar nz toen hij 25 was, en is daar getrouwd met een vrouw van nieuw zeelandse nat. Inmiddels is dat stel al 16 jaar getrouwd.

Nu zegt de IND dat zij alleen een vakantie-visum krijgt en zij kan pas een verblijfsvergunning krijgen als hij een baan heeft waarbij hij in hun beider onderhoud kan voorzien. Hem is verteld dat zij tot die tijd helemaal niet mag werken.

Hij is bang dat hij binnen 3 maanden geen werk heeft gevonden...dan krijgt zij dus geen verblijfsvergunning....en wat gebeurd er dan?uitzetting?



Ze kunnen hem niet uitzetten, aangezien hij nederlander is, maar zouden ze haar dan terug sturen?



Dit lijkt me toch te gek voor woorden, ze gaan hier toch geen families uit elkaar trekken, te meer omdat er onlangs een moordenaar mocht blijven omdat hij hier een kind had wonen.



Maar hoe zit het nu precies.
Alle reacties Link kopieren
Helaas is dit dus wel het geval. De immigratie regels zijn dermate streng dat deze regel nu toegepast word. Een vriend van mij ( NL ) wou na een verblijf in de USA zijn vrouw meenemen naar Nederland. Helaas lukte het hem niet om op tijd een baan te vinden om in beider onderhoud te voorzien. Zij moest weer terug naar de USA en na 2 maanden, toen hij een baan had gevonden, moest kon ze eindelijk naar NL komen en ook een baan vinden.
Een zoon van 'n kennis van mijn ouders was ook naar NZ geemigreerd, daar getrouwd met 'n NZse vrouw en na 10 jaar wilde hij ook weer naar NL met vrouw omdat er bijna geen werk te krijgen was in NZ. Niet alleen voor z'n vrouw werd dat tegengewerkt, maar voor hem als in Nederland geboren en getogen autochtoon was het al 'n hele beproeving om terug te kunnen komen. De gemiddelde uitschot allochtonen kwamen hier in die tijd (ca. 20 jaar geleden) makkelijker binnen dan 'n rasechte Nederlander die toevallig 'n aantal jaar in het buitenland (westers buitenland nog wel) had gewoond.
Alle reacties Link kopieren
Voor het IND is niks te gek...
ToetyFroety, dit zullen dezelfde regels zijn die gelden voor iemand die - ik zeg maar wat- de partner uit Marokko wil laten overkomen. Een lichtpuntje: ze hoeft tenminste geen inburgeringsexamen te doen in het land van herkomst (zoals die partner in Marokko wel zou moeten).
Alle reacties Link kopieren
quote:bergamot schreef op 07 november 2009 @ 11:47:

ToetyFroety, dit zullen dezelfde regels zijn die gelden voor iemand die - ik zeg maar wat- de partner uit Marokko wil laten overkomen. Een lichtpuntje: ze hoeft tenminste geen inburgeringsexamen te doen in het land van herkomst (zoals die partner in Marokko wel zou moeten).Ik vind het trouwens wel vreemd dat Japan en Korea die inburgering ook niet hoeven te doen. Hoeveel weten een koreanen nou van Nederland.
Alle reacties Link kopieren
quote:elninjoo schreef op 07 november 2009 @ 10:53:

Een zoon van 'n kennis van mijn ouders was ook naar NZ geemigreerd, daar getrouwd met 'n NZse vrouw en na 10 jaar wilde hij ook weer naar NL met vrouw omdat er bijna geen werk te krijgen was in NZ. Niet alleen voor z'n vrouw werd dat tegengewerkt, maar voor hem als in Nederland geboren en getogen autochtoon was het al 'n hele beproeving om terug te kunnen komen. De gemiddelde uitschot allochtonen kwamen hier in die tijd (ca. 20 jaar geleden) makkelijker binnen dan 'n rasechte Nederlander die toevallig 'n aantal jaar in het buitenland (westers buitenland nog wel) had gewoond.Had hij een dubbele nationaliteit?
Alle reacties Link kopieren
quote:julianaa schreef op 07 november 2009 @ 11:59:

[...]





Had hij een dubbele nationaliteit?Nee gewoon altijd nederlands gebleven, nz-lander worden heeft weining voordelen, als je daar woont, heb je dezelfde rechten en plichten als nz'rs
Het makkelijkste is, om ong 6 maanden in een ander EU-land te wonen, dan heeft zij EU-burgerrechten, en dan heb je helemaal geen gezeur voor visa.
Alle reacties Link kopieren
quote:speculaasje schreef op 07 november 2009 @ 12:18:

Het makkelijkste is, om ong 6 maanden in een ander EU-land te wonen, dan heeft zij EU-burgerrechten, en dan heb je helemaal geen gezeur voor visa.Ja zoiets hadden wij ook al gelezen, maar hoe houd je je staand als je daar dan geen werk hebt.
Alle reacties Link kopieren
quote:speculaasje schreef op 07 november 2009 @ 12:18:

Het makkelijkste is, om ong 6 maanden in een ander EU-land te wonen, dan heeft zij EU-burgerrechten, en dan heb je helemaal geen gezeur voor visa.Je bedoelt de Belgie en Duitsland route? Wonen in Duitsland en werken in Nederland? Net bij de grens van Duitsland. Een vriendin mij werkte in Venlo en woonde in Duitsland. Na een half jaar ofzo kwamen ze naar Nederland terug. Dat heeft Albayrak toch al afgeschaft? Of kan dat niet afgeschaft worden? Ze was er mee bezig.
Alle reacties Link kopieren
Mijn broer heeft dat ook gehad toen zijn vrouw uit Amerika over kwam. Hij moest ook een bepaald inkomen hebben voordat zij kon komen. Ik vind het wel een logische gang van zaken eigenlijk. Als je vriend namelijk geen inkomen heeft, zouden ze alle twee een uitkering moeten ontvangen.



Dat geval van die moordenaar staat hier verder buiten, dat is een heel ander geval.
Alle reacties Link kopieren
quote:elninjoo schreef op 07 november 2009 @ 10:53:

Een zoon van 'n kennis van mijn ouders was ook naar NZ geemigreerd, daar getrouwd met 'n NZse vrouw en na 10 jaar wilde hij ook weer naar NL met vrouw omdat er bijna geen werk te krijgen was in NZ. Niet alleen voor z'n vrouw werd dat tegengewerkt, maar voor hem als in Nederland geboren en getogen autochtoon was het al 'n hele beproeving om terug te kunnen komen. De gemiddelde uitschot allochtonen kwamen hier in die tijd (ca. 20 jaar geleden) makkelijker binnen dan 'n rasechte Nederlander die toevallig 'n aantal jaar in het buitenland (westers buitenland nog wel) had gewoond.Wat is een rasechte Nederlander tegenwoordig? Blank?
Alle reacties Link kopieren
quote:julianaa schreef op 07 november 2009 @ 12:48:

[...]





Je bedoelt de Belgie en Duitsland route? Wonen in Duitsland en werken in Nederland? Net bij de grens van Duitsland. Een vriendin mij werkte in Venlo en woonde in Duitsland. Na een half jaar ofzo kwamen ze naar Nederland terug. Dat heeft Albayrak toch al afgeschaft? Of kan dat niet afgeschaft worden? Ze was er mee bezig.Ze probeert het moeilijker te maken. Afschaffen kan geloof ik niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:elninjoo schreef op 07 november 2009 @ 10:53:

De gemiddelde uitschot allochtonen kwamen hier in die tijd (ca. 20 jaar geleden) makkelijker binnen dan 'n rasechte Nederlander die toevallig 'n aantal jaar in het buitenland (westers buitenland nog wel) had gewoond.Jij bent volgens mij een gemiddelde uitschot Nederlander. Rasecht.
Alle reacties Link kopieren
quote:julianaa schreef op 07 november 2009 @ 13:11:

[...]





Wat is een rasechte Nederlander tegenwoordig? Blank?



Nee natuurlijk niet, rasecht betekent in dit context, in Nederland geboren, uit nederlandse ouders.



Hoe moeilijk is het.
Alle reacties Link kopieren
quote:julianaa schreef op 07 november 2009 @ 13:11:

[...]





Wat is een rasechte Nederlander tegenwoordig? Blank?



Hij komt ook makkelijk binnen, hoeft alleen maar het vliegtuig naar schiphol te pakken, zij daarentegen is geen rastechte Nederlander maar een allochtoon van buiten de EU. Net als mijn Turkse man. En die moeten aan regels voldoen voordat ze naar binnen mogen en mogen blijven.

Die vriend moet zorgen dat hij een baan vindt met minimaal een jaarcontract (liefst iets langer anders moet je de mvv aanvraag indienen op het moment dat het contract in gaat, heb je 363 dagen contract over op moment aanvraag dan wijst de IND je nl. af). Hij moet tevens tenminste 1500 euro netto verdienen, tenzij ze al langer dan een bepaalde periode getrouwd zijn en in NZ wonen. Dan komen ze in aanmerking voor gezinshereniging ipv gezinsvorming. De salariseis ligt dan rond de 1250 euro netto. Exacte bedragen/ termijnen staan op de website van de IND.

Een mvv aanvraag kan alleen worden gedaan als de buitenlandse partner in het land van herkomst verblijft. Ze zullen dus sowieso voor een bepaalde periode apart moeten wonen. Enige oplossing is de EU route. Daarover lees je meer op o.a. www.buitenlandsepartner.nl
if we all light up, we can scare away the dark...
Alle reacties Link kopieren
'Rasecht' is letterlijk genomen een afschuwelijk woord idd als het over mensen gaat. Strikt genomen bestaan er geen rasechte Nederlanders, als je nagaat dat Nederland een geschiedenis van immigratie kent en vrijwel iedereen wel immigranten (Duitse, Joden uit Zuid- en Oost-Europa, Indische etc.) in de stamboom heeft.



Maar goed, daar gaat het niet over hier.



Een oplossing is inderdaad om in een ander EU-land te gaan wonen en werk te gaan zoeken, zodat je kennis onder EU-recht valt ipv onder Nederlands recht (en nee, dit kan Albayrak niet afschaffen ). Hij en zijn vrouw hebben dan een half jaar om werk te zoeken (zij mag ook werken). Ik zie het verschil niet zo met naar NL remigreren, omdat hij in NL toch ook werk zal moeten vinden om zich te onderhouden. Ze zouden kunnen overwegen om naar de UK of naar Ierland te gaan, aangezien het Engels haar moedertaal is.
Alle reacties Link kopieren
Hmm, nou hij heeft al werk, maar je begint toch altijd ergens met een proeftijd, die bedragen, dat is wel in orde daar zit hij ruim boven.

Maar kennen jullie dan personen die echt het land uitgezet zijn, met deze omstandigheden.
Alle reacties Link kopieren
Uitgezet? Nee die ken ik niet. Wel is het zo dat als je het toeristenvisum laat verlopen en toch hier blijft je in feite illegaal in Nl verblijft. En zoals gezegd, de aanvraag voor een mvv kan alleen plaatsvinden als de buitenlandse partner in het land van herkomst is. Als zij nog -illegaal nota bene- hier verblijft is dat geen pluspunt lijkt me zo...
if we all light up, we can scare away the dark...
Alle reacties Link kopieren
Het is dus handiger als hij alleen naar NL vertrekt, alles in orde maakt en haar daarna laat overkomen...Als je de juiste papieren hebt en er geen complicaties zijn is je aanvraag zo behandeld hoor. Wij dienden een en ander destijds vlak voor kerst in en kregen 10 januari al bericht. Daarna moet je nog de leges betalen (verwerkingstijd 1 week) en een afspraak maken op de Nederlandse ambassade in het herkomstland om de mvv sticker in je paspoort te laten plakken (kan ook binnen een week). Al met al hoeven ze dus echt niet meer dan 2/3 maanden gescheiden te leven. Het gaat echt niet om een procedure van jaren ofzo...
if we all light up, we can scare away the dark...
Tatlitatli, MVV is niet van toepassing voor iemand met NZ nationaliteit. Maar hier blijven met een verlopen toeristenvisum is natuurlijk geen goed begin van haar aanvraag tot gezinshereniging.....
Alle reacties Link kopieren
Huh? Ik dacht dat iedereen een mvv moest aanvragen maar dat niet iedereen moet inburgeren? Nou ja, dan ben ik in de war.
if we all light up, we can scare away the dark...
Alle reacties Link kopieren
quote:tatlitatli schreef op 07 november 2009 @ 14:33:

Huh? Ik dacht dat iedereen een mvv moest aanvragen maar dat niet iedereen moet inburgeren? Nou ja, dan ben ik in de war.



Nee een aantal landen hoeft geen MVV.

Is de kleine Tatli er al?
Elk EU-land kan, volgens mij ook Bulgarije. Wat kan het je bommen om een half jr ergens te werken en te wonen, en dan zonder gezemel naar NL te komen? Maar goed, moet je zelf weten.

O, en de site mixed couples bestaat ook.

Houd er natuurlijk wel rekening mee, dat de IND ook meeleest op dat soort sites.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven