Geld & Recht alle pijlers

Nul uren contract, hoe zit dat met de belastingdienst enzo

07-10-2009 10:54 8 berichten
Ik heb 2 banen ( binnenkort zelfs misschien wel 3, ben nml net weer benaderd) maar werk zeer onregelmatig. Merendeel op oproep, en sowieso vaak buiten kantooruren ( late diensten, nachtdiensten en weekenddiensten)

Deze maand heb ik toevallig vrij veel uren gedraaid, maar het kan maar zo zijn dat ik volgende maand nagenoeg niks te doen heb.

Ik zit er een beetje mee hoe ik dit moet opgeven bij de belastingdienst. Nu krijg ik nog elke maand een bedragje van ze. Allerlei kortingen geloof ik. Noem het aanrechtsubsidie. Ik heb ruim 2 jaar niet gewerkt nml omdat mijn oudste dochter heel ziek was en ik kreeg door omstandigheden geen uitkering) Hoe dan ook nu ik wel weer aan het werk gelden er ook andere regels.

Hoe regel ik kinderopvang toeslag. Nu krijgen we dat al, omdat ik een x bedragje uit het pgb budget van mijn oudste dochter kreeg, soort van gederfde inkomsten, ging om paar centen die er iig voor zorgde dat de kids naar de opvang konden in de tijd dat mijn oudste meer in het ziekenhuis lag dan thuis was.

Maar nu ik werk kan er zomaar een maand bij zitten dat ik veel meer verdien dan die paar pgb centen van afgelopen jaar, of juist er, als het even tegenzit, daar flink onder kom.

Hoe regel ik dit met de belastingdienst. Hoe weten wij op hoeveel of hoe weinig kinderopvang toeslag wij recht hebben. Zonder straks een enorm bedrag te moeten terugbetalen ineens.

En hoe zit dat met die zgn aanrechttoeslag of hoe je het ook wilt noemen, moet ik die uit voorzorg maar volledig apart gaan zetten, of is dat niet nodig?



Ik wil zo veel mogelijk op safe spelen natuurlijk, maar mezelf tevens financieel niet in de vingers snijden. Iemand hier ervaring mee??
Alle reacties Link kopieren
Een echt antwoord op je vraag weet ik niet, maar terugbetalen bij de belastingdienst hoeft niet ineens, dat mag in termijnen...scheelt weer ff iets Alhoewel het altijd tuk is als je dat moet doen,,,,
Alle reacties Link kopieren
ik heb wel eens gehoord inderdaad dat iemand aan de belasting eind van het jaar de helft terug moest betalen. Dus zorg dat je een gedeelte apart zet.
Alle reacties Link kopieren
Zou de belastingdienst je hier niet het meest betrouwbare informatie over kunnen geven....



Sowieso zelf goed op blijven letten hoeveel inkomen je bij elkaar verzameld en of je niet over de bedragen heen gaat die je in eerste instantie had verwacht.



En kijk eens of je/jullie iets hebben aan de zogenaamde middelingsregeling. Dat is een regeling voor mensen met wisselende inkosten. Stel je verdiend in jaar 1 en 3 10.000 euro en in jaar 2 100.000 euro, de middelingsregeling is een regeling waarbij die bedragen worden verdeeld over 3 jaar waardoor je belastingvoordeel kunt hebben. Komt erop neer dat je dan in totaal 120.000 euro hebt verdiend en dus 40.000 euro per jaar. Dat betekend dat je minder in het hoogste belastingtarief belast zal worden geloof ik. Ik weet eerlijk gezegd niet precies hoe het werkt, maar dat kan de belastingdienst je vast ook vertellen.
Voor kdv-belastingtoeslag moet je aan het begin van het jaar zelf een inschatting maken van je inkomsten en daar wordt de toeslag op berekend. In het volgende jaar kun je dat dan vergelijken met je jaaropgaven en op basis daarvan moet je bijbetalen of nog extra terugkrijgen. In jouw geval zal dat niet anders zijn, maar het is waarschijnlijk lastig om op jaarbasis in te schatten wat je jaarinkomen zal zijn. Kun je geen grove inschatting makenen dat als leidraad nemen?
Ja maar dan zit je telkens met bedragen die je elke maand apart moet houden, ik vind dat best wel een gedoe eigenlijk.

Ik weet zo nooit precies waar ik aan toe ben.



Het gaat erom dat ik inkomsten uit verschillende kanalen heb, en tevens onregelmatig. Ik heb tijdelijke halfjaarscontracten, ook dat nog

Tja, en de belastingdienst heb ik natuurlijk al gebeld, maar ik ben weer zo'n geval apart waarop ook zij geen eenduidig antwoord hebben, vandaar dat ik had gehoopt dat men hier er ervaring mee had.
Alle reacties Link kopieren
Kun je ook zonder die toeslagen? Want als je het moeilijk vindt geld apart te zetten kun je er ook voor kiezen om geen gebruik te maken van de voorlopige teruggaaf en de kortingen waar je recht op hebt steeds pas achteraf met je aangifte aan te vragen.

Dat wordt dan een leuk extra vakantiegeld.

Maar als je zonder die toeslagen niet rond komt is dat geen optie.
Alle reacties Link kopieren
De belasting kan je natuurlijk ook niet vertellen hoeveel uren je gaat werken c.q. werkt.



Kun je niet een verwachting maken van hoeveel uur je gemiddeld per maand ingezet gaat worden. Hebben jouw werkgevers daar geen ervaring mee, met een dergelijke schatting?



Geld apart zetten vind jij een gedoe, zeg je. Dan zul je de voorlopige toeslagen dus lager moeten stellen, zodat de kans kleiner wordt dat je aan het eind van het jaar terug moet betalen.



Voor 2009 lijkt het me wel belangrijk dat je jouw verdienste gedeeltelijk op een spaarrekening zet. Bijsturen voor 2009 is nu lastig. Anders dus per direct alles stopzetten, maar kan me voorstellen dat dat geen optie is.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven