Geld & Recht
alle pijlers
Wie gaat er bij jullie thuis over de financiën
zaterdag 20 november 2021 om 15:49
Dit is meer een vraag voor koppels.
Wie gaat er bij jullie thuis over de financiën.
Bij ons zorg ik ervoor dat de rekeningen worden betaald.
Van zowel zijn rekening als de mijne.
De boodschappen worden ook van beide rekeningen betaald naar gelang wat overblijft ivm de te betalen rekeningen.
Als hij of ik wat extra's willen doen als bijvoorbeeld kleding kopen , uit eten of iets leuks gaan doen overleggen we dit met elkaar
Hoe gaat dat bij jullie ?
Wie gaat er bij jullie thuis over de financiën.
Bij ons zorg ik ervoor dat de rekeningen worden betaald.
Van zowel zijn rekening als de mijne.
De boodschappen worden ook van beide rekeningen betaald naar gelang wat overblijft ivm de te betalen rekeningen.
Als hij of ik wat extra's willen doen als bijvoorbeeld kleding kopen , uit eten of iets leuks gaan doen overleggen we dit met elkaar
Hoe gaat dat bij jullie ?
vrijdag 10 december 2021 om 21:44
Precies hetzelfde hier!Brabo schreef: ↑20-11-2021 18:28Volledig gescheiden rekeningen hier, en dus ook volledige eigen beheer van wat ieder zelf moet betalen. We hebben gewoon een onderlinge split in wie welke rekeningen voor zich neemt. Geen gezamenlijke rekening dus, evenmin een gezamenlijke spaarrekening (we hebben geen van beiden spaarrekeningen, enkel zichtrekeningen en een hoop beleggingsfondsen).
Ieder geeft het geld ook naar eigen goeddunken uit; ik vraag hem geen goedkeuring voor welke aankoop dan ook, en hij doet dat evenmin (tenzij het aankopen zijn waar we beiden voor moeten tekenen).
We hebben wel de afspraak dat we het even melden als we een grote aankoop gaan doen. Niet ter goedkeuring, maar ter kennisgeving.
zaterdag 11 december 2021 om 21:25
Ik lat officieel maar ik woon eigenlijk samen in 2 huizen. We betalen allebei ons eigen huis. En we sparen samen. Die beheer ik want mijn vriend heeft niet eens internetbankieren. Verder doe ik elke week mijn boodschappen voor beide huizen en dan zeg ik hoeveel het was en dan betaalt hij de helft. Verder doen we allebei wat we willen. Mocht een van ons weinig budget hebben ofzo of als ik te veel heb geshopt dan zeg ik dat mijn geld op is en dan geeft hij me geld. Of hij moet een rekening betalen maar ja dat gaat lastig zonder internetbankieren (hij is echt een digibeet) dus dan betaal ik dat voor hem. Het loopt eigenlijk gewoon een beetje in elkaar over. Als een van ons iets wil dan zorgen we ook gewoon samen dat dat kan. Wij zijn geen mensen die alles afwegen. Voor ons is voor ons gevoel gewoon alles van ons samen. Heb ik een mazzeltje met mijn werk dan hebben wij een mazzeltje. Krijgt hij zijn 13e maand dan sparen we dat of we doen er iets leuk van samen of kopen iets voor in een van ons beide huizen.
donderdag 16 december 2021 om 13:00
Gezeur naar rato? Dat is iets waar je 1x per jaar even naar kijkt of het nog klopt. Wij maken elke maand een x bedrag over naar de gezamenlijke rekening, elk dus een apart bedrag naar rato van inkomen. Wat als jouw rekening dan niet voldoende is? Neem je dan geld van je vriend zijn rekening?tulpje21 schreef: ↑10-12-2021 19:36Daarom vind ik onze constructie wel handig. Wel je eigen rekening, maar het wel als elkaars geld zien. Dus als ik schoenen koop, ziet hij niet hoe duur ze zijn. Maar ook geen gezeur over wie wat naar rato moet betalen. Stel ik heb 10.000 op mn rekening en hij 15.000, dan hebben wij gewoon samen 25.000 te besteden. Gaan we op vakantie, doen we een dure aankoop, dan maakt het echt niet uit wie dat betaalt, want ons geld. Maar het is dus niet zo dat ie telkens precies kan zien wat ik uitgeef als ik met een vriendin ga shoppen, met een collega uit eten ga etc. Dat doe ik dus wel mede van zijn geld, want alles is van ons samen, maar het staat op mijn rekening. We vragen wel af en toe, of ik kijk mee als hij op zn rekening bezig is, wat erop staat. Dat weten we van elkaar, maar alle details zien we niet.
Mijn vriend hoeft niet te betalen voor mijn shoptrips of weekendjes weg en ik hoeft niet voor zijn dure hobby's te betalen. Daarnaast wonen we samen en hebben we een kind, dus in de praktijk gaat bijna alles van de gezamenlijke rekening af. Ook gezamenlijke vakanties etc: allemaal van de gezamenlijke rekening. Los daarvan weten we wel van elkaar hoeveel vermogen we hebben en denken we samen na over hoe we de toekomst zien. Ook grote uitgaven bespreken we wel samen, maar als mijn vriend een nieuwe motor van 8000 euro wil kopen moet hij dat lekker doen. Als alles op 1 hoop zou zijn zou ik daar toch meer moeite mee hebben en vragen waarom zijn huidige motor niet meer voldoet die hij een paar jaar geleden heeft gekocht..
Seriously?
donderdag 16 december 2021 om 15:37
Hier ook zo. Heel makkelijk en nooit gezeur over. Het ene jaar gaat partner een weekend met vrienden weg, het andere jaar ben ik zelf weg. Onlangs lensimplantaten genomen, al met al toch 6000 euro, hebben we ook 'samen' betaald.tulpje21 schreef: ↑10-12-2021 19:36Daarom vind ik onze constructie wel handig. Wel je eigen rekening, maar het wel als elkaars geld zien. Dus als ik schoenen koop, ziet hij niet hoe duur ze zijn. Maar ook geen gezeur over wie wat naar rato moet betalen. Stel ik heb 10.000 op mn rekening en hij 15.000, dan hebben wij gewoon samen 25.000 te besteden. Gaan we op vakantie, doen we een dure aankoop, dan maakt het echt niet uit wie dat betaalt, want ons geld. Maar het is dus niet zo dat ie telkens precies kan zien wat ik uitgeef als ik met een vriendin ga shoppen, met een collega uit eten ga etc. Dat doe ik dus wel mede van zijn geld, want alles is van ons samen, maar het staat op mijn rekening. We vragen wel af en toe, of ik kijk mee als hij op zn rekening bezig is, wat erop staat. Dat weten we van elkaar, maar alle details zien we niet.
De één werkt ook minder uren dan de ander om meer voor de kinderen te kunnen zorgen. Zou het heel oneerlijk vinden als diegene dan ook minder te besteden heeft.
donderdag 16 december 2021 om 16:06
Maar als je dan zoals tulpje haar manier het doet en je gaat uit elkaar. Krijgt de ene dan 10.000 en de ander 15.000. Of beide 12.500?Europe86 schreef: ↑16-12-2021 15:37Hier ook zo. Heel makkelijk en nooit gezeur over. Het ene jaar gaat partner een weekend met vrienden weg, het andere jaar ben ik zelf weg. Onlangs lensimplantaten genomen, al met al toch 6000 euro, hebben we ook 'samen' betaald.
De één werkt ook minder uren dan de ander om meer voor de kinderen te kunnen zorgen. Zou het heel oneerlijk vinden als diegene dan ook minder te besteden heeft.
donderdag 16 december 2021 om 19:11
Europe86 schreef: ↑16-12-2021 15:37Hier ook zo. Heel makkelijk en nooit gezeur over. Het ene jaar gaat partner een weekend met vrienden weg, het andere jaar ben ik zelf weg. Onlangs lensimplantaten genomen, al met al toch 6000 euro, hebben we ook 'samen' betaald.
De één werkt ook minder uren dan de ander om meer voor de kinderen te kunnen zorgen. Zou het heel oneerlijk vinden als diegene dan ook minder te besteden heeft.
Bij ons is naar rato dus precies andersom. Wij dragen zoveel bij sn de gezamenlijke kosten; dat we beiden evenveel “eigen” geld over hebben.
donderdag 16 december 2021 om 22:20
Dat vind ik dan wel heel eerlijk ja. Ik denk alleen dat als wij dat thuis zouden doen, we allebei geneigd zouden zijn meer geld uit te geven dan wanneer het op de gezamenlijke rekening staat. Zo van, als die ander het uitgeeft, maak ik het ook maar op ofzo haha.