Gezondheid alle pijlers

verschillende typs, zelfde pil, zelfde werking ?

11-04-2008 15:57 24 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik zit even ergens mee waar ik zo even 123 even niet uit ga komen.



Sinds ongeveer mn 17e slik ik al de pil. En na een tijdje besloten om voor vast de Diane35 te gaan slikken ivm acne problemen.

Na een aantal jaar kreeg ik in eens van de apotheek de Minerva voorgeschoteld. Ze gaven aan dat deze dezelfde werking heeft als de Diane35, alleen een andere fabrikant.

En nu sinds mn nieuwe recept krijg ik ineens cyproteronacetaat/ethinylestradiol mee. Volgens de bijsluiter schijnt t ook een anticonceptie pil te zijn. maar ergens voel ik me er niet geheel veilig bij. Jaja, hij wordt tegenwoordig ook voor anticonceptie gebruikt



Is dat ook normaal dat ze om de zoveel tijd wisselen ?



Iemand misschien ervaring met die laatste type pil?
Het gebeurt zo vaak. Dan is 9 van de 10 keer de licentie verlopen of omdat je, zoals bij Diane35 of minerva, ook betaalt voor de merknaam. De werkzame stoffen blijven hetzelfde. Denk je dan dat je apotheek je zomaar iets totaal anders meegeeft ofzo?
Alle reacties Link kopieren
Nee dat niet, want ik lees de bijsluiter ook wel



Alleen het ziet er zoveel goedkoper uit en ik zit niet echt te springen op een zwangerschap als toch blijkt dat deze net met andere verhoudingen ed werkt.
Alle reacties Link kopieren
niet eens met celeone, er zitten andere vulstoffen in dus TO vraag naar het originele recept en laat je niet afpoeieren met andere fabrikanten, je mag de originele recepten vragen!
Ander hulpstoffen ja, geen andere werkzame stoffen.
Alle reacties Link kopieren
tja tis maar wat je gewent bent, zo kreeg ik een keer paraxotoine ipv seroxat, nou er is wel duidelijk verschil in deze 2 medicijnen, maar als je er geen moeite mee hebt, ook goed.
Alle reacties Link kopieren
De apotheek probeerde dit een paar jaar geleden bij mij ook, mocht beslist niet van de huisarts want ik heb de Diane pil op medische indicatie. Sterker nog, die onbekende pil die je niet uit kunt spreken (cyproteronacetaat/ethinylestradiol) was zelfs zeer slecht voor mij! Zo te lezen heb jij de Diane pil ook op medische indicatie en ik zou direct contact opnemen met je huisarts. Misschien wordt hij wel net zo pissig hierover als mijn huisarts toen .
En dan even voor de duidelijkheid (bijsluiters):



Minerva®: Samenstelling

Strip met 21 omhulde tabletten: 2 mg cyproteron-acetaat en 35 microgram ethinyl-oestradiol per tablet



Cyproteronacetaat/ethinylestradio bevat per tablet 2 mg cyproteron-acetaat en 35 microgram ethinyl-oestradiol.
Alle reacties Link kopieren
mee eens jachenca sommige apothekers willen gewoon goedkoop uit zijn...
quote:Festen schreef op 11 april 2008 @ 16:20:

mee eens jachenca sommige apothekers willen gewoon goedkoop uit zijn...Apotheken zijn contractueel verplicht om zoveel mogelijk de goedkoopste medicijnen uit te geven. (Contracten met zorgverzekeraars)
Kijk, als je om wat voor reden dan ook, maar één bepaalde pil mag slikken, dan lijkt de keuze me snel gemaakt. Maar verder is het natuurlijk een beetje onzinnig om te twijfelen of je nu ineens zwanger zou kunnen worden. Je had tenslotte zelf ook al gezien dat de werkzame stoffen hetzelfde zijn. En er gaat héél veel controle vooraf aan het daadwerkelijke op de markt komen van zo'n pil. De merkloze pillen moeten qua werking ook exact hetzelfde zijn als de pillen met een merk.
Alle reacties Link kopieren
quote:Celeone schreef op 11 april 2008 @ 16:24:

[...]





Apotheken zijn contractueel verplicht om zoveel mogelijk de goedkoopste medicijnen uit te geven. (Contracten met zorgverzekeraars)dat kan best maar het gaat mij persoonlijk over het feit dat je wel het recht hebt op de originele recepten, je betaald genoeg per maand dus waarom niet?
Maar waar slaat de opmerking dat apothekers er alleen maar op willen verdienen dan op? Sterker nog, ze verdienen er juist minder door doordat verzekeraars ook vaststellen voor welke prijs ze het maximaal kunnen inkopen (=de prijs van de goedkoopste fabrikant), hierdoor lopen ze kortingen mis die ze vroeger wel konden hebben. En als iemand wél de merk-pil wil hebben, dan draait de apotheke op voor die extra kosten.



Mij persoonlijk maakt het geen klap uit of er nou dit of dat E-nummer wordt gebruikt. Als het resultaat maar hetzelfde is.
Alle reacties Link kopieren
quote:Celeone schreef op 11 april 2008 @ 16:33:

Maar waar slaat de opmerking dat apothekers er alleen maar op willen verdienen dan op? Sterker nog, ze verdienen er juist minder door doordat verzekeraars ook vaststellen voor welke prijs ze het maximaal kunnen inkopen (=de prijs van de goedkoopste fabrikant), hierdoor lopen ze kortingne mis die ze vroeger wel konden hebben.



Mij persoonlijk maakt het geen klap uit of er nou dit of dat E-nummer wordt gebruikt. Als het resultaat maar hetzelfde is.



ja daar zeg je wat! waarom zijn er naast de originele recepten dan goedkopere te krijgen?

trouwens er zijn genoeg mensen die zweren bij de originele recepten
Waarom er goedkopere zijn? Omdat die goedkopere varianten de zorgverzekeraars minder geld kosten natuurlijk.
Alle reacties Link kopieren
Het patent is verlopen en dan mag het gewoon nagemaakt worden door andere fabriekanten.

Gezondheidszorg is al duur zat dus onzin om al die merkspullen te blijven slikken.

Die hebben hun geld al binnen inmiddels.
Alle reacties Link kopieren
als een origineel recept zijn patent kwijtraakt, meestal na jaren, kunnen apothekers goedkoper medicijnen inslaan bij andere fabrikanten, er zal wel niet veel verschil in zitten maar toch iets anders, een ander vulmiddel.
Maar nogmaals, wat maakt het de gemiddelde pilslikker uit dat als hulpstof E435 is gebruikt in plaats van E321? (Ik noem maar wat getallen hoor) De werking blijft hetzelfde.
Alle reacties Link kopieren
en het argument: "ik betaal genoeg premie dus dan wil ik wel het orgineel" is nogal dom als je bedenk dat de zorgpremies van alle nederlanders de helft van de kosten van de zorg in NL ophoesten. Dus als jij perse eist dat er, zonder reden, extra geld aan jouw medicatie uitgegeven wordt, is daar weer iemand anders de dupe van op den duur.
Alle reacties Link kopieren
de B merken zijn net zo goed als de A merken.
Alle reacties Link kopieren
Merkspullen zijn duurder omdat daar de Research&Development, Marketing en andere kosten om het merk en middel in de lucht te krijgen, van afbetaald moeten worden. Zo gauw het patent verloopt, mag het ook door anderen gemaakt worden en die hoeven al die opstartkosten niet te maken.

Het origineel blijft ook vaak nog langer in de lucht: ten eerste omdat het van een rijzende zon nu een cash-cow is geworden (lage kosten hoge opbrengst) en het dus lucratiever is om te produceren, ondanks de concurrentie. Ten tweede om mensen die merkvast zijn, te faciliteren.
Alle reacties Link kopieren
Zelfde bij de mycrogynon. Ik kreeg in een keer de merknaam..ook onuitspreekbaar. Maar ik merk geen verschil.
Ik heb dus helaas wél verschil gemerkt. Had jaren de microgynon 30, kreeg toen de goedkopere en merkloze variant. Ik was zelf ook altijd van de 'als het goedkoper kan, prima!' dus heb een jaar meegesleept (ging snel naar het buitenland) en ben deze vol goede moed gaan slikken. De eerste 2 a 3 maanden ging nog wel, merkte ik niet zoveel verschil. Daarna begonnen de doorbraakbloedingen. Eerst zo af en toe, daarna keer op keer op keer. Was op den duur 3 dagen min of meer ongesteld (béétje, béétje), 2 dagen niet, en dan weer 3 dagen min of meer wel. Ik zat toen in het buitenland en wist niet zo goed wat ik nu toch moest. Heb dus maar doorgeploeterd op deze manier. Soms had ik geluk, dan was ik wel twéé hele weken helemaal niet ongesteld. Daarna weer 3 a 4 dagen een béétje. (Nauwelijks)

Nou ja, bij terugkomst naar de dokter gegaan, via de microgynon 50 (wát een dráma) bij de Yasmin terechtgekomen.



Je weet nooit met 100% zekerheid of het inderdaad aan de merkloze variant heeft gelegen, maar een andere verklaring heb ik niet. Dus voor mij geen merkloze pilvarianten meer alsjeblieft.
Mijn moeder heeft trouwens van een anti-allergiepil ook laatst de merkloze variant gekregen, en ze bleek allergisch te zijn voor de hulpstoffen. Zat binnen een week onder de jeukende bulten. Ze heeft nu weer de merkvariant, en alle problemen zijn opgelost.

Sja, het kán dus soms wel kwaad, merkloos.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven