Ander woord voor stiefvader

01-09-2007 21:55 14 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik ben eigenlijk eens benieuws of er ook een vriendelijker woord is voor stiefvader......Ik heb zelf een nieuwe relatie en mijn dochter noemt mijn partner gewoon bij de voornaam, maar als we ooit eens aan mensen vertellen dat hij haar stiefvader is vinden we dat allebei niet echt prettig klinken......



Hoe noemen jullie het ?????
Alle reacties Link kopieren
Ik heb mijn stiefvader gewoon altijd papa genoemd, schijnbaar toen ik 3 was idd nog bij de voornaam maar dat papa is er vanzelf ingegroeid. MIsschien dat dat bij jullie ook zo gaat?
Alle reacties Link kopieren
hoi dmsd,



zelf kind van gescheiden ouders, heb ik me altijd gelukkig gevoeld met mijn extra vader en moeder erbij. De stiefvader en stiefmoeder. Ze hebben toevoeging op mijn eigen ouders gegeven en waar mijn eigen ouders dingen weleens niet wisten of konden, vulden zij dat prima aan. Misschien kun je het woord stiefvader/moeder een nieuwe dimensie geven: het is een eer voor de stiefvader of moeder om zo genoemd te worden, het woord vader of moeder zit erin en is dus eigenlijk een hele eer. Het is maar hoe je het bekijkt. Ik moet erbij zeggen dat ik 18 was ten tijde van de scheiding en pas een paar jaar later zo ben gaan kijken. Het kan helpen als je je kind uitlegt dat stief helemaal niet erg is, juist fijn.

Succes met je zoektocht!



Groet Parelhoen
hi dmsd,



ik noemde mijn stiefvader vroeger altijd eerst "oom" , later noemde ik hem bij de naam en weer later papa. Mijn ouders hebben me eigenlijk zelf altijd laten bepalen wat ik wilde zeggen. Later maakte ik er samen met mijn stiefvader een grap van en noemde ik hem wel eens Leasepapa als ik verder geen zin had, om het gesprek al te "serieus " te maken. Soms wordt een situatie zo beladen als je het over stiefvader hebt. Leasepapa werd eigenlijk altijd wel leuk ontvangen.
Alle reacties Link kopieren
Haha leasepapa is wel een leuke idd.

Op vakantie zei ze ook papa tegen hem, maar ja ze ziet haar echte vader ook nog en die noemt ze wel papa. Maar tis ook geen probleem hoe mijn dochter hem gaat noemen dat mag ze zelf wel weten maar gewoon in het alg. maar Leasepapa is wel een leuke idd...dat klinkt wel vriendelijker hihi...
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook een stiefvader maar die noem ik altijd mijn kadovader.

We hebben een zeer goede band en hij is ook echt een soort kado!
Alle reacties Link kopieren
Mijn vriendin heeft een peuterdochter. Zij heeft nog contact met haar echte vader, dus ik laat me geen vader of zo noemen. In plaats daarvan noemt ze mij de voornaam en als mensen soms 'je vader' tegen haar zeggen als ze mij bedoelen, reageert ze met: "neehee, dat is niet mijn vader, dat is mijn Int." Naar die mensen stel ik me dan voor als haar verzorger. Brieven en zo zijn tenslotte doorgaans gericht aan de 'ouders/verzorgers van'.
Soep met ballen zal nooit met hetzelfde zijn
Alle reacties Link kopieren
Ik noem mijn stiefvader gewoon bij de voornaam, ik wasl ook al bijna 10 toen hij bij ons kwam dus voor mij was het wel duidelijk dat hij niet mijn 'echte' vader is... al voelt dat wel helemaal zo.

Als ik ooit ga trouwen zou ik het ook geweldig vinden als ze me alle2 weggeven

Ik heb mijn -stief-vader naar anderen toe wel altijd vader genoemd, precies om de rede zoals dmsd zegt, er zit zo'n rare bijsmaak aan.

Wel lachen als mensen dan zeggen: je kunt meteen zien dat jullie vader en dochter zijn

;-)
Alle reacties Link kopieren
Wat denk je van "bonuspapa"?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een hele rits 'aangepartnerde familileden'. Die noem ik dan dus ook mijn aangepartnerde moeders, mijn aangepartnerde broers en zussen. Moet er wel bij zeggen dat mijn eigen ouder altijd in de picture zijn gebleven en ik pas sinds de pubertijd deze termen gebruik.

Nieuwe kinderen die komen in de bestaande situatie (bijvoorbeeld mijn eigen kinderen) zijn het kleinkind, neefje, nichtje van iedereen. Dan dus weer zonder dat aangepartnerde ervoor.
Alle reacties Link kopieren
Hoi,



Mijn kinderen waren vier en zes toen mijn vriend en ik gingen samen wonen. Ze noemen hem gewoon bij zijn voornaam. In het contact met anderen heeft mijn zoontje het altijd over zijn vader en dan mag de ander lekker zelf uitzoeken welke vader hij bedoelt.

Met enige trots meldt hij altijd dat hij 2 vaders heeft.

Mijn dochter heeft t soms over haar stiefvader maar meestal noemt ze mijn vriend haar bonusvader. Geen idee waar ze het vandaan heeft, daar kwam ze van de een op de andere dag zelf mee en ik vind het in elk geval heel lief klinken.

Als een kadootje.
Alle reacties Link kopieren
ik ben ook een kind van gescheiden ouders, mijn stiefvader noem ik bij zijn voornaam. heb nooit papa gezegd omdat ik mijn eigen vader nog zag. en nu is het er zo ingeslopen dat we hem bij zijn voornaam noemen (al 20 jaar).. wel heb ik het over mijn ouders (mijn vaders is inmiddels overleden) als ik het over mijn stiefvader en mijn moeder heb.. wel moet ik zeggen dat mijn stiefvader meer een vader voor ons is geweest dan mijn vader ooit was..

leasepapa vind ik ook wel een grappige benaming..

groetjes wendy
Alle reacties Link kopieren
Jee bonuspapa of kadopapa is ook wel leuk ja....

Had ik nog niet aan gedacht. En verzorger klinkt ook zo je hoe moet ik het zeggen...zo van ja je mag haar verzorgen maar voor de rest zoek je het maar uit haha....



Wat ik me eigenlijk afvraag voor diegene die er ervaring mee hebben. Mijn dochter noemt hem nu bij zijn voornaam, maar wat als er kinderen van ons samen komen die hem wel papa noemen??? Hoe gaan die kids daar eigenlijk mee om...??? nou zo kom je weer op een andere vraag haha..
Alle reacties Link kopieren
hoi dmsd, mijn moeder en stiefvader hebben inderdaad ook nog een dochter(zij wordt niet gezien als "halfzusje" maar gewoon als "heel") samen, wij noemen hem bij zijn voornaam en zij gewoon papa.. altijd al zo geweest en dat is nu nog niet anders..

groetjes wendy

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven