Andere eetgewoontes aanleren

28-01-2008 14:20 10 berichten
Alle reacties Link kopieren
Mijn zoon van 3 heeft weinig variatie in zijn warme eten.

Hij eet alleen wortels en sperciebonen, appelmoes, het vlees en soms de er bij liggende aardappels.

Ondanks dat ik wel andere groenten blijf aanbieden wil hij ze niet eten, zegt gewoon dat ie dat niet lekker vindt.

Hoe krijg ik ook andere groenten naar binnen? hoe doen julie dat?



Idem voor broodbeleg: zijn favorieten zijn hagelslag, vlokken en kipfilet en soms wat kaas. Ook hierin de zelfde vraag.
Alle reacties Link kopieren
Blijven aanbieden.

Soms moet hij het gewoon opeten anders geen toetje of als hij het op eet mag hij een snoepje uitkiezen. (5 jr.)

En wat bij ons ook werkt.... Ze zijn met z'n tweeën... Als de één het op eet dan wil de ander het ook. (en 2 jr.)
Alle reacties Link kopieren
Ik heb nog geen kids maar mijn broertje luste eerder ook bijna niks hij at alleen bijna maar pap en brood,bloemkool,brocolie aardappels at hij ook niet wel vlees.Toen gingen mijn oom en tante emigreren naar nieuw zeeland en wij aten 2 x in de week bij mijn opa en oma en mijn oom en tante stuurde zaadjes (Geloof ik) op van een groente dus dat werd gedoopt als nieuw zeelandse groente en mijn oma heeft dat toen geprobeerd en dat luste hij wel.Dus toen werd alles wat er op leek nieuw zeelandse groente genoemd en dan zei hij wel het smaakt anders en mijn moeder ja dat komt omdat er geen sausje bij zit nu lust hij bijna alles.Hij is nu 26.
Alle reacties Link kopieren
Broodbeleg: zou ik me niet druk om maken. Mijn Muis -5- heeft denk ik een jaar lang pindakaas met pasta gegeten en begint nu af en toe iets anders te kiezen.

Wat betreft de andere groenten: groenten zijn ook hier een lastige zaak. Heb ze inmiddels zover dat ze doorgaans eten wat er op hun bord ligt. Maar toen ze jonger waren was ik ook al tevreden als ze een paar happen geproefd hadden.

Ik denk dat 'ie de smaken alleen kan leren kennen als 'ie in elk geval een beetje ervan proef, verplicht. Eén aardappeltje per maaltijd laten eten, verplicht. Ik zou er geen strijd van maken maar wel een duidelijke verwachting uitspreken.
Wat bij Meisje-Klein helpt om haar toch minstens te laten proeven is een stuks van het 'niet lekkere' op haar bord leggen en de eerste dag moet ze er minstens aan likken, voor ze weer iets krijgt dat ze wel heel erg lekker vindt. Je moet dus wel zorgen dat er ook iets is wat ie wel erg graag eet. Gaat dat goed, dan moet ze er - na groots applaus natuurlijk - een stukje van opeten voor ze weer iets krijgt dat ze lekker vindt. Daarna een paar stuks ervan eten, en als dat ook goed gaat, is het gewoon goedgekeurd, vinden wij.

Meestal duiden we een deel van het eten op haar bord aan 'Als je dit allemaal op hebt, krijg je nog dit en dit'.



We hebben - vanaf het begin af aan al, dochter was een lastige eter - uitgelegd dat je van alles op je bord iets moet eten, omdat je anders buikpijn krijgt. Dus niet alleen maar groenten, niet alleen maar rijst of aardappels en niet alleen maar vlees, maar van alles wat. Dat werkte.
En qua broodbeleg: Meisje-Klein eet het liefst philadelphia met appelstroop. Tegenwoordig ook vlokken, maar ze weet pas een paar maanden dat die bestaan X-D. Tegenwoordig eet ze ook wel eens geraspte kaas (oh, neeeee, geen plakje, dat is niet lekker, mamaaaaaa) op brood, maar vleeswaren? Echt niet... Vindt ze absoluut niet lekker ruiken. Nou ja, dan niet.
Alle reacties Link kopieren
Hoi,

Misschien vind je het niks, maar ik doe gewoon niet moeilijk. Wil hij niet eten wat er op tafel staat? Dan eet hij toch niet. Hij krijgt vervolgens ook niets anders. Wel gewoon een toetje als wij ook een toetje eten. Dat zorgt ervoor dat het gezellig blijft aan tafel en dat hij geen negatieve aandacht krijgt. Bij ons werkt het prima. Vaak gaat hij uiteindelijk toch wel wat eten. Onze zoon groeit goed, dus daar maak ik me niet druk om. Overdag lekker veel fruit eten, dan krijgt hij ook goede vitamientjes binnen :-)

Succes!

Rebek
Wij doen hetzelfde als Rebek. Wil je niet eten, dan niet. Er komt niets anders op tafel. Een toetje hoort bij de maaltijd, dus fruit of yoghurt krijgt onze dochter wel. Maar wij gaan nooit een strijd aan. Onze dochter moet wel aan tafel blijven zitten tot iedereen klaar is. En meestal eet ze dan toch wel wat. Somige periodes eet ze alles, dan wil ze ineens geen vlees of aardappelen. Maar eigenlijk eet ze altijd wel aardig.

Na het avondeten krijgt ze normaal gesproken geen koekjes of iets dergelijks meer.

Onze maaltijden verlopen altijd heel gezellig.
Ik heb nooit een punt van eten gemaakt. Wil ze niet, dan niet. Dan mag ze een boterham. Ze krijgen ook altijd een toetje. Dochter is 4 en omdat ze ziet met hoeveel plezier wij eten, wil ze nu het meeste op z'n minst proeven. Helemaal uit zichzelf, zonder dat wij het zeggen.

Toevallig at ze vanavond een paar gebakken aardappeltjes, terwijl ze die nooit wil eten. Ik blijf wel aanbieden, als ik weet dat ze iets écht écht niet lekker vindt, dan leg ik het niet op haar bordje maar anders krijgt ze een beetje.



Ik had laatst courgettesoep gemaakt, en courgette is niet een groente die ze normaliter eten maar die soep vonden ze heerlijk. Misschien is dat een idee?
Alle reacties Link kopieren
hoi,



ik heb wel wat aan jullie tips. Geef idd ook niks anders als hij iets niet wil eten. Ik hou er ook geen rekening mee met eten maken of ik wel iets gemaakt heb wat iedereen lust. Toetje wel of niet kost me soms moeite. Soms zeg ik niet eten dan ook geen toetje.... komt van vroeger bij ons thuis. Geen zin in eten meer? dan ook geen zin meer in een toetje, buikje is toch vol? hihi

Ik denk dat ik wel van nieuwe groente voor hem steeds beetje op zijn bordje moet leggen idd.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven