Kind hysterisch bedtijd

17-08-2022 19:41 78 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Vooral benieuwd of mensen dit herkennen. Onze dochter is 4 jaar en sinds een paar weken is ze helemaal van het padje af zodra ze naar bed moet. Het bedritueel verloopt nog gezellig en rustig, maar zodra de tijd aanbreekt voor een kusje knuffel en laatste welterusten, spuwt ze vuur en krijgt ze mega heftige driftbuien die soms wel tot drie kwartier aanhouden. We hebben alles al geprobeerd, vragen wat er is (wat ze overigens niet kan beantwoorden want t is iedere keer wat anders en het lijkt gewoon echt op tijd willen rekken) , alles uitleggen, belonings systeem, haar gevoelens benoemen, maar werkelijk niets helpt. Ze trekt expres haar dekens los en zet t op t krijsen. We zijn nu zover dat we nu gewoon alles doen zoals we normaal altijd doen, daarna een kus en knuffel (ook al doet ze hysterisch) en gaan we rustig de kamer uit (onder dus luid gekrijs van haar) we proberen niet meer terug te gaan, zodat ze leert dat haar gedrag niet loont. Maar wat ja dat moeilijk. Ik heb al meerdere keren huilend op de bank gezeten en ja, ook wel eens m’n geduld verloren en met luide stem de kamer in gestormt (uiteraard nooit schelden of slaan!)

Misschien heeft iemand een gouden tip? Herkenning?
Overdag is het ook een pittige tante, maar op zich is ze dan goed te corrigeren met uitleg, veel liefde en humor en uiteraard .. grenzen ..

Op school doet ze t prima en horen we geen klachten.
Je praat geen poep- maar wat ruik ik dan?
Alle reacties Link kopieren Quote
Lila-Linda schreef:
18-08-2022 08:24

Maar goed, die Franse methode, wat moet TO doen dan?
Wat ik kennen de Franse methode, en dat weet ik niet uit de hiervoor aangeraden boeken maar van een Amerikaanse die mij erover vertelde, is dat je van superjongs af aan bij álles wat een kind vraagt ze eerst laat wachten. Ik dacht zelfs voor je ze (behalve “wacht even”) een inhoudelijke reactie geeft.
Ik heb hele lieve en gelukkige Franse kinderen gekend, maar dit past niet bij mij. Op elke kik direct reageren ook niet hoor.

O, en onderdeel van dat gelukkig-onderzoek is ook hoe sociaal kinderen zijn.
Je hebt zo’n 26.000 dagen tussen níets en eeuwigheid, je kunt lachen, je kunt klagen, maar elke dag ben je voor eeuwig kwijt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Neem je de dag door met haar TO?
Mijn dochter heeft een emotiedagboek wat daar mee kan helpen.

Vorig jaar rond dez3 tijd was crisis want bang om naar groep 3 te gaan.
Zoiets heeft ze ook gehad voor t afzwemmen voor haar zwemdiploma.

We hebben ook een gedachtenlaadje bedacht waarin ze dingen kan opbergen snachts om.te bewaren voor morgen. Zodat de gedachtes niet meer door haar hoofd stuiteren zoals ze zelf zegt.
Been there, done that, got the T-shirt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik herken het wel. Mijn zoon kon ook enorm heftig reageren. Ging echt om nabijheid en geborgenheid.

Dus nu blijf ik bij hem zolang hij rustig in bed ligt en niet eruit komt. Jammer dan. Als hij 16 is hoef ik er vast niet meer naast te zitten.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven