Van fles naar tuitbeker/ antilek-beker. Hoe?

25-02-2008 13:46 14 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo,



Mijn dochtertje is 8 maanden en nu wil ik graag proberen de overstap te gaan maken van de fles naar een tuitbeker/ antilekbeker.



Ik heb van Nuby een bekertje met een hele zachte plastic bovenkant (+4 mnd) en die hoeft ze niet. Toen zag ik bij de Etos een antilekbeker van TommieTippie(+6 mnd) maar die blieft ze op dit moment ook niet. Zal wel met het wennen te maken hebben. Er opslaan vindt ze fantastisch maar ze hoeft hem niet in d'r mond.



Nu vraag ik me af is er een wezenlijk verschil is tussen een tuitbeker en een antilekbeker? (behalve dan dat de een niet lekt?) Wat kun je beter hebben?



Is ze nog te jong? (Op de bekers staat vanaf 6 maanden)



En het allerbelangrijkste: Hoe kan ik haar laten wennen aan de overstap? Ze hoeft niet meteen al d'r melk uit de beker.



Alvast bedankt!
Alle reacties Link kopieren
ik heb bewust voor de gewone tuitbekers gekozen en niet voor antilek (alleen voor in de auto). Zodat ze zelf zou merken dat je een beker rechtop moet houden als je niet drinkt.



Ik zou haar op een vast moment een beker geven, liefst als ze rustig rechtop zit, dus bijvoorbeeld bij het eten. en gewoon water erin, wordt het niet zo'n plakboel.
MIjn zoontje ging meteen over naar een normale beker, die moest die antilek/tuitbekers niet. Ik begon daarmee rond zijn eerste jaar geloof ik. Uit pakjes drinken kon hij ook al heel jong (met dank aan de Difrax-pakjes-houdertjes).
Alle reacties Link kopieren
Misschien de rietjesbeker van Nuby? Kan even niet op de naam komen maar moet met wat Googelen wel te vinden zijn. Bij mij lekte 'ie wel altijd (maar misschien is het wat veel gevraagd om zo'n ding onderin je tas te kwakken), en ik vond het een onding om schoon te maken, maar het is eigenlijk het enige dat we gebruikt hebben tussen fles en gewone beker.



Moet achteraf zeggen dat ik ook wel blij ben dat dochter geen tuit- of antilekgevallen bliefde. De verleiding is groot om kind met zo'n ding in kar of achter in de auto te parkeren en eigenlijk vind ik dat geen gezicht, dat gelurk. Bekertje leeg drinken en anders niet! ;-) (is ook beter voor de tandjes trouwens...)
Alle reacties Link kopieren
Ja, en de difrax pakjeshouder natuurlijk!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook heel wat angeklooid met die bekers. Zoontje dronk er wel uit, maar alleen als ik hem (de beker) vasthield. Totdat....ik een keer hem ophaalde van het kdv en hij heel relaxt met een hand(!!!!) de beker zat leeg te lurken. Ik nog lekker naief: "wat goed manneke!" Zegt die leidster: "o dat doet ie al weken. je moet de beker gewoon op tafel laten staan. Als ie dorst heeft pakt ie hem wel". Schaam........
Alle reacties Link kopieren
-
Alle reacties Link kopieren
Interessant om te lezen, hier ben ik ook mee bezig. Mijn dochter is bijna 9 maanden en drinkt al aardig uit een tuitbeker. Ik heb getwijfeld tussen wel of niet het anti-lek-pummeltje te gebruiken maar dat doe ik nu niet meer omdat ze toch moet wennen aan de snelheid waarmee het drinken eruit komt. Zij weigert ook om de beker vast te houden (behalve om ermee te slaan inderdaad!) Ik zal op het KDV eens vragen of ze hem daar zelf vasthoudt, haha!



Ik heb een beker van de HEMA. Daar kun je dus het anti-lek gedeelte uithalen (een rubberen dingetje met een "sneetje" erin dat alleen open gaat als je kind er aan zuigt). Ik ben begonnen met diksap. De fles gaf ik eerst nog wel gewoon. En toen het sap goed ging, gaf ik de melk ook in de beker. Maar dat ging niet vlekkeloos! Veel verslikken, hoesten en te gulzig drinken. Dus ik gebruik wel een plastic slabbetje! Maar ze went er steeds meer aan en het gaat steeds beter. Maar het kost wel een paar weken!



Succes,



Groetjes Bibi
Alle reacties Link kopieren
slurp: hij was bijna 1 toen ik dus ontdekte dat hij het al weken gewoon kon.

O ja, bij ons vindt het cb diksap prima. Uiteraard alles met mate en ik verdun het veel meer dan op de fles staat. Water blieft meneer niet en thee heb ik pas een keer geprobeerd. Was toen geen succes
Wij hebben op een gegeven moment die beker gewoon gegeven, op een gegeven moment moest ze wel, als ze dorst had. Moet zeggen dat ze wel wat ouder was dan acht maanden. Nu wisselen we het af, maar da's meer omdat ik het concept 'tuitbeker' vaak vergeet.
Alle reacties Link kopieren
Mijn zoon drinkt al vanaf 12 maanden heel goed uit de nuby antilek beker (met zo'n rietje). Tuitbekers snapt ie daardoor niet, maar gewonen bekers gaat prima (met hulp, anders wordt het kliederen)
Alle reacties Link kopieren
Nou die van mij is 13 maanden maar houdt zelfs zn eigen fles niet eens vast...

lui kreng :-)

Volgens mij zien ze gewoon opeens het licht hoor met die bekers
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben de tuit/antilekbeker gewoon overgeslagen. Leek me niet handig om er nog een fase tussen te stoppen. Dus als ik geen geknoei wilde (in de auto bv.) dan een zuigfles met water. En anders gewoon een bekertje, eerst met hulp en later zelf. En ja wel af en toe een beetje natte trui, maar viel best mee. Met hulp kon ze met een maand of 4 al uit een glaasje drinken, zonder hulp weet ik niet meer precies. Toen ze ongeveer 1 jaar was.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben maar begonnen met het gewone tuitbekertje. Tot nu toe is het vooral leuk om je mond vol te laten lopen en dan alles uit je mond te laten lopen. En maar lachen.



Ik vond een folder van het CB dat een anti-lekbeker net zo werkt als een fles en dus geen "nut"heeft. Eigenlijk willen ze meteen een beker, maar anders mag je eerst nog een tuitbeker.



Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ze het echt snapt dat ze het ook moet opdrinken.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven