Waar blijft mijn kindje?

20-03-2008 22:02 37 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een dochtertje van 2 en tot nu toe ben ik altijd bij haar geweest, maar nu zou ik eigenlijk ook wel weer aan het werk willen gaan. Ik ben al aan het rond kijken en heb misschien al iets gevonden. Nu twijfel ik nog heel erg over hoe ik de kinderopvang zal regelen. Kan iemand zijn ervaringen met mij delen over gastouders en kinderdagverblijf of de buren?



Alvast bedankt!

Groetjes Hilly
anoniem_62836 wijzigde dit bericht op 20-03-2008 22:30
Reden: Titel: graag werken, maar waar laat ik mijn kindje?
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Fame schreef op 21 maart 2008 @ 09:54:

Opa en oma? En als je dat heel slim aanpakt krijgen zij betaald als gastouders door jou, en dat bedrag krijg jij dan weer terug van de belastingdienst! Gastouderschap met je eigen familie, heel lucratief!
Daar wordt (eindelijk, m.i.) aan gewerkt. Ook opa en oma moeten voortaan ehbo-cursussen volgen, pedagogische werkplannen hebben e.d. willen "slimme" papa's en mama's opa en oma laten subsidiëren door de staat.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk niet dat FV dat bedoelt, dat vind ik ook wel een beetje een ondoordachte stelling...

Een ouder is bezig met opvoeden, met de ontwikkeling en met een kind begeleiden in het opgroeien. Bij een kdv zijn ze daar ook mee bezig, daar hebben ze voor geleerd. Waar een ouder vanzelf aanvoelt waar een kind aan toe is, weten zij dat via opleiding en ervaring.

Hoe gezellig een opa/oma/buurvrouw/vriend(in) ook is, zij zijn toch vooral bezig met oppassen. Daarmee bedoel ik, eten geven, zorgen dat ze niet met scherpe voorwerpen spelen, en op gepaste tijden in bed leggen. Zorgen dat het kind niks overkomt en op tijd eten geven is geen opvoeden. Daar zit m.i. het verschil.

Bovendien worden de verhoudingen scheef. Voor een kind is het heel goed om te weten, thuis is mama de baas en op de opvang de leidster. Die leidster zien ze niet prive, er is dus ook geen verwarring voor het kind over wie nou de baas is en naar wie het moet luisteren. Bij een bekende is dat dus wel zo. Ik merk het nu al aan mijn kinderen als ze een dagje bij opa zijn geweest en hij komt nog even gezellig mee koffie drinken. Naar wie moesten ze ook weer luisteren...ehm....?
Alle reacties Link kopieren
Bij de buren? Hoe had je dat in gedachten dan?

Ook al heb je hele aardige buren die best wel eens willen oppassen en ga je maar weinig werken.



Het vrijwillige van het oppassen is er dan vanaf. De buren zullen dan hun eigen activiteiten om je kind heen moeten plannen en ik denk niet dat je buren dat willen.



Een oppasadresje waardoor je eens een avondje uit kan is toch echt wat anders dan opvang regelen voor je kind voor als je werkt.
Alle reacties Link kopieren
Ben het helemaal met roque eens. Het heeft allebei zijn voors en tegens, en ik zou de opvang door opa en oma niet als getrut omschrijven, maar als iets wat door opa en oma als nogal serieus genomen wordt, waar kind veel leert en waar aandacht is voor andere dingen dan thuis en ook dan op het kdv. Niks getrut in de marge en zeker niet voor erbij. En heeft ook helemaal niks met zuinigheid te maken, zo duur is kinderopvang niet. Wel met flexibiliteit, opa en oma zijn heel wat flexibeler dan het kdv, en dat is met onregelmatig werk erg fijn.
Alle reacties Link kopieren
Ik vond FV reactie ook heel raar en had daar ook op gereageerd maar heb die reactie weer weggehaald gezien ik haar reactie's eigenlijk altijd tegendraads vind als ik die tegenkom. En voor je het weet zit je in een oeverloze discussie terwijl je dat helemaal niet wilt.

Zij heeft de waarheid in pacht wat een hoop dingen betreft (mijn mening) en als mensen het anders doen zijn ze raar.

Ik denk aan:

-Moeders die geen borstvoeding geven

-Mensen die een feest geven maar geen kinderen uitnodigen

Deze twee dingen staan mij nog erg bij.

Nu is heb ik zelf ook lang gevoed en mocht iedereen op mijn bruiloft kinderen meenemen, maar als iemand het anders doet hoeft die mijns inziens niet meteen neergesabeld.....



By the way: Mijn dochter zit dus wel op het KDV maar daar lopen af en toe ook leidsters rond die ik absoluut niet profi vind.

Laatst nog eentje laten gaan in haar proeftijd omdat ze naar drank stonk, zich ziek meldde om de haverklap en tegen de kinderen" Koppen dicht" schreeuwde. Een dame die door een hele sollicitatie procedure was gekomen en waar de referenties van waren gechecked.

Nee hoor, een KDV is ook niet zaligmakend.



Wie zei het ook al weer:" Ieder nadeel hep ze voordeel".
Alle reacties Link kopieren
neele schreef op 22 maart 2008 @ 17:29:



Wie zei het ook al weer:" Ieder nadeel hep ze voordeel".
Dat is in de eerste plaats een uitspraak van Cruijff, maar ik heb het ook geschreven, en wel in dit topic:

ervaring met gastouders
Alle reacties Link kopieren
Wij brengen onze tweeling 2 dagen naar het KDV (flexibele opvang) als ik ben werken. Oma en opa hebben we al zo vaak nodig voor hulp en oppas.



Zag op de site mama&zo iets over een nieuw initiatief: Mama next door (even 'googlen'?). Misschien is dat iets om oppas in de buurt te zoeken.



Succes met een beslissing te nemen.
Alle reacties Link kopieren
Pff wat een reacties, bedankt allemaal, goed om te lezen hoe iedereen er over denkt. Ik ben intussen druk bezig geweest en heb een nieuwe baan! Mijn ouders gaan nu op mijn dochtertje passen en die vinden dat erg leuk, maar ze wonen erg ver weg, dus het is even een tijdelijke oplossing. Ik ben wel bezig met het zoeken naar een KDV of gastouders, ben er nog niet uit welke van de twee.

Neele als ik jou ervaring lees, ga ik toch liever met mijn dochter naar iemand die ik zeker kan vertrouwen.

Maar ik kan mijn ouders niet altijd de drukke ochtendspits in sturen, vind ik. Het zou wel handig zijn als ik wat dichterbij ze woonde, maar ja.

Judith33 je hebt gelijk wat betreft oma en opa, nu vinden ze het nog leuk en kunnen we ze nog gewoon vragen, maar wie weet..., heb het mama next door gevonden op tijdvoormama.nl en dat is best een leuk initiatief. Heb het nu best druk en het lijkt me wel handig om zo wat meer moeders in de buurt te leren kennen. Heb me aangemeld, ben benieuwd...
Alle reacties Link kopieren
minny schreef op 22 maart 2008 @ 13:11:

(.............) Hoe gezellig een opa/oma/buurvrouw/vriend(in) ook is, zij zijn toch vooral bezig met oppassen. Daarmee bedoel ik, eten geven, zorgen dat ze niet met scherpe voorwerpen spelen, en op gepaste tijden in bed leggen. Zorgen dat het kind niks overkomt en op tijd eten geven is geen opvoeden. Daar zit m.i. het verschil.

fgcolor]




Hier ben ik het dus niet mee eens wat opa en oma betreft. Dat ze alleen bezig zijn met oppassen en niet met opvoeden. Ik denk juist dat opa's en oma's ook deel uitmaken van de opvoeding, al is het alleen al dat bij opa en oma ws andere regels gelden dan thuis. Ik snap eerlijk gezegd niet hoe je een dag (of meer) op een kind kunt passen zonder het voor een deel (onbewust) op te voeden. Je vertelt toch wat van jou wel of niet mag en wat jouw grenzen zijn?

Mijn ouders passen 2 dagen in de week op, in hun eigen huis en daar gelden hun regels (binnen die van mij dan wel he). Ik vind het bij opa en oma zijn op regelmatige basis zelfs een goed aanvulling op de opvoeding die wij als ouders geven.
Alle reacties Link kopieren
Als mijn ouders het wilden en als ze in de buurt woonden, bracht ik ze er direct heen. Mijn ouders zijn zeker niet alleen bezig met oppassen als ze 'de kinderen hebben' (bijv. toen we verhuisden), maar zeker ook met opvoeden en dat doen ze heel erg goed vind ik. Bij mijn schoonouders ligt dat helaas anders. Zolang opa (te)veel borrels blijft drinken, laat ik mijn kinderen daar niet achter zonder dat wij er bij zijn.



Ik ben verder ook heel erg voor een KDV, mijn oudste 2 hebben er vanaf baby zijn tot resp. 4,5 en 2,5 op gezeten (oudste ging daar ook naar de BSO) en ik en zeker zij zelf ook vonden het geweldig. Ze zijn er dan ook alleen weggegaan omdat we onlangs (half jaar geleden) naar de andere kant van het land zijn verhuist. Willen we ze hier weer op een KDV, dan zijn we iig 2 jaar verder (inmiddels is de derde geboren).



Ik ga deze week weer aan het werk en dus moest er wel opvang komen. Aangezien er dus een enorme wachtlijsten voor alle verschillende kdv's zijn (ik heb me in 1e instantie bij alle kdv's in de buurt aangemeld) en er geen familie in de buurt woont die ook nog de gelegenheid en wil heeft op te passen, ben ik dus aangewezen op gastouderopvang.

Ik vind dit moeilijk om dat ik het niet ken. Ik heb op het eerste gezicht wel twee prima gastouders gevonden (wel via een bureau, vind ik vanzelfsprekend) en heb er ook wel vertrouwen in, maar vind het wel spannend. Het scheelt dat ik de ene gastouder al 'ken' middels verhalen van een vriendin hier en het scheelt ook dat de andere Pedagogiek gestudeerd heeft, zelf 3 kinderen heeft en jaren in kdv's en als peuterleidster gewerkt heeft.
Whatever, I do what I want
Alle reacties Link kopieren
Oudste gaat trouwens wel gewoon naatr BSO, gek genoeg kon ik (ondanks dat er overal in den lande wachtlijsten zijn) uit 2 opties kiezen.
Whatever, I do what I want
Alle reacties Link kopieren
Hallo, Ik ben Adrienne. Ik woon in Breda.



'T geldt denk ik ook allemaal een beetje van plek naar plek.

Wij kwamen ermee weg met een KDV die vlakbij zit, en die op zichzelf ondernemend is. Dat wil zeggen heel kleinschalig.

Hoe dat allemaal belastingtechnisch is, dat weet ik niet.

Dus de prijs viel mee, en ook de opvang was navenant, maar onze kiddo is er goed mee. En wij ook.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven