behandeling eetstoornis

28-07-2009 23:48 8 berichten
Alle reacties Link kopieren
Na 7 jaar met eetstoornissen geleefd te hebben, of me door eetstoornissen geleefd te laten hebben, het is maar hoe je het ziet. Vond ik het tijd om er wat aan te doen, tijd voor een nieuwe start.



Begin mei ben ik bij de ha geweest, die mij doorverwezen heeft.

Midden juli heb ik mijn intake gehad bij een psycholoog.

Midden augustus heb ik mijn adviesgesprek, waar ik dus zal horen welke behandeling zij mij aanraden.



Ik heb een jaar anorexia gehad, wat omsloeg in boulimia. Daarmee kamp ik de laatste 6 jaar, soms is het minder, soms erger. De laatste jaren is het niet meer minder geworden. Elke dag geef ik over, ik eet de hele dag niks, begin 's avonds met eten en ik ga maar door, daarna overgeven. Dat elke dag opnieuw. Ik heb in die 7 jaar nooit hulp gezocht, omdat ik het allemaal zelf wilde oplossen.



Ik zou graag advies/ervaringen willen over een geschikte behandeling. (ja ik weet het daarvoor is mn adviesgesprek, maar ik wil niet helemaal onvoorbereid daar komen, heb me ook wel een beetje verdiept erin, maar wat het best bij mij past en het effectiefst is, geen idee.)
Alle reacties Link kopieren
Hier geen advies of ervaring... maar ik heb je andere topic gelezen. Vind het goed dat je ook hier bent gaan schrijven.



Ik wens je heel heel heel veel sterkte toe. Hoop dat de behandeling je helpt
Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning how to dance in the rain
Alle reacties Link kopieren
He wat goed thougt!!



Het is nu en beetje laat om mijn hoofd hier te breken,maar morgen zal ik wel weer rondhangen op het forum ,en kom zeker hier langs.
Alle reacties Link kopieren
hey toughts.



wat ontzettend goed dat je de stap hebt gezet om hulp voor je eetstoornis te gaan zoeken. tegelijkertijd erg spannend, tenminste zo ervaarde ik het.

Ik heb ook al jaren een eetstoornis, binge eating disorder, met soms boulimische perioden (laxeren/vasten).

heb begin van dit jaar de stap gezet naar de huisarts te gaan, ben toen doorverwezen naar het ggz, gespecialiseerd in eetstoornissen, waar de diagnose officieel gesteld is. Ik ga half augustus beginnen aan dagbehandeling (2 dagen). Tijdens deze dagen krijg ik verschillende soorten therapie (psychotherapie, sociotherapie, psychomotore therapie enz.) dit gebeurd in groepsverband. je wordt begeleid door proffecionals maar tergelijkertijd heb je ook de ervaring, herkenning en steun van je groepsgenoten.

ik heb de voorbereidende groep bijna afgerond, dit was een groep waar ik 3 maanden 1x in de week een bijeenkomst had met als doel informatie krijgen, inzicht in eigen gedrag, motivatieverhogen zodat je een goede start maakt met de behandeling.

ik ben eerlijk gezegt harder geschrokken van het therapie voorstel als van de diagnose, maar ik zie ook in dat er iets moet gebeuren, ook ik dacht dat ik het alleen kon (moest) oplossen.



wat het beste bij je past kan ik niet zeggen, dat is iets waar je zelf achter moet komen. luister naar alle adviezen en luister naar je gevoel.kruip er niet voor weg, al is dat soms het makkelijkste als je het even niet meer ziet zitten. gelukkig weet je zelf dat je deze stap moet zetten.

ik wens je heel veel succes!



gr. itsme
Alle reacties Link kopieren
hey,



ik ben sinds kort in behandeling voor BED, wat itsme ook beschrijft. Bij mij zijn therapeut en ik er langzaam achter gekomen dat mijn eetstoornis niet voorop staat, maar één van de uitingsvormen is van mijn lage zelfbeeld. De eetstoornis is dus éévn van de manieren die ik heb ontwikkeld om de negatieve gevoelens die dat lage zelfbeeld oproept, te vermijden of omzeilen. Zoals ik periodes geen last heb van mijn eetstoornis, maar wel op een andere manier over mijn eigen grenzen heen ga (meer verslavings achtige neigingen; veel kopen, te hard werken, etc).



Tijd dus om met de oorzaak van dat lage zelfbeeld aan de slag te gaan. Ik doe dat met schematherapie. Schema's kun je zien als een soort overtuiging/ manier van denken die je als een bril opzet en die daarme de manier waarop je naar de wereld en gebeurtenissen om je heen kijkt, bepalen. Voor mij is dit een hele inzichtgevende manier om er mee bezig te zijn.



Want, verstandelijk weet je namelijk (ook als je een eetstoornis hebt) wel dat het niet goed voor je is om zo veel (of in jouw geval zo weinig) te eten, maar toch doe je het, omdat dat voor jou de enige manier is waarop je nog een beetje controle over jezelf hebt.



Het kan zijn dat ik me wat wazig uitdruk, daar moet je het vrees ik even mee doen. Moet het zelf ook nog allemaal goed op een rijtje zetten.



Succes in ieder geval; ontzettend knap dat je de stap hebt gezet, ik weet uit ervaring hoe moeilijk dat is.
Alle reacties Link kopieren
EVEN OMHOOG, WIL GRAAG WEER ACTIVITEIT...
Alle reacties Link kopieren
nou adviesgesprek tijdje terug al gehad, de diagnose was eetstoornis, shocking hoor als je erheen gaat met eetstoornis.

Behandelingadvies weer een doorverwijzing. Daar heb ik inmiddels ook mijn intakegesprek gehad, de nadruk zal volgens mevrouw de psycholoog komen te liggen op het aankomen, terwijl ik aangegeven heb mijn eetstoornis te willen oplossen/begrijpen en wil ''leren'' weer een normaal eetpatroon te hanteren. Dat strookt dus voor geen meter met elkaar, echt aankomen wil ik niet, is ook niet nodig, zit op een gewicht wat ik ook voor mijn eetstoornis al had. Maargoed binnen 2 weken wordt ik weer gebeld en dan hoor ik wanneer ik weer een adviesgesprek heb. En zo blijven we bezig he.
Alle reacties Link kopieren
Misschien kan je beter op zoek gaan naar een andere psycholoog? Ik ben zelf onder behandeling bij Human Concern. Daar ligt de nadruk juist op het aanpakken van het onderliggende probleem (of problemen) en het eten en aankomen komt op de tweede plaats.

Als jullie verschillen van mening over de aanpak, dan zal die therapie waarschijnlijk geen succes worden.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven