Dilemma

09-11-2008 14:02 8 berichten
Alle reacties Link kopieren
Op dit moment woon ik in een keel klein appartementje. Eigenlijk bedoeld en ideaal voor een student. Ik sta ingeschreven als woningzoekende, maar ik heb te weinig punten en er komt ook amper wat vrij.



Nu hoorde ik dat er huizen vrijkomen in het dorp waar ik werk. Een leuk, groot dorp, ik zou er best willen wonen.

Het enige nadeel is dat ik er tijdelijk kan wonen, namelijk maximaal 2 jaar, omdat deze woningen gesloopt gaan worden. Het is dus een anti-kraakpand. Het gaat wel allemaal via een woningbouwvereniging.

Nu zag ik dit best wel zitten, want deze huizen zijn veel groter dan mijn flut-appartementje, 3 slaapkamers, voor- en achtertuin....

Leuk voor 2 jaar. En ook niet zo duur.

MAAR als ik nu na 2 jaar nog niks gevonden heb, heb ik wel een erg groot probleem en ik wil absoluut niet meer terug naar mijn ouders (ik ben 31 jr).



Wat zouden jullie doen? Blijven zitten waar ik zit (waarschijnlijk nog een paar jaar, want ik kom waarschijnlijk nergens voor in aanmerking) of toch de gok wagen?



Ik ben dus iemand die van zekerheid houdt.
Alle reacties Link kopieren
Heh, goed dat je dat laatste erbij schrijft, ik wilde namelijk al meteen gaan roepen: Neem de gok! In die 2 jaar vindt je wel weer wat. Maar da's vanuit mezelf bezien.



Binnen hoeveel tijd kun je redelijkerwijs verwachten via de woningbouw een huis te krijgen? En hoe groot schat de woningbouw de kans in dat je korter dan 2 jaar in die huizen kunt blijven wonen (aangezien je max 2 jaar zegt). 't Is wel zo dat sloopwerken veel vaker uitgesteld worden dan dat ze eerder dan gepland ingezet worden, ik ken vrij veel anti-krakers en die zitten bijna altijd langer op een plek dan vantevoren wordt aangegeven. Maar ja, ook dat blijft een gok, natuurlijk.



Heb je je echt weleens verdiept in je inschrijving en de huizen die je daarmee kunt krijgen? Zo woon ik in Utrecht, één van de steden met de allerlangste wachttijden voor leuke huizen, maar in de wat mindere wijken kun je toch met een jaar of 3 inschrijving al wat krijgen, en da's allemaal niet eens heel erg beroerd.
Je kunt je ook inschrijven voor een huurwoning in dat dorp waar je werkt. Misschien zijn daar de wachtlijsten wel veel korter dan in de plaats waar je nu woont. Kun je mooi in die antikraak woning wachten tot je aan de beurt bent.
Alle reacties Link kopieren
Misschien zijn er nieuwe anti-kraakpanden tegen die tijd?

Of misschien dat je tegen die tijd iets kan kopen met koopsubsidie (eerst terdege laten natrekken of je in aanmerking komt)?
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de reacties.

Morgen ga ik er even langs.

Ik weet nu wel dat mijn punten in de stad waar ik nu woon gewoon doorgaan als ik ga verhuizen, dus dat is mooi.



Ik zou er 2 jaar kunnen wonen hadden ze gezegd, maar de bewoners die er nu wonen hebben tot 2012 de tijd om te verhuizen. Lijkt me dat er daarna pas wordt gesloopt.

Ik wil ook tot 2012 de tijd hebben
Alle reacties Link kopieren
Die anti-kraaksituaties duren vaak langer dan ze vantevoren aangeven volgens mij. Er wordt waarschijnlijk vanuit verschillende kanten bezwaar gemaakt tegen de sloopplannen waardoor de sloop al snel later van start moet gaan. Maar stel dat je er over twee jaar uit moet, hoe lang sta je dan bij de woningbouw ingeschreven? En is het dan misschien wel reeël om in aanmerking te komen voor een permanente huurwoning?
Alle reacties Link kopieren
Je kunt ingeschreven blijven (en dan wel voldoende punten hebben), je kan ook van de gelegenheid gebruik maken om flink te sparen en daarna te kopen (antikraak is immers vaak een goedkope manier van wonen).
Alle reacties Link kopieren
Ik zou iets meer moeten betalen dan ik nu betaal (50 euro per maand).



Maar ik ben geen dilemma meer. Ik heb er even achteraan gebeld en daar wisten ze me te vertellen dat de huur niet voor 2 jaar is, maar voor 1 jaar en daarna wordt er weer gekeken of het verlengt wordt.



Ik ga die gok niet wagen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven