Hoe kom je erachter in wat voor soort wijk je een huis koopt

14-01-2008 13:55 24 berichten
Alle reacties Link kopieren
Misschien een beetje raar geformuleerd, maar ik wist het even niet korter en bondiger te formuleren. Wij zijn ons aan het orienteren op de woningmarkt en door ons budget en wens bij de binnenstad te wonen, komen we nogal eens bij huizen terecht in wijken die je als ´slecht´ zou kunnen benoemen. Slecht onderhouden huizen, troep op straat, ongure types e.d. Maar hoe weet je nu of een wijk echt slecht is, dat het er bijvoorbeeld onveilig is? Kun je dat ergens navragen?
Alle reacties Link kopieren
Meestal kom je daar achter door er eens te gaan kijken. Of navraag te doen die je kent en in deze buurt of omgeving wonen. Slechte buurten hebben meestal wel een naam.

Sommige sites van makelaars geven ook aan wat het gemiddelde salaris in een buurt is en of er vooral autochtonen of allochtonen wonen.

Succes!
Alle reacties Link kopieren
Je kunt op funda.nl kijken naar sociale buurtinfo. Daar zie je soort woningen (huur is vaak mindere wijk dan koop), salaris (wijk met hoog percentage 2*modaal is meestal goeie wijk), etc etc.
Alle reacties Link kopieren
Gewoon door er rond te kijken,slecht onderhouden woningen zegt natuurlijk ook al het 1 en ander.Staan er huurwoningen tussen, of zijn het uitsluitend koophuizen.Waar veel fietsen voor de deur zijn uitgestald zijn meestal studentenhuizen.Wat dutcke ook al schreef sommige makelaars hebben info over het gemiddelde inkomen.
Tsja, je kunt natuurlijk de politie bellen, maar of die ook antwoord geven....



Probeer meer info op internet te vinden door te googelen op plaatsnaam en wijknaam en/of straatnaam. Als er veel ellende is in een bepaalde buurt, dan wordt daar vaak door de lokale pers over geschreven.



Ook kun je zelf door de buurt wandelen/rijden (liefst ook 's avonds) en kijken of jij je daar (on)veilig voelt.
Alle reacties Link kopieren
wat ook helpt is kijken hoe de tuinen er uit zien. als die goed bijhegouden zijn heb je te maken met nette mensen die de moeite nemen hun tuin er leuk uit te laten zien.
Ik zou zeggen:



Even bij een paar huizen aanbellen. Komt er iemand zoals deze:







Of deze:





zou ik dan niet zo gauw daar naar toe verhuizen.
Alle reacties Link kopieren
Idd gewoon gaan kijken, overdag en 's avonds, Zelf aanvoelen of je je op je gemak voelt in de wijk...
quote:Aramilia schreef op 14 januari 2008 @ 15:09:

wat ook helpt is kijken hoe de tuinen er uit zien. als die goed bijhegouden zijn heb je te maken met nette mensen die de moeite nemen hun tuin er leuk uit te laten zien.Volgens de integratie test, hoort de tuin van een goed geïntegreed nederlander anders uit te zien...
Alle reacties Link kopieren
Heel simpel: bel diverse verzekeringsmaatschappijen en vraag wat een inboedel/inbraakverzekering kost. Sommige postcodes zijn erg duur en er zijn dacht ik verzekeraars die in sommige wijken helemaal niet verzekeren! Weet je meteen genoeg.
Alle reacties Link kopieren
www.misdaadkaart.nl daar kun je een heleboel lezen over wat er in je buurt gebeurd is.
Those dresses and skirts make you look so gloriously girlie, my darlings.
Alle reacties Link kopieren
Mefs, heb jij die test al eens gedaan?? Ik wel, en ik ben met glans gezakt...
Alle reacties Link kopieren
quote:mamalelie schreef op 14 januari 2008 @ 17:23:

Mefs, heb jij die test al eens gedaan?? Ik wel, en ik ben met glans gezakt...hihi zelfs echte nederlanders zijn maar voor 96 % geintegreerd. zou eigenlijk toch 100 moeten zijn of niet?
Alle reacties Link kopieren
Probeer eens een praatje te maken met het welzijnswerk. Zij hebben zicht op wat er in de wijk speelt en leeft.



Een tip van een welzijnswerker: Ga naar de lokale snackbar en maak een praatje met de eigenaar over de wijk!

Daar komt de doorsnee buurtbewoner en alle lagen.
Alle reacties Link kopieren
Maarre ik word wel errug nieuwsgierig. Kan iemand de link plaatsen naar de integratie test?
Alle reacties Link kopieren
www.integratietest.nl
Alle reacties Link kopieren
quote:dutchke schreef op 14 januari 2008 @ 17:54:

www.integratietest.nlAi!!! Ben maar voor 93% geintegreerd... misschien dat ik dan voor 7% op de zonnige Antillen mag gaan wonen, zolang ze nog deel uitmaken van het Koninkrijk!
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
OK ik ben voor 96.29 % ingeburgerd.



Maar ik weet niet welke vragen ik niet goed had. Daar ben ik wel errug nieuwsgierig naar!

ehhhhh "wanneer viert Nederland Koninginnedag?" 11 september toch?

offfffffffff " Hoe schrijf je Scheveningen" of was het toch Sgefeninge?



De smilies ontbreken bij mij altijd, mara ik lig wel een beetje dubbel van het lachen bij sommige vragen.
Alle reacties Link kopieren
Je kan het beste eens gaan rondkijken, en dan op verschillende tijdstippen. Vaak kun je inderdaad aan de staat van de huizen en tuinen wel een beetje zien of er nette mensen wonen, en daarnaast kijk ik ook altijd wat mensen voor de ramen hebben hangen etc.

Voor de rest zou je ook de misdaadcijfers kunnen bekijken. En de lijst van probleemwijken, die kan je sowieso overslaan.

Ook kan je eens in de buurt gaan winkelen, of zoals gezegd naar de snackbar of zo.
Alle reacties Link kopieren
Heel erg belangrijk om een goede wijk te kiezen. Het voorkomt overlast of verhuizen in de toekomst. En in een slechte buurt daalt de waarde van het huis en is het moeilijker te verkopen.



- Ga zelf op verschillende dagen rondwandelen/fietsen in de buurt. Kijk hoe druk of rustig het is (drukke weg/winkelcentrum/hangjongeren etc in de buurt).

- Bekijk de tuinen van de mensen. Hier kan je vaak al veel uithalen. Zie je winkelwagens/fietsen/oud ijzer etc dan zou ik snel wegvluchten. Een nette verzorgde tuin zegt veel over de mensen die er wonen. Betegelde voortuinen kunnen een teken zijn dat mensen er in de zomer massaal buiten zitten (tja dar moet je van houden). ]

- Bekijk buurtinfo op funda

- Bekijk de site van de lokale woningbouwvereniging (staat er veel te huur in jullie straat). Als koper is het niet altijd voordelig om in een buurt met veel huurwoningen te zitten. Huurwoningen wisselen sneller van eigenaar en er zit over het algemeen een ander soort mensen dan in een koopwoning. Tevens voelt men minder verantwoordelijkheid voor een woning die van een woningbouwvereniging is.

- Kijk in de avond hoe de sfeer in de buurt is. Is er sprake van overlast of hangjongeren (vaak op pleintjes of winkelcentra) ?
Alle reacties Link kopieren
Al zegt de aanwezigheid van hangjongeren ook niet echt veel. Jongeren verplaatsen zich ontzettend snel. Het ene jaar heeft straat X "overlast" van hangjongeren en de andere maand straat Y.

Alleen de aanwezigheid van een speelpleintje maakt de kans op blijvende hangjongeren groter. Een peuterspeeltuintje kan in dat geval al voldoende zijn voor een groep om te blijven.



De ene groep hangjongeren is de andere niet. Laat je niet direct afschrikken door de groep, maar kijk eens hoe ze met elkaar omgaan en hoe ze met de buurt omgaan.Dat zegt vaak al genoeg over de groep.

De manier hoe de groep met elkaar en de buurt omgaat zegt weer veel over de buurt.



Ik vind het altijd vreselijk als mensen direct klagen over hangjongeren zonder dat er daadwerkelijk een gesprek tussen buurtbewoners en jongeren heeft plaats gevonden. Of dat een buurtbewoner bij voorbaat al gaat schelden om de jongeren daar weg te krijgen.

Probeer eens normaal met jongeren te praten en je zult zien dat jongeren ook normaal terug reageren. Doen ze dat niet, dan zijn het echt "foute" jongeren en heeft de politie ze al lang in de smiezen en rijden ze extra rondjes rond de hangjongeren.
Alle reacties Link kopieren
.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven