Tuin en groene kliko

15-10-2020 19:09 52 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allen,

Sinds begin dit jaar wonen wij in een huis met een tuin. Hartstikke leuk, we wonen heel fijn.

Alleen hebben we een giga groot probleem (fijn dat we ons hier druk om kunnen maken 😉). Onze groene kliko is iedere week te klein! Dat had ik al vrij snel door, dus de tuinklusjes doe ik met de groene kliko in mijn gedachte. Een paar weken geleden hadden we de bramenstruik gesnoeid. Ik ben nu, 3 welen later, nog steeds de in stukken geknipte struik aan het afvoeren in die groene kliko. Inmiddels ook een wachtruimte gemaakt achter in de tuin.

Is dit echt de manier? Hebben alle huishoudens dit probleem? Of hoe doen jullie dat?
We gaan nu maar kijken voor een trekhaak en rijbewijs. Maar ik vind het nogal ingrijpend enkel voor tuinafval.
Chocolate is the answer, who cares what the question is..
Dahlia74 schreef:
27-10-2020 11:55
Precies hier ook, die bladkorven zijn echt voor bladafval van gemeentebomen, niet voor allerhande snoeiafval uit eigen tuin. Staan er ook alleen in het najaar.

Het blad wordt apart verwerkt van snoeiafval en were gebruitk als meststoffen. Als dit vervuild is met snoeiafval kan het blad niet verwerkt worden tot deze meststof. Las ik google zie dat zo'n beetje alle gemeentes hanteren dat er alleen blad in mag. Dat de vervuiling met snoeiafval een groot probleem is.
Bij mijn ouders worden die korven juist in het najaar weggehaald en ze worden in het voorjaar geplaatst, als iedereen weer in de tuin aan de slag gaat. Ze staan er ongeveer van maart-nov. Enige bordje dat erbij staat is dat het alleen voor snoeimateriaal is, en niet voor huisvuil etc. Op de website van de gemeente worden het ook “blad- en snoeikorven” genoemd.

Liep van de week nog door de straat en ze zitten altijd stuk voor stuk vol met takken en snoeihout etc.

Gek dat het zo verschilt overal. Verwarrend!
Alle reacties Link kopieren
Hier ook een grote tuin, maar ik verwerk bijna alles ook weer in diezelfde tuin. Dunne takjes gaan meteen de borders en de moestuin in als bodembedekking, zo ook maaisel. Dikkere takken gaan op een hoop om een tijdje te drogen en daarna door de hakselaar, ook weer mulch. Wordt je bodem alleen maar beter van. Zachte planten als stinkende gouwe, brandnetels etc gaan op de composthoop of ik maak er gier van. Enige wat nog de groene kliko in gaat zijn ongewenste planten die zwaar in het zaad staan en prikkende items (snoeisel van rozen en braam)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven