Wasmachine dilemma.

21-07-2008 13:07 32 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik woon in eens tudentenhuis en degene met de wasmachine gaat weg. Er moet dus een neiuwe wasmachine komen. Die wil ik wel kopen maar ik wil dan niet dat anderen die voor niks mogen gebruiken. Nu vroeg ik me af wat ik het beste kan doen. Een vast bedrag per maand vragen of een bedrag per was.



Het voordeel van een vast bedrag is dat ik niet moeilijk hoef te gaan doen met wassen tellen en mensend ie zeggen dat ze minder gewassen hebben dan ze daadwerkelijk gedaan hebben en zulk soort ongein.

Het nadeel ervan vind ik echter dat ik het moeilijk vind om een bedrag vast te stellen.



Bij een wasserette kost een was je 4,50 tot 7 euro.

Volgens het nibud kost een was 1.35.



Graag jullie advies hierin!
Wat betalen jullie nu aan de wasmachine-eigenaar? En vraag eens aan je medebewoners wat ze zelf redelijk zouden vinden?
huren of gezamelijk een tweedehandsje van de kringloop.



Jij kopen en de rest laten gebruiken tegen betaling of zonder, gaat je alleen maar ergernis en ellende opleveren.
Alle reacties Link kopieren
quote:absoluteEinstein schreef op 21 juli 2008 @ 14:37:

huren of gezamelijk een tweedehandsje van de kringloop.



Jij kopen en de rest laten gebruiken tegen betaling of zonder, gaat je alleen maar ergernis en ellende opleveren.Eens. Want wie mag er eerst wassen als iedereen een volle wasmand heeft? Jij, omdat ie van jou is? Kees, omdat ie pas 2 wasjes heeft gedraaid deze maand en dus zijn bedrag nog niet op heeft? Klaartje, omdat zij nog snel moet voor ze op vakantie gaat?
Alle reacties Link kopieren
Ik zou nu inderdaad met z'n alle een goede tweedehands machine kopen (via MP). En dan koop je er zelf één als je verhuisd bent. Het scheelt je nu een hoop gedoe en heb je straks lekker je eigenste nieuwe wasmachine.
Ik ben mijn eigen bananenschil
Ik betaalde in 2001 16 gulden per maand en dan mocht ik wassen zoveel ik wilde.

Dat vond ik ook prima, doordat je wasmachine door meer mensen gebruikt wordt gaat hij ook sneller achteruit. Ik vind wel dat eventuele reparaties dan ook voor jouw rekening zijn. Maar de eerste twee jaar is er sowieso garantie. (ik zou er dan wel een zakje bijleggen voor medebewoners met beugelbh`s/bikini`s) als er dan een beugel in de machine komt die hem sloopt kun je het op diegene verhalen, dat vind ik nl. niet jouw risico)
Oja, wij woonden met drie in een huis, dan was het niet rendabel om te huren. Vriendinnen die in grotere huizen woonden huurden wel allemaal en betaalden dan iets van 2,50 per maand voor wasmachine en droger. Gaat wel over huizen van 20 man/vrouw.
Alle reacties Link kopieren
Wij hadden een soortgelijke situatie met een vaatwasser in huis, wen hebben dat als volgt opgelost; iedereen in huis betaalde een vast bedrag per maand voor het gebruik, het bedrag hebben we gebaseerd op de aanschafprijs gedeeld door het aantal maanden garantie gedeeld door alle huisgenoten. Zo zou het ding in principe afbetaald zijn als de garantie verliep, daarna zou het gebruik gratis zijn (we zijn eerder verhuisd en hebben de vaatwasser meegenomen) Dit leverde natuurlijk de eigenaar voordeel op maar ook het nadeel van het aanschaf bedrag vooraf en het gedoe er om heen (aanschaf, plaatsen, reparaties, garantie enz.)



Iedereen in huis was het eens met die regeling en het was zeker geen onredelijk bedrag per maand (weet het totaal niet meer, we hadden iets van 20 euro per maand voor internet, huurwasmachine, droger, vaatwasser, huishoudpot voor wc papier/ schoonmaakmiddel ed)



rekenvoorbeeldje: huis 4 personen, wasmachine 300 euro, twee jaar garantie. 300: 24= 12,5 euro delen door 4 = 3 en een beetje, kortom 3,5 euro per maand.

Hierbij moet je er wél vanuit gaan dat alle bewoners ook eerlijk delen in de gestegen stroom/ water kosten, anders moet dat er nog bij.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven