
Hoe mijn verjaardag makkelijk en leuk te vieren
donderdag 9 juli 2009 om 19:42
Hallo,
Half augustus ben ik van plan om weer eens mijn verjaardag te vieren. Aangezien ik dit al een paar jaar niet heb gedaan mag het nu best een feestje worden. Ik heb leuke uitnodigingen ontworpen en laten drukken zodat ik die kan versturen, dus dat is al 1.
Dan komt natuurlijk een belangrijk onderwerp; de hapjes en de sapjes!!
Hoe doe je dat nu op een leuke en makkelijke manier?
Eigenlijk lijkt het me wel handig als er iemand komt BBQ'en en als er iemand is die me wil helpen met de drankjes. Op die manier hoef ik niet alles zelf te doen en kan ik tenminste ook met de gasten praten. Voor de sapjes dacht ik mijn oppas te vragen maar die is niet zo heel erg intiatief rijk en ik wil ook weer niet dat mensen zonder drankjes komen te staan. Oftewel...........het moet dan wel goed gebeuren!
Misschien is het ook wel leuk om zelf een buffet voor te bereiden. Echter er komen ongeveer 25 mensen en het lijkt me leuk om er iets bijzonders van te maken. Dus niet de doorsnee gehaktballen op tafel zetten.
Hebben jullie nog tips en ideetjes?
Half augustus ben ik van plan om weer eens mijn verjaardag te vieren. Aangezien ik dit al een paar jaar niet heb gedaan mag het nu best een feestje worden. Ik heb leuke uitnodigingen ontworpen en laten drukken zodat ik die kan versturen, dus dat is al 1.
Dan komt natuurlijk een belangrijk onderwerp; de hapjes en de sapjes!!
Hoe doe je dat nu op een leuke en makkelijke manier?
Eigenlijk lijkt het me wel handig als er iemand komt BBQ'en en als er iemand is die me wil helpen met de drankjes. Op die manier hoef ik niet alles zelf te doen en kan ik tenminste ook met de gasten praten. Voor de sapjes dacht ik mijn oppas te vragen maar die is niet zo heel erg intiatief rijk en ik wil ook weer niet dat mensen zonder drankjes komen te staan. Oftewel...........het moet dan wel goed gebeuren!
Misschien is het ook wel leuk om zelf een buffet voor te bereiden. Echter er komen ongeveer 25 mensen en het lijkt me leuk om er iets bijzonders van te maken. Dus niet de doorsnee gehaktballen op tafel zetten.
Hebben jullie nog tips en ideetjes?

donderdag 9 juli 2009 om 20:45
quote:Marriss schreef op 09 juli 2009 @ 20:43:
Wat ook leuk is voor op de bbq: van die aluminium bbq-schalen
[afbeelding]
waar je bijv. een lading groenten indoet, waar iedereen wat uit kan scheppen.
Of je doet er aardappeltjes in, of vis (garnaaltjes) of...Doe ik vaak met aardappeltjes, beetje olijfolie, knoflook en rozemarijn. Heerlijk!!!!!!!!
Wat ook leuk is voor op de bbq: van die aluminium bbq-schalen
[afbeelding]
waar je bijv. een lading groenten indoet, waar iedereen wat uit kan scheppen.
Of je doet er aardappeltjes in, of vis (garnaaltjes) of...Doe ik vaak met aardappeltjes, beetje olijfolie, knoflook en rozemarijn. Heerlijk!!!!!!!!
donderdag 9 juli 2009 om 20:47
donderdag 9 juli 2009 om 20:49
quote:princessofthefnggalaxy schreef op 09 juli 2009 @ 20:47:
[...]
Hahaha ja er zitten overal voor en nadelen aan. Komt toch wel een hoop bij kijken om een verjaardag in goede banen te leiden
Zou het nogal lullig vinden, want hij is niet van mij
Ja, het is best lastig. De partytent kan ook niet tegen het huis, dus die moet aan de achterkant van de tuin (nu heb ik gelukkig geen diepe tuin, maar als het hoost moet je dus wel eerst door de regen)
het liefst zet ik hem wel op, want dan kan ik buiten de twee statafels gebruiken. Die passen écht niet meer binnen.
Oooh, stress!!
[...]
Hahaha ja er zitten overal voor en nadelen aan. Komt toch wel een hoop bij kijken om een verjaardag in goede banen te leiden
Zou het nogal lullig vinden, want hij is niet van mij
Ja, het is best lastig. De partytent kan ook niet tegen het huis, dus die moet aan de achterkant van de tuin (nu heb ik gelukkig geen diepe tuin, maar als het hoost moet je dus wel eerst door de regen)
het liefst zet ik hem wel op, want dan kan ik buiten de twee statafels gebruiken. Die passen écht niet meer binnen.
Oooh, stress!!
donderdag 9 juli 2009 om 20:51
donderdag 9 juli 2009 om 20:52
Wij hebben vorige maand ook een bbq feestje gegeven. Via een vriend (cateraar) vlees, vis, salades, brood, servies, etc. geregeld. Was echt super! Enige wat wij hoefden te doen de dag erna was het vuile servies in de dozen zetten. Werd vuil weer opgehaald. Wa maar goed ook, want het was laat geworden, dus hoofdpijn!!!
Wij hadden een paar 3 grote teilen met ijsklontjes erin staan, 1 teil met frisdrank, 1 teil met bier en 1 met wijn. Glazen ernaast op de tafel, zag er hastikke leuk uit! Bij binnenkomst iedereen laten zien: daar kun je je drinken pakken, daar is de bbq. Veel plezier. Zo blijft het feestje ook gewoon leuk voor jezelf...
Grote zakken met ijsklontjes kan je bij o.a. Appie halen.
Wij hadden een paar 3 grote teilen met ijsklontjes erin staan, 1 teil met frisdrank, 1 teil met bier en 1 met wijn. Glazen ernaast op de tafel, zag er hastikke leuk uit! Bij binnenkomst iedereen laten zien: daar kun je je drinken pakken, daar is de bbq. Veel plezier. Zo blijft het feestje ook gewoon leuk voor jezelf...
Grote zakken met ijsklontjes kan je bij o.a. Appie halen.
anoniem_42211 wijzigde dit bericht op 09-07-2009 20:54
Reden: toevoeging
Reden: toevoeging
% gewijzigd
donderdag 9 juli 2009 om 20:54
quote:summer04 schreef op 09 juli 2009 @ 20:52:
Wij hadden een paar 3 grote teilen met ijsklontjes erin staan, 1 teil met frisdrank, 1 teil met bier en 1 met wijn. Glazen ernaast op de tafel, zag er hastikke leuk uit! Grote zakken met ijsklontjes kan je bij o.a. Appie halen.
Goede tip van de teilen.
Misschien moet ik even een Word documentje gaan maken met alle tips en trucs voor het aankomende feestje.
Wij hadden een paar 3 grote teilen met ijsklontjes erin staan, 1 teil met frisdrank, 1 teil met bier en 1 met wijn. Glazen ernaast op de tafel, zag er hastikke leuk uit! Grote zakken met ijsklontjes kan je bij o.a. Appie halen.
Goede tip van de teilen.
Misschien moet ik even een Word documentje gaan maken met alle tips en trucs voor het aankomende feestje.
donderdag 9 juli 2009 om 20:55
quote:summer04 schreef op 09 juli 2009 @ 20:52:
Wij hebben vorige maand ook een bbq feestje gegeven. Via een vriend (cateraar) vlees, vis, salades, brood, servies, etc. geregeld. Was echt super! Enige wat wij hoefden te doen de dag erna was het vuile servies in de dozen zetten. Werd vuil weer opgehaald. .
Kun je bij een cateraar ook een leuk en lekker stukje vlees cq vis krijgen? Iets bijzonders? Dus niet de standaard worst of hamburger?
Het idee dat iemand anders de vuile spullen weer komt halen spreekt me wel aan!!!
Wij hebben vorige maand ook een bbq feestje gegeven. Via een vriend (cateraar) vlees, vis, salades, brood, servies, etc. geregeld. Was echt super! Enige wat wij hoefden te doen de dag erna was het vuile servies in de dozen zetten. Werd vuil weer opgehaald. .
Kun je bij een cateraar ook een leuk en lekker stukje vlees cq vis krijgen? Iets bijzonders? Dus niet de standaard worst of hamburger?
Het idee dat iemand anders de vuile spullen weer komt halen spreekt me wel aan!!!

donderdag 9 juli 2009 om 20:57
quote:princessofthefnggalaxy schreef op 09 juli 2009 @ 20:51:
Iemand lekkere, leuke, orginele BBQ recepten voor een feestje?
Spiesjes met gemarineerde kip en verse ananas
Spiesjes met gemarineerde kip, ui en paprika
Gamba-spiezen
Champignons uithollen, vullen met kruidenboter en die de bbq op.
Pakketjes maken met banaan, beetje likeur, bruine suiker, in folie, die de bbq op. (ook lekker als toetje met chocolade ijs en slagroom)
Maiskolven.
Gepofte aardappels, verschillende vullingen op tafel zetten.
Dit is ook lekker op de bbq:
wrap met geitenkaas
Iemand lekkere, leuke, orginele BBQ recepten voor een feestje?
Spiesjes met gemarineerde kip en verse ananas
Spiesjes met gemarineerde kip, ui en paprika
Gamba-spiezen
Champignons uithollen, vullen met kruidenboter en die de bbq op.
Pakketjes maken met banaan, beetje likeur, bruine suiker, in folie, die de bbq op. (ook lekker als toetje met chocolade ijs en slagroom)
Maiskolven.
Gepofte aardappels, verschillende vullingen op tafel zetten.
Dit is ook lekker op de bbq:
wrap met geitenkaas
donderdag 9 juli 2009 om 20:59
Zalmpakketjes: stukje zalm (ik gebruik gewoon zo'n pakje diepvrieszalm), beetje knoflook, verse italiaanse kruiden, citroensap, olijfolie en wat uitjes in een stukje aluminiumfolie. Kan ook met pesto, tomaten, etc.
Garnalenspiezen: grote garnalen marineren in mengsel van knoflook, olijfolie, rood pepertje.
Trouwens: in de allerhande van deze maand:de slimme bbq: lekker uitgebreid en toch niet duur
Garnalenspiezen: grote garnalen marineren in mengsel van knoflook, olijfolie, rood pepertje.
Trouwens: in de allerhande van deze maand:de slimme bbq: lekker uitgebreid en toch niet duur
donderdag 9 juli 2009 om 21:02
informeer gewoon eens bij een cateraar wat t kost als iemand de boel op de bbq gooit voor je gasten , en de troep weer meeneemt.
kan wel iets duurder zijn maar als je zelf aan de gang gaat met inkopen ben je altijd bang dat je te weinig hebt, dus hou je over wat dan weggegooid wordt, Kost ook geld.
die speciale hapjes en salades moeten tevoren klaargemaakt worden, waar bewaar je ze?
kan me tenminste niet voorstellen dat je als de eerst gasten binnenwandelen, nog bezig wilt zijn met vlees aan prikkers prutsen
kan wel iets duurder zijn maar als je zelf aan de gang gaat met inkopen ben je altijd bang dat je te weinig hebt, dus hou je over wat dan weggegooid wordt, Kost ook geld.
die speciale hapjes en salades moeten tevoren klaargemaakt worden, waar bewaar je ze?
kan me tenminste niet voorstellen dat je als de eerst gasten binnenwandelen, nog bezig wilt zijn met vlees aan prikkers prutsen
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
donderdag 9 juli 2009 om 21:02
Oh, over die hamburgers... die waren bij ons het 1e op.
Wij hadden zelfgemaakte runderburgers. Aparte tafel met daarop van die amerikaanse broodjes (met sesam bovenop), schaaltje met plakjes augurk, schaaltje met sla, schaaltje met uitjes, schaaltje met cheddarkaas, zelfgemaakte rode saus. Stel je eigen hamburger samen: groot succes....
Wij hadden zelfgemaakte runderburgers. Aparte tafel met daarop van die amerikaanse broodjes (met sesam bovenop), schaaltje met plakjes augurk, schaaltje met sla, schaaltje met uitjes, schaaltje met cheddarkaas, zelfgemaakte rode saus. Stel je eigen hamburger samen: groot succes....

donderdag 9 juli 2009 om 21:06
Ik denk dat je wel aardig in kunt schatten wat iemand per persoon eet. Ik denk dat mannen gem. 6 stukken vlees eten, daarnaast salades en stokbrood. Vrouwen eten denk ik iets meer stokbrood en salades en minder vlees (zelf eet ik meestal maar 3 stukjes vlees) Vlees wat over is, kan je toch de vriezer in doen en later op de bbq gooien met je partner/vriendinnen?
Ik denk dat je verder uit moet gaan van een half stokbrood per persoon en ongeveer 200 á 300 gram salade.
Zoiets.
Ik denk dat je verder uit moet gaan van een half stokbrood per persoon en ongeveer 200 á 300 gram salade.
Zoiets.

donderdag 9 juli 2009 om 21:08
donderdag 9 juli 2009 om 21:19
quote:Vinyl schreef op 09 juli 2009 @ 21:01:
Ik vond het kant en klaar bij een cateraar/slager nogal prijzig.
Wat ik wilde was 12.50 pp (BBQ, salades, brood, etc)
Maar dan zou ik dus meer dan 300 euro kwijt zijn.
Nu heb ik eten én drinken voor 150!Oke, je betaalt extra. Maar ik vind het de extra kosten meer dan waard. Fijne ervan is dat je van tevoren alleen door hoeft te geven hoeveel personen en wat je wilt. Krijg je een voorstel waarin je kunt schrappen en bijvoegen. Je hoeft zelf geen boodschappen te doen, geen troep in de keuken, geen schattingen te maken van hoeveel iemand eet of drinkt (ik ben altijd bang dat ik te weinig heb, dus koop ik veel te veel). Alle vaat wordt vuil weer opgehaald en de drank kon bij ons ook terug.
Ik vond het kant en klaar bij een cateraar/slager nogal prijzig.
Wat ik wilde was 12.50 pp (BBQ, salades, brood, etc)
Maar dan zou ik dus meer dan 300 euro kwijt zijn.
Nu heb ik eten én drinken voor 150!Oke, je betaalt extra. Maar ik vind het de extra kosten meer dan waard. Fijne ervan is dat je van tevoren alleen door hoeft te geven hoeveel personen en wat je wilt. Krijg je een voorstel waarin je kunt schrappen en bijvoegen. Je hoeft zelf geen boodschappen te doen, geen troep in de keuken, geen schattingen te maken van hoeveel iemand eet of drinkt (ik ben altijd bang dat ik te weinig heb, dus koop ik veel te veel). Alle vaat wordt vuil weer opgehaald en de drank kon bij ons ook terug.
donderdag 9 juli 2009 om 21:19
ik heb vorig jaar zelf ook een groot feest gegeven (35 pers) het vlees heb ik bij een slager besteld 500gr p/pers.
de bbq en de kolen zaten hier bij.ik had zelf nog garnalenspiesen,vispakketjes en sate gemaakt.
5salade,s;pasta,bleekselderij,aardappel,groene en fruitsalade.2soorten brood erbij,kruidenboter,en 4verschillende sausjes, alles zelf gemaakt.iedereen heeft heerlijk gesmuld en gedronken.eea stond op een marktkraampje wat ik had geleend en in de bijkeuken en ik had ekstra koelkast ook geleend.het terras was helemaal overdekt vanwege de weers verwachtingen,maar dat viel reuze mee.
hhmmm jammer dat ut best wat kost,anders zou ik ut wel elke maand willen houden
juist dat inkopen en al die gerechten maken vind ik zo leuk om te doen.zou ik echt nooit uit handen willen geven
de avond zelf heb ik lekker niks anders meer gedaan, dan eten,drinken en gezellig beppen
de bbq en de kolen zaten hier bij.ik had zelf nog garnalenspiesen,vispakketjes en sate gemaakt.
5salade,s;pasta,bleekselderij,aardappel,groene en fruitsalade.2soorten brood erbij,kruidenboter,en 4verschillende sausjes, alles zelf gemaakt.iedereen heeft heerlijk gesmuld en gedronken.eea stond op een marktkraampje wat ik had geleend en in de bijkeuken en ik had ekstra koelkast ook geleend.het terras was helemaal overdekt vanwege de weers verwachtingen,maar dat viel reuze mee.
hhmmm jammer dat ut best wat kost,anders zou ik ut wel elke maand willen houden
juist dat inkopen en al die gerechten maken vind ik zo leuk om te doen.zou ik echt nooit uit handen willen geven
de avond zelf heb ik lekker niks anders meer gedaan, dan eten,drinken en gezellig beppen
donderdag 9 juli 2009 om 21:48
Nou ja, dat heb ik ook wel een beetje.
Ik woon alleen en vind koken voor mezelf niet leuk, maar als er mensen komen vind ik het heerlijk om uit te pakken en dingen zelf te maken... Dus ik zou het misschien ook niet eens uit handen willen geven idd...
(maar ja, veel werk is het wel ja, wordt flink aan de slag dit weekend)
Ik woon alleen en vind koken voor mezelf niet leuk, maar als er mensen komen vind ik het heerlijk om uit te pakken en dingen zelf te maken... Dus ik zou het misschien ook niet eens uit handen willen geven idd...
(maar ja, veel werk is het wel ja, wordt flink aan de slag dit weekend)
donderdag 9 juli 2009 om 22:14
quote:princessofthefnggalaxy schreef op 09 juli 2009 @ 20:51:
Iemand lekkere, leuke, orginele BBQ recepten voor een feestje?
Fruitsalade, gemengde salade of rijstsalade is leuk te serveren in groente, bijv rode kool uithollen of meloen.
Meloen gevuld met zalm-rijstsalade.
Nodig voor 4 personen;
- 125 g (pandan)rijst (ik vind gele rijst of notenrijst lekkerder)
- zout en (versgemalen) peper
- 200 gr. Gravad lachs (gemarineerde zalm)
- 2 bosuitjes
- 1 ½ eetlepel limoensap
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
- 3 eetlepels medium sherry
- 2 kleine galiameloenen (voor een buffet grote)
- 1 bakje tuinkers
Bereiden;
Rijst met zout volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken en laten afkoelen (ik hou meer van warme rijst dus ik laat het niet helemaal afkoelen). Intussen zalm in reepjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Limoensap, sojasaus, olie en 1 lepel sherry door rijst scheppen. Zalm en bosui erdoor mengen. Op smaak brengen met peper en zout.
Meloenen halveren en pitjes verwijderen. Met meloenbolletjessteker zoveel mogelijk bolletjes uit meloenhelften scheppen helften tot op ca 1 cm van de wand uithollen.
Meloenbolletjes besprenkelen met rest van sherry. Bolletjes door zalmrijst scheppen. Rijstsalade in meloenhelften scheppen. Tuinkers erboven fijn knippen.
Iemand lekkere, leuke, orginele BBQ recepten voor een feestje?
Fruitsalade, gemengde salade of rijstsalade is leuk te serveren in groente, bijv rode kool uithollen of meloen.
Meloen gevuld met zalm-rijstsalade.
Nodig voor 4 personen;
- 125 g (pandan)rijst (ik vind gele rijst of notenrijst lekkerder)
- zout en (versgemalen) peper
- 200 gr. Gravad lachs (gemarineerde zalm)
- 2 bosuitjes
- 1 ½ eetlepel limoensap
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
- 3 eetlepels medium sherry
- 2 kleine galiameloenen (voor een buffet grote)
- 1 bakje tuinkers
Bereiden;
Rijst met zout volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken en laten afkoelen (ik hou meer van warme rijst dus ik laat het niet helemaal afkoelen). Intussen zalm in reepjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Limoensap, sojasaus, olie en 1 lepel sherry door rijst scheppen. Zalm en bosui erdoor mengen. Op smaak brengen met peper en zout.
Meloenen halveren en pitjes verwijderen. Met meloenbolletjessteker zoveel mogelijk bolletjes uit meloenhelften scheppen helften tot op ca 1 cm van de wand uithollen.
Meloenbolletjes besprenkelen met rest van sherry. Bolletjes door zalmrijst scheppen. Rijstsalade in meloenhelften scheppen. Tuinkers erboven fijn knippen.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.