![](/styles/viva/public/images/pijler_images/150x150rounded/icons-150x150-werk&studie-01.png)
Baan met minder werkdruk (zorg)
vrijdag 7 januari 2022 om 13:11
Lastig, ik liep tegen hetzelfde aan! Wat zijn dingen die voor jou de werkdruk hoog maken/waar loop je tegenaan? Werkdruk kan door veel dingen veroorzaakt worden, zoals veel patiënten, veel moeten doen in korte tijd, veel verschillende werkzaamheden, veel verantwoordelijkheid, veel/weinig samenwerking..
vrijdag 7 januari 2022 om 13:45
Zou die structuur en dat overzicht misschien nog komen als je wat langer in je werkveld werkt? (Vraag ik even met een blik vanuit mijn eigen werkveld, dan is het de eerste 5 jaar gekmakend te veel en het lijkt eerder op een soort ontgroening: als je dat door bent kan je álles aan). Kan je hier met objectieve mensen over praten? Dus mensen waarvan je weet dat je echt een gewogen antwoord krijgt?Kaasmeisje schreef: ↑07-01-2022 13:20Ik loop met name tegen het feit aan dat ik inderdaad zorg moet dragen voor te veel patiënten en voor mijn gevoel te veel moet doen in een korte tijd. Ik functioneer prima, maar vind het te stressvol. Ben vaak aan het hollen, rennen, vliegen over de afdeling en ervaar dat als pittig. Sommige collega's vinden het geweldig, ik heb behoefte aan iets meer structuur en overzicht.
vrijdag 7 januari 2022 om 13:47
Dialyse inderdaad, dagbehandeling, verpleegkundige op een poli. Misschien is een ander specialisme al beter, urologie of orthopedie? Is meer geplande zorg en daardoor overzichtelijker en minder hoge druk vond ik altijd.
Het is toch ook wat dat de nieuw opgeleide verpleegkundigen door de werkdruk alweer snel het ziekenhuis uitgaan..
Het is toch ook wat dat de nieuw opgeleide verpleegkundigen door de werkdruk alweer snel het ziekenhuis uitgaan..
vrijdag 7 januari 2022 om 13:48
Dat speelt ook mee denk ik. Al blijft de werkdruk gewoon hoog hoor, je leert er wel beter mee omgaan.Mevrouw75 schreef: ↑07-01-2022 13:45Zou die structuur en dat overzicht misschien nog komen als je wat langer in je werkveld werkt? (Vraag ik even met een blik vanuit mijn eigen werkveld, dan is het de eerste 5 jaar gekmakend te veel en het lijkt eerder op een soort ontgroening: als je dat door bent kan je álles aan). Kan je hier met objectieve mensen over praten? Dus mensen waarvan je weet dat je echt een gewogen antwoord krijgt?
vrijdag 7 januari 2022 om 13:50
Ja, dat is bij ons ook zo, maar ja, ook weer zonde om meteen iets anders te doen terwijl je er in feite ook over de berg kunt klimmen.
Anyway, het is misschien handig om dit aspect mee te nemen.
mevrouw75 wijzigde dit bericht op 07-01-2022 13:54
9.01% gewijzigd
vrijdag 7 januari 2022 om 13:51
vrijdag 7 januari 2022 om 14:02
To is volgens mij gebonden aan het ziekenhuis door het duale traject. Anders had ik ook ee tbs of een inrichting geadviseerd.dansenindewind schreef: ↑07-01-2022 13:42Overstappen naar een privé kliniek, daar schijnt de werkdruk een stuk lager te zijn. Of richting tbs.
vrijdag 7 januari 2022 om 15:07
vrijdag 7 januari 2022 om 15:12
Je hebt ook praktijkervaring opgedaan in een periode waarbij de zorg enorm onder druk stond (en staat). Nu is het maar de vraag wanneer dat weer beter gaat zijn.. Mijn ervaring is dat in verschillende sectoren de druk nog steeds heel hoog is, maar dan op een andere manier. Het moet maar net bij je passen.. In een verpleeghuis heb je weliswaar een andere zorg, maar kun je nog steeds 8 bewoners onder je hoede hebben tijdens een dienst waarbij je veel moet regelen en in de gaten moet houden. Andere afdelingen zou ook nog kunnen, inderdaad een afdeling als urologie of dagbehandeling waar meer planbare zorg ligt en vaak minder complex. Of op een poli, of recovery afdeling?
![](https://forum.viva.nl/styles/viva/theme/images/placeholder.gif)
vrijdag 7 januari 2022 om 21:24
Omdat je betaald wordt om je opleiding te halen en je dus een contract aan gaat om daar x aantal tijd na je afstuderen te werken voor dat ziekenhuis. Ik heb het traject zelf ook gevolgd (En afgebroken, ook om die achterlijke werkdruk)