![](/styles/viva/public/images/pijler_images/150x150rounded/icons-150x150-werk&studie-01.png)
Bedrijfsfeest man en ik zie er enorm tegenop.
dinsdag 19 april 2022 om 07:23
Vooropgesteld: ik hou niet van feestjes en al helemaal niet met vreemden. Ik ben niet zo goed in grote groepen en erg onzeker. Dit levert veel stress op en ik ben na zo'n avond compleet leeggetrokken. Enfin volgende maand is er een mega groot bedrijfsfeest van man zijn werk. Partners zijn ook uitgenodigd. Man heeft nieuw werk dus ik ken nog niemand en hij ook niet (echt) want veel thuiswerk dus dit is de uitgelezen kans om even lekker low key iedereen goed te leren kennen. Zelf heb ik vanuit vroeger heel slechte ervaringen met bedrijfsfeesten: altijd gedoe, dronken mensen, handtastelijkheden en dan na het weekend weer bij elkaar op kantoor: geen succes.
Er is een heel thema en je moet in gala komen etc. Ik word er enorm benauwd van. Het is met hotelovernachting en ga maar door. Ik wil eigenlijk niet gaan maar voor man vind ik dat ik dat niet kan maken hij zou het ook voor mij doen. Het lijkt of iedereen dat soort feesten the top of the bil vindt en mensen zijn al weken van te voren bezig met outfits scoren etc. Hoe kom ik zo'n feest met allemaal bobo's waar ik werkelijk helemaal niks mee heb? Hoe hou ik het voor mezelf leuk als man gaat netwerken en over werk gaat praten. Of als bazen dronken worden? Ik wil een goede indruk achterlaten voor man. Maar voor mij hoeft het niet.
Ik ben precies om dit geneuzel al jaren geleden freelancer geworden. Wat vinden jullie van bedrijfsfeesten en hoe hou je het leuk? Leuke verhalen ook welkom
Er is een heel thema en je moet in gala komen etc. Ik word er enorm benauwd van. Het is met hotelovernachting en ga maar door. Ik wil eigenlijk niet gaan maar voor man vind ik dat ik dat niet kan maken hij zou het ook voor mij doen. Het lijkt of iedereen dat soort feesten the top of the bil vindt en mensen zijn al weken van te voren bezig met outfits scoren etc. Hoe kom ik zo'n feest met allemaal bobo's waar ik werkelijk helemaal niks mee heb? Hoe hou ik het voor mezelf leuk als man gaat netwerken en over werk gaat praten. Of als bazen dronken worden? Ik wil een goede indruk achterlaten voor man. Maar voor mij hoeft het niet.
Ik ben precies om dit geneuzel al jaren geleden freelancer geworden. Wat vinden jullie van bedrijfsfeesten en hoe hou je het leuk? Leuke verhalen ook welkom
![Wink ;-)](./../../../../smilies/icon_e_wink.gif)
underthelemontree wijzigde dit bericht op 01-05-2022 16:31
5.89% gewijzigd
dinsdag 19 april 2022 om 14:29
Hier ooit wel meegeweest naar zo'n veel te duur feest.Rosanna1985 schreef: ↑19-04-2022 14:25Ik zit trouwens al aan mijn derde baan nu en heb nog nooit meegemaakt dat partners meegevraagd werden naar feestjes.
In redelijk normale kleding, want ik pas dus niet in gala.
Het was mijn ding niet.
Hoogstens de wijn à volonté
![Very Happy :-D](./../../../../smilies/icon_e_biggrin.gif)
Blijkbaar was het trouwens élk jaar maar had man het al 3 jaar weten te skippen.
Maar dit keer was zijn baas zo hard blijven zeuren dat hij weinig anders kon dan gaan.
Is dit nu later?
Ik snap geen donder van het leven
Ik weet nog steeds niet wie ik ben
Ik snap geen donder van het leven
Ik weet nog steeds niet wie ik ben
dinsdag 19 april 2022 om 14:31
Precies. Probeer er met een andere instelling heen te gaan. Iets hoeft niet altijd leuk te zijn om het toch te doen. Je kunt er ook naar kijken alsof het misschien familie van je man is die gaat trouwen. Je hebt niet veel (niks) met zijn neef en vrouw, maar je gaat wel mee. Omdat het fatsoenlijk is.Nummer*Zoveel schreef: ↑19-04-2022 07:33Help jezelf door los te laten dat je een leuke avond zou moeten hebben. Je investeert een paar uur in je partner omdat je van hem houdt en dit belangrijk voor hem is. In een relatie doe je dat soort dingen nu eenmaal voor elkaar; soms sta je bij kloteweer op het sportveld, ga je ‘s nachts uit bed om hem te halen als hij met pech staat, of wacht je uren aan zijn zij op de eerste hulp van het ziekenhuis voor een röntgenfoto na een val in het weekend. En dit keer ga je mee naar een feestje. Op een mensenleven gezien zul je die paar uur echt wel overleven. Als je met die instelling heen gaat, dan kan het alleen maar meevallen als je toch onverwachts nog een leuk gesprek met iemand hebt, een leuke act ziet of een lekker hapje eet.
Misschien kun je het een beetje bekijken als een familie trouwfeest waar je ook je neus laat zien. En qua gesprekjes kun je alvast wat onderwerpen klaar zetten om te kunnen bespreken die interesse laten zien of minstens feinzen.
dinsdag 19 april 2022 om 14:32
Dus je praat ook nooit over werk met elkaar? Want strikt gescheiden.
Ik ben blij dat mijn man gewoon interesse toont in mijn werk en mijn collega’s, aangezien ik zowat meer tijd wakker met hen door breng op een werkdag dan met mijn man zelf. Het is nogal een groot deel in je leven. Hoezo moet dat dan strikt gescheiden zijn allemaal? Heb dat echt nooit begrepen. Maar goed, ik ben ook blij met mijn man zijn collega’s. Die komen ook gewoon bij ons thuis en zijn goede vrienden. Zelfs nog een leuk vakantieadres aan over gehouden. Toch zonde als ik dat zou missen, omdat ik alles maar strikt gescheiden wil houden.
dinsdag 19 april 2022 om 14:36
Ik vraag me alleen wel af waarom zoiets zo'n enorme impact heeft? Je hebt toch sociaal verkeer en in mijn voorbeeld geef ik een bruiloft aan van relatief onbekenden. Dat is waarschijnlijk dezelfde orde van grootte. Waarom heeft zo'n feest dan zo'n enorme impact, terwijl ik persoonlijk denk dat je af en toe ook over je eigen schaduw moet kunnen stappen.Susan schreef: ↑19-04-2022 13:28Ik vind dat op zich ook wel. Ik denk altijd: wat heeft meer impact? Ik denk dat het voor haar een zwaardere opgave is om naar een feest te gaan waar ze zich absoluut niet lekker voelt dan voor hem om zonder haar naar een feest te gaan waar je weliswaar met partner wordt verwacht maar waar hij gewoon al zijn collega's kent. Meestal is het toch niet zo dat je de hele avond met je partner gaat zitten kletsen en zal hij dus vooral met anderen bezig zijn. Het is dan meer een soort 'wat gaan mensen zeggen dat mijn vrouw er niet is' dan dat hij er geen leuk feest door heeft.
Maar goed, áls ze dan toch gaat zou ik kiezen voor de optie 'even je gezicht laten zien en dan naar de hotelkamer, een boek lezen in bed'.
![](https://forum.viva.nl/styles/viva/theme/images/placeholder.gif)
dinsdag 19 april 2022 om 14:38
De bedrijfscultuur past niet bij onze waarden (mijn man heeft namelijk dezelfde waarden als ik) lijkt me een hele goede reden om een andere baan te zoeken. Kun je grappig vinden, maar ik hoop voor je dat jij ook naar je waarden leeft.Ginevra schreef: ↑19-04-2022 14:02
Ja, want 'mijn vrouw heeft geen zin om mee te gaan naar feestjes' is een heel goeie reden om een baan op te zeggen als je er verder een geweldige baan aan hebt.
Kijk als je de bedrijfscultuur verder ook al ruk vindt (de werkende dan hè, niet de partner) kan zo'n feestje en de family values etc net de druppel zijn. Maar in sommige beroepen en bedrijfstakken heb je nou eenmaal niet zoveel keus in het soort organisaties waar je wil werken. Als je dan ergens met plezier werkt, goeie carrièrekansen krijgt, met als enige nadeel dat al die toko's schermen met family values en dat soort dingen, dan deal je daarmee. Dan kun je als partner je kont tegen de krib gooien en categorisch weigeren, of een keer per jaar even je weerstand opzij zetten.
![](https://forum.viva.nl/styles/viva/theme/images/placeholder.gif)
dinsdag 19 april 2022 om 14:42
Ik vind dit even erg als vrouwen in de vruchtbare leeftijd niet aannemen omdat ze dan met zwangerschapsverlof kunnen gaan. Dat het gebeurt geloof ik wel, maar dat maakt het niet ok, en ik werk er ook niet.evelien2010 schreef: ↑19-04-2022 14:02Het wel of niet hebben van een partner moet natuurlijk niet uitmaken. Maar reken maar dat werkgevers kijken naar medewerkers met een stabiele privé situatie. Medewerkers die problemen thuis hebben (in scheiding liggen, problematische kinderen, huwelijkscrisis maar ook zorgen om familieleden of financiën etc) hebben daar vaak ook op het werk last van. Er is sprake van hoger, langer en vaker uitval op het werk. Meer ziekmeldingen en minder concentratie. Volkomen logisch. Maar de gemiddelde werkgever zal daar zeker rekening mee houden.
Als jij als werknemer positief praat over je privé leven. En je partner dat in persoon kan bevestigen helpt dat mee in de beeldvorming. Daar kan je alles van vinden maar dat is hoe het werkt. Uiteindelijk moet werk je ook gegund worden. En zijn sociale verhoudingen op de werkvloer van belang.
![](https://forum.viva.nl/styles/viva/theme/images/placeholder.gif)
dinsdag 19 april 2022 om 14:53
Waarom in vredesnaam oxazepam?
dinsdag 19 april 2022 om 15:10
Hoe je het ook wendt of keert, voor veel bedrijven is een stukje sociaal gedrag ook wenselijk. Je werkt nl. niet alleen maar (meer) thuis, maar bent ook collega. Om deze verstandhoudingen te bevorderen willen sommige werkgevers ook wel eens uitpakken met borrels of feestjes. Dan heb je enerzijds de collega's die klagen dat ze geen zin hebben om naar een feestje te gaan waar hun partner niet welkom is en anderzijds de collega's die geen partner hebben of deze niet mee willen nemen.
Ik ga er vanuit dat je heus niet ontslagen wordt als je je partner niet meeneemt, maar als partner van zou je zo 1 x per 2 jaar best wel eens boven jezelf kunnen uitstijgen. Als je bijna in scheiding ligt, kan ik me voorstellen dat je zegt "Henk, dikke doei", maar nou nou nou, wat hebben we het allemaal maar weer retezwaar om eens iets te doen wat niet 100% in je eigen lijn ligt. En waarom zou je eigenlijk niet mee willen gaan voor die 2, 3 of 4 uurtjes? Stukje interesse tonen in het leven van je partner is nog nooit iemand dood aan gegaan. Heb je er meteen een gezicht bij als hij klaagt over Tony van afdeling x en Truus en Betty van afdeling y die elke vrijdag in het kopieerhok verdwijnen om er rommelig uit te komen.
Ik ga er vanuit dat je heus niet ontslagen wordt als je je partner niet meeneemt, maar als partner van zou je zo 1 x per 2 jaar best wel eens boven jezelf kunnen uitstijgen. Als je bijna in scheiding ligt, kan ik me voorstellen dat je zegt "Henk, dikke doei", maar nou nou nou, wat hebben we het allemaal maar weer retezwaar om eens iets te doen wat niet 100% in je eigen lijn ligt. En waarom zou je eigenlijk niet mee willen gaan voor die 2, 3 of 4 uurtjes? Stukje interesse tonen in het leven van je partner is nog nooit iemand dood aan gegaan. Heb je er meteen een gezicht bij als hij klaagt over Tony van afdeling x en Truus en Betty van afdeling y die elke vrijdag in het kopieerhok verdwijnen om er rommelig uit te komen.
dinsdag 19 april 2022 om 15:13
Ja, typische mentaliteit van nu. Het moet allemaal om MIJ gaan en wat IK wil en een stukje interesse tonen doe ik alleen als IK daar beter van wordt.Doorenvogel schreef: ↑19-04-2022 14:32Fatsoenlijk? Voor wie? Net of die collega's haar zullen missen. En dan nog.
![](https://forum.viva.nl/styles/viva/theme/images/placeholder.gif)
dinsdag 19 april 2022 om 15:16
Wat klets jij er een hoop onzin bij zeg..evelien2010 schreef: ↑19-04-2022 14:02Het wel of niet hebben van een partner moet natuurlijk niet uitmaken. Maar reken maar dat werkgevers kijken naar medewerkers met een stabiele privé situatie. Medewerkers die problemen thuis hebben (in scheiding liggen, problematische kinderen, huwelijkscrisis maar ook zorgen om familieleden of financiën etc) hebben daar vaak ook op het werk last van. Er is sprake van hoger, langer en vaker uitval op het werk. Meer ziekmeldingen en minder concentratie. Volkomen logisch. Maar de gemiddelde werkgever zal daar zeker rekening mee houden.
Als jij als werknemer positief praat over je privé leven. En je partner dat in persoon kan bevestigen helpt dat mee in de beeldvorming. Daar kan je alles van vinden maar dat is hoe het werkt. Uiteindelijk moet werk je ook gegund worden. En zijn sociale verhoudingen op de werkvloer van belang.
Als je dat met al dit soort zaken doet dan doe je dus alles om maar een goede sier (denken) te maken bij alles en iedereen. Je moet er maar zin in hebben.
![](https://forum.viva.nl/styles/viva/theme/images/placeholder.gif)
dinsdag 19 april 2022 om 15:17
Ik heb veel meer dan drie banen gehad en heb dit wel regelmatig meegemaakt.Rosanna1985 schreef: ↑19-04-2022 14:25Ik zit trouwens al aan mijn derde baan nu en heb nog nooit meegemaakt dat partners meegevraagd werden naar feestjes.
Vaak in december, maar ook twee bedrijven waar het voorjaarsfeest met aanhang was, en ook een bedrijf waar er 1x per jaar een groot feest werd georganiseerd voor het hele gezin. Dat is dan wel meer casual met springkussen en barbecue enzo, maar dus ook met partner.
Het is altijd als leuk bedoeld, voor mensen die het leuk vinden om eens wat collega’s van partner te ontmoeten, en mensen die het leuk vinden om hun partner eens aan collega’s voor te stellen. En veel mensen vinden het ook gewoon leuk. Wie het niet leuk vindt hoeft echt niet te gaan. Over het algemeen vormt het echt geen onderdeel van je beoordeling.
Ik heb ook ergens gewerkt waar er jaarlijks een wereldwijde Partners (partner as in: onderdeel van de maatschap) meeting was, met aanhang, op de hele mooie (meestal tropische) bestemmingen. Daar werd er dan voor de aanhang van alles georganiseerd. Dat leek me ook altijd vrij intensief, maar meestal lieten mensen dat tripje toch niet schieten.
anoniem_677683ba4a1a0 wijzigde dit bericht op 19-04-2022 15:21
20.00% gewijzigd
![](https://forum.viva.nl/styles/viva/theme/images/placeholder.gif)
dinsdag 19 april 2022 om 15:18
Ja dat is de enige reden. Je geeft er een mooie draai aan moet ik zeggen!Singlejingle schreef: ↑19-04-2022 15:13Ja, typische mentaliteit van nu. Het moet allemaal om MIJ gaan en wat IK wil en een stukje interesse tonen doe ik alleen als IK daar beter van wordt.
Maar een beetje kortzichtig. Een beetje maar hoor.. ahum..
dinsdag 19 april 2022 om 15:18
oh ik wel hoorRosanna1985 schreef: ↑19-04-2022 14:25Ik zit trouwens al aan mijn derde baan nu en heb nog nooit meegemaakt dat partners meegevraagd werden naar feestjes.
hij bij mij, ik bij hem
dinsdag 19 april 2022 om 15:19
je weet wat een vraagteken betekent? (daar staat er weer eentje)Zenmomentje schreef: ↑19-04-2022 12:49Jij denkt dat het invloed heeft op de carrière van je partner of jij wel of niet meegaat naar een bedrijfsfeestje? Van wat voor vooroordeel zou er daar sprake van zijn dan? Mensen met partner die niet van feestjes houdt kunnen hun functie niet goed uitvoeren?
ik heb geen idee of het goed is voor zijn carriere. Maar wel, dat hij het prettig vindt, dat ik dan mee ga
En dat hij het leuk vindt, te laten zien, dat hij een leuke partner heeft
![](https://forum.viva.nl/styles/viva/theme/images/placeholder.gif)
dinsdag 19 april 2022 om 15:28
Meegaan omdat je man het prettig vindt is iets heel anders dan omdat je denkt dat het goed is voor zijn carrière. Daarom vroeg ik ook (met vraagteken!) wat je dan denkt dat het vooroordeel zou zijn. Want elke soort werkdiscriminatie is natuurlijk erg, van vrouwen of zwarte mensen net zo goed als van mensen zonder partner.
dinsdag 19 april 2022 om 15:47
Dat heeft weinig te maken met goede sier. Maar interesse tonen in je partner en zijn bezigheden. Ipv alleen maar bezig te zijn met jezelf (ik wil niet want ik denk dat het een raar feest is en ik durf met niemand te praten). Een baan is een belangrijk onderdeel van iemands leven. En die collega's horen daar dus bij. In een goede relatie leef je niet alleen voor jezelf. Maar ben je ook betrokken bij een ander.Boomvalkje schreef: ↑19-04-2022 15:16Wat klets jij er een hoop onzin bij zeg..
Als je dat met al dit soort zaken doet dan doe je dus alles om maar een goede sier (denken) te maken bij alles en iedereen. Je moet er maar zin in hebben.
Werkgevers nodigen partners juist uit omdat het goed is voor de onderlinge verstandhouding, partners belangrijk zijn voor de werknemer en op deze manier ook betrokkenheid of bekendheid krijgen met het bedrijf. Vaak zijn er daarnaast ook genoeg feestjes, bbq, activiteiten etc zonder partners. Maar dit is met partner en dat heeft dus een reden. Een betrokken partner zet zich over bezwaren heen en toont die interesse.
dinsdag 19 april 2022 om 15:57
In dit geval is de partner van TO gelukkig trots op zijn partner en op zijn werk. Hij wil haar graag laten zien met wie hij werkt. En haar daarnaast voorstellen aan zijn directe collega's. Dat lijkt mij juist heel gezond en iets positiefs (blij zijn met wat je doet en wie je bent). Als het goed is weten de collega's wie TO is uit zijn verhalen. Dus waarom zou TO zich moeten verstoppen?
Bij collega's die op het werk alleen over hun werk en zakelijke aangelegenheden kunnen praten en nooit iets delen over hun privéleven heb ik een heel ander beeld. Dat zijn in de praktijk vaak weinig sociale mensen die ook minder ver komen. Want juist die sociale vaardigheden zijn essentieel in iedere functie.
Bij collega's die op het werk alleen over hun werk en zakelijke aangelegenheden kunnen praten en nooit iets delen over hun privéleven heb ik een heel ander beeld. Dat zijn in de praktijk vaak weinig sociale mensen die ook minder ver komen. Want juist die sociale vaardigheden zijn essentieel in iedere functie.
dinsdag 19 april 2022 om 16:08
Ik vind dat soort reacties altijd een beetje onzin. Wij zijn TO niet en we zijn ook de man niet, dus er is geen IK en geen MIJ voor ons, iemand die vindt dat TO hier voor zichzelf mag kiezen zou ook in de schoenen van haar man kunnen staan en zou er dan dus voor kiezen zich er overheen te zetten dat hij of zij zonder partner naar een feest moet.Singlejingle schreef: ↑19-04-2022 15:13Ja, typische mentaliteit van nu. Het moet allemaal om MIJ gaan en wat IK wil en een stukje interesse tonen doe ik alleen als IK daar beter van wordt.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
dinsdag 19 april 2022 om 16:58
Ik reageerde op iemand die ik gequote had.Susan schreef: ↑19-04-2022 16:08Ik vind dat soort reacties altijd een beetje onzin. Wij zijn TO niet en we zijn ook de man niet, dus er is geen IK en geen MIJ voor ons, iemand die vindt dat TO hier voor zichzelf mag kiezen zou ook in de schoenen van haar man kunnen staan en zou er dan dus voor kiezen zich er overheen te zetten dat hij of zij zonder partner naar een feest moet.
dinsdag 19 april 2022 om 17:19
Ik ben het met je eens in de zin dat iedereen anders is en dat dit soort feestjes voor sommige mensen gewoon ongemakkelijk zijn. Maar ik vind dat TO op voorhand al heel negatief is en dingen roept die ze wel eens heeft meegemaakt en hier helemaal niet hoeven te gebeuren. Als je op voorhand al zo negatief bent, wordt het in je hoofd alleen maar erger om mee te “moeten”. Ik zou tegen TO zeggen: ga gewoon, maak kennis met de collega’s van je man en er zijn vast wel leuke mensen (anders zegt dat misschien meer over haarzelf). Mocht het echt zo verschrikkelijk zijn, dan ga je naar je hotelkamer en ga je volgend jaar niet meer. Het slaat gewoon nergens op als je op basis van je ervaring bij een ander bedrijf al meteen je oordeel klaar hebt dat er niks aan is.Susan schreef: ↑19-04-2022 16:08Ik vind dat soort reacties altijd een beetje onzin. Wij zijn TO niet en we zijn ook de man niet, dus er is geen IK en geen MIJ voor ons, iemand die vindt dat TO hier voor zichzelf mag kiezen zou ook in de schoenen van haar man kunnen staan en zou er dan dus voor kiezen zich er overheen te zetten dat hij of zij zonder partner naar een feest moet.
dinsdag 19 april 2022 om 17:25
Ik moet eerlijk zeggen, naar een kleine bijeenkomst zou ik eerder gaan dan naar een grote. Ex en ik hebben dat over een weer een paar keer gehad. Maar ook informe;er en met max 12 -20 man. Dat is dan nog wel te overzien.
Als klagen telde als werk, dan had mijn ex zich ook moeiteloos een Mercedes kunnen veroorloven.