Werk & Studie alle pijlers

februari Hbo starten

11-12-2008 15:45 16 berichten
Alle reacties Link kopieren
Verwijderd
Alle reacties Link kopieren
Houd er rekening mee dat minors vaak ook in september beginnen en dat je dan dus vertraging op loopt.

Ik zou je adviseren om te werken tot aan september en dan te beginnen.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Stephanie,



Ik ben docent op een HBO-instelling die ook februari instroom heeft en mijn ervaring is de volgende. De propedeuse is vergelijkbaar met de reguliere instroom. Je komt (na je propedeuse) vaak in kleinere klassen waardoor docenten meer tijd en aandacht voor je hebben en je stage en afstudeeropdracht is gespiegeld aan de rest waardoor je meer keuze hebt uit opdrachten (op dit moment hebben we voor de stages van februari ongeveer 3x zoveel aanvragen als studenten, omdat de februarigroep erg klein is).

Ervaring als student heb ik niet maar dit is wat ik als docent ervaar. Voor ons zijn die kleine klassen ook leuk, júíst omdat je dan wat persoonlijker les kunt geven.
Alle reacties Link kopieren
quote:Moordwijf schreef op 11 december 2008 @ 15:57:

Houd er rekening mee dat minors vaak ook in september beginnen en dat je dan dus vertraging op loopt.

Ik zou je adviseren om te werken tot aan september en dan te beginnen.Zij hebben mij zelf verteld dat het jaar er gewoon precies hetzelfde uit zou zijn als voor de september studenten, alleen je studeerd gewoon een half jaar later af. Is dit jou persoonlijke ervaring? Want als het echt zo is dat alle minoren later beginnen en ik dan alsnog weer langer over de studie doe is het inderdaad niet de moeite waard om in februari te beginnen.
Alle reacties Link kopieren
Dit is idd mijn ervaring ermee, zit nu aan het einde van mijn eerste jaar en loop dus nu al vertraging op, niet door mezelf maar puur omdat het rot geregeld is allemaal. Ik zou het je echt echt echt afraden!
Alle reacties Link kopieren
Fontys.

Maar kenissen van mij op INholland ervaren hetzelfde, net zoals op avans.
Alle reacties Link kopieren
Het ligt denk ik een beetje aan de grootte van de opleiding. Als je een kleine school hebt, waar niet veel mensen instromen in februari, dan zijn daar ook niet veel voorzieningen voor (en dat gebeurt dan inderdaad vaak later). Heb je een grote(re) school, dan zul je dat probleem veel minder snel hebben. Dan zijn er voor andere februari-instromers, maar ook voor reguliere studenten die vertraging oplopen, genoeg mogelijkheden om de studie alsnog binnen de gestelde termijn af te ronden.

Ik deel wel de ervaring van Gabrielle, dat er vaak een relatief kleine klas instroomt op mijn school, en er dus iets meer ruimte is voor persoonlijke aandacht.



Echter, februari-instromers presteren (bij ons) doorgaans minder goed dan septemberinstromers. Geen idee waar het mee te maken heeft overigens (wel zelfverzonnen ideeën, maar geen concrete wetenschappelijk bewezen statements).



En nog even een klokje-klepel opmerking (maw, ik weet niet precies of mijn opmerking uberhaupt ergens op slaat): kijk nog even naar de stufi, of dat allemaal goed geregeld is als je in februari begint, met name in verband met het moment waarop je je inschrijft.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb nu net gemailt naar de school waar ik dan eventueel naar toe zou willen.

Moordwijf hebben ze tegen jou wel gewoon verteld dat de opleiding in 4 jaar te behalen was?

Dat is dan lekker lullig als je nu al vast loopt in vertragingen.
Alle reacties Link kopieren
Hier iemand met ervaring! Ik ben ingestroomd in februari. Mijn opleiding startte gewoon 2 keer per jaar, in februari en september. Het hele traject was gewoon hetzelfde als wanneer ik in september begonnen was. Ook nergens vertraging opgelopen. Onze klas bestond ook gewoon uit 30 personen. (waar er overigens heel veel van afvielen na het 1e jaar, maar dat had te maken met het niet behalen van de propedeuse, niet met instroom in februari) Stages verliepen ook prima. Kortom, geen verschil gemerkt met beginnen in september. (mijn opleiding was bij Fontys Hogeschool Eindhoven)
Alle reacties Link kopieren
quote:wohman schreef op 11 december 2008 @ 19:04:

Hier iemand met ervaring! Ik ben ingestroomd in februari. Mijn opleiding startte gewoon 2 keer per jaar, in februari en september. Het hele traject was gewoon hetzelfde als wanneer ik in september begonnen was. Ook nergens vertraging opgelopen. Onze klas bestond ook gewoon uit 30 personen. (waar er overigens heel veel van afvielen na het 1e jaar, maar dat had te maken met het niet behalen van de propedeuse, niet met instroom in februari) Stages verliepen ook prima. Kortom, geen verschil gemerkt met beginnen in september. (mijn opleiding was bij Fontys Hogeschool Eindhoven)Daar zit ik ook, en ik merk dus wel heel veel verschil, zal ook wel per opleiding verschillen dan.
Alle reacties Link kopieren
Dit geldt niet voor het verhaal van Wohman waar opleiding gewoon twee keer per jaar begint.



Alhoewel docenten vaak zeggen dat je gewoon in februari kunt instromen, beginnen de meeste opleidingen toch met een bepaald opbouwend patroon. In september/ oktober wiskunde 1, natuurkunde 1, etc, november/ december wiskunde 2, natuurkunde 2, etc. Voor latere vakken heb je dan officieel vakken x en y als voorkennis nodig maar er valt wel wat te matsen. Uit eigen ervaring (wat betreft vakopbouw) kan ik zeggen dat het handiger is als je gewoon in september begint maar ik kan me voorstellen dat je graag zo snel mogelijk begint.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ikke89 schreef op 11 december 2008 @ 16:48:

Ik heb ook maar ff gemaild om te vragen of het gewoon in 4 jaar gaat:) Ben benieuwd wat voor antwoord jij op je mail krijgt:)



Ze hebben mij gemaild dat ik dan gewoon 4 jaar later in januari afstudeer. Dat het gewoon goed aansluit ook met minoren.

Maar misschien komt dit ook omdat ik gewoon naar een iets grotere hogeschool ga. Wat ik al hoor is dat het dus per school heel erg verschild.

Ben er nog niet uit wat ik nou moet doen, zou het echt niet leuk vinden als ik alnog allerlei vertragingen oploop.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven