Werk & Studie alle pijlers

jurist

27-12-2007 10:28 9 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,



Ik moet binnen een paar dagen een beslissing nemen over een baan en nu ben ik overal advies aan het inwinnen omdat ik het zelf echt niet meer weet!

Onlangs ben ik afgestudeerd in NL strafrecht en met dit diploma zou ik heel graag als juridisch medewerker aan de slag wllen gaan bij de rechtbank. Nu ben ik al enkele maanden aan het solliciteren naar deze functie, maar het lukt maar niet. Heb zelfs al gesollicteerd naar een 'lagere' functie (administr. juridisch medewerker), maar zelfs daar werd ik afgewezen. Wellicht omdat ik overgekwalificeerd ben, maar het maakt mij niet zoveel uit om onderaan te beginnen, áls ik maar een stap in de goede richting zet.



Nu is er onlangs een bod voorbij gekomen om aan de slag te gaan bij een detacheringsbureau. Hoewel het niet de juiste richting is (privaatrecht), denk ik er aan om het bod te accepteren. Enerzijds omdat ik graag aan de slag wil, anderzijds omdat ik in de toekomst misschien de overstap kan maken naar strafrecht. Toch vind ik het moeilijk om deze beslissing te maken, omdat ik gewoon niet weet ik of er goed aan doe ergens te starten waar ik hoogstwaarschijnlijk niet in verder wil.



Zijn hier juristen die hier ook ervaring mee hebben? Is het mogelijk om later een overstap te maken of moet ik nu al een stap in de juiste richting zetten (om niet in een rechtsgebied te blijven hangen)? Moet ik het bod gewoon aannemen voor ervaring (onder het mom van: maakt het niet uit welke juridische ervaring je opdoet, áls je maar ervaring opdoet)? Kortom, wat is de meest slimme zet die ik kan maken?



Ik hoor het graag!
Alle reacties Link kopieren
Mijn broer heeft na zijn studie een tijdje bij een detacheringsbureau gewerkt. Dat was bestuursrecht en niet zijn afstudeerrichting, maar hij wilde wat ervaring opdoen. Daarnaast was hij nog erg jong.



Nu werkt hij alweer een tijd als advocaat en hij heeft die ervaring bij dat bureau als erg nuttig ervaren. Nu moet ik er wel bij zeggen dat bestuurs- en privaatrecht misschien dichter bijelkaar ligt dan privaat en straf.



Als ik jou was zou ik het gewoon doen. Blijven hangen in werk of en rechtsgebied doe je volgens mij helemaal zelf. Gewoon p\op tijd weer verder solliciteren. Succes!
Alle reacties Link kopieren
Ik ben civielrechtelijk afgestudeerd en heb na mijn eerste baan een uitstapje naar bestuursrecht gemaakt. Dat beviel goed, maar na een paar jaar wilde ik toch weer het bedrijfsleven in en dat lukte ook. De jaren bestuursrecht werden daarbij echter wel als niet-relevante werkervaring beschouwd. Inmiddels werk ik alweer jaren in een beroep binnen mijn afstudeerrichting, maar ook bij latere sollicitaties werden die jaren bestuurrecht even flink onder de loep genomen en moest ik dat altijd verklaren.



Op zich denk ik dus dat het helemaal niet zo'n gek idee is om tijdelijk die detacheringsbaan te nemen zodat je gewoon direct aan het werk kunt, zolang je er maar niet te lang in blijft "hangen", want dan wordt de overstap alleen maar moeilijker. Ik zou dus die detacheringsbaan nemen en ondertussen gewoon blijven solliciteren naar een functie die je graag wilt. Da's namelijk ook weer het voordeel van detachering: werkgevers wéten dat die mensen vrij snel weer doorschuiven.



Succes!
.
Alle reacties Link kopieren
Bedank voor het advies! Ik ga er nog even een weekendje over nadenken!
Alle reacties Link kopieren
Je kan beter vanuit een baan verder solliciteren. Elke ervaring die je opdoet is meegenomen. Ik heb al gewerkt in strafrecht, bestuursrecht en nu in civiel. Het klinkt heel lullig maar het meeste leer je toch in de praktijk. Dus je afstudeerrichting is niet het belangrijkste. En bijna niemand begint meteen met wat ie het liefste wil. Voor de baan die jij wilt zijn heel vaak vacatures (in ieder geval in de randstad. Dus blijven proberen en intussen ervaring opdoen. Ik heb een tijdje via UJG gewerkt en dat was best leuk. Ik zou je adviseren te onderhandelen qua salaris want zij zetten vaak belachelijk laag in. Suc6.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou je ook aanraden om de baan te accepteren. Doe je dat niet, dan eindig je wellicht werkloos en dat is een nog slechtere positie om te solliciteren. Ook ik heb gemerkt dat je afstudeerrichting er bij je eerste baan meestal niet eens zoveel toe doet. Ik heb ook privaat gedaan en ben nota bene in het vreemdelingenrecht aan de slag gegaan, duidelijk niet wat mensen als eerste verwachten, haha! Dus gewoon nemen die baan, dan kan je in ieder geval juridische ervaring opdoen en en wellicht wat contacten aanleggen, van waaruit je verder kunt kijken naar iets wat in lijn van je afstudeerrichting ligt. Wellicht kan het detacheringsbureau je daar op den duur ook bij helpen, you never know!!!
Alle reacties Link kopieren
Bedankt allemaal! Heb besloten de baan aan te nemen :-) Onder het mom van 'gewoon proberen en ervaring opdoen'. We zien het wel! Als het niet bevalt, kan ik altijd verder kijken.
Alle reacties Link kopieren
Sweety1980, had jij al ervaring toen je bij UJG begon? Het startsalaris viel mij namelijk ook tegen maar er werd me weinig/geen ruimte geboden om erover te onderhandelen...
Alle reacties Link kopieren
Op dat moment was ik afgestudeerd en was het mijn eerste baan daarna, maar tijdens mijn studie heb ik wel een paar jaar relevante bijbanen gehad.

Ik ben 2,5 jaar geleden bij UJG begonnen op 1900 bruto op basis van 40 uur (was een projectcontract). Ik werkte 32 uur. Ik kwam er bij toeval achter dat ze voor mij 6000 per maand vingen, pfff. Ik ben na een maand of 4 via die baan weer in wat anders gerold en heb t heel leuk gehad bij de opdrachtgever. Ik was bovendien net 10 dagen terug uit buitenland waar ik een half jaar had gezeten en had meteen werk....

Maar ik ken verhalen van mensen die beiden precies hetzelfde werk deden voor UJG(en evenveel ervaring, leeftijd, vooropleiding enzo) maar er zat 600 euro salaris tussen. Degene die het hardst schreeuwt krijgt t meest, lijkt wel.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven