Werk & Studie alle pijlers

KMS/ Langhenkel en andere detacheringsbureaus

18-10-2007 18:03 32 berichten
Alle reacties Link kopieren
Heeft iemand ervaring met KMS bestuurssupport/ Langhenkel of andere detacheringsbureaus voor overheidsbanen? Ik zit eraan te denken om mij bij zo'n detacheringsbureau in te schrijven, maar ik vroeg me af of en wat jullie ervaringen hiermee zijn...

Alvast bedankt voor jullie reactie!
Yep ik werk voor zo'n bureau.

Wat wil je precies weten?



De markt is nu enorm goed, en als ik je een tip mag geven; ga voor een bureau wat al jaren in de markt zit. Dan hebben ze veel goede contacten met gemeenten opgebouwd, waardoor er meer keuze is voor jou om ergens geplaatst te worden waar je blij van wordt.



Een grote is Kooyenga (zit in het noorden maar werken door heel Nederland). Dan heb je nog Axxioma (niet doen!), Tempo Team professionals, Start Lequipe, Talenter, Societas en ik vergeet er vast nog wat. Er zijn heel veel van dat soort bureaus, je moet er eentje kiezen waarbij jij het gevoel krijgt dat je geen nummer bent.

Let op het volgende: hoe zit het met een lease-auto (kooyenga laat je tekenen, waardoor je nog jarenlang aan ze vastzit), hoe zit het met je concurrentiebeding (stel dat de gemeente jou in dienst wil nemen, doen ze dan moeilijk als jij bij ze weg wil), en doen ze moeite om je te plaatsen daar waar jij wilt?



Als je nog vragen hebt, stel ze gerust.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Julus,



bedankt voor je reactie! Ik ga zo direct kijken bij de bureaus die je genoemd hebt. (de websites bedoel ik dan)



Waarom raad je Axxioma af? Heb je daar slechte ervaringen mee? Waar werk je nu? Hoe bevalt het werken via een detacheringsbureau? Zit er veel verschil tussen een uitzendbureau en een detacheringsbureau?



Sorry trouwens voor de hoeveelheid vragen, maar ik ben gewoon erg benieuwd hoe zoiets werkt! Ik heb namelijk volgende week een gesprek bij KMS, maar ze geven telefonisch vrij weinig informatie. En ik ken niemand die via een detacheringsburau werkt.

Ik vind het dus erg fijn als je wat meer over je ervaringen hiermee kunt vertellen!



Alvast bedankt,

groetjes LL
Hoi,



het verschil tussen een uitzendbureau en een detacheringsbureau;

bij een detachteringsbureau krijg je doorbetaald als zij geen opdracht voor je hebben. Bij mijn bureau geldt dit voor een bepaalde max periode, ik dacht 1 maand. Na die maand wordt het 70% van je salaris wat je dan krijgt.

Dit geldt dus, als je bureau tussen twee opdrachten in geen opdracht voor je heeft gevonden, dat noemen ze de leegloop of op de bank zitten.

(vraag even na wat er in zo'n geval gebeurt qua betaling)!



Verder krijg je dus altijd een vast maandsalaris; er wordt gekeken waar je inzetbaar bent en dan wordt je salaris marktconform (dus als zij denken dat jij met je cv/ervaring meestal wel geplaatst kunt worden binnen bijv de gemeente, dan krijg je een salaris gebaseerd op die schaal. Je wordt goed ingeschaald, vaak is dat schaal 8 of 9. Maar als je dus eens een opdracht krijgt die zwaarder of lichter is, blijft je salaris hetzelfde). Uiteraard zit er groei in, meestal na een jaar krijg je gewoon een beoordelingsgesprek en wordt je salaris hoger. Afhankelijk van hoe jij gepresteerd hebt tijdens je opdrachten.

Voor detachteringsbureaus geldt dat je moet willen reizen, meestal mogen ze je max 1,5 enkele reis laten reizen vnanf woonplaats. Vraag dit ook na.

De arbeidsvoorwaarden zijn zoals alle werkgevers, als je ziek bent krijg je gewoon je salaris, dat is bij een uitzendbureau anders. Je salaris is daarop ingesteld, daar zitten al twee wachtdagen in. Vaak is er de mogelijkheid tot het leasen van een auto, als je bijv ergens geplaatst wordt waar je moeilijk kunt komen. De meeste bureaus bieden je die mogelijkheid dat je gelijk kunt leasen, maar let op dat je zo'n contract goed naleest. Sommige bureaus laten je tekenen dat je dan een paar jaar voor ze moete werken en dan kun je moeilijk weg!! Ook zul je cursussen krijgen, die zijn verplicht, dat is om je beter inzetbaar te maken. Zit je op de bank, dan zetten ze dat soms in zodat je toch nuttig bezig bent. Overigens is het niet handig omeen opdracht te weigeren. Verder heb je 1 contactpersoon, je consultant.



Ik persoonlijk heb bij meerdere bureaus een gesprek gehad en heb gekozen voor een bureau met een minder agressieve benadering waar ze echt voor jou als persoon gaan. Dat hele commerciele vind ik minder, al liggen de salarissen wat hoger. Axxioma is agressief; ze pushen je en willen alleen scoren. Verder bureaus waar ze je vanalles beloven.

Ik werk voor societas; zeer betrouwbaar en hele prettige begeleiding. Bovendien mag je daar zonder problemen weg, dat geldt ook niet voor alle bureaus. Er geldt een concurrentiebeding; meestal mag je als je weggaat niet binnen een halfjaar/jaar voor de gemeente gaan werken waar je als laatste hebt gezeten. Dat wilde ik niet. Ik wil kunnen weggaan wanneer ik dat wil.



Meer weet ik even niet, KMS ken ik trouwens niet, Langhenkel wel. Ik heb veel collegas die voor diverse bureaus werken. Kooyenga is heel groot en betaalt goed, waar je vaak een mooie lease auto krijgt maar kijk uit wat voor contract je tekent. Start lequipe had mooie praatjes meerdere keren maar daar geen goede ervaring mee. Langhenkel is ook commercieel, die geven ook hele goeie trainingen maar ik zou niet voor ze kiezen.



Succes!
Alle reacties Link kopieren
Hoi julus,

bedankt voor je (hele uitgebreide!) reactie. Heb even niet zoveel tijd, maar ik ga het morgen even goed lezen en reageren!

groetjes LL
Alle reacties Link kopieren
Ik heb zelf een opdracht gedaan via Tempo Team. Ze konden mij makkelijk onderbrengen bij een grote gemeente omdat ze goedkoop zijn. Nadeel is dan wel dat ze hun personeel ook niet zo goed betalen. Ze investeren redelijk in je door je opleidingen te geven, maar ook alleen als de opdrachtgever daarom vraagt.



Ik ben in mijn proeftijd ontslagen bij Langhenkel. Meneer L. zelf had mij op het soll.gesprek iets beloofd dat zijn werknemers niet waar konden maken. Dus daar ging ik weer zonder een dag via hen gewerkt te hebben. Ze stralen kwaliteit uit en komen dat ook redelijk na door hun personeel te trainen, mits daar tijd voor is.



Ik heb ook een opdracht gedaan voor Tortus, een klein bureau dat redelijk betaalt maar niet veel connecties heeft om je ergens te plaatsen.



Collega´s waren redelijk tevreden over Kooyenga omdat ze aardig betalen en voldoende opdrachten hebben.
Ik zou heel erg weg blijven bij Kooyenga, ik hoor weer een gruwelverhaal van een collega, die weg wil maar ze doen moeilijk. Daardoor kan ze misschien niet vast in dienst bij de gemeente. Bovendien doen ze moeilijk tav de leaseauto contracten...kijk dus uit. Ze betalen je wel heel royaal, maar als je met veel moeite weg komt is het dat niet waard. Zij is niet de enige met deze ervaring helaas..



Langhenkel, collega van me werkt voor ze. Hij had ook met mijheer L gesproken maar het klonk allemaal erg mooi, in de praktijk merkt hij er niks van helaas...bovendien houdt het salaris ook niet echt over wat ik van hem hoorde.



Die kleine detachteringsbureaus ben ik ook niet weg van. Die moeten de grote opdrachten nog zien te behouden. En ze redden het vaak niet vanwege de concurrentie met de grote bureaus.



Lievelente, ik ben benieuwd hoe jouw ervaring is geweest.
Alle reacties Link kopieren
Kooyenga, Langhenkel, KMS en al die andere namen: wat voor soort opdrachten bij gemeenten hebben we het dan over? Wat voor functies en omgevingen? En op basis van volledig dienstverband, uitzendverband, ZZP, projectdetachering, ...., ?



dank en groet,

TD
Dan hebben we het over sociale diensten bij alle gemeenten in Nederland.

Ook kun je denken aan een UWV, het CWI, reintegratiebureaus en ook sociale werkvoorzieningen. Dus alles mbt de sociale zekerheid.



Qua afdelingen bij de gemeente; inburgering, WMO.

Functies zijn bijv projectleider, casemanagers, consulent, werkleider etc.

Afhankelijk van je ervaring kun je dus allround worden ingezet. Ik ben al drie keer gerouleerd binnen de gemeente. Blijft het erg afwisselend van.

Als je geen inhoudelijke kennis hebt, dan sturen ze je op training en dan kun je ook weer elders worden ingezet. Want het casemanagement blijft hetzelfde, alleen de inhoud is anders.



Dienstverband is vaak eerst voor 1 jaar, daarna voor vast. ZZP is niet mogelijk, dan ben je je eigen detachteringsbureau. Na 10 jaar bij zo'n bureau kun je dat makkelijk doen. In feite is detachering altijd projectmatig, je wordt tijdelijk ingezet om achterstand/puinzooi te ruimen.

Dat doe ik nu dus..heb een klus waarbij ik in drie maanden een flinke uitstroom moet realiseren. Gemeente (wethouder dus) heeft paniek dus moeten er resultaten komen omdat er eerder steken zijn laten vallen. En dat is een uitdaging, maar ook stressen.

Bij mijn bureau is het zo dat als je ergens niet lekker zit, je weggehaald wordt.
Alle reacties Link kopieren
Hoi bedankt voor alle reacties!



Ik ben dus afgelopen week naar KMS geweest voor een gesprek. Ze kwamen erg vriendelijk over en het gesprek ging erg goed. Ze wilden me graag door laten gaan naar de volgende ronde, maar ik heb zelf aangegeven dat ik het niet zo zag zitten. Je krijgt namelijk eerst een opleiding van een maand, waarna je een tweejarig contract moet tekenen. Wil je eerder weg, dan eisen ze de opleidingskosten terug a 7000 euro! Verder begin je met minimumloon en pas bijna aan het einde van de twee jaar zou je 1800 bruto gaan verdienen. Het werk lijkt me erg leuk, de mensen van KSM komen erg aardig over, maar ik vind de arbeidsvoorwaarden toch niet zo goed voor een HBO (+) functie...



Dus jammer, maar ik ga gewoon door met solliciteren. Heb me ook ingeschreven bij Talenter en probeer nu verder voornamelijk maar gewoon direct bij de gemeenten zelf te solliciteren...



Ik heb trouwens nog gekeken bij societas. Ik denk dat ik binnenkort een open sollicitatiebrief stuur of anders eerst even informeer wat de mogelijkheden zijn. Ik heb namelijk het idee dat ze mensen vragen met behoorlijk wat werkervaring.

Ga morgen dus maar weer even een mooie brief schrijven...
Alle reacties Link kopieren
Ik weet van KMS dat ze inderdaad slecht betalen dus goed dat je dat niet doet. Ik zat na een half jaar werkervaring op de 2200 euro (volle werkweek) bij Langhenkel.



Het werk is overigens op MBO/HBO-niveau ook al wil men soms wel eens meer vragen. Ik heb een WO-opleiding maar vond dat zwaar overdreven voor de functie. De nadruk ligt op administratief werk (zeker bij inkomensconsulent).
Alle reacties Link kopieren
Goed om hier eens wat te lezen. Ik ben zelf ook op zoek naar een andere ban via detacheringsbureau's. Ik sta nu ingeschreven bij Reef.(regionaal bureau, Brabant/Limburg) daar was het gesprek prettig, maar zij hebben nog geen concrete opdrachten kunnen vinden.



Verder ben ik bij startpeople geweest. Het gesprek was beroerd. Maar zij gaven wel aan dat veel mensen uiteindelijk een vast contract krijgen bij de gemeente. Zij zijn wel actief met banen zoeken (1e gesprek gehad en 2e komt eraan) en ze blijven voor mij ook redelijk regionaal.



In december heb ik een gesprek bij Langhenkel. Zij geven wel aan dat de kans dik is dat je veel tot heel veel reistijd hebt en zelfs in een hotel moet overnachten. Dus ik weet nog niet wat ik daarvan vind.



Daarbij kom ik uit een commerciele functie en vraag ik me af wat er nog te regelen is qua salaris... Maar goed.... Ik wil graag iets anders en moet ergens beginnen.
Alle reacties Link kopieren
Interessant onderwerp is dit! Ik lees geintereseerd mee.

Zelf ben ik druk aan het solliciteren en kom ik vooral veel vacatures tegen via detacheringsbureaus. Bij een kleiner bureau was ik uitgenodigd voor een tweede gesprek, maar dat heb ik afgezegd. Ik heb voor mijn studie jarenlang te ver moeten reizen, daar heb ik nu echt geen zin meer in. En wat ook meespeelt is dat ik nu in mijn tijdelijke baan bij een gewoon uitzendbureau een collega heb die precies hetzelfde werk doet, maar dan via een detacheringsbureau. Dan werk ik voorlopig liever bij een uitzendbureau, dan kan ik tenminste zelf beslissen of ik een klus aanneem of niet.
Alle reacties Link kopieren
Heb totaal geen hoge pet op van detacheringsbureaus, ben zelf flink belazerd door zo'n bureau en probeer, indien mogelijk, zulke bureaus te vermijden
Alle reacties Link kopieren
cappi schreef op 11 november 2007 @ 17:34:

Heb totaal geen hoge pet op van detacheringsbureaus, ben zelf flink belazerd door zo'n bureau en probeer, indien mogelijk, zulke bureaus te vermijden




Hoi Cappi,

wil je misschien vertellen wat er gebeurd was dan en bij welk bureau? Dan weten we dat we daar niet naartoe moeten gaan!Bedankt! LL
Alle reacties Link kopieren
dropneusje77 schreef op 09 november 2007 @ 19:27:

In december heb ik een gesprek bij Langhenkel. Zij geven wel aan dat de kans dik is dat je veel tot heel veel reistijd hebt en zelfs in een hotel moet overnachten. Dus ik weet nog niet wat ik daarvan vind.
Wanneer heb je je gesprek? Wel jammer dat je dan zoveel reistijd hebt. En een hotel lijkt me ook niet echt ideaal. Hebben ze voor de rest wel goede arbeidsvoorwaarden? Ik heb dit weekend namelijk een brief naar Langhenkel gestuurd. Ik ben dus wel benieuwd naar hoe je gesprek gaat!
Alle reacties Link kopieren
Ik weet nog niet zoveel van Langhenkel af. Mijn gesprek is pas begin december, dus dan hoop ik meer te horen. Ik weet alleen dat ze dus aangeven dat ze je in principe in de regio (tot 1,5 uur enkele reis proberen te plaatsen) maar als je eenmaal een contract hebt en ze hebben alleen een opdracht aan de andere kant van het land dan kunnen ze je daar ook heen sturen. Ik heb een dochter van bijna 8 maanden en zit daar dus echt niet op te wachten. Ik ben ook nog aan het twijfelen of ik wel echt op gesprek wil gaan..... 1,5 uur reizen is zowieso erg lang en dan schiet ik eigenlijk niks op tov mijn huidige functie....
Alle reacties Link kopieren
Hallo mensen,



Heb met belangstelling dit topic gelezen, en ik ben even nieuwsgierig: wat voor opleiding hebben jullie gedaan? En hadden jullie ervaring in deze sector? Ik ben namelijk net afgestudeerd (letteren) en op zoek naar een baan. In mijn studierichting is sowieso niks te vinden, en ik ben me nog aan het orienteren wat ik dan wil. Bieden detacheringsbureaus ook opleidingen? En wat voor vooropleiding/werkervaring vragen ze?



Bedankt alvast!



Groeten, Ishmir.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb zelf heel kort voor Langhenkel gewerkt (ben in mijn proeftijd ontslagen) maar hoorde dus ook dat je evt in een hotel moet. Ze betalen nl je salaris door als ze geen werk voor je hebben. Als ze dan wat voor je kunnen vinden dat ver weg is (en je in een hotel moet om reistijd te besparen) zul je het moeten accepteren. Ik was er ook niet blij mee maar moest er wel accoord mee gaan: je kunt geen werk weigeren.
Alle reacties Link kopieren
Ze zoeken in principe mensen met een sociaal juridische opleiding. Maatschappelijk werk is ook goed evenals rechten en omdat ze bedrijfsmatiger moeten werken is HEAO ook goed. Ikzelf heb bedrijfskunde gestudeerd (WO) en had werkervaring bij een loopbaanadviesbureau. Ik kon toen via Tempo Team een opleiding volgen: die is met name gericht op de Wet Werk en Bijstand. Verder leren ze je hoe de sociale dienst werkt en hoe je een rapportage moet schrijven. Het werk is erg juridisch en administratief en daar moet je van houden. Ik vond het dus niks. Het contact met clienten vond ik wel weer leuk maar dat was maar 30% van de tijd.
Alle reacties Link kopieren
Hallo.



Ik ken zeer veel detacheringsbureaus. Heb voor een paar ook gewerkt. Veel beloven van alles, zoals dicht bij huis geplaatst worden. Als ik de reacties hierboven lees, is Langhenkel wat dat betreft eerlijk: ze proberen je te plaatsen binnen 1,5 uur enkele reis, maar als er geen opdrachten zijn in die regio kun je ook wel eens ver weg geplaatst worden. Er zijn bureaus die het daar niet over hebben (dat je verder weggeplaatst kunt worden) maar als het puntje bij paaltje komt dan wordt je ook ver weg geplaatst. Ieder bureau heeft zijn voor- en nadelen, belangrijk is dat je mogelijkheden krijgt om ervaring op te doen, opleidingen te volgen etc. Voor de afwisseling is zo'n bureau beter dan een vaste werkplek want daar verveel ije je weer na een jaar.



Succes!
Alle reacties Link kopieren
Up!
Alle reacties Link kopieren
Julus schreef op 23 oktober 2007 @ 01:45:

Meer weet ik even niet, KMS ken ik trouwens niet, Langhenkel wel. Ik heb veel collegas die voor diverse bureaus werken. Kooyenga is heel groot en betaalt goed, waar je vaak een mooie lease auto krijgt maar kijk uit wat voor contract je tekent. Start lequipe had mooie praatjes meerdere keren maar daar geen goede ervaring mee. Langhenkel is ook commercieel, die geven ook hele goeie trainingen maar ik zou niet voor ze kiezen.



Succes!
Waar ik dan benieuwd naar ben, waarom zou je niet voor Langhenkel kiezen?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb bij zo'n detacheringsburo gesolliciteerd. Het feit dat je in een hotel in Groningen of Vlissingen terecht kunt komen en dat daarbij geen overleg mogelijk is was voor mij een reden om het niet te doen. Vooral vanwege dat onwrikbare standpunt, ik vind het niet prettig ergens te werken waar je bent "overgeleverd" aan de baas. Uit de tijd.
Alle reacties Link kopieren
Ik werk al 10 jaar gedetacheerd bij gemeenten en CWI's. Ik houd van puinruimen en projecten draaien, dus detacheren is perfect voor mij. Als ik alles netjes draaiende heb, ga ik me vervelen. Als ik vast in dienst zou gaan, moet ik elke +/- 9 maanden zelf op zoek naar een nieuwe baan, krijg ik een slechte CV(jobhopper) terwijl er nu steeds een nieuwe leuke opdracht voor me gezocht wordt. En 'ze' zijn nog blij ook met je schat aan wisselde ervaring. Geweldig toch?! Je leert heel snel doordat je telkens in een ander bedrijf (gemeente) mag kijken en ziet hoe elke gemeente dingen aanpakt.



Ik heb 9 jaar voor een groot bureau gewerkt en werk nu sinds een dik jaar voor een wat kleiner bureau.

Let bij het solliciteren goed op. Praat je met een sales die mooie verhalen, maar een hoop gebakken lucht verkoopt? Of praat je met iemand die zijn vak leuk vindt en het leuk vindt mensen te detacheren?

Mag je weigeren vanaf een bepaalde reistijd? Wat doen ze als je het echt niet naar je zin hebt op een opdracht? Krijg je (actualiteiten)cursussen en in wie zijn tijd gaat dat? Krijg je deze doorbetaald? Krijg je je ziektedagen doorbetaald en hoeveel? En inderdaad de lease auto. Bij mijn huidige bedrijf moest ik in eerste instantie voor 4 jaar tekenen. Als ik binnen vier jaar wegging zou ik de auto moeten overnemen (a 650 euri in de maand). Ik heb dat geweigerd. Ik ben in ook niet met mijn vriend in het begin zulke zware verplichtingen aangegaan meteen voor vier jaar, kom nou, we kennen elkaar net ;-)



Oja en wat ik ook heel belangrijk vind, is dat degenen die je detacheren ook echt weten wat er zich bij sociale diensten afspeelt. Ze hoeven echt geen artikelnummers te kunnen opdreunen, maar moeten toch wel enigszins weten wat ik heel de dag in hun naam uitspook. In het begin had ik telkens van die omhoog gevallen huppel intercedentes die dan met grote ogen vroegen of ik er al aan toe was om een caseload te vragen. En meer kwam er niet uit...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven