Werk & Studie alle pijlers

Omscholen op latere leeftijd

09-12-2020 16:07 31 berichten
Wie heeft dat gedaan?
Ik heb heel wat omzwervingen gemaakt, iets heel anders gestudeerd en door een aantal wisselingen van werkgever opgeklommen van debiteurenbeheerder tot volledige financiële administratie (daar heb ik ook een diploma voor gehaald). Ik verveel me echter een beetje. Ik vind het prima werk om te doen, maar ik zou zo graag iets doen wat ik echt leuk vind, waarin ik word uitgedaagd en me kan ontwikkelen. Ik heb alleen niet echt een idee wat dat dan zou moeten zijn.

Dus nu zou ik graag ervaringen willen horen. Ben je naar een loopbaanadviseur geweest? Heb je een opleiding gedaan en hoe combineer je dat met werk en gezin? En vond je daarna je droombaan?
Alle reacties Link kopieren
Als aanvulling op mijn inkomen (kantoorbaan) ooit gaan poetsen op mijn vrije woensdag, dit werk bracht rust en ik ben er goed in. N vriendin van mij werkt al jaren als persoonlijk begeleider en tipte mij over de huishoudelijke ondersteuning afdeling die hun ggz instelling ging oprichten. Poetsen met ggz cliënten die daarvoor n WMO beschikking hebben tegen n normaal salaris (vaak is het onderbetaald). Ik vind t heerlijk. Ondertussen sprak de GGZ doelgroep mij zo erg aan dat ik via het werk n opleiding volg: begeleider specifieke doelgroepen. 18 maanden 1 dag school per week en n dagdeel huiswerk maken. Het is goed te combineren met 24 uur werken. Omdat ik terugviel in inkomen fiets ik alles en deel ik tijdelijk een auto met n vriendin. Ik ben alleenstaande met kind en n 40er.
Ja lastig. Een echte droombaan bestaat meestal niet. Ik ben iets jonger en aan het rondkijken of wat anders beter bij mij past.

Ik vind anesthesiemedewerker ook een mooi vak, maar zonder ervaring in de zorg lijkt me dat wat minder haalbaar. Er worden ook andere inservice opleidingen aangeboden, denk bijvoorbeeld aan MBRT of MBB.

Ooit wilde ik journalist worden of anders iets in de communicatie. Van dit alles is vooralsnog niets gekomen. Zijn niet bepaald de takken met ontzettend veel werkgelegenheid.

Wat nu?
Overweeg de opleiding AD Sociaal Financiële Dienstverlening, denk aan ‘iets’ in de zorg en af en toe schiet het leraarschap door m’n hoofd. Terwijl ik dat laatste nimmer ambieerde.
Het kan ook wat laagdrempeliger uitpakken. Dan wordt het een cursus creatief schrijven en starten met vrijwilligerswerk in de zorg.

Vraag ook eens aan mensen in je omgeving in wat voor soort beroep ze je zouden zien. Kan verrassende nieuwe inzichten geven.
Alle reacties Link kopieren
Hoi,
Ik ben door lichamelijke problemen (artrose) mezelf gaan omscholen.
Ik ben nu bijna secretaresse ( nog 2 examens)
Ik loop stage op een hele leuke afdeling.(Sorry door herkenbaarheid ga ik niet vertellen wat of waar ).
En ik heb nu een gave baan gevonden in mijn vakgebied.
Ik kan er veel over vertellen, maar ben bang dat het dan herkenbaar wordt.
Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet.
Ben inderdaad ook bij een loopbaanbegeleiding geweest.
Ik werk nu nog in mijn oude functie.
Maar 2021 begin ik in mijn nieuwe baan!
Ik heb er veel zin in !
Ik ben in 2017 na een zeer akelige periode mijn baan in een supermarkt na ruim 20 jaar kwijtgeraakt. Wat was ik verdrietig, boos en zeer teleurgesteld in mijn toenmalige werkgever. Dat het niet netjes allemaal is gegaan is nog zacht uitgedrukt maar dat ter zijde. Ik moest me na ruim 20 jaar weer op de arbeidsmarkt begeven weer en gaan solliciteren. Ik had al wel in de gedachte om te proberen me te laten omscholen in een baan in de zorg. Maar ja hoe pak je dit aan? Heb bij mijn toenmalige werkgever weten af te dwingen dat hun een outplacementtraject voor mij moesten betalen. Ben toen bij een loopbaancoach terecht gekomen en zij heeft mij super geholpen en gesteund. Hoe schrijf ik een goede sollicitatiebrief en cv. Hoe voer ik een sollicitatiegesprek ect. Ook ben ik begonnen met vrijwilligerswerk in een woonzorgcentrum. Ik wist meteen toen ik daar binnen kwam dit werk wil ik doen. Ben daarop overal gaan solliciteren op opleidingsplekken. Heb tig gesprekken gehad. Regelmatig er heel kort bij gezeten. Ook op een gegeven moment twee diensten ergens mee kunnen lopen. Uiteindelijk na heel veel solliciteren en vooral niet opgeven een bbl werkleerplek weten te krijgen. Nu na ruim 1,5 jaar zo goed als klaar met mijn opleiding helpende plus. En ik kan blijven op mijn eerste werkplek. Zo blij en trots op mijzelf dat ik dit toch maar even geflikt heb. Mijn advies is kijk wat je leuk lijkt, probeer een keertje ergens een dag mee te lopen in de desbetreffende sector of ga eerst vrijwilligerswerk doen om te zien of het iets voor je is. Maar geef vooral niet op. Heel veel succes!
Wat goed Cinderella76! Zo zie je maar: doorzetten loont!
Alle reacties Link kopieren
Ik weet niet of je iets hebt aan mijn bericht, maar ik volg een bbl opleiding en de leeftijden liggen tussen de 26 en 62, de gemiddelde leeftijd was denk ik tussen de 35 en 45. Om je leeftijd hoef je je dus niet druk te maken.
Vergeef me dat ik schreeuw wat ik niet weet en dat ik zwijg over wat helder is, dat ik nooit zeg wat ik bedoel en dingen roep die ik niet voel.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven