Werk & Studie alle pijlers

Premaster/Master Orthopedagogiek of Onderwijspedagogiek

14-12-2008 16:22 24 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal!



Heel kort zal ik mijn situatie uitleggen.



Volgend jaar studeer ik af, HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en wil dan heel graag verder studeren. Dit omdat ik mezelf verder wil ontwikkelen en een bepaalde diepgang op het HBO heel erg mis. Ik wil me graag in een bepaalde richting specialiseren en al een hele lange tijd spookt de studie orthopedagogiek of onderwijspedagogiek aan de VU door mijn hoofd.



Als ik mijn HBO diploma heb, moet ik eerst een premaster jaar volgen om bepaalde deficienties weg te werken. In dit jaar moet ik dan met name vakken volgen die te maken hebben met methoden, onderzoek en statistiek. Ook worden er een paar inhoudelijke vakken gevolgd.



Na de premaster kan ik doorstromen tot de master ortho of onderwijspedagogiek waarover ik nog een beetje twijfel dus.



Ik wil na het HBO wel alvast werken. Twee a drie dagen in de week en wil zowel de pre als de master in deeltijd doen. Ben dan ongeveer tussen de 3 a 3,5 jaar kwijt aan het hele traject.



Op de site van de VU heb ik al veel informatie gelezen en binnenkort zal ik ook naar een open dag gaan en een meeloop dag bijwonen.



Ik heb er ontzettend veel zin in om iets anders te doen en zie dit ook als een grote uitdaging. Met mijn motivatie is niets mis dus :-)



Maar hier komt dan mijn onzekerheid en angst: Ik ben slecht in wiskunde en krijg het een klein beetje benauwd als ik aan statistiek denk. Mijn Engels was ook nooit echt denderend maar ben inmiddels begonnen met het lezen van Engelse boeken, artikelen etc en merk dat dit mij helpt om mijn woordenschat te verhogen!



Alleen voor statistiek ben ik dus echt bang voor. Wel is het voor mij noodzakelijk om bijles te nemen hierin. En ik weet van mezelf dat ik ik echt mijn best zal doen. Het is alleen zo lang geleden dat ik wiskunde heb gehad (havo, profiel natuur en gezondheid) en begreep er toen zeer weinig van. Had toen wiskunde B1 en vond dat zo moeilijk altijd.



Dus mijn vraag is. Heeft iemand ervaring met de premaster rchting ortho of onderwijspedagogiek? Wat is je ervaring met statistiek? Is het bij te spijkeren en haalbaar als je veel tijd daarin steekt?



En zijn er ook mensen die de mastervariant ortho en/of onderwijspedagogiek hebben gedaan of nog steeds doen?

Wat vond je van deze master en hoe beviel het? Zwaar, normaal en hoeveel tijd was je gemiddeld kwijt aan je studie?



Alvast bedankt voor de reacties
Alle reacties Link kopieren
Ik zat vorig jaar in een soortgelijke situatie. Ik wilde na een hbo-opleiding een aansluitende studie doen, maar moest daar een pre-mastertraject voor volgen. Alleen was mijn wiskunde niet goed genoeg. Een onvoldoende op de middelbare school voor wiskunde A1. Ik heb een half jaar (twee avonden in de week) bij het James Boswell Instituut in Utrecht een wiskundecursus gevolgd. Daarvoor ook voor de zekerheid nog een basiscursus, want dit waren maar 10 lessen. Ik heb dit alles met een erg goed cijfer (een 8!!!) afgesloten, terwijl ik altijd dacht superslecht in wiskunde te zijn! Nu ik begonnen ben met mijn premasterjaar merk ik dat ik bij statistiek zelfs voorloop op andere studenten. Het was het dus zeker waard! Ik wilde studeren in Utrecht dus het JBI was voor mij een logische keuze. Op andere plekken bieden ze ook wel zulke cursussen aan, maar deze is mij en veel medecursisten erg goed bevallen.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Kokosnoot.



Toevallig dat ik je topic lees: ik heb de premaster en de master Orthopedagogiek beide gedaan. En was op de middelbare school geen ster in wiskunde. En keek ook ontzettend op tegen statistiek Maar alles is goed gekomen.



Statistiek vond ik geen leuk vak, maar het toepassen in het wetenschappelijk onderzoek daarentegen wel weer (wat je dus in de master doet). Je moet gewoon door een zure appel heenbijten denk ik. Ik heb zowel tijdens de premaster als tijdens de master bijles gevolgd bij een ouderejaars. Helemaal op mijn eigen initiatief en gelukkig dat ik het gedaan heb, want anders had ik het niet gehaald denk ik. Er wordt veel zelfstandigheid van je verwacht. Ik heb me tijdens de bijles gewoon precies voorgedaan zoals ik ben: slecht in wiskunde en dus 100000 vragen. En steeds maar weer opnieuw uitleggen.



Maar ik zou je er niet te veel op focussen. Want: het is een superinteressante opleiding en de vakken die je naast al het statistiek-gedoe krijgt, daar ging het bij mij toch echt om. Hoewel ik ooit een toekomst in het wetenschappelijk onderzoek (en DUS het toepassen van statistiek) wel mogelijk ambieer!



Verder: master ortho duurde in Utrecht 1 jaar (voltijd). Dat was pittig. Ik werkte daarnaast nog 15 uur per week. Voor mezelf heb ik altijd geprobeerd: na het avondeten en in de weekenden doe ik niets aan school. Dat is me vrij goed gelukt. Maar ik ken ook mede-studenten die er gewoon niet bij konden werken. Het verschilt per persoon. Ik wens je veel succes met je keuze en ik zou zeggen: zie het als een uitdaging en maak je er niet teveel zorgen om! Als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel!



Liefs,

Akkies
Alle reacties Link kopieren
Statistiek is iets wat je in praktisch alle sociaal wetenschappelijke academische studies voorkomt, niet alleen in de door jouw genoemde studies. Neem bij voorbaat bijles, informeer ernaar op de Uni, soms hebben ze dit geregeld, of ze kunnen je doorverwijzen. Het is zeker te doen als je gedurende dat vak meerdere keren per week er wat aan doet. Dit is bij uitstek niet een vak, waar je op het laatste moment even kan gaan blokken. Hoe zwaar het examen is, is bij iedere faculteit weer anders.



Betreft je Engels, leg die romans maar weg. Google op scholar google eens wat wetenschappelijke publicaties bij elkaar over jouw studie of toekomstige studie. Ga ze lezen, woordenboek erbij. Zet vaker CNN op. Het is me opgevallen dat HBO instromers echt ontzettend slecht zijn in formeel engels. Nu is mijn opleiding engels-talig, daar komen geen HBO studenten op af. Maar hiervoor viel met dat enorm op, je schrijft wel in het NL, dus dat valt dan weer mee.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de snelle reacties!



@cybergirl..wat goed dat je zo'n hoog cijfer gehaald hebt! Echt klasse! Op de site van de VU staat inderdaad het James Boswell instituut aangegeven en dat je daarmee je wiskunde kennis bij kunt spijkeren. Alleen er stond wel dat je de basis al moest hebben en dat het niveau anders te hoog zou liggen. Nu mis ik die basis ook nogal, dus eigenlijk moet ik helemaal bij het begin beginnen maar vind het absoluut niet erg. Ik zou dan volgend jaar in september willen beginnen, maar wil nu al wel beginnen met wiskunde bijles. Kun je iets meer vertellen over het James Boswell instituut en hoe de lessen daar gegeven worden? Wordt er rekening gehouden met ieders niveau bijvoorbeeld? Heb je de basiscursus ook daar gevolgd? En wat voor studie volg je nu? Hoe ervaar jij de overgang van het HBO naar het WO?



@akkies...Hoeveel uur in de week was je kwijt aan het volgen van bijles? Ik begrijp uit jouw verhaal dat jij zowel de pre als de mastertraject voltijd gevolgd hebt? Ik wil het dus in deeltijd doen, omdat ik een voltijd studie echt niet meer zie zitten en gelukkig kan dit op de VU wel. Het is alleen wel dagonderwijs maar dat neem ik voor lief.



@ akkies en cybergirl...waar hebben jullie stage gelopen en hebben jullie veel moeite gehad met de scriptie?



@carclice daar heb je wel gelijk in. Wiskunde/statistiek leer je alleen maar door vaak te oefenen. Je moet het gewoon doen. Ik zal je tip over de wetenschappelijke publicaties onthouden :-)



Ik ben zelf eigenlijk meer een theorie mens. Ik leer snel en makkelijk. Maar wat ik me nu afvraag is of het mogelijk is om als bijvakstudent (weet niet meer of dit zo genoemd wordt) in te schrijven en vakken te volgen? Bijvoorbeeld een vak uit het premasterjaar, ook om voor mezelf een duidelijker beeld te scheppen over het hoe en wat. Heb op de site van de VU wel gelezen dat dit mogelijk is indien je een bewijs hebt dat je voor je hbo opleiding collegegeld betaalt, dan kun je je als bijvakstudent inschrijven op de uni voor bepaalde vakken. Volgens mij was dit wel in overleg met de uni. Maar dit ga ik dan even navragen als ik naar de open dag ga!



Nou eigenlijk heb ik veel meer vragen, maar ben even alles kwijt volgens mij. Als jullie nog meer kunnen vertellen hoor ik het graag! Alle info is welkom!



:-)
Alle reacties Link kopieren
Hoi Kokosnoot,



Met belangstelling lees ik met je mee. Ik zit nu in het 3e jaar Social Work (mwd). Ik zit er ook aan te denken om hierna verder te studeren. Vooral psychologie spreekt mij erg aan. Maar die statistiek lijkt mij erg moeilijk inderdaad (en ik ben nog wel van de havo -> mbo-> hbo gegaan, dus weinig wiskunde gehad).



groetjes
Alle reacties Link kopieren
Hoi Carra,



Wat leuk dat je ook MWD doet :-) Waar loop je stage dan?



Als je de mogelijkheid hebt om door te studeren moet je het gewoon doen. Nu kan het nog en straks misschien helemaal niet!



Waar wil je psychologie doen dan? Voor zover ik weet biedt alleen de UT een premastertraject psychologie en daarna een mastertraject.



Zou je dan bij voorkeur willen beginnen met een premaster of zou je op een andere universiteit ook willen starten in het eerste jaar van de bachelor? Heb je ook een idee in welke richting je dan af zou willen studeren?



Als je het graag wil, moet het ook lukken. Motivatie is erg belangrijk.
Alle reacties Link kopieren
ik loop stage bij een instelling voor slachtoffers van misdrijven en verkeersongelukken ;)



Waar, wat en hoe ik dalijk wil gaan studeren weet ik eigenlijk nog niet zo goed. Misschien wil ik zo ver door studeren dat ik therapieën (RET, EMDR, systeemtherapie) kan toepassen bij clienten. Misschien wel iets heel anders. Ik vind de doelgroep slachtoffers erg interessant, ook de psyche icm de medische wereld vind ik interessant.



Nu denk ik wel dat ik het beste kan beginnen bij de bachelor. Maar hoe ik daar straks over denk weet ik nog niet. Ik moet nog veel informatie vergaren over de mogelijkheden en advies vragen op school.

Mijn motivatie zit wel goed. En daarnaast heb ik nog een mbo en hbo diploma, dus verliezen kan ik niks (behalve veel geld haha).



Zit jij nu in het vierde jaar? Dus afstuderen in Juni? Welke richting wil je op ?
Alle reacties Link kopieren
Wel een interessante plek waar je loopt. Maar het lijkt me ook best pittig of niet? Je leert er in ieder geval veel van denk ik.



Je zou ook een post hbo kunnen doen inderdaad met een specifieke specialisatie zoals systeemtherapie of iets anders. Er is zat aan mogelijkheden :-)



In ieder geval heb je veel praktijkkennis opgedaan.



Ja ik ben nu bezig met afstuderen en de minor. Probeer zo snel mogelijk alles af te ronden en hopelijk ben ik dan eind maart 2009 klaar:)
Alle reacties Link kopieren
Ik stond zelf toen ook nogal versteld van mijn cijfer. Voor de zekerheid heb ik de basiscursus ook genomen (vwo 1t/m3), want het waren maar 10 lessen, een avond in de week. Dat is geen moeilijke stof, maar wel even prettig om te herhalen voordat je aan de gewone cursus begint. Je merkte bij de gewone cursus echt wel wie die basiscursus had gehad en wie niet. Ik had wel een klein beetje voorsprong, omdat ik zes jaar op het vwo heb gezeten. Dus ik had het allemaal al wel een keertje gehad, maar daar gewoon onvoldoende voor gehaald. Ik heb gewoon alles goed bijgehouden en het viel me uiteindelijk best mee.

Er wordt niet echt rekening gehouden met de verschillende niveaus en op zich gaan de lessen vrij snel. Je krijgt wel de kans om veel te vragen en op dingen van vorige lessen terug te komen die je nog niet hebt begrepen. De lessen worden meestal 's avonds aangeboden, maar bij hele grote groepen soms ook 's middags. Dan splitsen ze de groep. Die groepen kunnen dus wel erg groot worden. Wij kregen les van een hoogleraar wiskunde en de tijd die je kwijt was aan de les, was je ook ongeveer kwijt aan het huiswerk, ongeveer 3 uur. Met twee avonden in de week was dat wel even pittig, want je moet uitkijken dat je niet gaat achterlopen.



Ik volg nu de premaster Onderwijskunde in Utrecht. Ik ben pas vanaf september bezig en loop nog geen stage en ben ook niet met een scriptie bezig. De overstap van het HBO naar WO was wel even wennen voor mij, maar ik vind dit een stuk prettiger werken. Weinig contacturen (hoewel ik wel wat meer zelfdiscipline zou moeten hebben), werken in werkgroepen, colleges volgen, duidelijk en overzichtelijk, meer diepgang in de studie. Ik merk dat dit veel beter bij mij past. Tot nu toe tenminste... Moet wel even goed mijn best blijven doen. Het gaat allemaal niet vanzelf, zoals op het HBO wel vaak zo was. Ik moet er echt veel tijd insteken, maar gelukkig houd ik ook nog genoeg vrije tijd over voor een bijbaantje en een sociaal leven.
Alle reacties Link kopieren
quote:kokosnoot83 schreef op 14 december 2008 @ 20:05:

Wel een interessante plek waar je loopt. Maar het lijkt me ook best pittig of niet? Je leert er in ieder geval veel van denk ik.



Je zou ook een post hbo kunnen doen inderdaad met een specifieke specialisatie zoals systeemtherapie of iets anders. Er is zat aan mogelijkheden :-)



In ieder geval heb je veel praktijkkennis opgedaan.



Ja ik ben nu bezig met afstuderen en de minor. Probeer zo snel mogelijk alles af te ronden en hopelijk ben ik dan eind maart 2009 klaar:)



Het is een hele leuke en interessante stage ja. Praktijkervaring heb ik best wat, omdat ik ook mbo heb gedaan (qua niveau niet te vergelijken verder)



Er zijn zat mogelijkheden inderdaad. Maar op school hoor ik er nog niks over, en op internet vind ik het best moeilijk om de goede informatie te vinden. Kun jij een site aanraden over post hbo opleidingen?



Dat is snel, eind maart! Lekker zeg! Doe je onderzoek tijdens het afstuderen? Zo ja, waarover?
Alle reacties Link kopieren
Meiden, dus als ik het goed begrijp, is wiskunde A onvoldoende voor deze studie ?



Ook als je gymnasium hebt gedaan?
Alle reacties Link kopieren
De opleidingseisen kunnen volgens mij per instelling verschillen. Daar zou je even goed naar moeten informeren. Ik heb zelf vwo gedaan, maar kon niet zomaar doorstromen naar zo'n premastertraject (bij de UU), omdat ik op mijn diploma een 5 voor wiskunde A1 had. De eis was minimaal een voldoende op havo of vwo-niveau. Vandaar dat ik een cursus moest volgen en een certificaat moest halen voor wiskunde.
Alle reacties Link kopieren
@cybergirl, bedankt voor je heldere en duidelijke uitleg. Waarom heb je onderwijskunde gekozen? Wat trok jou in deze studie? En wat vond je van het premasterassessment eigenlijk? Op de VU is deze vanaf dit jaar bindend. Ik heb al een voorbeeld gemaakt en weet niet echt wat ik ervan moet denken.



@carra..hogescholen bieden volgens mij zelf post hbo opleidingen aan. Ik weet niet op welke HBO instelling jij zit, maar het lijkt me sterk als er daar geen post HBO is voor afgestudeerde MWD'ers. Ik weet zo zelf geen site over dergelijke opleidingen maar zal het eens bij ons kijken of wij en welke specialisaties ze bij ons bieden. Ik weet het ook niet eens en bij ons is alles ook zo slecht geregeld. Volgens mij is dat iets wat bij sociale opleidingen hoort?



@Zamirah..je wordt sterk aangeraden om je wiskunde niveau tot vwo A1 bij te spijkeren. Ik heb wiskunde B1 gehad en dat is niet te vergelijken met A1 vind ik. Ik heb zelf ook een voorbeeld van een voortoets statistiek bekeken op de site van de VU en dat valt, naar mijn mening, reuze mee met wat ik op niveau B1 gehaald heb. Had toch een onvoldoende maar toch. Zo'n globale indruk stelde mij toch wel weer iets gerust al zal ik nu ook weinig snappen van wiskunde A1.



Maar, volgens mij was dat in utrect of aan de UVA, is het zelfs voldoende als je aan kunt tonen dat je wiskunde op havo niveau beheerst. Bijvoorbeeld door je diploma met cijferlijst te laten zien waarop staat dat je minimaal een 6 hebt behaald voor wiskunde op havo niveau.



Dus alle universiteiten hebben zo hun eigen eisen wat de toelating betreft.
Alle reacties Link kopieren
Dankje voor je info.



Ik zal eens informeren bij de RuG.
Alle reacties Link kopieren
oops sorry voor de taalfoutjes..



carra je vroeg naar mijn afstudeeropdracht. Het gaat over internethulpverlening. Doe het samen met een vriendin. Zij heeft stage gelopen bij bureau jeugdzorg.
Alle reacties Link kopieren
Wat wil jij studeren dan Zamirah?
Alle reacties Link kopieren
Ik zit nu in 6 gymnasium, en wil aan de RuG pedagogiek gaan doen.....



Ben superslecht in wiskunde.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb helemaal geen assessment hoeven volgen voor onderwijskunde. Ze willen juist graag meer mensen voor deze studie, omdat er veel behoefte is aan onderwijskundigen. Zelf heb ik pabo gedaan en vond dat niet echt een bevredigende opleiding. Ik miste de diepgang. Ik heb hem wel afgerond, maar wilde dus vervolgens doorstuderen. Je kan na de pabo doorstromen naar zowel pedagogiek als onderwijskunde op de universiteit, dat zijn de opleidingen met een premastertraject speciaal daarvoor. Op de pabo vond ik de onderwijskundige vakken erg interessant en door de voorlichtingsavonden raakte ik steeds enthousiaster over de studie. Ook tijdens stages vond ik het interessant te zien hoe methodes in elkaar zaten (ik ben duidelijk ook meer geinteresseerd in de leermiddelen/leeromgeving-kant van onderwijskunde). Ik denk ook zeker dat ik de juiste keus heb gemaakt, want ik vind het nog steeds een erg boeiende studie. Altijd moeilijk zo'n keuze maken, maar je komt er maar op een manier echt achter natuurlijk. Je kan ook kijken of je een dagje mee mag lopen met een student.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Kokosnoot.



Eens even kijken. Met bijles was ik niet zoveel tijd kwijt hoor, ik denk (tis weer een tijdje geleden!) per semester (4 semesters per jaar) 1 uur per week? Gokje hoor. Dus alleen als ik het vak statistiek had, andere semesters niet he!



Ik heb wel een toelatingsexamen moeten doen om tot de Premaster toegelaten te worden. Dit was een engelse opdracht, een zeer pittige, maar was natuurlijk ook om je engels niveau in te schatten. Er werden niet zo heel veel mensen toegelaten, volgens mij 100 van de 400 of zoiets.



Ik heb stage gelopen op een middelbare school voor jongeren met autisme (gemiddeld IQ). Hier heb ik ook mijn scriptie voor geschreven, ik heb zelfstandig onderzoek verricht naar de prikkelverwerking van jongeren met autisme. Erg leuk! Ik heb voor de statistische berekeningen weer contact gezocht met het meisje dat mij bijles gaf in de premaster, ik heb totaal 3 x met haar afgesproken wat betreft mijn scriptie.



Over wiskunde: volgens mij had ik ook wiskunde A! Even goed nadenken. Ik zat op de HAVO en had het 'makkelijkste' pakket qua wiskunde. Dus dat is A denk ik. Ik had een 6 daarvoor. En ben gelukkig door het toelatingsexamen gekomen :D
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal!



Ik ben nieuw in dit topic, maar mij lijkt de master orhtopedagogiek ook erg interessant! Ik studeer nu fysiotherapie, vind het erg interessant maar vind het veel te makkelijk. Dus vandaar dat ik aan het kijken ben naar vervolg masters.

Weten jullie misschien hoe het werk van een orthopedagoog er uit ziet? Ik weet wel met wat voor onderwerpen je te maken krijgt, maar wil graag weten wat de rol hier in dan is van de orthopedagoog. Ik vind zelf namelijk contact met de patienten erg leuk, en zou niet graag alleen maar achter een bureau'tje willen zitten om behandelingen uit te schrijven en dit verder zelf niet uit te voeren.

Weten jullie hier meer over?



Bedankt!!!
Alle reacties Link kopieren
het probleem is bij orthopedagogiek dat je nauwelijks aan een baan kunt komen (zeker na het verkorte traject van 2-3 jaar volgend op hbo), behalve als je man bent...

Je moet daarna nog vaak, net als bij psychologie, een GZ-registratie halen, een opleidingstrjact van 2 jaar en 10.000 euro, waarvoor de wachttijd voor een opleidingsplaats 3 tot 10 jaar is bij GGZ instellingen...



Ik zou zelf dan iig deeltijd doen, daarnaast gewoon een HBO-baan houden, zodat je werkervaring blijft opdoen.



gr suzanne
Alle reacties Link kopieren
Wat Suuz zegt klopt helemaal. Ten eerste vragen ze altijd mensen met ervaring en ten tweede gaat de voorkeur altijd uit naar mensen met een GZ-registratie...



Het werk van een orthopedagoog kan vrij divers zijn. Je kunt je bijvoorbeeld specialiseren in diagnostiek (het stellen van diagnoses, oa dmv testen etc) of behandeling. Het ligt er ook helemaal aan in wat voor instelling je werkt. Ik wist wel na mijn jaarstage dat ik geen orthopedagoog wilde worden. Ik had geen zin om het grootste gedeelte van de tijd aan de computer te zitten en in vergadering te zitten. Nu heb ik een ontzettend leuke baan op HBO-niveau, waarbij ik zowel mijn HBO als mijn WO-kennis kan gebruiken. Maar orthopedagoog, nee, nu even niet Ben overigens wel blij dat ik de opleiding gewoon afgemaakt heb.
Alle reacties Link kopieren
hoi,



ik ben zelf orthopedagoog. Ik heb eerst ergotherapie gestudeerd en vervolgens in drie jaar de bachelor en master van orthopedagogiek aan de UU. Nu is dat volgens mij een programma van in totaal 2 jaar. Dat lijkt me heel pittig, aangezien het een druk programma is, vooral het masterjaar. Wat suuz zegt over het vinden van een baan klopt wel. Ik heb nu, anderhalf jaar na mijn afstuderen, een vaste baan voor 4 dagen in de week bij een revalidatiecentrum gevonden. Maar dat het lastiger is na een HBO, dat geloof ik niet. Ik vind het een voordeel dat je iets ouder bent en wat meer levenservaring hebt. Dat is in dit werk een grote pre.

Ik heb vanaf mijn afstuderen in verschillende revalidatiecentra gewerkt, maar steeds korte banen (waarneming voor zwangerschap enzo) of weinig uren. Ook heb een werkervaringplaats gedaan. Dat betekent gewoon dat je werkt voor niks.... Maar uiteindelijk levert het wel wat op: ERVARING, want daar vragen ze altijd naar. Echt heel vervelend vond ik dat, want dan moet je wel de kans krijgen om ervaring op te doen! Het is een geweldige studie en het werk wat ik doe is helemaal top, maar je moet het heel erg graag willen, want het komt je niet aanwaaien helaas. Ik doe zowel diagnostiek als behandeling en begeleiding, heel divers dus en niet erg veel vergaderen of achter de pc.

Van die GZ klopt niet helemaal. Wanneer je eenmaal binnen bent bij een bedrijf heb je kans dat ze jou willen opleiden tot GZ-psycholoog (wel zelf betalen vaak). In mijn geval werk ik eerst een jaar bij deze baan en als alles dan naar wens gaat mag ik de GZ-opleiding doen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven