Werk & Studie alle pijlers

"evaluatiemomenten"

14-10-2008 12:07 5 berichten
Ik ga vanaf volgende maand beginnen in een nieuwe functie bij mijn huidige werkgever. Ik heb er heel veel zin in, voorwaarden zijn beter, alleen... m'n contract zit een beetje raar in elkaar. Heb een contract voor onbepaalde tijd, maar de functie is voor een jaar (vind ik logisch, het is iets anders dan ik nu doe). Nu zijn er in februari, mei en augustus "evaluatiemomenten", waarbij naar aanleiding hiervan de functie beeindigd kan worden en ik teruggeplaatst kan worden naar m'n huidige functie. Als de tijdelijke aanstelling wordt omgezet naar een definitieve, ontvang ik bericht.



Vind het normaal dat het een jaarcontract is, dat er een tussentijdse evaluatie is, maar drie tussentijdse evaluaties lijkt me zo veel, krijg het gevoel dat ze zo op vier momenten 'van me af' kunnen.



Mijn vraag: gaat dit wel vaker zo?
Alle reacties Link kopieren
Ik begrijp dat je promotie hebt gemaakt en dat je voorlopig voor een jaar bent aangesteld in een nieuwe functie. Gefeliciteerd daarmee. Een werkgever die vooraf afspreekt dat er vier evaluatiemomenten komen komt op mij over als zorgvuldig. Het is nog niet gezegd dat je direct teruggeplaatst zult worden in je huidige functie als je een keer iets niet goed doet. Die evaluatiemomenten zijn juist heel geschikt om te horen wat er goed gaat en wat nog niet goed zodat je jezelf kunt verbeteren.



Ik bespreek zelf elke twee maanden met mijn medewerkers de voortgang. In mijn ogen is het dus helemaal niet raar om regelmatig met elkaar om de tafel te gaan zitten.
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd met je nieuwe baan!



Evaluatiemomenten vind ik helemaal niet zo´n gek idee!

Nu ze vooraf zijn vastgelegd zullen ze er niet zomaar bij inschieten en daarnaast geeft het je de mogelijkheid om samen met je leidinggevende je voortgang te bespreken. Je gaat iets totaal anders doen dat je nu doet, dus voor jou leidingevende is het belangrijk te evalueren hoe het gaat en wat hij/zij verbeterd wil zien. Bovendien kun jij in dit gesprek ook aangeven wat je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen en waar je eventueel extra ondersteuning o.i.d. in nodig hebt.



Ik verwacht niet dat je zomaar teruggeplaatst zult worden in je functie hoor. Had zelf ook zo'n soort iets afgesproken toen ik in mijn huidige baan begon. Na een half jaar zouden we kijken of ik mezelf had waargemaakt in de functie en het contract kon worden voortgezet of dat ik zou blijven werken, maar dan een niveautje lager. Regelmatig had ik overleg met mijn leidinggevende over mijn voortgang en uiteindelijk is in dat laatste gesprek niets nieuws naar voren gekomen en kon ik gewoon in mijn functie blijven.

Dus ik denk als je die evaluatiemomenten ook goed benut en daarin ook goed afspraken maakt over wat er van jou verwacht wordt dit alleen maar kan helpen bij je verdere ontwikkeling in die functie. Alleen als je echt niet functioneert en niets doet met wat er in de evaluatiemomenten of andere gesprekken aan ontwikkelpunten naar boven komt, zullen ze je denk ik terugplaatsen in je functie.



En als ze geen vertrouwen in je hadden gehad, hadden ze je toch nooit aangenomen voor die baan!
Bedankt voor je reactie (en zo snel!). Vind de evaluatiemomenten op zich niet erg, maar het staat er zo 'naar', zo negatief: als het niet goed gaat, kunnen we je op vier momenten terugplaatsen. Word er een beetje onzeker van, maar daar moet ik misschien maar overheen stappen, ze hebben me niet voor niets aangenomen.
Alle reacties Link kopieren
Niet onzeker worden hoor! Daar heb je niets aan.



Alhoewel ik het toendertijd ook had hoor, zij wilden mij hebben, maar dan wel op de voorwaarde dat ze me terug konden plaatsen...

Maar uiteindelijk heb ik het omgedraaid naar iets positiefs en motiveerde me het uiteindelijk om mijzelf verder te ontwikkelen en me te bewijzen! Wat ik wel belangrijk vond was om wel mijn ontwikkeling met mijn leidinggevende te blijven bespreken. En ook daarin aan te geven wat ik daarvoor nodig had. Dit werd als zeer positief ervaren!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven