Werk & Studie alle pijlers

verplicht belastbaarheidsonderzoek gemeente

20-04-2008 21:16 5 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,



Mijn probleem is dat ik geopereerd ben voor een carpaal tunnelsyndroom. Dus ik heb een zwakke rechterhand. Pas heb ik op advies van de gemeente anderhalve dag gewerkt in de productie want je mag geen werk weigeren. Dit heeft mij een triggervinger opgeleverd waar ik nog steeds last van heb. De gemeente wil mij nu een langdurig belastbaarheidsonderzoek laten doen en kijken of ik dan mijn linkerhand als rechter kan laten werken. Dit is volgens mij na 51 jaar niet mogelijk. Ik ben rechts. Daarnaast is het zo dat ik duidelijk heb gemaakt dat ik precies weet wat ik wel en niet kan. Geen repeterende bewegingen ( productie) Vorig jaar heb ik een mbo opleiding met een 8 afgerond. Begeleiding was via de gemeente altijd fake. Een baan als receptioniste, taxichauffeusse, of werken in een kantine bv kan allemaal prima. Voor taxi wilde ik reintegreren. Dat was verboden. Moest naar het bedrijf die zij hadden uitgekozen. Anders opschorten uitkering. Kan dit allemaal zomaar??



M.vr.gr. Fleur
Alle reacties Link kopieren
Als je in een uitkering zit ben je afhankelijk. Dus ja, het kan. Jij moet meewerken aan alles wat ze voor je neus leggen. Uiteraard kun je wel aangeven dat iets feitelijk niet lukt maar in jouw voorbeeld: als ze je tewerkstellen ergens waar je -op een lager tempo- met je linkerhand dingen in doosjes kunt stoppen dan valt het niet vol te houden dat dat onmogelijk is. Toch?
Alle reacties Link kopieren
Poeh, daar durf ik helemaal niets over te zeggen, vind overigens wel dat die gemeente maar een stel horken zijn en als blijkt dat jouw vinger naar de klote (sorry) is door die stunt zou ik ze weten te vinden. Kregen ze die andere vinger.... :-@



Ik denk dat je hier echt even met een advocaat over moet praten. Het mooiste is een letselschade, maar die kun je eigenlijk alleen echt raadplegen bij lichamelijke ongeval door een ander. Desalniettemin zijn zij nou net specialist om medisch en arbeidsrechtelijk gebied. Bel er eens een paar op en vraag ze om advies. Vaak hebben ze wel een gratis spreekuur oid.
Alle reacties Link kopieren
Wat voor opleiding heb je gevolgd?

Is dat een opleiding voor receptioniste dan is het logisch dat de gemeente niet accoord gaat met een reIntegratietraject voor taxichauffeur.



Vooral niet als zij je opleiding betaald hebben. Als jij dan aangeeft dat je een heel ander reIntegratietraject in wil dan waar je voor opgeleid bent dan zullen ze dat zien als niet mee willen werken.



Wat is er trouwens mis met een belastbaarheidsonderzoek. Neem aan dat dit gebeurd onder begleiding van een arts.

Als je als werknemer lang ziek bent dan moet je ook naar de arboarts. Je gemeente betaald je uitkering en wil nu ook gewoon laten onderzoeken tot wat je precies in staat bent.



Niets mis mee lijkt mij.
Alle reacties Link kopieren
je moet meewerken aan het onderzoek, pas als de uitslag er is, kun je die wellicht aanvechten of een second opinion aanvragen. vooruitlopen op evt conclusies uit zo'n onderzoek heeft nu geen zin.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven