Werk & Studie
alle pijlers
Waarom verdient horeca zo weinig?
woensdag 10 mei 2023 om 13:09
Beetje random vraag misschien maar ik kan dit niet vinden op Google. We weten allemaal dat het slecht betaald maar waarom is dat? Waarom verdien ik in een winkel 14 euro per uur en in een hotel 12 euro? In een hotel heb ik toch veel meer verantwoordelijkheden over bijv de gasten, dan zou ik toch meer moeten verdienen? Wat is de reden dat het zo laag is?
woensdag 10 mei 2023 om 20:57
Ik denk dat buschauffeurs ook wel een EHBO-diploma hebben.KamilleT schreef: ↑10-05-2023 20:53Ik hoorde gisteren dat buschauffeurs er 17% bij krijgen. Dat is nog eens een flinke verhoging, en voor zover ik weet zaten die echt niet aan de bedelstaf. Ik vind het zo onderhand een beetje oneerlijk worden, wij kregen 7% over 2 jaar en dan is niet meegerekend dat onze CAO’s altijd minstens een half jaar verlopen. Maar ja, als wij staken, althans mijn onderdeel, heeft het publiek daar de eerste maanden totaal geen last van. Zo onderhand vind ik dat stakingsrecht wel uit de hand lopen. Misschien moeten de werkgevers gewoon eens voet bij stuk houden. Buschauffeurs verdienden al modaal en gaan nu dus naar flink bovenmodaal, voor een beroep waar je geen opleiding voor nodig hebt (alleen een rijbewijs en een certificaat).
Get on, boogie, turnin' me on
(Shine up, shine up) - Doris D And the Pins
(Shine up, shine up) - Doris D And the Pins
woensdag 10 mei 2023 om 21:44
Nou, dat is wat kort door de bocht.Lady*Voldemort schreef: ↑10-05-2023 19:57Boogschutter heeft wel een punt hoor. Als de kantoorpikkies van het gemeentehuis gaan staken merkt daar niemand iets van, terwijl de boel op zijn achterste benen staat als de vuilnisophalers het werk neerleggen.
Oh en het is 'schei toch uit'.
Als het om een paar dagen gaat, zeker. Vuilnis zie je liggen, klaar.
(Uiteindelijk wordt het natuurlijk wel opgeruimd door commerciële bedrijven, als je voor die keren maar flink betaalt
Als 'kantoor'ambtenaren bij een gemeente een paar dagen zouden staken merk je doorgaans idd niet zoveel, maar als ze langer niet zouden werken merk je juistem echt superveel.
Er worden geen huizen meer gebouwd, de openbare ruimte of sportaccom. worden niet onderhouden of zijn onveilig, schoolgebouwen idem, alle leuke gesubsidieerde instellingen moeten ermee kappen, uitkeringen niet betaald, etcetera etc.
En een korte staking is 1 ding, maar de lange termijn is veel belangrijker. Als je niet goed betaalt (naar opleidingsniveau) en je krijgt dus niemand meer die dat werk (goed) wil doen, dan merk je daar echt heel veel van in het dagelijks leven in je stad of dorp.
woensdag 10 mei 2023 om 22:38
Sinds ik zelf een horecabedrijf heb, ben ik wel anders gaan kijken naar prijzen etc. Ik maak vrijwel alles vers, daar gaat ontzettend veel tijd in zitten. Dan denk ik soms 'kan ik wel 85 cent vragen voor een zo'n loempiaatje of platbroodje, is dat niet te veel?' Maar als je kijkt naar hoeveel het kost om het te maken (tijd, maar ook de tijd die het kost om ingrediënten te kopen - ik laat niet bezorgen maar ga verschillende producenten af in de streek - en huur pand en afwas enz enz doorberekend) dan is het eigenlijk nog veel te weinig. Als ik dan ook nog personeel zou moeten betalen, kan het niet uit of de prijs moet naar een veelvoud. Plus de verantwoordelijkheid die er ook nog bij komt kijken. Ik werk daarom niet met personeel maar met zzp'ers, die ik kan inzetten wanneer het mij en hen uitkomt. Personeel hebben vind ik een veel te groot risico, ik zou geen oog meer dicht doen. Maar los daarvan, als je personeel fatsoenlijk zou willen betalen, moet je prijs echt veel omhoog en dat vinden de klanten niet fijn. Ik hoorde laatst dat Noma, beste restaurant ter wereld al jarenlang, gaat sluiten (of al is) omdat ook dat financieel niet uit kan. En daar betalen gasten zo'n 400 euro pp per diner.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
woensdag 10 mei 2023 om 22:51
Ik heb toch behoorlijk moeten inleveren toen ik ambtenaar werd. En de collega's die ook uit het bedrijfsleven komen precies hetzelfde. Die secundaire voorwaarden zijn echt niet zo best: ik heb nog maar vier weken vakantie per jaar, overuren worden niet uitbetaald, geen auto en het jaarlijkse bedrijfsuitje is picknicken in het park.Siri schreef: ↑10-05-2023 20:06Dat al die ambtenaren massaal vervangbaar of zelfs overbodig zijn is echt flauwekul.
Ja, kan wel, maar dan kun je dus een jaar wachten op een nieuw rijbewijs.
Het werk als ambtenaar moet je ook liggen. En je hebt er vaak ook specifieke vaardigheden voor nodig. Vaardigheden die niet iedereen heeft.
Dat ze teveel verdienen is weer een andere discussie.
Overigens werken in Nederland ongeveer evenveel ambtenaren (op ministeries en bij lagere overheden) als in de hele supermarktbranche bij elkaar.
Het is dus geen kleine groep mensen die je wel even makkelijk vervangt.
Staat tegenover dat ik nu iets bijdraag aan de maatschappij, niet meer aan de dikke villa en dure hobbies van directie en aandeelhouders.
woensdag 10 mei 2023 om 23:04
Je hebt gelijk. Maar ik wilde niet ingaan op de vraag of ambtenaren teveel verdienen.thistle schreef: ↑10-05-2023 22:51Ik heb toch behoorlijk moeten inleveren toen ik ambtenaar werd. En de collega's die ook uit het bedrijfsleven komen precies hetzelfde. Die secundaire voorwaarden zijn echt niet zo best: ik heb nog maar vier weken vakantie per jaar, overuren worden niet uitbetaald, geen auto en het jaarlijkse bedrijfsuitje is picknicken in het park.
Staat tegenover dat ik nu iets bijdraag aan de maatschappij, niet meer aan de dikke villa en dure hobbies van directie en aandeelhouders.
Ik reageerde op de populistische prietpraat dat ambtenaren makkelijk vervangbaar zijn en zelfs overbodig zijn.
woensdag 10 mei 2023 om 23:07
Buschauffeurs hebben niet de leukste baan ook al zal het afhankelijk zijn van de locatie. Ze moeten zich concentreren op het verkeer, zijn verantwoordelijk voor hun passagiers, tijdschema, geweld (verbaal of fysiek), diensten, weersomstandigheden. Ik zou het niet graag worden.KamilleT schreef: ↑10-05-2023 20:53Ik hoorde gisteren dat buschauffeurs er 17% bij krijgen. Dat is nog eens een flinke verhoging, en voor zover ik weet zaten die echt niet aan de bedelstaf. Ik vind het zo onderhand een beetje oneerlijk worden, wij kregen 7% over 2 jaar en dan is niet meegerekend dat onze CAO’s altijd minstens een half jaar verlopen. Maar ja, als wij staken, althans mijn onderdeel, heeft het publiek daar de eerste maanden totaal geen last van. Zo onderhand vind ik dat stakingsrecht wel uit de hand lopen. Misschien moeten de werkgevers gewoon eens voet bij stuk houden. Buschauffeurs verdienden al modaal en gaan nu dus naar flink bovenmodaal, voor een beroep waar je geen opleiding voor nodig hebt (alleen een rijbewijs en een certificaat).
woensdag 10 mei 2023 om 23:21
Dat is echt triest. Er zijn ook plekken waar je het helemaal of voor een deel zelf mag houden. En terecht ook vind ik. Je gunt die fooi doorgaans juist meer aan diegene die je goed bedient en niet de rijke baas daarvan. Hopelijk gunnen steeds meer werkgevers de fooien aan de werknemers die de fooien ontvangen.
woensdag 10 mei 2023 om 23:23
woensdag 10 mei 2023 om 23:24
Wat leuk is, is zo subjectief. Ik neem aan dat die mensen daar bewust voor hebben gekozen. Ze kunnen ook wat anders gaan doen.DingDong schreef: ↑10-05-2023 23:07Buschauffeurs hebben niet de leukste baan ook al zal het afhankelijk zijn van de locatie. Ze moeten zich concentreren op het verkeer, zijn verantwoordelijk voor hun passagiers, tijdschema, geweld (verbaal of fysiek), diensten, weersomstandigheden. Ik zou het niet graag worden.
woensdag 10 mei 2023 om 23:35
Siri schreef: ↑10-05-2023 20:06Dat al die ambtenaren massaal vervangbaar of zelfs overbodig zijn is echt flauwekul.
Ja, kan wel, maar dan kun je dus een jaar wachten op een nieuw rijbewijs.
Het werk als ambtenaar moet je ook liggen. En je hebt er vaak ook specifieke vaardigheden voor nodig. Vaardigheden die niet iedereen heeft.
Dat ze teveel verdienen is weer een andere discussie.
Overigens werken in Nederland ongeveer evenveel ambtenaren (op ministeries en bij lagere overheden) als in de hele supermarktbranche bij elkaar.
Het is dus geen kleine groep mensen die je wel even makkelijk vervangt.
Beroepshalve veel met ambtenaren te maken. De werkelijkheid is nog erger dan veel mensen die onbekend zijn met ambtenarij denken. Secundaire arbeidsvoorwaarden die je nergens anders tegenkomt. Heel veel vakantiedagen, royale eindejaarsuitkering, riante loonstijgingen, te veel vergaderen dat ten koste van output gaat, naast vakantiedagen soms nog extra vrije dagen, te hoge salarissen, laag werktempo etc.. Door al die vakantiedagen moeten er meer ambtenaren worden aangetrokken. Ik zou nog veel meer kunnen noemen.
Het echte werk waar je verstand van zaken van moet hebben, wordt vaak uitbesteed tegen heel veel geld aan externe partijen. Externe partijen die daar echt rijk van worden.
‘Speciale vaardigheden’ die je vooral moet hebben als ambtenaar is de vaardigheid om je te schikken en je niet druk te maken. Er tegen kunnen dat je weinig mag en een heel klein radartje bent. Vast zitten in protocollen waar je weinig tot geen invloed op hebt.
Verder bijna onmogelijk om ontslagen te worden. Ook bij slecht functioneren. Ooit weleens gehoord van massa ontslagen bij ministeries, gemeentehuizen etc. zoals in alle commerciele organisaties zo nu en dan gebeurd? Nee want die zijn er niet.
In de top van het bedrijfsleven zie je overigens ook dat er te veel verdient wordt voor wat men doet. Topman van AH verdiende bijv. in 2022 6,5 miljoen. Dat is geen loon naar werken zoals waar het hier overgaat, maar graaien omdat het kan.
woensdag 10 mei 2023 om 23:44
Kijk naar cao rijksambtenaren en je zal zien dat het onzin is wat je zegt. Secundaire voorwaarden zijn niet best.Boogschutter10 schreef: ↑10-05-2023 23:35Beroepshalve veel met ambtenaren te maken. De werkelijkheid is nog erger dan veel mensen die onbekend zijn met ambtenarij denken. Secundaire arbeidsvoorwaarden die je nergens anders tegenkomt. Heel veel vakantiedagen, royale eindejaarsuitkering, riante loonstijgingen, te veel vergaderen dat ten koste van output gaat, naast vakantiedagen soms nog extra vrije dagen, te hoge salarissen, laag werktempo etc.. Door al die vakantiedagen moeten er meer ambtenaren worden aangetrokken. Ik zou nog veel meer kunnen noemen.
Het echte werk waar je verstand van zaken van moet hebben, wordt vaak uitbesteed tegen heel veel geld aan externe partijen. Externe partijen die daar echt rijk van worden.
‘Speciale vaardigheden’ die je vooral moet hebben als ambtenaar is de vaardigheid om je te schikken en je niet druk te maken. Er tegen kunnen dat je weinig mag en een heel klein radartje bent. Vast zitten in protocollen waar je weinig tot geen invloed op hebt.
Verder bijna onmogelijk om ontslagen te worden. Ook bij slecht functioneren. Ooit weleens gehoord van massa ontslagen bij ministeries, gemeentehuizen etc. zoals in alle commerciele organisaties zo nu en dan gebeurd? Nee want die zijn er niet.
In de top van het bedrijfsleven zie je overigens ook dat er te veel verdient wordt voor wat men doet. Topman van AH verdiende bijv. in 2022 6,5 miljoen. Dat is geen loon naar werken zoals waar het hier overgaat, maar graaien omdat het kan.
woensdag 10 mei 2023 om 23:54
Wat je hier zegt is flink gechargeerd. Dusdanig, dat het gewoon niet klopt.Boogschutter10 schreef: ↑10-05-2023 23:35Beroepshalve veel met ambtenaren te maken. De werkelijkheid is nog erger dan veel mensen die onbekend zijn met ambtenarij denken. Secundaire arbeidsvoorwaarden die je nergens anders tegenkomt. Heel veel vakantiedagen, royale eindejaarsuitkering, riante loonstijgingen, te veel vergaderen dat ten koste van output gaat, naast vakantiedagen soms nog extra vrije dagen, te hoge salarissen, laag werktempo etc.. Door al die vakantiedagen moeten er meer ambtenaren worden aangetrokken. Ik zou nog veel meer kunnen noemen.
Het echte werk waar je verstand van zaken van moet hebben, wordt vaak uitbesteed tegen heel veel geld aan externe partijen. Externe partijen die daar echt rijk van worden.
‘Speciale vaardigheden’ die je vooral moet hebben als ambtenaar is de vaardigheid om je te schikken en je niet druk te maken. Er tegen kunnen dat je weinig mag en een heel klein radartje bent. Vast zitten in protocollen waar je weinig tot geen invloed op hebt.
Verder bijna onmogelijk om ontslagen te worden. Ook bij slecht functioneren. Ooit weleens gehoord van massa ontslagen bij ministeries, gemeentehuizen etc. zoals in alle commerciele organisaties zo nu en dan gebeurd? Nee want die zijn er niet.
In de top van het bedrijfsleven zie je overigens ook dat er te veel verdient wordt voor wat men doet. Topman van AH verdiende bijv. in 2022 6,5 miljoen. Dat is geen loon naar werken zoals waar het hier overgaat, maar graaien omdat het kan.
Dat zaken worden uitbesteed is vooral te danken aan populistische politici die vinden en vonden dat de overheid kleiner moet zijn. Terwijl alle taken nog wel gedaan moeten worden. En dan moeten zaken worden uitbesteed.
Frappant is dat veel van die politici op hetzelfde moment vinden dat de overheid meer aanwezig moet zijn, harder moet optreden, meer moet controleren. En tja, dat verklaart de toename van het aantal externen vanzelf.
Op ministeries bijvoorbeeld is vooralsnog nog steeds veel kennis aanwezig.
Verder horen bij het bedrijfsleven inderdaad massaontslagen, maar het bedrijfsleven kent faillisementen, overnames, fusies, hijgende aandeelhouders, veranderende markten: de overheid dient primair de burger. En die burger verdwijnt niet of gaat niet ineens minder van de overheid vragen. Integendeel.
Dat ambtenaren zaken soms goed geregeld hebben en lastig te ontslaan zijn, is omdat de overheid zich zoveel mogelijk beweegt langs te lijnen van regels en wat als goed werkgeverschap wordt gezien. Als de overheid het al niet doet, wie dan wel?
En het klopt dat je als ambtenaar relatief weinig bewegingsruimte hebt. Maar dat is logisch en heeft een doel. Het is inherent aan de ambtenarij.
Verder doe je net alsof elke ambtenaar op eenzelfde manier wordt beloond. En alsof de overheid niet met tijdelijke krachten werkt.
woensdag 10 mei 2023 om 23:56
Niet best? In wat voor wereld leef jij? Er zijn maar weinig bedrijven en sectoren die hieraan kunnen tippen. Bij specifieke specialistische bedrijven en sectoren kan het idd beter zijn, maar zijn iuitzonderingen.
donderdag 11 mei 2023 om 00:05
Siri schreef: ↑10-05-2023 23:54Wat je hier zegt is flink gechargeerd. Dusdanig, dat het gewoon niet klopt.
Dat zaken worden uitbesteed is vooral te danken aan populistische politici die vinden en vonden dat de overheid kleiner moet zijn. Terwijl alle taken nog wel gedaan moeten worden. En dan moeten zaken worden uitbesteed.
Frappant is dat veel van die politici op hetzelfde moment vinden dat de overheid meer aanwezig moet zijn, harder moet optreden, meer moet controleren. En tja, dat verklaart de toename van het aantal externen vanzelf.
Op ministeries bijvoorbeeld is vooralsnog nog steeds veel kennis aanwezig.
Verder horen bij het bedrijfsleven inderdaad massaontslagen, maar het bedrijfsleven kent faillisementen, overnames, fusies, hijgende aandeelhouders, veranderende markten: de overheid dient primair de burger. En die burger verdwijnt niet of gaat niet ineens minder van de overheid vragen. Integendeel.
Dat ambtenaren zaken soms goed geregeld hebben en lastig te ontslaan zijn, is omdat de overheid zich zoveel mogelijk beweegt langs te lijnen van regels en wat als goed werkgeverschap wordt gezien. Als de overheid het al niet doet, wie dan wel?
En het klopt dat je als ambtenaar relatief weinig bewegingsruimte hebt. Maar dat is logisch en heeft een doel. Het is inherent aan de ambtenarij.
Verder doe je net alsof elke ambtenaar op eenzelfde manier wordt beloond. En alsof de overheid niet met tijdelijke krachten werkt.
Dat eerste is gewoon niet waar wat je schrijft. Genoeg voorbeelden maar kan deze hier niet delen. Organisatieadviesburo’’s , specialisttische IT’ers verdienen hier goud geld aan. Werk dat door de ambtenaren zou moeten worden gedaan maar niet gebeurd. De kennis is er wel.
Op ministeries is veel kennis aanwezig. Je moet hoog opgeleid zijn om binnen te komen. Helaas wordt al die kennis niet ten volle benut door strakke regels, bureaucratie etc..
De burger eist een efficiente overheid die niet (veel) groter is dan noodzakelijk. Al die salarissen worden met belastinggeld betaald.
De overheid werkt zeker met tijdelijke krachten, maar we hebben het hier over ambtenaren. Een tijdelijke kracht is geen ambtenaar.
donderdag 11 mei 2023 om 00:48
Dat ligt best ver onder het minimum uurloon, dus lijkt me niet.Oh-happy-day schreef: ↑10-05-2023 17:44In wat voor winkel werk je? Want mijn ervaring is dat je bij de bakker begint met maar 10 euro, zonder reiskostenvergoeding.
donderdag 11 mei 2023 om 01:47
Wat je hier zegt is nogal in tegenspraak met je eerdere opmerking dat ambtenaren vervangen kunnen worden of zelfs overbodig zijn.Boogschutter10 schreef: ↑11-05-2023 00:05Dat eerste is gewoon niet waar wat je schrijft. Genoeg voorbeelden maar kan deze hier niet delen. Organisatieadviesburo’’s , specialisttische IT’ers verdienen hier goud geld aan. Werk dat door de ambtenaren zou moeten worden gedaan maar niet gebeurd. De kennis is er wel.
Op ministeries is veel kennis aanwezig. Je moet hoog opgeleid zijn om binnen te komen. Helaas wordt al die kennis niet ten volle benut door strakke regels, bureaucratie etc..
De burger eist een efficiente overheid die niet (veel) groter is dan noodzakelijk. Al die salarissen worden met belastinggeld betaald.
De overheid werkt zeker met tijdelijke krachten, maar we hebben het hier over ambtenaren. Een tijdelijke kracht is geen ambtenaar.
Wat ik ook niet begrijp: je stelt dat er nergens zulke goede arbeidsvoorwaarden gelden als bij de overheid, maar dat het ondertussen externe partijen zijn die goud geld verdienen. Je hebt het over genoeg voorbeelden. Dat rijmt weer niet met de uitzonderingen van mensen met goede arbeidsvoorwaarden. Als er genoeg voorbeelden zijn, gaat het niet over uitzonderingen, lijkt me.
Ik snap je punt, maar de werkelijkheid is een stuk complexer dan de simpele opmerkingen dat ambtenaren daar voor Jan Lul zitten. Dat is echt populistische onzin.
Er kan inderdaad sneller en misschien ook efficienter gewerkt worden bij overheden, maar die 'traagheid' is ook de aard van het beestje. Het werk dat ambtenaren doen is nu eenmaal verankerd in wetgeving. En die wetgeving is niet altijd snel.
De overheid moet ook zorgvuldig zijn. En alles documenteren en terugkoppelen.
Dat is ook een volstrekt andere dynamiek dan in het bedrijfsleven. Daarnaast ligt de daadwerkelijke beslissingsbevoegdheid bij bewindslieden en politici. Een team van ambtenaren kan niet zomaar iets implementeren. Dat gaat altijd over veel lagen. Die ook altijd hierarchisch zijn, wederom omdat die beslissingsbevoegdheid elders ligt.
Overheden kunnen zaken ook lastig terugdraaien. Ook dit is de aard van het beestje. Het gaat vaak over zeer grote projecten (want geldig voor heel veel mensen), en eenmaal in werking gesteld, is het terugdraaien vaak zeer lastig. De overheid moet wel enigszins betrouwbaar blijven, en kan niet zomaar projecten weer afblazen.
Hoe het anders moet is een vraagstuk waar de mensheid al lang mee bezig is. Dat is een lastige opgave.
donderdag 11 mei 2023 om 06:59
Wat je hierna allemaal vertelt klinkt meer als de sterke verhalen op een verjaardag en vooral niet dat je weet hoe het achter de schermen gaat en hoe het vastgelegd is.
donderdag 11 mei 2023 om 08:36
je hebt oprecht geen idee wat je zegt als je dit vindt.
zoveel procent keuzebudget, ongeveer onmogelijk om ontslagen te worden. pensioen. het is echt heel goed bij de overheid
En doooooor!
donderdag 11 mei 2023 om 08:41
geen idee of dat bij die persoon zo is.
ik weet het wel. heel direct en het klopt grotendeels.
en er wordt zeker hard gewerkt, maar imo vaak op een verkeerde manier en ik ben niet geschikt voor het veel te sterk ingekaderde takenpakket.
als het niet je functie is om een plant water te geven en je ziet een zielig plantje en geeft hem water valt het halve gemeentehuis om van verbazing en mag je op gesprek. dát is mijn ervaring.
je moet bepaalde competenties hebben om zo verschrikkelijk niet pragmatisch te werken. en dat vind ik oprecht knap als je dat kunt.
En doooooor!
donderdag 11 mei 2023 om 09:35
Ook bij de overheid is er een groot verschil tussen de ene functie en de andere. En de ene werknemer en de andere werknemer.
Ik ken genoeg ambtenaren die gewoon meer doen dan 100% inzetten en die ook gewoon een hart voor hun werk hebben. Net zoals in het bedrijfsleven.
Een deel ken ik via mijn partner en een deel vanuit mijn eigen contacten met ambtenaren. Genoeg ambtenaren verdienen een gewoon salaris. In principe heeft mijn partner minder vrije dagen dan ik in het bedrijfsleven. Geen lease-auto of mobiliteitsvergoeding en ook de km-vergoeding is fors lager (naast dat je vaak niet op het terrein mag parkeren). En ook de inrichting van de kantoren is veel minder modern qua beeldschermen ed. Er is dan wel weer sprake van een 13e maand.
Maar ook in elk bedrijf/overheid heb je mensen die de kantjes er vanaf lopen. Heb je mensen die overbetaald worden. Maar ook genoeg mensen die wel hun best doen en normaal beloond worden.
On topic: TO, jouw baas mag de fooi niet inpikken! Als dit soort vage dingen gebeuren, is het te overwegen om uit te kijken naar een eerlijkere werkgever.
Ik ken genoeg ambtenaren die gewoon meer doen dan 100% inzetten en die ook gewoon een hart voor hun werk hebben. Net zoals in het bedrijfsleven.
Een deel ken ik via mijn partner en een deel vanuit mijn eigen contacten met ambtenaren. Genoeg ambtenaren verdienen een gewoon salaris. In principe heeft mijn partner minder vrije dagen dan ik in het bedrijfsleven. Geen lease-auto of mobiliteitsvergoeding en ook de km-vergoeding is fors lager (naast dat je vaak niet op het terrein mag parkeren). En ook de inrichting van de kantoren is veel minder modern qua beeldschermen ed. Er is dan wel weer sprake van een 13e maand.
Maar ook in elk bedrijf/overheid heb je mensen die de kantjes er vanaf lopen. Heb je mensen die overbetaald worden. Maar ook genoeg mensen die wel hun best doen en normaal beloond worden.
On topic: TO, jouw baas mag de fooi niet inpikken! Als dit soort vage dingen gebeuren, is het te overwegen om uit te kijken naar een eerlijkere werkgever.
Als klagen telde als werk, dan had mijn ex zich ook moeiteloos een Mercedes kunnen veroorloven.
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn
Al een account? Log dan hier in