Zielige grieken halen 3 biljoen van bank in 10 dagen

17-05-2012 11:44 174 berichten
Alle reacties Link kopieren
http://www.guardian.co.uk ... aw-3bn-10-days?intcmp=239

Wat eruit gaat moet erin dus trek de portemonee maar.
Alle reacties Link kopieren
Laat ik voorop stellen dat ik het heb te doen met de gewone burger in griekenland, spanje etc, die hebben het erg moeilijk momenteel maar tegelijkertijd willen ze ook niets, ze gaan niet akkoord met de bezuinigingen maar uit de euro willen ze ook niet. Bij elke bezuinigingsmaatregel gaan ze massaal de straat op, dan denk ik soms weleens wat willen ze zou? Een mentaliteitsverandering daar zou al een goede start zijn.
Alle reacties Link kopieren
quote:cappi schreef op 18 mei 2012 @ 21:18:

Laat ik voorop stellen dat ik het heb te doen met de gewone burger in griekenland, spanje etc, die hebben het erg moeilijk momenteel maar tegelijkertijd willen ze ook niets, ze gaan niet akkoord met de bezuinigingen maar uit de euro willen ze ook niet. Bij elke bezuinigingsmaatregel gaan ze massaal de straat op, dan denk ik soms weleens wat willen ze zou? Een mentaliteitsverandering daar zou al een goede start zijn.Lees de discussie hierboven maar, dan wordt het wellicht duidelijk.
Alle reacties Link kopieren
De Grieken staan voor twee keuzes:



Of ze stemmen 17 Juni voor Pasok of ND en blijven dan in de Eurozone (met gevolg dat de gewone gemiddelde Griek nog meer moet betalen)



Of ze stemmen anders ( Syriza) en kiezen dus voor het verlaten van de Eurozone( met het gevolg dat de gewone gemiddelde Griek nog meer moet betalen)



De gewone gemiddelde Griek heeft dus eigenlijk geen keuze..

Stemmen op de partijen die het land naar de afgrond heeft gebracht, of stemmen op de man die dat in de toekomst gaat doen.



Ik merk bij de meeste van mijn Griekse vrienden dat ze zo klaar zijn met de hele buitenlandse hetze tegen "De luie Grieken" dat ik vrees dat ze op Syriza gaan stemmen.
Alle reacties Link kopieren
quote:cappi schreef op 18 mei 2012 @ 21:18:

Laat ik voorop stellen dat ik het heb te doen met de gewone burger in griekenland, spanje etc, die hebben het erg moeilijk momenteel maar tegelijkertijd willen ze ook niets, ze gaan niet akkoord met de bezuinigingen maar uit de euro willen ze ook niet. Bij elke bezuinigingsmaatregel gaan ze massaal de straat op, dan denk ik soms weleens wat willen ze zou? Een mentaliteitsverandering daar zou al een goede start zijn.En in Nederland word niet gestaakt, als er bezuinigd word in de zorg, het onderwijs etc?
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
quote:loukanikos schreef op 18 mei 2012 @ 21:29:

[...]





En in Nederland word niet gestaakt, als er bezuinigd word in de zorg, het onderwijs etc?Voorlopig opent men topics op het vivaforum . Misschien als een soort van voorloper?
Alle reacties Link kopieren
quote:willem1959 schreef op 18 mei 2012 @ 09:08:

Rutte, en De Jager en Wellink, hebben altijd geroepen dat we dat gegeven geld tot de laatste cent terug zouden krijgen. Zij hebben nooit gezegd dat het weggegeven werd. Dat werd er door anderen van gemaakt.



Dat geld krijgen we allemaal terug van de Grieken.

Als Pasen en Pinksteren op één dag vallen.

Iedereen met een greintje gezond verstand wist 2 jaar geleden al dat we dat geld nooit meer terug krijgen.

Maar dat lag politiek wat gevoelig.
Polygamie = intensieve vrouwhouderij
@Loukanikos, uit de EU stappen of uit de Eurozone stappen zijn toch 2 totaal andere dingen. Ik kan me voorstellen dat ze uit de Eurozone willen stappen, maar ik kan me niet voorstellen dat ze compleet uit de EU gaan.
Alle reacties Link kopieren
quote:liubi schreef op 19 mei 2012 @ 07:40:

@Loukanikos, uit de EU stappen of uit de Eurozone stappen zijn toch 2 totaal andere dingen. Ik kan me voorstellen dat ze uit de Eurozone willen stappen, maar ik kan me niet voorstellen dat ze compleet uit de EU gaan.Je hebt gelijk, ik bedoelde ook de Eurozone. Ik zal het even aanpassen.
Alle reacties Link kopieren
quote:loukanikos schreef op 19 mei 2012 @ 08:16:

Je hebt gelijk, ik bedoelde ook de Eurozone. Ik zal het even aanpassen.



Doe maar niet, dat aanpassen. Want uit de Eurozone stappen zal in de praktijk ook wel inhouden dat het exit EG wordt. Syriza zegt dat ze stoppen met betalen, als de leningen stoppen. Dat is ook logisch, vanuit het gezichtspunt van Syriza. En ik geef ze, eerlijk gezegd, gelijk.



Stoppen met betalen, betekent dat degenen die nu geld uit hebben staan in Griekenland, die schulden als 'oninbaar' moeten afboeken. Doordat de andere landen de oorspronkelijke schulden van de banken en pensioenfondsen voor het grootste deel hebben overgenomen, betekent dat primair dat de belastingbetalers in die landen in de buidel mogen tasten. Maar er zullen ook nog wel wat banken en fondsen een flinke veer moeten laten.

De consequentie is vrijwel zeker dat de EG Griekenland zal verbannen, in dat geval. Maar de Grieken hebben dan wel het perspectief van een schuldenvrije herstart. Waarbij ze de EG-landen (voorlopig) zullen moeten vergeten als handelspartners. Tenminste tot Italië, Spanje, Portugal, Ierland en wie weet welke andere landen hun voorbeeld volgen, of daar door de Angelsaksische 'markten' toe zullen worden gedwongen.



Hoe meer landen zullen besluiten een streep te zetten door hun schulden, en de sprong naar een nieuwe start te maken, hoe dieper het 'Rijke Noorden' in de stront zakt. Waar dat balletje stopt, en of het gaat rollen, is lastig te voorspellen. Maar persoonlijk zou ik het er niet op willen wagen.



Als we die Grieken niet willen helpen omdat het onze Europese broeders zijn, doe het dan uit eigenbelang. Maar laten we ophouden te luisteren naar de Valse Profeten, die voor een zeteltje meer hun geboorterecht verkopen. En niet alleen maar luisteren naar zulke brandstichters, maar vooral ook door-vragen!
Alle reacties Link kopieren
quote:jaap schreef op 19 mei 2012 @ 09:55:

[...]





Als we die Grieken niet willen helpen omdat het onze Europese broeders zijn, doe het dan uit eigenbelang. Maar laten we ophouden te luisteren naar de Valse Profeten, die voor een zeteltje meer hun geboorterecht verkopen. En niet alleen maar luisteren naar zulke brandstichters, maar vooral ook door-vragen!



Goede morgen Jaap





Economisch gezien heb je 100% gelijk 200% zelfs een doorstart is altijd vele malen goedkoper dan een faillissement.



Maar wat ik lees en hoor (radio) begint het maatschappelijk draagvlak weg te vallen.



Leg eens aan Henk & Ingrid uit: Jullie btw gaat omhoog, over de reiskostenvergoeding, die schamele 19 cent per km ga je belasting betalen, volgend jaar betaal je een hoger eigen risico in de zorg maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar "we" geven wel miljarden aan Griekenland.



Mensen kiezen voor de simpele boodschap en Wilders gaat ze die geven.



Mensen zien niet eens hoeveel welvaart de euro ons heeft gebracht.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Donkeyshot schreef op 19 mei 2012 @ 03:18:

Dat geld krijgen we allemaal terug van de Grieken.

Als Pasen en Pinksteren op één dag vallen.

Iedereen met een greintje gezond verstand wist 2 jaar geleden al dat we dat geld nooit meer terug krijgen.

Maar dat lag politiek wat gevoelig.Toen de rente op Griekse Staatsschuld begon op te lopen, hadden de andere Eurozone-landen nattigheid moeten voelen, en in moeten grijpen. Het geld dat de afgelopen tijd, in hapklare brokken, richting Griekenland werd gestuurd, dat waren rentedragende leningen. Het idee was, dat de effecten van de verwoestende rente-opslagen die 'de markt' introduceerde zo teniet konden worden gedaan. Maar omdat niet alle Staatsschuld in één keer werd overgenomen, en de rente over de 'markt-leningen' eerder nóg verder opliepen, bleef Griekenland achter de feiten aan lopen. De opbrengst van elke nieuwe bezuiniging, of belastingmaatregel, ging defacto rechtstreeks naar de 'kapitaalverstrekkers', en verdwenen zo uit de Griekse economie, waardoor het land, onder toeziend oog van de andere Eurozone-landen, werd leeggezogen, en elk perspectief steeds verder achter de horizon verdween.



Die vampier-mentaliteit van 'de markt', gesteund door Duitsland, Nederland en Finland, die op deze slinkse wijze probeerden te voorkomen dat de belastingbetaler in hun eigen land doorkreeg dat hun regeringen bezig waren geld in hun eigen (failliete) banken te pompen, over de ruggen van de Grieken heen, was niet alleen catastrofaal voor Griekenland.

'De markt' begreep inmiddels dat je leuk kon verdienen door een Euroland de duimschroeven aan te draaien, omdat er geen begin van interne solidariteit was. Dus gingen zij op zoek naar andere slachtoffers.

Een van de effecten die er nog bij kwam, was dat die rentedragende leningen die de overgebleven Eurolanden verstrekten, een lagere rente hadden dan de 'marktrente', anders had die hele operatie geen zin. Maar met de historisch lage rente voor landen als Nederland en Duitsland, betekende het dat deze 'Rijke' landen domweg winst maakten op die leningen. Terwijl landen als Spanje en Italië, die inmiddels zelf ook achter de feiten aan begonnen te lopen, er op toe moesten leggen.



Dat we die twintig miljard hoe dan ook kwijt zouden raken, dat was (en is) niet ingecalculeerd. Het idee was, dat zelfs tegen de tijd dat Griekenland als leeg omhulsel over de rand kon worden gekieperd, het nooit de stap zou nemen om op te houden met betalen. En nog steeds zijn talloze top-politici, en top-economen in Duitsland en Nederland ervan overtuigd dat dat zelfmoord zou zijn voor de Grieken, omdat ze de EG nodig hebben. Maar ik vrees dat het eerder andersom is, nu.
Alle reacties Link kopieren
Jaap schreef:

Dat we die twintig miljard hoe dan ook kwijt zouden raken, dat was (en is) niet ingecalculeerd. Het idee was, dat zelfs tegen de tijd dat Griekenland als leeg omhulsel over de rand kon worden gekieperd, het nooit de stap zou nemen om op te houden met betalen. En nog steeds zijn talloze top-politici, en top-economen in Duitsland en Nederland ervan overtuigd dat dat zelfmoord zou zijn voor de Grieken, omdat ze de EG nodig hebben. Maar ik vrees dat het eerder andersom is, nu.



Dus? Geweldige uitleg, absoluut!

Wat is volgens U dan de oplossing hier?
Wat is het leven toch mooi!
Alle reacties Link kopieren
quote:rogue_1987 schreef op 17 mei 2012 @ 19:17:

[...]





Dit is waar. Het is te grof gezegd maar wel waar.

Heb afgelopen vakantie ook weer met veel Grieken gesproken en een vrouw werkte in ons hotel en verdiende 700 euro per maand terwijl ze zeven dagen werkte per week. Daar moest ze een kind en haar man van onderhouden want die was net ontslagen.

Dat worden zware tijden aangezien ze al 400 kwijt was aan huur en belastingen.

In de winter werkt ze ook, net als wel meer grieken op het land om olijven te telen. Veel grieken werken ook in de winter erg veel op het land. In de zomer werken de meeste 7 dagen per week in de toerisme sector.



Mensen oordelen zo makkelijk maar de meeste mensen spreken nooit een griek over hoe het dagelijks leven is daar. Ik doe dat dus wel en ben daarom wat milder. Een volk kan niks aan de fouten van de overheid doen. Ze zijn failliet dankzij hun regering.Duidelijke post,en volkomen mee eens.. de graaiers in de top wentelen zich nog maar eens uitgebreid in de luxe en de "gewone,griekse burger" moet maar zien hoe het hoofd boven water te houden..
Haast, ik moet niet vergeten te zwaaien,als ik mezelf voorbij loop...
Alle reacties Link kopieren
quote:hollebollegijs schreef op 19 mei 2012 @ 10:09:



Goede morgen Jaap





Economisch gezien heb je 100% gelijk 200% zelfs een doorstart is altijd vele malen goedkoper dan een faillissement.



Maar wat ik lees en hoor (radio) begint het maatschappelijk draagvlak weg te vallen.



Leg eens aan Henk & Ingrid uit: Jullie btw gaat omhoog, over de reiskostenvergoeding, die schamele 19 cent per km ga je belasting betalen, volgend jaar betaal je een hoger eigen risico in de zorg maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar "we" geven wel miljarden aan Griekenland.



Mensen kiezen voor de simpele boodschap en Wilders gaat ze die geven.



Mensen zien niet eens hoeveel welvaart de euro ons heeft gebracht.



Goede morgen Gijs



Gezond weer op! Ik vrees dat je gelijk hebt, dat 'de massa' zich in de luren laat leggen door Wilders en Roemer. Zij het, dat ik denk dat Roemer een ander 'eindspel' in gedachten heeft, als hij daar tenminste over heeft nagedacht. Maar het is bijna een natuurwet, dat partijen met een dictatoriale inslag hoge ogen gooien onder deze condities. Dat (de dreiging van) verpaupering hen geen windeieren legt.



Als ik het Merkel, Rutte en de Jager kwalijk neem dat ze verstoppertje hebben gespeeld, en hebben lopen pokeren met ons geld, weet ik niet zeker of ik het ze wel kwalijk kan nemen? Eerlijk gezegd bekruipt mij steeds meer het gevoel, dat ze domweg niet begrijpen waar ze mee bezig zijn.



Zoals ik in mijn vorige stukje ook aangeef, claim ik ook niet dat ik de wijsheid in pacht heb, en exact kan voorspellen hoe het balletje gaat rollen. Een oorlog tegen Iran, bijvoorbeeld, kan enorme invloed hebben op de ontwikkelingen, omdat daarmee Griekenland de pas afgesneden zou worden naar een alternatief voor de EG. En de NAVO een excuus zou geven Griekenland te 'beveiligen'. Ik noem maar wat.



Maar ik hoop, van ganser harte, dat we niet terecht komen in die maalstroom, die overigens perfect zou passen bij Wilders, maar een vette streep door de rekening van Roemer zou zijn, als ze hebben nagedacht over de toekomst. (Of iemand die hen bij de hand heeft dat voor hen heeft gedaan).
Alle reacties Link kopieren
quote:jaap schreef op 19 mei 2012 @ 10:55:

[...]





Toen de rente op Griekse Staatsschuld begon op te lopen, hadden de andere Eurozone-landen nattigheid moeten voelen, en in moeten grijpen. Het geld dat de afgelopen tijd, in hapklare brokken, richting Griekenland werd gestuurd, dat waren rentedragende leningen. Het idee was, dat de effecten van de verwoestende rente-opslagen die 'de markt' introduceerde zo teniet konden worden gedaan. Maar omdat niet alle Staatsschuld in één keer werd overgenomen, en de rente over de 'markt-leningen' eerder nóg verder opliepen, bleef Griekenland achter de feiten aan lopen. De opbrengst van elke nieuwe bezuiniging, of belastingmaatregel, ging defacto rechtstreeks naar de 'kapitaalverstrekkers', en verdwenen zo uit de Griekse economie, waardoor het land, onder toeziend oog van de andere Eurozone-landen, werd leeggezogen, en elk perspectief steeds verder achter de horizon verdween.



Die vampier-mentaliteit van 'de markt', gesteund door Duitsland, Nederland en Finland, die op deze slinkse wijze probeerden te voorkomen dat de belastingbetaler in hun eigen land doorkreeg dat hun regeringen bezig waren geld in hun eigen (failliete) banken te pompen, over de ruggen van de Grieken heen, was niet alleen catastrofaal voor Griekenland.

'De markt' begreep inmiddels dat je leuk kon verdienen door een Euroland de duimschroeven aan te draaien, omdat er geen begin van interne solidariteit was. Dus gingen zij op zoek naar andere slachtoffers.

Een van de effecten die er nog bij kwam, was dat die rentedragende leningen die de overgebleven Eurolanden verstrekten, een lagere rente hadden dan de 'marktrente', anders had die hele operatie geen zin. Maar met de historisch lage rente voor landen als Nederland en Duitsland, betekende het dat deze 'Rijke' landen domweg winst maakten op die leningen. Terwijl landen als Spanje en Italië, die inmiddels zelf ook achter de feiten aan begonnen te lopen, er op toe moesten leggen.



Dat we die twintig miljard hoe dan ook kwijt zouden raken, dat was (en is) niet ingecalculeerd. Het idee was, dat zelfs tegen de tijd dat Griekenland als leeg omhulsel over de rand kon worden gekieperd, het nooit de stap zou nemen om op te houden met betalen. En nog steeds zijn talloze top-politici, en top-economen in Duitsland en Nederland ervan overtuigd dat dat zelfmoord zou zijn voor de Grieken, omdat ze de EG nodig hebben. Maar ik vrees dat het eerder andersom is, nu.



Die nattigheid hadden ze al veel eerder moeten voelen (en ten dele deden ze dat ook), namelijk toen er werd gesproken over toetreding van Griekenland tot de muntunie. Maar de politieke druk van de grote spelers om Griekenland ondanks hun bedenkelijk creatieve cijferwerk toch toe te laten was groot. Kennelijk tè groot.

In de toen heersende eu(ro)forie waren kritische tegenstemmen ongewenst. Het Verenigd Europa was het antwoord op alle kwalen van het oude continent en de toekomst was uiterst rooskleurig mits we onze nationale, culturele en economische verschillen vergaten en voortaan als trotse Europeanen voorwaarts zouden gaan.

De maakbare samenleving blijkt ook op Europese schaal weerbarstiger dan politici (ons graag doen) geloven.

En die twintig miljard zijn we kwijt. Wen er maar aan.
Polygamie = intensieve vrouwhouderij
Alle reacties Link kopieren
quote:racheltje321 schreef op 19 mei 2012 @ 11:03:

Jaap schreef:

Dat we die twintig miljard hoe dan ook kwijt zouden raken, dat was (en is) niet ingecalculeerd. Het idee was, dat zelfs tegen de tijd dat Griekenland als leeg omhulsel over de rand kon worden gekieperd, het nooit de stap zou nemen om op te houden met betalen. En nog steeds zijn talloze top-politici, en top-economen in Duitsland en Nederland ervan overtuigd dat dat zelfmoord zou zijn voor de Grieken, omdat ze de EG nodig hebben. Maar ik vrees dat het eerder andersom is, nu.



Dus? Geweldige uitleg, absoluut!

Wat is volgens U dan de oplossing hier?De oplossing is: Zorgen voor een 'werkbare' relatie met Griekenland binnen de Eurozone. Hetzij door geld van de 'Rijke Landen' te investeren in Griekenland, waarbij deze keer geen prestigeprojecten worden opgezet, maar bijvoorbeeld projecten die de recent ontdekte bodemschatten van Griekenland (olie en gas) geschikt moeten maken voor exploitatie. Griekenland helpen om een geschikt toevluchtsoord te worden voor Europese pensionados, analoog aan wat Florida, en het Palm-Springs/Palm-Desert gebied in de VS zijn.

Economisch gezien kan dat op twee manieren, elk met andere gevolgen. Het kan door in het 'Rijke Noorden' de 'broekriem' aan te halen, en het vrijkomende geld te gebruiken voor die investeringen. Het kan ook, door (zoals ze in de VS en Engeland doen) de geldpers aan te zetten, waardoor in het 'Rijke Noorden' de lonen (en prijzen) zullen gaan stijgen.
Alle reacties Link kopieren
quote:jaap schreef op 19 mei 2012 @ 11:21:

[...]





Maar ik hoop, van ganser harte, dat we niet terecht komen in die maalstroom, die overigens perfect zou passen bij Wilders, maar een vette streep door de rekening van Roemer zou zijn, als ze hebben nagedacht over de toekomst. (Of iemand die hen bij de hand heeft dat voor hen heeft gedaan).





Dat is nu even het probleem, het zit een beetje tegen in Europa en

volgens mij zijn het allemaal zaken waar wel uit te komen is.

Mits we rustig blijven ademen en de patient Griekenland even de tijd geven aan te sterken.



Probleem echter zijn de aanstormende verkiezingen.

"Het volk" wil spierballen taal van politici liefst van het soort

"We krijgen ons geld tot de laatste ¤ terug"



Toch vind ik dat de Grieken ook behoorlijk steken laten vallen.

Als ik de deskundige mag geloven zijn ze er heilig van overtuigd dat Europa niet zonder Griekenland kan.

Daar zou ik als Griek niet op gokken.



Verstandiger was het geweest een jaartje braaf in de pas te lopen en dan nog een keer te onderhandelen.

Zoals ik vanmorgen al schreef loopt hun toerisme terug, Turkije verwelkomt deze groep met open armen.



Op menig verjaardag vind de theorie: "Ze willen ons geld niet terug betalen"gretig afrek en anders wel op GS en de papieren uitvoering daarvan de Telegraaf.



Ik denk dat hun, misplaatste arrogantie, er nog wel eens de oorzaak van kan zijn dat een Wilders de spreekwoordelijke stekker er uit kan trekken, of helpen trekken.



En je weet hoe de eerste wereldoorlog begon, 3 pistool schoten, een aardshertog minder en daarna haantjes gedrag waarin niemand een stapje terug durfde te zetten.



Hoe het afliep weten we, 2 wereloorlogen want zonder WO 1 was

die 2e er ook niet gekomen.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
quote:jaap schreef op 19 mei 2012 @ 11:21:

[...]





Goede morgen Gijs



Gezond weer op! Ik vrees dat je gelijk hebt, dat 'de massa' zich in de luren laat leggen door Wilders en Roemer. Zij het, dat ik denk dat Roemer een ander 'eindspel' in gedachten heeft, als hij daar tenminste over heeft nagedacht. Maar het is bijna een natuurwet, dat partijen met een dictatoriale inslag hoge ogen gooien onder deze condities. Dat (de dreiging van) verpaupering hen geen windeieren legt.



De natuurwet hier is "het menszijn" en niet alleen voor Roemer of Wilders.



Als ik het Merkel, Rutte en de Jager kwalijk neem dat ze verstoppertje hebben gespeeld, en hebben lopen pokeren met ons geld, weet ik niet zeker of ik het ze wel kwalijk kan nemen? Eerlijk gezegd bekruipt mij steeds meer het gevoel, dat ze domweg niet begrijpen waar ze mee bezig zijn.



Hier geldt diezelfde natuurwet en de vraag is nu: Kunnen we zonder leiders?



Zoals ik in mijn vorige stukje ook aangeef, claim ik ook niet dat ik de wijsheid in pacht heb, en exact kan voorspellen hoe het balletje gaat rollen. Een oorlog tegen Iran, bijvoorbeeld, kan enorme invloed hebben op de ontwikkelingen, omdat daarmee Griekenland de pas afgesneden zou worden naar een alternatief voor de EG. En de NAVO een excuus zou geven Griekenland te 'beveiligen'. Ik noem maar wat.



Niemand heeft de wijsheid in pacht dat is het probleem.

Linksaf is weer een mogelijke oorlog, rechtsaf ????



Maar ik hoop, van ganser harte, dat we niet terecht komen in die maalstroom, die overigens perfect zou passen bij Wilders, maar een vette streep door de rekening van Roemer zou zijn, als ze hebben nagedacht over de toekomst. (Of iemand die hen bij de hand heeft dat voor hen heeft gedaan).We zitten al dik in die maalstroom, helaas!



Zouden ze dit dan bedoelen met: De wereld vergaat in .........? of is het toch stukje bij beetje? Wie zal het zeggen, wie weet het?
Wat is het leven toch mooi!
Alle reacties Link kopieren
http://www.nu.nl/economie ... auderen-met-bijstand.html

Dit soort acties zijn de reden van verdwenen NL miljarden en het onvermijdelijk verdwijnende draagvlak.

God zij dank bestaan stemgerechtigden niet uit een groep randdebielen maar uit normale mensen die gewoon geinformeerd zijn.

Als die tegen de huidige wantoestanden stemmen gaan we hoe dan ook terug naar een situatie waar wel draagvlak voor is.

En terecht.
Alle reacties Link kopieren
Als Griekenland al dan niet tijdelijk teruggaat naar de drachme kan de economie daar herstellen en het is meteen een waarschuwing voor andere landen om de kluit niet te belazeren.

En met die wereldoorlogen die losbreken als Griekenland de euro verlaat zal het wel een beetje meevallen.
Alle reacties Link kopieren
quote:jaap schreef op 19 mei 2012 @ 11:41:

[...]





De oplossing is: Zorgen voor een 'werkbare' relatie met Griekenland binnen de Eurozone. Hetzij door geld van de 'Rijke Landen' te investeren in Griekenland, waarbij deze keer geen prestigeprojecten worden opgezet, maar bijvoorbeeld projecten die de recent ontdekte bodemschatten van Griekenland (olie en gas) geschikt moeten maken voor exploitatie. Griekenland helpen om een geschikt toevluchtsoord te worden voor Europese pensionados, analoog aan wat Florida, en het Palm-Springs/Palm-Desert gebied in de VS zijn.

Economisch gezien kan dat op twee manieren, elk met andere gevolgen. Het kan door in het 'Rijke Noorden' de 'broekriem' aan te halen, en het vrijkomende geld te gebruiken voor die investeringen. Het kan ook, door (zoals ze in de VS en Engeland doen) de geldpers aan te zetten, waardoor in het 'Rijke Noorden' de lonen (en prijzen) zullen gaan stijgen.Inderdaad Jaap uitstekende mogelijkheden maar....., de meute is bang, hongerig en verkeren in een ik-ik-ik-stroom. En daar is bijna geen Leiderschap tegen opgewassen. Dat is het allergrootste gevaar wat er dreigt, een vulkanische opstand. En, misschien terecht.
Wat is het leven toch mooi!
Alle reacties Link kopieren
quote:Donkeyshot schreef op 19 mei 2012 @ 11:38:

Die nattigheid hadden ze al veel eerder moeten voelen(..)Ik kan daarin een heel eind met je meegaan, al had ik met die kritiek niet besloten de Grieken buiten de deur te houden, maar eerder hebben aangestuurd op grotere transparantie, dus toezicht vanuit 'Europa'. Maar als we dáár het accent op leggen, wees dan ook zo eerlijk om te onderkennen dat het juist de 'Rijke Landen' waren die daar vrij fel tegen gekant waren, omdat het hun autonomie in gevaar bracht. Autonomie die ze in de tussenliggende jaren zélf zouden gebruiken om de regels, voortvloeiend uit het 'Stabiliteitspact', op te rekken. Zowel Duitsland, als Frankrijk lapten die regels op zeker moment aan hun laars. Dat slechte voorbeeld zal zeker niet geholpen hebben om de kleinere landen daarvan te weerhouden.



Overigens waren er onder die sceptici bar weinig die de 'kredietcrisis' aan zagen komen, of door hadden dat de Griekse regering die gevormd werd door de 'Nieuwe Democraten', vóórdat de Socialisten aan het bewind kwamen, samen met een grote Amerikaanse 'handelsbank', bezig waren schulden te verstoppen, zodat ze 'mooi weer' konden blijven spelen.



Het zou, ook nadat die valsheid in geschrifte naar buiten kwam, omdat de Socialistische premier die openbaarde nadat hij de lijken in de kast ontdekte, een goed signaal zijn geweest, en ook hebben geholpen deze crisis de kop in te drukken, als vanuit de Eurozone stappen waren gezet om die fraudeurs te grazen te nemen. Maar ook die kans werd gemist, omdat de 'Nieuwe Democraten' politieke vrienden van Merkel, de Jager en Sarkozy zijn. En die grote Amerikaanse 'handelsbank' levert in de VS, ongeacht de 'kleur' van de president, de ministers en staatssecretarissen voor de Amerikaanse regering.



Kortom, die sombere verwachtingen hadden helemaal niet uit hoeven komen. Maar als je niks doet met de argumenten die eraan ten grondslag liggen; je zelf het slechte voorbeeld geeft; en weigert met fraudeurs af te rekenen, dan komt de dag dat je moet dokken.
Alle reacties Link kopieren
quote:wynette schreef op 19 mei 2012 @ 12:00:



En met die wereldoorlogen die losbreken als Griekenland de euro verlaat zal het wel een beetje meevallen.



Dat zal ook wel meevallen



Maar vergis je niet, mensen hebben een hang naar valse sentimenten.



Om me heen hoor ik ook weer zuchten: Hadden we de gulden nog maar, vroeger was alles beter.



We vergeten voor het gemak even dat we in de jaren 80 in een mega crisis zaten met veel meer werklozen dan vandaag de dag

en toen hadden we de gulden nog.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
dubbel
Wat is het leven toch mooi!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven