Coronavirus COVID-19
alle pijlers
Corona en lat relatie
dinsdag 17 maart 2020 om 15:58
Hoi,
Ik heb een lat relatie, eigenlijk een lange afstandsrelatie, en we zien elkaar nu al 3 weken niet door het virus. Zitten er meer mensen in deze situatie en hoe zorg je ervoor dat je je toch verbonden met elkaar blijft voelen of besluit je om elkaar toch te gaan zien. Ben benieuwd hoe anderen hiermee omgaan
Ik heb een lat relatie, eigenlijk een lange afstandsrelatie, en we zien elkaar nu al 3 weken niet door het virus. Zitten er meer mensen in deze situatie en hoe zorg je ervoor dat je je toch verbonden met elkaar blijft voelen of besluit je om elkaar toch te gaan zien. Ben benieuwd hoe anderen hiermee omgaan
dinsdag 31 maart 2020 om 07:52
Oké maar dan is het niet echt een latrelatie hè?puntillita schreef: ↑31-03-2020 06:24Vivadiva, omdat hij en ik in praktische zin een deel van de week een gezamenlijke huishouding voeren en dat is het door oa Rutte gestelde criterium. Een deel ook niet, dat klopt, maar waarom zou alleen dat deel apart gelden? Dat doet het bij een kind in co-ouderschap ook niet.
We nemen wel onze maatregelen om het mogelijk extra risico te beperken: reizen alleen met eigen vervoer en zien verder geen anderen. Ook geen familie. En we werken geen van tweeën in een cruciaal beroep of vitaal proces.
dinsdag 31 maart 2020 om 08:21
Thanks.Chienandalou schreef: ↑18-03-2020 11:07Ik kijk nu al een uur naar de briefing van de Tweede Kamer, daar wodt alles heel helder uitgelegd. Ook de website van het RIVM spit ik regelmatig van A tot Z door. De afwegingen die Roos en anderen (waaronde ik) in dit draadje maken zijn juist conform de richtlijnen.
Hier niks verandert, ik werk gewoon nog en we zien elkaar. De bussen rijden goddank nog.
.
dinsdag 31 maart 2020 om 09:40
vivautrecht85 schreef: ↑31-03-2020 04:07Even advocaat van de duivel he: Waarom eigenlijk? Hoewel een liefdesrelatie vaak hechter is dan een vriendschap, is het toch niet een strikt noodzakelijk contact? Ik hoor veel mensen die er automatisch van uitgaan dat afspreken met je partner wel gewoon kan maar corona maakt geen onderscheid en het is toch een extra risico...
Het ontgaat mij eerlijk gezegd ook een beetje waarom mensen vinden dat de maatregelen niet gelden voor een latrelatie. Volgens mij maken ze er dat gewoon van omdat het hen beter uitkomt. Want we willen wel seks.
Ik snap het wel hoor, ik zou het denk ik ook doen, maar helemaal kloppen doet het niet.
dinsdag 31 maart 2020 om 09:42
Maar jouw samenwoon-relatie draait toch ook niet alleen maar om sex?RikM schreef: ↑31-03-2020 09:40Het ontgaat mij eerlijk gezegd ook een beetje waarom mensen vinden dat de maatregelen niet gelden voor een latrelatie. Volgens mij maken ze er dat gewoon van omdat het hen beter uitkomt. Want we willen wel seks.
Ik snap het wel hoor, ik zou het denk ik ook doen, maar helemaal kloppen doet het niet.
dinsdag 31 maart 2020 om 09:52
starbright schreef: ↑31-03-2020 09:42Maar jouw samenwoon-relatie draait toch ook niet alleen maar om sex?
Dat zeg ik toch ook niet?
Ik hoor vaak als reden: 'wij kunnen niet weken zonder elkaar'. Dat kúnnen ze wel, ze willen het alleen niet. Dat is mijn punt.
dinsdag 31 maart 2020 om 10:55
Bij een gezamenlijke huishouding deel je je hoofdverblijf. Bij een latrelatie niet.
dinsdag 31 maart 2020 om 11:20
Jij kan toch ook weken zonder je relatie? Houden jullie thuis wel anderhalve meter afstand? Slaat als een tang op een varken dit.
dinsdag 31 maart 2020 om 13:33
.vivautrecht85 schreef: ↑31-03-2020 10:55Bij een gezamenlijke huishouding deel je je hoofdverblijf. Bij een latrelatie niet.
Joh chill... Relaties zijn niet zwart-wit en er is niet één exacte definitie van een lat-relatie en hoe vaak en waar je dan samen bent. Of apart.
dinsdag 31 maart 2020 om 13:49
Ik weet het niet. Ik denk dat de richtlijnen, ik kan natuurlijk alleen voor mijzelf spreken, soms wat vaag zijn. Wanneer ik bijvoorbeeld een vriendin op bezoek heb, of wanneer ik met een vriendin zou gaan wandelen, moet ik 1,5 meter afstand van haar houden. Nu snap ik dat dat bij een liefdes/latrelatie moeilijker is. Maar geldt die richtlijn dan niet meer bijvoorbeeld?cloudwalker schreef: ↑31-03-2020 12:20Er word hier gedaan alsof je met een lat relatie besmettelijker bent voor een ander dan bij een ‘normale’ relatie.
Lief en ik zien elkaar ook, blijft ook gewoon zo. We zien elkaar 70% van de week dus hebben een gezamenlijke huishouding.
dinsdag 31 maart 2020 om 14:33
Die richtlijn geldt in principe altijd natuurlijk maar ik merk zo door de dag heen dat het lastig uitvoerbaar is. Iemand glipt in de supermarkt toch nét even jouw gangpaadje door en ook tijdens mijn werk merk ik dat mijn cliënten vaak iets dichterbij zijn dan de richtlijnen aangeven. Ik denk dat het een heel goede zaak is om je best te blijven doen om besmettingen in te perken maar ik ga geen rare capriolen uithalen om die afstand maar te bewaren.
Het virus heeft natuurlijk geen idee of jij op pad bent omdat het moet of omdat je het wilt, dat maakt geen onderscheid. Daarom zul je zelf de gevaren moeten en mogen inschatten en datgeen doen en laten wat jij zelf risicotechnisch acceptabel vindt.
Het virus heeft natuurlijk geen idee of jij op pad bent omdat het moet of omdat je het wilt, dat maakt geen onderscheid. Daarom zul je zelf de gevaren moeten en mogen inschatten en datgeen doen en laten wat jij zelf risicotechnisch acceptabel vindt.
.
dinsdag 31 maart 2020 om 15:05
Maar wat is dan het verschil in contacten als je in plaats van één, twee huizen deelt? Waarom zou een relatie in Coronatijd vanuit één huis wel kunnen en niet vanuit twee huizen? Als je je beiden daarnaast aan de social distance houdt? En reist bvk met eigen auto. Op beide manieren "neem" je voor lief dat je evt. elkaar besmet. Daarintegen is er dan ook iemand die voor je kan zorgen als je ziek bent. Als je strikt wilt zijn zou je als gezin ook in solitaire opsluiting moeten, dus ieder op een eigen slaapkamer en sanitair en keuken apart gebruiken en desinfecteren na gebruik.RikM schreef: ↑31-03-2020 09:40Het ontgaat mij eerlijk gezegd ook een beetje waarom mensen vinden dat de maatregelen niet gelden voor een latrelatie. Volgens mij maken ze er dat gewoon van omdat het hen beter uitkomt. Want we willen wel seks.
Ik snap het wel hoor, ik zou het denk ik ook doen, maar helemaal kloppen doet het niet.
Klaar mee
dinsdag 31 maart 2020 om 15:15
Dit dus. Als je een duurzame relatie hebt, ben je samen. Of je nu in 1 of 2 huizen woont. We hebben het hier niet over het neukertje van de week ofzo....Buffie schreef: ↑31-03-2020 15:05Maar wat is dan het verschil in contacten als je in plaats van één, twee huizen deelt? Waarom zou een relatie in Coronatijd vanuit één huis wel kunnen en niet vanuit twee huizen? Als je je beiden daarnaast aan de social distance houdt? En reist bvk met eigen auto. Op beide manieren "neem" je voor lief dat je evt. elkaar besmet. Daarintegen is er dan ook iemand die voor je kan zorgen als je ziek bent. Als je strikt wilt zijn zou je als gezin ook in solitaire opsluiting moeten, dus ieder op een eigen slaapkamer en sanitair en keuken apart gebruiken en desinfecteren na gebruik.
Daarnaast: hoe had je dat dan moeten doen met kinderen van ouders die uit elkaar zijn? Kinderen dus maar bij een ouder laten en de ander een maand of langer niet? Of is dat dan wel ineens ‘anders?’
Wanna grow up to be
Be a debaser
Be a debaser
dinsdag 31 maart 2020 om 16:17
Mensen zijn eigenwijs en onderschatten risico's, mensen hebben een hoog "dat overkomt mij niet" gehalte. En daar komt bij dat niet ieder mens even slim is of evenveel verstand heeft van ziektes en voorkoming van die ziektes.
Het is dus niet waar dat iedereen die risico's zelf KAN inschatten. En misschien ikzelf ook wel niet, deze situatie is vrij nieuw.
.
dinsdag 31 maart 2020 om 16:35
Buffie schreef: ↑31-03-2020 15:05Maar wat is dan het verschil in contacten als je in plaats van één, twee huizen deelt? Waarom zou een relatie in Coronatijd vanuit één huis wel kunnen en niet vanuit twee huizen? Als je je beiden daarnaast aan de social distance houdt? En reist bvk met eigen auto. Op beide manieren "neem" je voor lief dat je evt. elkaar besmet. Daarintegen is er dan ook iemand die voor je kan zorgen als je ziek bent. Als je strikt wilt zijn zou je als gezin ook in solitaire opsluiting moeten, dus ieder op een eigen slaapkamer en sanitair en keuken apart gebruiken en desinfecteren na gebruik.
Het verschil zit hem in het reizen (sommige mensen gaan met het OV naar hun lief) en het feit dat als je in één huis woont je geen keuze hebt. Woon je apart, dan kun je prima afstand houden.
Kijk bijvoorbeeld naar deze situatie: relaties/rekatieprobleem-wat-te-doen/li ... ges/459980
Zij woont bij haar ouders en heeft een kind met haar ex, hij woont apart, en toch komt zij bij hem "logeren". Dan ben je volgens mij niet verstandig bezig. Ik tel in die situatie zo al drie partijen die je kunt besmetten. Dus het gaat niet alleen om zijzelf.
dinsdag 31 maart 2020 om 16:57
Maar wat is dan het verschil met een gewone gezinssituatie? Als die vriend bij hen in huis woont kunnen ze elkaar ook onderling besmetten. Dan loopt hij ook z'n rondje in het park en gaat hij ook een boodschap doen in de supermarkt, allemaal plekken waar hij iets op kan lopen en mee naar binnen kan nemen.
Als er 10 mensen van buiten afwisselend op bezoek komen is het een ander verhaal, maar bij steeds dezelfde persoon is de situatie weinig anders dan wanneer je bij elkaar in 1 huis woont.
Mijn vriend (LAT) is arts, maar werkt in een managementfunctie. Inmiddels zien wij elkaar weer gewoon (iets minder dan normaal, hij heeft het nogal druk) Zou hij aan het bed staan dan was het een ander verhaal, maar dan zou hij zijn kinderen ook permanent naar hun moeder hebben gestuurd ipv het co-ouderschap dat ze nu hebben.
Als er 10 mensen van buiten afwisselend op bezoek komen is het een ander verhaal, maar bij steeds dezelfde persoon is de situatie weinig anders dan wanneer je bij elkaar in 1 huis woont.
Mijn vriend (LAT) is arts, maar werkt in een managementfunctie. Inmiddels zien wij elkaar weer gewoon (iets minder dan normaal, hij heeft het nogal druk) Zou hij aan het bed staan dan was het een ander verhaal, maar dan zou hij zijn kinderen ook permanent naar hun moeder hebben gestuurd ipv het co-ouderschap dat ze nu hebben.
dinsdag 31 maart 2020 om 19:30
Ik ben compleet chill, jij vraagt naar de definitie...puntillita schreef: ↑31-03-2020 13:33.
Joh chill... Relaties zijn niet zwart-wit en er is niet één exacte definitie van een lat-relatie en hoe vaak en waar je dan samen bent. Of apart.
dinsdag 31 maart 2020 om 19:32
Nee hoor, even besmettelijk. Alleen als je samenwoont heb je geen keus, als je niet samenwoont heb je wel een keus.cloudwalker schreef: ↑31-03-2020 12:20Er word hier gedaan alsof je met een lat relatie besmettelijker bent voor een ander dan bij een ‘normale’ relatie.
Lief en ik zien elkaar ook, blijft ook gewoon zo. We zien elkaar 70% van de week dus hebben een gezamenlijke huishouding.
Het ging me er juist om dat sommige mensen zeggen dat ze niet met vrienden afspreken maar wel met hun partner.
dinsdag 31 maart 2020 om 22:21
Rooss4.0 schreef: ↑18-03-2020 08:51Burgerplicht, laat me niet lachen.
In een land met 17 miljoen inwoners zijn er nog nooit zoveel eenzamen geweest en men doet tegenwoordig de boodschappen online om maar zo weinig mogelijk in contact te zijn.
En dan is er een virus en dan zijn we ineens verantwoordelijk voor al die onbekende oudjes? Hypocriet vind ik het. En nee, ik doe daar niet aan mee, dan maar kinderachtig.
Als je GOED leest zie je dat ik verre van onverschillig ben en ik maak afgewogen keuzes. En dat betekent inderdaad dat ik blijf (moet!) werken én mijn vriend blijf zien.
En jij mag dat gerust veroordelen.
We leven inderdaad in een individualistische samenleving. Deze crisis zouden we als reflectiemoment kunnen aangrijpen. Nadenken over hoe we waarden als verantwoordelijkheid en solidariteit meer vorm kunnen geven. Het gaat niet enkel om onbekende oudjes. Vandaag is er in België een meisje van 12 jaar overleden. Ze kreeg amper drie dagen geleden koorts. Zij is uiteraard een geval van casuïstiek, maar welke boodschap hebben haar ouders hieraan. Ik voel mij wel verantwoordelijk.