Hoe vaak eten jullie een 'prakje'?

09-01-2008 09:02 64 berichten
Alle reacties Link kopieren
De meeste van ons zijn er groot mee geworden; aardappelen, groente, vlees.

Maar hoe vaak (in de week) eten jullie dit nog?

En wat ben je er voor in de plaats gaan eten?
Alle reacties Link kopieren
Zo'n beetje om de dag eten we aardappelen, groenten, vlees. De andere dagen zijn voor pasta's of rijst.

Momenteel eten we ook echte prakjes, lekkere winterstampotten en omdat ik nog steeds niet geleerd heb om voor 2 mensen stampot te maken, eten we de dag erna een heerlijke kliekjes maaltijd van opgebakken stampot.
Alle reacties Link kopieren
Ik eet denk ik 1 a 2 x per twee weken aardappelen vlees groente.Ik kreeg thuis alleen maar gekookte aardappelen met groente en vlees, en heb daar echt wat aan over gehouden. Sinds ik het huis uit ben eet ik uitsluitend gekookte aardappelen in de stamppot of in een spinazie/aardappel/ei prut. verder echt nooit. Die keer dat ik aardappels eet zijn ze ook nog eens in pureevorm of gebakken. Zoon krijgt wel 1, soms 2 keer per week aardappelpuree oid, omdat aardappels gezond zijn en ik vind dat hij gevarieerd moet eten, hij krijgt aardappels als wij wat pittiger eten.



Ik eet verder pasta, rijst, lekker brood, tortilla, hartige taart, noedels noem het maar op.
Alle reacties Link kopieren
Ik eet eigenlijk best vaal iets met aardappelen, groenten en vlees. Ik ben gek op alledrie, dus combineer het op de meest gevarieerde manieren.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben er niets anders voor in de plaats gaan eten, eet nog steeds hetzelfde wat ik van huis uit gewend ben.

Rijst en pasta is ook lekker maar wat hier het meest gemaakt wordt is toch den ouderwetsche hollandsche pot, minstens 5 dagen per week.

Hier geen wereldgerechten, tortilla, gamba, wraps or whatever maar sucadelapjes die 2 uur gesudderd hebben bijvoorbeeld, heèèèrlijk.

Ik kook erg ouderwets blijkbaar en doe niet aan kant en klaar maaltijden(vies) of al dat voorverpakte spul, aard. worden hier bij de boer gehaald en zelf geschild.



Iedereen moet eten wat ie lekker vindt maar ik vind het wel maf dat rijst en pasta's tegenwoordig "normaler" worden gevonden om te eten dan de hollandse keuken.

Waarom wordt de hollandse pot zo graag ingeruild voor al die buitenlandse keukens, ik snap dat echt niet, wat is er mis met je eigen eetcultuur?

De chinezen stappen toch ook niet massaal over op aardappelen ipv rijst.

Bedoel, ik ben ook gek op nasi, spaghetti en shoarma hoor maar dan als aanvulling, niet als vervanging.
Alle reacties Link kopieren
De aardappelen waren bij mij ook het eerste dat eruit ging toen ik op kamers ging. Eindelijk niet meer van die smerige meelballen!

Tegenwoordig eet ik ze alleen als ik stamppot maak of in een restaurant (of, één keer in de paar maanden, als ik friet eet). In plaats daarvan is het nu pasta, rijst, wraps, couscous, noodles of brood. Weet iemand eigenlijk of dat ongezonder is, zo af en toe brood ipv pasta of aardappelen?



En om me maar even aan te sluiten bij de reacties hierboven: in vergelijking met zelfgemaakte pastasaus is saus uit een pakje vaak echt smerig. Te zoet, te zout of gewoon zonder tomatensmaak En zelf maken obv een blik kost niet eens zoveel meer tijd (nu alleen nog een staafmixer, vind het soms wel mooier als je niet zulke blokjes ziet)
Dat zeg ik....
Alle reacties Link kopieren
.
Dat zeg ik....
Alle reacties Link kopieren
eens met revival,ik zie het verschil ook niet.

de pastasaus is gewoon een basis. Ik vind die zakken van Bertolli trouwens erg lekker hoor! lekker veel groente erbij,beetje geraspte kaas erover,hmm.



Is het woord "prakje" niet een beetje streek gebonden?

Hier zeggen ze dat heel vaak.
Alle reacties Link kopieren
Ik probeer 2x per week aardappelen en groente en vlees op tafel te zetten(lukt niet altijd) en verder nasi,bami,roerbak enz,enz.....



Puur omdat we het beide lekkerder vinden, maar een aardappel zo nu en dan is ook welkom dus vandaar die 2x per week.
Alle reacties Link kopieren
quote:Tante Sjaan schreef op 13 januari 2008 @ 22:17:

Iedereen moet eten wat ie lekker vindt maar ik vind het wel maf dat rijst en pasta's tegenwoordig "normaler" worden gevonden om te eten dan de hollandse keuken.

Waarom wordt de hollandse pot zo graag ingeruild voor al die buitenlandse keukens, ik snap dat echt niet, wat is er mis met je eigen eetcultuur?De chinezen stappen toch ook niet massaal over op aardappelen ipv rijst.

Bedoel, ik ben ook gek op nasi, spaghetti en shoarma hoor maar dan als aanvulling, niet als vervanging.



Niets, helemaal niets. Dat wordt hier in mijn ogen ook totaal niet gesuggereerd, aangezien vrijwel iedereen dit nog wekelijks tot meerdere keren in de week eet.

Alleen wat is er volgens jou dan mis met variatie en afwisseling in je voeding?
Alle reacties Link kopieren
ik weet eigenlijk niet hoe vaak wij aardappelen groente vlees eten. Ik probeer veel te varieren en ook met aardappels kan dat heel goed. Gister aten we ovenschotel met gehakt, worteltjes en champignons. Daaroverheen dan een heerlijk laagje aardappelpuree. Niet uit een pakje, maar lekker zelf stampen met een beetje melk, roomboter en peper en zout. Smaakt heel anders dan gekookte aardappels met een visje en spinazie. Visje met een ebetje bloem, citroen en peper en zout, spinazie emt een eitje er door... Maar als je alles met zorg klaar maakt smaakt het allemaal lekker.



Ik heb nog wel eens moeite met helemaal pakjeloos koken. Zoals gister, ik wilde graag qua smaak het jachtsauseffect bereiken. Maar ik weet niet goed welke kruiden ik daar voor nodig heb. Ik vind vaak dat de pastasaus iets te zurig en naar tomaten blijft smaken, en weet niet welke kruiden ik er in moet doen... Ik heb nu al geleerd dat ik de boel wat langer meot laten sudderen.



Maar vaak lees ik recepten met alle ingredienten, en "lekker veel kruiden" maar ik weet dus vaak niet welke.
Sinds ik een biologische groententas heb eet ik eindelijk weer aardappelen, want toen ik op mijzelf ging wonen kwam dat er nooooooit meer van.



Ik doe meestal aardappelen roosteren in de oven met andere groenten, of een oven schotel maken met ui (en dan met melk en ei en bloem en kruiden en knoflook zelf een soort aardappel anders maken, ben ook niet zo van de zakjes en pakjes)



Verder maak ik vaak een maaltijdsoep met aardappel, mosterd en prei ofzo, of wortelen. Gisteren een lekkere rode bieten maaltijdsoep gemaakt waar ook weer wat aardappels in verdwenen.



Omdat ik jaren vegetarier ben geweest heb ik eigenlijk nooit maarzo aardappelen gekookt voor bij het vlees en groenten. Ik kan dat ook helemaal niet.



Dus eigenlijk een ik nooit een standaard prakje



Ook vind ik aardappel/pastinaak purree heel lekker om te maken.
Alle reacties Link kopieren
quote:Labyrint schreef op 09 januari 2008 @ 12:29:

Agv eten we denk ik zo'n twee keer per week. Draadjesvlees, een gehaktballetje, een zalmfiletje; allemaal erg lekker met aardappels. Manlief houdt niet zoveel van aardapels, maar wel van vlees (goh... ik geloof dat meer mannen dat dus hebben). erder rijst, pasta, zelfgemaakte pizza, polenta, quinoia.





Labyrint, hoe maak jij je polenta?



(en wat is quinoia?)
Everytime you make a typo, the errorists win.
quote:Labyrint schreef op 09 januari 2008 @ 12:29:

He jakkes: ' prakje' . Een van mijn exen prakte de overblijfselen van het avondeten door elkaar en gaf dat aan de hond. Dat was een prakje.



Agv eten we denk ik zo'n twee keer per week. Draadjesvlees, een gehaktballetje, een zalmfiletje; allemaal erg lekker met aardappels. Manlief houdt niet zoveel van aardapels, maar wel van vlees (goh... ik geloof dat meer mannen dat dus hebben). erder rijst, pasta, zelfgemaakte pizza, polenta, quinoia.



Dankzij mijn vele allergieen maak ik alles zelf, zelfs de pasta. En continu zitten hier mensen aan tafel die zichzelf uitnodigen voor het eten. En om eerlijk te zijn, ik mis al die kant-en-klaar troep absoluut niet. Zo veel zout, suiker en conserveringsmiddelen als daar in gaan. Het valt me ook heel vaak op dat veel mensen niet eens meer kunnen koken, ze beschouwen zichzelf reeds als culinair getalenteerd wanneer ze een kant-en-klaar maaltijd in de magnetron mikken en daar ananas doorheen mikken.

.



Ik denk dat het misschien te maken heeft met de ontwikkeling van je smaak.



Toen ik als student begon had ik ook geen benul van koken. Dus at ik vaak pakjes en zakjes. Door de jaren heb ik veel bijgeleerd (en nu heb ik ook een veel fijnere keuken, dus dan is koken ook leuker) Nu houd ik er gewoon niet meer van en ik vind het ook gewoon duur in verhouding (ik heb het idee dat processed food alleen maar een middel is van de fabriekant om je voor zoveel mogelijk goedkope ingredienten (zout, suiker) zoveel mogelijk telaten betalen) en wil ik lekker eten en dingen van 'scratch' maken. Naast dat er vaak ook geharde vetten inzitten en de vertrouw ik niet.



Herken het helemaal dat sommige mensen niet eens meer iets van een basis kunnen maken. En dat je voor het bakken van een taart of poffertjes of pannenkoeken echt een speciale mix nodig hebt, terwijl ik alles gewoon van bloem, ei, boter etc maak. Helmaal niet moeilijk, gewoon lekker proberen.



Hoewel ik helmaal niet standaard het agv prakje maak, kook ik toch ook weer niet erg exotisch. Ik zal weing geimporteerde produkten kopen, want ik houd er niet van als eten de hele wereld over gesleept wordt (wel lekkere koffie hoor, want dat wordt niet verbouwd in europa ).
Alle reacties Link kopieren
Nooit meer eigenlijk. Een enkele keer maak ik stampot boerenkool voor mijn Chinese man! Echt waar! Vindt hij lekker. Ik niet zo. Enige Nederlandse eten wat ik lekker vind:

Hachee met draadjesvlees

Prei maar dan wel met zelfgemaakte kaassaus. Heel lekker, maar heel vet natuurlijk.

Zuurkoolschotel



Voor de rest inderdaad pasta en rijst als basis en de groenten maak ik liever klaar op Aziatische of Italiaanse wijze. Veel lekkerder!!! Zit geen smaak aan als je ze alleen maar kookt. Bah!

Vond groenten ook allemaal niet lekker, maar het ligt dus gewoon aan de bereidingswijze.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven