Vegetarische producten??

03-03-2008 17:09 14 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi hoi,



Ik eet sinds enige tijd vegetarisch en weet van veel producten of ik ze wel of niet 'mag' eten. Toch kom ik nog steeds producten tegen waar ingrediënten inzitten die afkomstig zijn van dieren. Weet iemand of er wellicht een lijst bestaat waar alle producten opstaan waar deze ingrediënten in verwerkt zijn?? Ik zou er erg mee geholpen zijn!
Alle reacties Link kopieren
even heel flauw maar k zit in het streaker topic van paul de leeuw en ik zou zeggen...vraag meneer de streakerT eens.



en nu serieus....google het eens. ongetwijfeld vind je veel hits waar je iets aan hebt.
Alle reacties Link kopieren
misschien heb je hier iets aan?
Alle reacties Link kopieren
quote:justee schreef op 03 maart 2008 @ 17:09:

Hoi hoi,



Ik eet sinds enige tijd vegetarisch en weet van veel producten of ik ze wel of niet 'mag' eten. Toch kom ik nog steeds producten tegen waar ingrediënten inzitten die afkomstig zijn van dieren. Weet iemand of er wellicht een lijst bestaat waar alle producten opstaan waar deze ingrediënten in verwerkt zijn?? Ik zou er erg mee geholpen zijn!



Wow!

Ik ben al 20 jaar vegetarier, maar op de verborgen beestjes let ik niet echt. Ik koop natuurlijk geen kant en klaar iets waarin duidelijk vlees zit, maar wel snoepjes met gelatine (daar zit iets in wat van een kalfje komt geloof ik) en ook gewone kaas, enzovoorts.
Morrigan Crow, net zo leuk als Harry Potter.
Alle reacties Link kopieren
eet je ook geen vis? dan moet je de kroepoek van de chinees ook vermijden. das van garnalen maar dat wist je vast al
Ik ben zelf vegetarier, ik eet dus geen dood beest.

Geen vis, geen vlees, maar ook geen;



Gelatine is een lijmstof verkregen door uitkoken van beenderen en visgraten

Denk aan winegums, drop, slagroomtaart e.d.



&



E631, Natriuminosinaat / Natriumzout van inosinezuur (E630), een natuurlijk zuur dat vooral voorkomt in dierlijke producten. Commercieel gewonnen uit vlees en sardientjes. Ook wel via bacteriële fermentatie van suiker.

Maar ook geen patat uit de frituurpan waar ook kroketten in zijn gebakken.



Op oa de pakjes soep van Knorr staat aangegeven welke geschikt zijn voor vegetariers, Staat ook op de pakjes koek van Verkade, en zo zullen er nog wel meer zijn.



quote:tonkje schreef op 03 maart 2008 @ 21:22:

[...]





Wow!

Ik ben al 20 jaar vegetarier, maar op de verborgen beestjes let ik niet echt. Ik koop natuurlijk geen kant en klaar iets waarin duidelijk vlees zit, maar wel snoepjes met gelatine (daar zit iets in wat van een kalfje komt geloof ik) en ook gewone kaas, enzovoorts.Stremsel is een vloeistof die gebruikt wordt bij de kaasbereiding om de melk te scheiden in een vaste stof (wrongel) en een vloeistof (wei). Stremsel bevat enzymen die het eiwit in de melk laten klonteren. Echt stremsel wordt gewonnen uit de maag van nuchtere kalveren. Plantaardig stremsel bevat diverse enzymen uit planten. Chymosine, de actieve stof in kalverstremsel, kan ook gemaakt worden met behulp van bacteriën. Plantaardig en bacterieel stremsel worden gebruikt bij vegetarische kaas.



Kalverstremsel is niet geschikt voor vegetariërs en veganisten. De andere stremsels wel. Niet allergeen



bron; http://www.food-info.net
Ik ben ook al bijna 20 jaar vegetariër. In het begin las ik echt álle verpakkingen, lette ik op E-nummers, wilde niks van de frituur etc. Maar dat was haast niet vol te houden, dus ik ben in de loop der jaren iets losser geworden.

Ik let bijv. wel of er bouillon in een soep zit, maar eet rustig een kaassoufflé bij de snackbar (die dus in hetzelfde vet is gevakken als de kroketten en frikandellen). Ik wil niet dat mijn stukje vegetarische burger in dezelfde pan wordt gebakken als echt vlees, maar ik eet wel kaas.

Niet helemaal consequent nee, maar anders was het voor mij haast niet leefbaar. Ik wil nl. niet altijd degene zijn, waardoor vrienden niet naar een snackbar kunnen, of er als een debiel bij te zitten staren als ze toch gaan. Omdat ik én geen vlees én geen vis eet, zie ik kaas echt als een voedingsstof die ik nodig heb. Er blijft ook wel weinig anders over om bijv. een boterham mee te beleggen. Ik wil ook niet, dat als ik een keer bij vrienden eet en ze hebben hevig hun best gedaan om voor mij iets vegetarisch op tafel te zetten, te hoeven zeggen: oh, maar kaas kan ook niet hoor!

Nou ja, en zo zijn er nog wat redenen te noemen.

Ik vind het echt heel goed dat je je iig goed verdiept in alle mogelijkheden van wat je wel en niet kunt eten als vegetariër. Ik denk dat het daarna voor iedereen een beetje zoeken is naar een manier die voor hem of haar werkt.
Alle reacties Link kopieren
Zeer herkenbaar Soleil. Ik ben op dezelfde manier als jij vegetariër. Ik doe mijn best, maar het moet leefbaar blijven. Ik heb een tijdje vega kaas gegeten, maar ik kan niet van andere verwachten dat ze dat ook in huis halen. Vind het al super dat mensen rekening houden met het feit dat ik geen vis of vlees eet.
Ja, dat is ook fijn, als mensen er rekening mee houden. Gelukkig is dat eigenlijk altijd zo. Ik geef het wel altijd van tevoren duidelijk aan (als ik bijv. wordt uitgenodigd voor een etentje), zodat mensen niet voor verrassingen komen te staan, want dat is ook vervelend.
anoniem_39653 wijzigde dit bericht op 07-03-2008 17:36
Reden: typo
% gewijzigd
ja, ik let ook wel op

thuis ben ik bijv. veel strenger dan buiten de deur.. ook niet geheel consequent, ik weet het, maar dat houdt het voor mij wel te doen

thuis koop ik alles biologisch, zuivel enzo, maar buiten de deur eet ik wel kaas. eieren alleen als ik zeker weet dat ze biologisch zijn, want die kippen vind ik echt wel heel erg zielig.

verder ook geen snoepjes met gelatine, of bijv yoghurt met dierlijke kleurstoffen, zoals rood van lieveheersbeestjes enzo..vrag ik me toch trouwens af waar en hoe zoiets in vredesnaam wordt geproduceerd, of misschien wil ik dat toch liever niet eens weten

maar het is wel waar dat je steeds achter 'nieuwe' dingen komt die je ook niet mag hebben.. zo wist ik vroeger niet dat er in heldere appelsap ook gelatine zit en dronk ik dat dus gewoon
Alle reacties Link kopieren
Dat is een fabel hoor, zo zou de rode kleurstof van een een of andere luis afkomstig zijn maar als je eens googled op die kleurstofnummers zie je dat het gewoon synthetische kleurstoffen zijn. Het zou ook veel te kostbaar zijn, een luis of lieveheersbeestjeskwekerij.



Maak je dus maar geen zorgen.
nee, dat geloof ik niet...



E120

cochenille, karmijnzuur, karmijn

rode kleurstof van de achterlijven van een schildluizensoort



dat is niet mogelijk afkomstig van dieren, maar zéker afkomstig van schildluizen, niks synthetisch aan!



en deze E120 zit erg vaak in rode jam en fruityoghurt
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal



Heel erg bedankt voor jullie reacties. Van bepaalde producten wist ik idd wel dat er dierlijke producten in verborgen zaten, maar niet van alle producten die jullie genoemd hebben

Hier kom ik weer wat verder mee!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven