Geld & Recht alle pijlers

ingeschreven op 'oude' adres na scheiding

16-10-2009 21:53 22 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi,

Mijn man en ik zijn gescheiden. Hij woont bij zijn nieuwe vriendin, maar dat huis is tijdelijk. Het is een leegstaand huis wat te koop staat. Het kan dus zo zijn dat hij er a la minute uit moet, met zijn duifje en haar kinderen.



Ik blijf in ons 'oude' huis wonen. Vooralsnog staat hij hier nog steeds ingeschreven.

Dit is practischer omdat hij anders misschien 2 of 3 adreswijzigingen door moet voeren omdat hij nog geen vaste verblijfsplaats heeft. Hij is wel druk op zoek naar een huis.



Nu is mijn vraag: Ook al woont hij nu (even) in een andere gemeente, moet hij zich dan óók daar in laten schrijven, of 'mag' hij voorlopig nog op ons oude adres ingeschreven blijven?



Ik vraag dit omdat binnenkort de overdracht is van het huis. Hij staat dan 'officieel' zijn halve huis af aan mij. Ik neem de hypotheek over.

Het lijkt me fijner dat hij dan ook uitgeschreven wordt op dit adres.

De vraag is alleen of het verplicht is? Of mag hij nog even hier ingeschreven blijven??



Groet, alvast bedankt,



Lena
Hij mag best ingeschreven blijven maar dan krijg jij geen alleenstaande ouder toeslag. Verder moet jij weten wie je in huis haalt natuurlijk, dat zal niemand controleren. Als je ex voor 30 juni uitgeschreven is krijg jij voor het hele jaar belastingvoordeel, nu dus niet. Net wat je wil, denk ik.
Of je ex ingeschreven mag blijven of niet durf ik je niet te zeggen. Ik weet wel dat er financiële consequenties aan kunnen zitten, dus dat zou ik ook even goed uitzoeken als ik jou was.
Alle reacties Link kopieren
Of het mag weet ik niet.



Maar denk er wel aan dat als hij ingeschreven staat, je volgend jaar voor 2 en evt meer personen waterschaps- en gemeenteheffing betaalt. Als je er in je eentje ingeschreven staat, betaal je bijna 2/3 minder.....
We dont make mistakes here, we just have happy accidents. We want happy, happy paintings. If you want sad things, watch the news. Everything is possible here. This is your little universe -Bob Ross
Alle reacties Link kopieren
Praktisch is dat hij een postbus neemt, zodat hij niet 2 of 3 keer adreswijzigingen hoeft rond te sturen. Maar dat is hoe dan ook jouw probleem niet. Jullie zijn gescheiden, dus handel daar ook naar. Je ex is een volwassen man die prima in staat is zijn eigen zaakjes te regelen. Zorg jij er maar voor dat je de jouwe goed regelt. Het lijkt me - als ik de voorgaande schrijfsters lees - dat het vooral voordelen voor jou heeft als je ex niet meer bij jou ingeschreven staat.
Ga in therapie!
Alle reacties Link kopieren
Laat het hem zelf uitzoeken. Jij geeft gewoon door dat hij niet meer bij jou woont.
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
Hem op jouw adres laten verblijven klinkt leuk, maar er zitten allerlei negatieve consequenties aan vast. Aanvullend op wat anderen hier al schrijven kun je ook incassobureau's en deurwaarders op je stoep krijgen die achterstallige vorderingen op je ex komen verhalen. Deurwaarders krijgen vanuit de gemeentelijke basisadministratie het adres door waar je ex op dat moment is ingeschreven. En als dat jouw adres is, dan heb je een behoorlijk probleem. Overtuig dan de deurwaarder er maar van dat je ex daar niet meer woont en dat die TV echt moet blijven staan. De deurwaarder baseert zich op de stand van de GBA van bijvoorbeeld die ochtend, en dan woont jouw ex dus nog op jouw adres.
Alle reacties Link kopieren
Buiten dat het gewoon niet mag natuurlijk... ZOals Elianne als schrijft.
Alle reacties Link kopieren
Hij mag niet eens meer ingeschreven staan op jouw adres omdat hij er niet meer woont. Daar zijn ze bij de gemeente vrij strikt in. Mijn man heeft dat indertijd met zijn ex gehad. Zij woonde nog in hun koophuis en hij had een postadres bij zijn ouders. Daar woonde hij tijdelijk ook maar de gemeente heeft hem een postadres gegeven zodat de toeslagen van zijn ouders niet zomaar in gevaar kwamen. (Man kon niet bijschieten bij zijn ouders want moest nog een dikke hypotheek betalen iedere maand)

Tsja en uiteindelijk istie verhuisd en is alles naar zijn nieuwe huis gegaan.
Alle reacties Link kopieren
....en als je nu dis feitelijk in je eentje woont, betaal je alleen al aan waterschapslasten veel te veel. Mooi snel laten uitschrijven, hij zoekt maar voor zichzelf uit waar ie dan wel ingeschreven wil staan. Kunnen hij en duifje de kosten van het samenwonen echt mee gaan maken.
Alle reacties Link kopieren
En toch vraag ik me af waarom je dit overweegt? Hij woont notabene al bij zijn nieuwe vriendin. Als hij niet meer met jou wil samenleven dan laat je hem toch zijn eigen boontjes doppen.
Alle reacties Link kopieren
Erg veel nadelen inderdaad, zoals de andere dames al beschreven. Heb dat vanaf de zijlijn eens meegemaakt bij een vriend. Niet te geloven wat een dingetjes dat allemaal met zich mee brengt. Tot twee jaar later, toen alles al wel geregeld was, liep hij er nog tegenaan, bijvoorbeeld tijdens aangifte inkomstenbelasting over dat jaar en mogelijke aftrekposten. Belastingdienst zegt gewoon: ah, gedeeld huishouden, twee inkomens etc.

Zorg dat de inschrijving klopt met de 'inhoud' van je huis, je ex woont er niet meer, dus zorg ervoor dat hij ook niet meer bij jou ingeschreven staat.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben meegemaakt toen wij ons nieuwe huis kochten, dat de oude bewoner zich klaarblijkelijk (bleek achteraf bewust) niet had uitgeschreven. Daar kwamen wij achter doordat we de aanslag gemeentelijke belastingen kregen, en wij voor 3 eenheden ipv 2 werden aangeslagen. Lang verhaal kort, gemeente/politie/belastingdienst wisten niet hoe dit opgelost moest en uiteindelijke hebben wij via de notaris een verklaring gekregen waarmee wij konden bewijzen dat deze man een nieuw adres had. We zijn zeker een jaar bezig geweest dit te regelen. Kastje...muur...
Alle reacties Link kopieren
Bob, lukte het dan niet om via de gemeente een adresonderzoek te laten doen? Daarmee kan de gemeente ook de GBA corrigeren.
Alle reacties Link kopieren
Bob, mijn huidige huis heb ik gekocht van een pensioenfonds en de laatste bewoners (huurders) waren met de noorderzon naar het buitenland vertrokken. Omdat zij schulden hadden, kreeg ik regelmatig brieven van incassobureau's. Ik heb dit bij de gemeente gemeld en zij hebben op mijn verzoek een onderzoek gestart, waarna de gemeente deze mensen heeft uitgeschreven. Dit heeft in mijn geval zo'n 3 maanden geduurd, schat ik.
Alle reacties Link kopieren
Gemeente (meerdere malen, verschillende personen) zei ons dat WIJ moesten bewijzen dat deze persoon niet meer op dat adres woonde...gelukkig wisten we via koopakte van ons huis zijn nieuwe adres.



Er is ons nooit iets van wat voor onderzoek dan ook te kunnen opstarten verteld, niet door de gemeente maar ook niet door politie/PTT/belastingdienst.
Alle reacties Link kopieren
Bob, ik had van de makelaar wel het nieuwe adres gekregen van de hoofdbewoner, dat heb ik ook aan de gemeente doorgegeven. Wellicht dat dat het verschil is.
Alle reacties Link kopieren
Hmm, luie gemeente dan. Want de gemeente waar ik voor werk doet wel adresonderzoek op verzoek van inwoners die merken dat er op hun adres onbekende mensen ingeschreven staan.
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,



Ik heb nu ook zoiets aan de hand.

Mijn bijna-ex woont al meer dan een half jaar bij z`n nieuwe vriendin.

Maar wil zich niet uitschrijven uit ons oude adres, waar ik nu nog woon.

Dit om z`n duifje niet op kosten te jagen , wat betreft mee betalen aan alimentatie voor mij en de kinderen ( ze is heul rijk )en gemeentelijke heffingen!!!

Is er iets wat ik zelf kan doen, om deze situatie te veranderen?
Alle reacties Link kopieren
Vraag een adresonderzoek aan bij de gemeente waar je woont. Als het goed is wordt daarna het GBA gecorrigeerd en ben je van je dubbele lasten af. Denk ook maar eens aan de belastingdienst die jullie ook als samenwonend op een adres zal beschouwen.



Zo snel mogelijk regelen dit.



Noot:

Wat een eikel trouwens.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de tip Esfa!

`k Ga er meteen achter aan!

Dit is toch te gek voor woorden.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven