Geld & Recht alle pijlers

stilzwijgend verlengen lidmaatschap Parship

04-02-2010 19:14 13 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi meiden, ik heb dringend advies nodig en graag wetsartikelen.



Dit is het verhaal.



Op 1 juli heb ik een halfjaarsabonnement afgesloten bij Parship voor ¤ 179,00 (ja belachelijk maar dat is niet aan de orde). Ik heb toen een vinkje aangevinkt dat ik NIET stilzwijgend wilde verlengen. Dit kan ik niet bewijzen overigens.



Nu is het geval dat er 16 januari een bedrag van ¤ 239,43 is afgeschreven door Parship. Dit zag ik op 29 januari. Volgens de algemene voorwaarden had ik tot 7 dagen na afschrijvings datum kunnen opzeggen. Dit is een prijsstijging van 25% waarvan NIET in hun algemene voorwaarden staat.



Verder, als je googled op Parship schrik je je gek. Veel mensen dien problemen met ze hebben. 3 dreigingen van incassobureau's krijgen en daarna nooit meer iets horen.



Hier mijn vragen.

1. kunnen ze zomaar het abonnement stilzwijgend verlengen? volgens mij moeten ze dat aankondigen.

2. kunnen ze zomaar een prijsstijging doen ongevraagd? Naar mijn weten moetje dat aankondigen.

3. wat zijn mijn rechten.

4. wat zijn die van hen.



Ik ben dus van plan via een geschilformulier van mijn bank dit terug te draaien en mijn geld terug te krijgen.



HELP
Alle reacties Link kopieren
Misschien heb je hier iets aan:

http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 24&t=55441
Je kunt sowieso storneren bij de bank; het bedrag terug laten boeken. Laat je bank dan direct een selectieve incassoblokkade op het nummer van Parship zetten, dan kunnen ze ook niet opnieuw iets afschrijven. Een prijsverhoging van 25% is een reden om je contract tussentijds op te zeggen Succes!
Alle reacties Link kopieren
En niet ingaan op de dreigmails die waarschijnlijk komen gaan.
Alle reacties Link kopieren
hebben jullie ook wetsartikelen waar ik mee kan slaan??
Alle reacties Link kopieren
Misschien heb je hier wat aan?

Andere gedupeerden



Heb je wel het e-mailtje gehad dat je lidmaatschap binnenkort zou verlopen? Parshit is namelijk volgens de eigen voorwaarden verplicht dat naar de leden te sturen. Als ze dat niet gestuurd hebben, dan is dat reden tot ontbinding.



Ze kunnen je overigens nooit verplichten tot een (half)jaar verlenging, dat is in strijd met het BW, men kan hooguit een maand in rekening brengen.
Boek 7 - Bijzondere overeenkomsten



Artikel 400



1.De overeenkomst van opdracht is de overeenkomst waarbij de ene partij, de opdrachtnemer, zich jegens de andere partij, de opdrachtgever, verbindt anders dan op grond van een arbeidsovereenkomst werkzaamheden te verrichten die in iets anders bestaan dan het tot stand brengen van een werk van stoffelijke aard, het bewaren van zaken, het uitgeven van werken of het vervoeren of doen vervoeren van personen of zaken.



Artikel 408



1.De opdrachtgever kan te allen tijde de overeenkomst opzeggen.

3.Een natuurlijk persoon die een opdracht heeft verstrekt anders dan in de uitoefening van een beroep of bedrijf, is, onverminderd artikel 406, ter zake van een opzegging geen schadevergoeding verschuldigd.
Alle reacties Link kopieren
In deze scriptie staat bruikbare achtergrondinformatie
Dissertatie? Het is een masterscriptie...
Alle reacties Link kopieren
quote:greeneyedcoco schreef op 04 februari 2010 @ 20:31:

Misschien heb je hier wat aan?

Andere gedupeerden



Heb je wel het e-mailtje gehad dat je lidmaatschap binnenkort zou verlopen? Parshit is namelijk volgens de eigen voorwaarden verplicht dat naar de leden te sturen. Als ze dat niet gestuurd hebben, dan is dat reden tot ontbinding.



Ze kunnen je overigens nooit verplichten tot een (half)jaar verlenging, dat is in strijd met het BW, men kan hooguit een maand in rekening brengen.



volgens de alg. voorwaarden is dat mailtje alleen bij het door parship zelf beeindigen van de overeenkomst. Ik zoek harde feiten waarmee ik ze om de oren kan slaan. Ik denk niet dat 7:400 en 7:408 daar mee helpen.



en waar staat dat van die maand?
Alle reacties Link kopieren
quote:greeneyedcoco schreef op 04 februari 2010 @ 20:58:

In deze scriptie staat bruikbare achtergrondinformatiekrijg hem helaas niet goed in beeld
Alle reacties Link kopieren
Algemene voorwaarden: De informatieplicht

Bijna alle bedrijven hanteren algemene voorwaarden. Als consument ben je daar echter niet altijd aan gebonden. In deze serie bespreken we de regels die gelden voor algemene voorwaarden, zodat je zelf kunt checken of je aan een bepaalde voorwaarde bent gebonden.



Spelregels

Bij algemene voorwaarden die bedrijven hanteren, geldt een aantal regels. Als aan deze regels niet is voldaan, dan kun je naar de rechter stappen. De rechter kan bepalen dat je daardoor niet aan deze voorwaarden gebonden bent. Mocht het bedrijf zelf naar de rechter stappen om jou op basis van hun algemene voorwaarden tot betaling te dwingen, dan kun je je beroepen op de ongeldigheid van de voorwaarden, wegens strijdigheid met de regels. In veel gevallen hoef je dan niet meer te betalen.



Regel 1: informatieplicht

De eerste regel is dat het bedrijf dat zich op hun algemene voorwaarden beroept, deze voorwaarden ook "ter hand" moet hebben gesteld. De melding dat algemene voorwaarden van toepassing zijn, is onvoldoende. Het gaat erom dat de inhoud van de voorwaarden aan de consument bekend is. Dat betekent dat het bedrijf op de een of andere wijze jou op de hoogte heeft gesteld van de geldende voorwaarden. Dit wordt de informatieplicht genoemd en hieraan kan op verschillende manieren worden voldaan.



Opties

In de volgende situaties is voldaan aan de informatieplicht:

de voorwaarden zijn persoonlijk aan de consument overhandigd;de voorwaarden zijn (vooraf) toegestuurd aan de consument;de voorwaarden zijn op de achterzijde van het contract of offerte afgedrukt.

Ad 1

De mededeling aan een consument dat de algemene voorwaarden te zien en te downloaden zijn op de site van het bedrijf is onvoldoende. Ook een popup waarin de algemene voorwaarden staan, is dus niet rechtsgeldig.



Ad 2

Als de algemene voorwaarden bij een eerste contract uitsluitend op de factuur staan, is dat te laat. De voorwaarden moeten vóór of tijdens het sluiten van de overeenkomst bekend zijn bij de consument.



Ad 3

Op de voorzijde moet dan wel nadrukkelijk verwezen worden naar de voorwaarden op de achterzijde.



Voorbeeld: Orange

Orange had een klant bij het sluiten van een contract gezegd dat de algemene voorwaarden te zien en te downloaden waren op hun site. Volgens de rechter was daarmee niet voldaan aan de informatieplicht. De algemene voorwaarden waren dus niet van toepassing, wat de klant een hoop geld scheelde in de rechtszaak.



Hier gevonden
Alle reacties Link kopieren
Parship is berucht om dit soort geintjes, ik snap niet dat die site nog bestaat.

Succes met 't terugkrijgen van je geld! Al vrees ik........

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven