Geld & Recht
alle pijlers
Wat vind jij nu echt te duur geworden?
zondag 20 februari 2022 om 08:37
dinsdag 10 januari 2023 om 16:29
Ik woon al mijn hele leven in Amsterdam, maar ik heb nog nooit 7,50 voor een stroopwafel betaald.
Maar I get your point.
dinsdag 10 januari 2023 om 18:38
Ik woon ook al 25 jaar in Amsterdam. 'Binnen de ring' was het sowieso al die jaren al duurder dan ik elders merkte maar het verschil is nu wel heel groot geworden. Ik woon in een buurtje 'Letterlijk onder de ring' en zelfs daar zijn de prijzen van de horeca veel meer gestegen dan bijvoorbeeld in Amstelveen (wat ook een dure stad is). Een broodje shoarma van een typisch cafetaria-achtig-tentje (op een pleintje waar er daar 3 van zijn en 2 supermarkten en 3 toko's en een Kruidvat en waar verder geen anderen horeca is, was een jaar geleden 6 euro. Nu 9 euro. En dan heb ik het over afhaal. Als ik het ter plekke aan het plakkerige tafeltje op wil eten kost het 11,50. Die meerprijs voor daar opeten is ook nieuw. En ook daar is 'krimpflatie' van toepassing: het broodje is nog even groot, maar de vulling is met minstens een derde geslonken. Zelfs de zelden keer dat ik zin heb in 'vette hap' na boodschappen doen, pas ik voor die prijs.
dinsdag 10 januari 2023 om 22:10
Voor elk moment op je Greetz kalender krijg je een email met een kortingscode voor gratis verzending.
Niemand zegt dat die kalender momenten echt moeten zijn.
dinsdag 10 januari 2023 om 22:20
dinsdag 10 januari 2023 om 22:25
Ugh, ik zag wel kaarten van 3,29. Irritant dat het er niet meer gelijk bij staat.
Een gewone kaart in de winkel is ook niet goedkoop, maar wel beter betaalbaar. Voorheen vond ik het niet zoveel uitmaken qua prijs.
Als klagen telde als werk, dan had mijn ex zich ook moeiteloos een Mercedes kunnen veroorloven.
dinsdag 10 januari 2023 om 23:01
Krimpflatie, die moet ik onthouden!OlleGrieze schreef: ↑10-01-2023 18:38Ik woon ook al 25 jaar in Amsterdam. 'Binnen de ring' was het sowieso al die jaren al duurder dan ik elders merkte maar het verschil is nu wel heel groot geworden. Ik woon in een buurtje 'Letterlijk onder de ring' en zelfs daar zijn de prijzen van de horeca veel meer gestegen dan bijvoorbeeld in Amstelveen (wat ook een dure stad is). Een broodje shoarma van een typisch cafetaria-achtig-tentje (op een pleintje waar er daar 3 van zijn en 2 supermarkten en 3 toko's en een Kruidvat en waar verder geen anderen horeca is, was een jaar geleden 6 euro. Nu 9 euro. En dan heb ik het over afhaal. Als ik het ter plekke aan het plakkerige tafeltje op wil eten kost het 11,50. Die meerprijs voor daar opeten is ook nieuw. En ook daar is 'krimpflatie' van toepassing: het broodje is nog even groot, maar de vulling is met minstens een derde geslonken. Zelfs de zelden keer dat ik zin heb in 'vette hap' na boodschappen doen, pas ik voor die prijs.
Get on, boogie, turnin' me on
(Shine up, shine up) - Doris D And the Pins
(Shine up, shine up) - Doris D And the Pins
dinsdag 10 januari 2023 om 23:05
woensdag 11 januari 2023 om 06:27
Dat zie je nu heel duidelijk ook bij wc-papier.
Wij hebben altijd een goede voorraad na 1x misgrijpen bij een buikvirus.
Pas kwamen we van hetzelfde merk en dezelfde variant nog wat oude rollen tegen omdat we inmiddels met een nieuw pak waren begonnen.
Niet alleen flink duurder, maar ook flink kleiner.
Voor Covid kon je met geluk wel een pak scoren waarbij je omgerekend 0,25 per rol betaalde. De laatste tijd mocht je al blij zijn met 0,31 per rol. Nu is 0,36 per rol een hele goede aanbieding. Behalve dan dat er dus ongeveer 1/3e minder op een rol zit dan pak m beet een half jaar geleden.
I will not let anyone walk through my mind with their dirty feet.
- Gandhi
- Gandhi
woensdag 11 januari 2023 om 07:14
Ik koop eigenlijk zelden meer producten "zomaar"; als er aanbiedingen zijn als 1+1 gratis dan sla ik toe. Dat doe ik ook wanneer ik spullen die je normaal in de supermarkt koopt veel goedkoper bij bijvoorbeeld het Kruidvat zie liggen, denk aan wasmiddel, frisdrank, koek of koffie.
Ik kan het allemaal (nog) best betalen, maar ik vind de prijzen zo bizar hoog, ik heb het er gewoon niet voor over. Veel mensen kunnen amper eten kopen, regelmatig geef ik ook wat weg aan mensen die het heel hard nodig hebben.
Als we blijven inslaan als vanouds dan blijven de prijzen alleen maar stijgen. Als producten nauwelijks meer over de toonbank gaan zullen ze minder duur worden, of er komt een goedkoper alternatief.
Ik kan het allemaal (nog) best betalen, maar ik vind de prijzen zo bizar hoog, ik heb het er gewoon niet voor over. Veel mensen kunnen amper eten kopen, regelmatig geef ik ook wat weg aan mensen die het heel hard nodig hebben.
Als we blijven inslaan als vanouds dan blijven de prijzen alleen maar stijgen. Als producten nauwelijks meer over de toonbank gaan zullen ze minder duur worden, of er komt een goedkoper alternatief.
woensdag 11 januari 2023 om 07:29
Koffieverkeerd schreef: ↑11-01-2023 07:18Dat doe ik ook. Kruidvat is mijn hofleverancier. Geen denken aan dat ik zaken als wasmiddel, toiletpapier,
shampoo, tandpasta etc in een supermarkt koop.
Ja, en ook bij Kruidvat pak ik bij bepaalde producten altijd de aanbiedingen van 1+1 gratis. Heel veel spullen zijn daar zo goed als altijd in de aanbieding. En ik besef dat dat gewoon lokkertjes zijn, dat de spullen het volle pond absoluut niet waard zijn, maar elders wordt er wel de volledige prijs voor gevraagd. Gezichtsverzorging, bodylotions, voedingssupplementen e.d. zijn vaker in de aanbieding dan dat ze voor de normale prijs in de schappen staan.
Die "normale" prijzen blijven trouwens ook maar stijgen, geen denken aan dat ik dat er ooit voor betaal. En als 1+1 gratis me te dol wordt ga ik op zoek naar een minder duur alternatief.
woensdag 11 januari 2023 om 07:40
Dan voel ik mij altijd dubbel genaaid en prijs omhoog en minder inhoud.
Voor iedereen een groene tuin
woensdag 11 januari 2023 om 07:43
GroenTuintje schreef: ↑11-01-2023 07:40Dan voel ik mij altijd dubbel genaaid en prijs omhoog en minder inhoud.
Ja, verschrikkelijk! Ik koop het dan niet meer, tenzij er een erg goede aanbieding is.
woensdag 11 januari 2023 om 07:49
Ik eet als volwassene glutenvrij en ik snap echt niet hoe een volwassen man dit zou moeten bekostigen qua eten. Niet te doen die prijzen. Wij hebben bezuinigd op de rest van de boodschappen want het liep de spuigaten uit qua kosten.madelief_124 schreef: ↑09-01-2023 12:52Sowieso glutenvrije producten, mijn zoon eet het liefst Schar brood.
Een broodje van 300 gram van 2,95 naar 3,29. En hij eet bijna een brood per dag... Voorheen had ik vaak nog 3+1 gratis in mijn persoonlijke bonusbox maar dat ook al weken niet meer.
Gelukkig heeft Holland & Barret nog regelmatig aanbiedingen.
Nu kunnen wij het nog missen gelukkig maar ik heb echt te doen met mensen die glutenvrij moeten eten en een minimum inkomen hebben. Dat spul is allemaal zo duur en laatst bij RTL nog een item dat de inflatie op deze producten ook hoger is dan gemiddeld. Tel daarbij op dat 5% verhoging op een product van €3 sowieso al meer is dan op een product van €1,50 en je boodschappenkosten vliegen omhoog. En het is ook niet alsof je voor dit soort producten goedkopere alternatieven hebt.
Als je een jumbo in de buurt hebt: hun ‘verse’ broodjes zijn 500 gram voor 3,89 (was in 2020 1,89). Misschien vindt hij die ook lekker? Zijn wel hele zachte boterhammetjes. Dag later ook nog lekker zeker na een paar tellen in de magnetron.
woensdag 11 januari 2023 om 08:02
Het was een standaard verse stroopwafelmaat, dus zeg 2 keer de maat van een in de supermarkt gekochte stroopwafel.
Het zal best de lekkerste zijn, en ik ben ook nooit te beroerd om wat geld aan iets lekkers/bijzonders te spenderen, maar dit is echt een belachelijke prijs natuurlijk.
Ja, het is echt treurig gesteld.OlleGrieze schreef: ↑10-01-2023 18:38Ik woon ook al 25 jaar in Amsterdam. 'Binnen de ring' was het sowieso al die jaren al duurder dan ik elders merkte maar het verschil is nu wel heel groot geworden. Ik woon in een buurtje 'Letterlijk onder de ring' en zelfs daar zijn de prijzen van de horeca veel meer gestegen dan bijvoorbeeld in Amstelveen (wat ook een dure stad is). Een broodje shoarma van een typisch cafetaria-achtig-tentje (op een pleintje waar er daar 3 van zijn en 2 supermarkten en 3 toko's en een Kruidvat en waar verder geen anderen horeca is, was een jaar geleden 6 euro. Nu 9 euro. En dan heb ik het over afhaal. Als ik het ter plekke aan het plakkerige tafeltje op wil eten kost het 11,50. Die meerprijs voor daar opeten is ook nieuw. En ook daar is 'krimpflatie' van toepassing: het broodje is nog even groot, maar de vulling is met minstens een derde geslonken. Zelfs de zelden keer dat ik zin heb in 'vette hap' na boodschappen doen, pas ik voor die prijs.
Aan de ene kant snap ik het heus wel, maar aan de andere kant verliezen ze zo ook klanten die misschien niet meer terug komen.
Sowieso komen we al niet in een snackbar oid.
Ik maak het dan liever zelf en ik denk dat heel veel mensen het zo zullen doen.
woensdag 11 januari 2023 om 08:04
Ik heb geen speciaal 'dieet' maar dat denk ik dan ook.
Er zijn toch ook alternatieven?
Je hoeft toch niet elke dat een brood van 3.29 te eten?
woensdag 11 januari 2023 om 08:09
Dit is overigens een serieuze vraag.
Je kan ook tegen je zoon zeggen dat bijna 100 euro aan brood elke maand best enthousiast is en of hij een paar keer in de week een alternatief wil eten/proberen.
OF je het nu kan betalen of niet.
Zoon kan dat, als hij op zichzelf gaat later, misschien niet.
woensdag 11 januari 2023 om 08:25
Hier hebben twee van de drie coeliakie. Vooral de jongste puber, die in een groeispurt zit, kan blijven eten. Als het aan haar ligt, gaan er twee glutenvrije broden per dag doorheen. Ze eet nu ‘s ochtends yoghurt. Het liefst met een glutenvrije muesli (duur). Naar school gaan boterhammen en mueslirepen mee. Als ze thuis komt weer twee bakken yoghurt, en vervolgens wat chips. In de avond nog meer yoghurt en rauwkost.
Ze eet thuis ook crackers, rijstwafels, ontbijtkoek… alles glutenvrij en duur.
En het schär brood van 3,29 is ongeveer het goedkoopste glutenvrije brood….