Geld & Recht alle pijlers

Werkgever gedagvaard. Wat zouden jullie doen?

21-05-2022 11:02 98 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo allemaal,
Twijfel tussen pijler werk of recht.
Angezien het verhaal toch meer juridisch is toch hier geplaatst.

Ik sta voor een keuze en vraag me af wat jullie zouden doen/adviseren.
Sinds 2012 werk ik bij huidige werkgever in een leuke functie. Werk er langer maar in 2012 gesolliciteerd op deze interne functie en altijd goede resultaten en beoordelingen gehad. In 2018 kwam er een nieuw MT (interim) en een nieuwe leidinggevende (wel voor vast). Aantal inhoudelijke verschil van inzicht/mening gehad met deze leidinggevende maar dat zag ik altijd als puur zakelijk en zo vloog ik dat ook aan. (Onderbouwd met argumenten en juridische grondslag of verwees naar ons eigen beleid)
In dat zelfde jaar ben ik met zwangerschapsverlof gegaan. Ivm medische complicaties gestopt met werken vanaf 30 weken. Bevalling is door die complicaties eerder opgewekt. Tijdens mijn zwangerschapsverlof, vertelde een collega mij dat ze mijn functie anders zouden gaan neerzetten. Omdat ik zelf niks gehoord had van mijn leidinggevende ging ik ervan uit dat dit geen essentiele verandering zou zijn en op dat moment had ik wel wat anders aan mijn hoofd. Overigens ben ik de enige die deze functie heeft binnen de organisatie. Er is maar 1 functie hiervan.

Na de bevalling ben ik nog aansluitend 2 maanden arbeidsongeschikt geweest. (Ten gevolge van bevalling en medische situatie) Na 2 maanden goed hersteld en wilde en mocht weer reïntegreren. Arbeidsongeschiktheid had niks met mijn werk te maken dus terugkeer in eigen funxtie was advies. Toen werd ik uitgenodigd door leidinggevende voor een gesprek. Ik dacht om te bespreken wanneer en hoe starten. Wat bleek? Mij werd verteld functie bestaat niet meer, is komen te vervallen gedurende reorganisatie tijdens mijn zwangerschapsverlof. Heb dit mondeling te horen gekregen van leidinggevende. Geen officieel besluit en geen onderbouwing. Toch geloofde ik het verhaal en was minn prio oo dat moment om te kunnen reïntegreren om zo weer beter te worden. Leidinggeven gaf aan dat ze mij een passende functie zouden aanbieden als ik hersteld zou zijn maar dat ik eerst op " losse taken" zou reïntegreren. Enerzijds wist ik dit klopt niet. anderzijds dacht ik aan mijn hersteelnn vertrouwde ik dat het goed zou komen. Reorganisaties zijn niet vreemd binnen onze organisatie. Ik wilde niet op dat moment al strijd aangaan.
Maar toen ik ging reïntegreren kreeg ik maar geen passende taken, vroeg ik om meer urenuitbreidibg maar dar vertraagde ze doelbwust door te zeggen dat ik rustig moest opvouwen. Ondanks dat Ik en de arbo arts aangaven ik kan binnen paar weken opbouwen naar volledige uren. Ook kwam.ik erachter dat mijn functie en functietaken nog wel degelijk werden uitgevoerd. Sterker nog, eem collega draagt mijn functienaam onder haar emailondertekening. Wel zijn taken die ik eerst alleen deed verdeeld onder 3 collegas. Dus de functie is gesplitst. Uiteindelijk heb ik me beter gemeld (advies arbo ) omdat leidinggevende steeds maar afhield als ik meer wilde werken. Op het moment dat ik volledig hersteld was kreeg ik weer een gesprek : daarin kreeg ik te horen we gaan je toch geen passendd functie aanbieden. Je past niet meer binnrn de organisatie. Maar we gaan je verder wel helpen aan een nieuwe baan elders

Advocaat in de arm genomen. Die heeft eerst geprobeerd de onderbouwing en zogenaamde functieverval opgevraagd, meerder keren, niet gekregen. Toen geëist terugkeer naar eigen functie. En opeens werd ik weer opgeroepen voor een gesprek en kreeg ik wel ren andere functie aangeboden. Opeens mocht ik wel blijven maar dan moest ik ter plekke! Akkoord gaan met de nieuwe functie en mijn eis latem vallen. Niet gedaan.
Nu hebben we mijn werkgever gedagvaard en wedertewerkstelling gevraagd bij de rechter. Opeens komt de advocaat vam werkgever met een bod (vaststellingsovereenkomt) mijn advocaat zegt het os geen gek bod. We kunnen nog iets meer uithalen. We gaan dan uitelkaar. Echter wil ik niet akkoord gaan met dit voorstel. het is een principe kwestie geworden . Hoe dan ook trek ik aan de kortste eind want ben mijn baan kwijt op een volgens mij onrechtmatig manier. En dat recht wil ik halen bij de rechtbank.ook als dat betekent dat de rechter oordeelt dat ik inderdaad boventallig ben. Dan heb ik tenministe recht op eem traject zoals boventallige hebben binnen onze organisatie. Oordeelt de rechter in mijn voordeel dan heb ik mijn functie maar weet niet of ik dan ook kan blijven ivm arbeidsverhoudingen. Ook dan verlies ik mijn functie en moeten we onderhandlewn maar dan heb ik wel voor mijj gevoel achter mijn principea gestaan moet werkgever verantwoording afleggen..dus mijn opties zijn

1 akkoord gaan met vaststellingsovereenkomst

2 doorgaan met rechtzaak met 2 uitkomsten mogelijk

A ik win en moet alsnog weg (alsnog overeenkomst?)
B ik verlies en moet alsnog weg (boventallig procedure)

Wat zouden jullie doen of hebben jullie advies of ervaring met een soorgelijke situatie? Excuses voor het lange verhaal en typfouten. Zit op mijn telefoon.

Welke optie zou je kiezen?

Totaal aantal stemmen: 137

Vastellingsovereenkomst (70%)
Rechtzaak door laten gaan (30%)
Alle reacties Link kopieren Quote
CHL schreef:
21-05-2022 12:50
Nou ja, in jouw situatie: jij wil eigenlijk liefst terugkeren in je oude functie. Ik denk overigens dat je daar niet volledig kansloos in bent, gezien je nog steeds gaat werken daar en je oude werkzaamheden nog steeds gedaan worden. Maar je werkgever wil dat niet, dus dat maakt eigenlijk dat jij dat ook niet moet willen. Dus dan zou ik gaan voor second best: een vergelijkbare functie elders. Wat heb jij daarvoor nodig? Eventueel een opleiding, outplacementtraject?

En dan zou ik informeren bij de advocaat wat zij als redelijk bedrag inschat wat je eruit kunt halen bovenop de wettelijke vergoeding en daar nog een stuk boven gaan zitten als eerste tegenbod, naast dus bovenstaande.
Thanks voor dit helder advies. Kan me ook hierin goed vinden. Het gaat mij inderdaad om.mijn functie en functieniveau. Bij werkgever is zo goed als uitgesloten dus zal mijn doel zinn, wat heb ik nodig om soortgelijk elders te vinden. En daarvan kan ik zeker wel wat conrete zaken bedenken, zoals tijd, ondersteuning/begeleiding/ exta training/cursus kennis weer updaten.


Dank
Ja, advocaten via de verzekering hebben er baat bij een zaak snel af te ronden en zullen sneller aansturen op een overeenkomst. Dat is heel vervelend, maar wel de realiteit.
Alle reacties Link kopieren Quote
Een collega van mij is het ook overkomen. ZIj heeft hoog ingezet en gekregen waar ze genoegen mee nam. De hele gang van zaken gaf een nare bijsmaak, maar toen ze binnen twee maanden een andere baan met beter salaris en vooruitzichten vond, was ze dik tevreden.

Je hebt het over principe en gelijk halen. Je bent boos dat je dit gebeurt. Logisch. Echter, het bedrijf zit er gewoon zakelijk in, zonder emotie. Die willen hooguit een gang naar de rechter voorkomen ivm de kosten. Een rechter zal misschien oordelen dat je terug naar je functie kan. Daarna wordt het ontslag in gang gezet ivm verslechterde omgang. Dit alles kan zo weer een jaar duren. Een jaar waarin jij stil staat bij deze functie die je kwijt bent. Ik zou kiezen voor voortgang, doorgaan en een goede toekomst. En dus je advocaat onder druk zetten dat zij voor jou het hoogst haalbare eruit moet onderhandelen. Daar is ze voor, dat is haar taak. Bedenk zelf waar je op uit wil komen. Zet iets hoger in en ga in onderhandeling.
Ze zeiden dat het niet kon. Toen kwam er iemand die dat niet wist en die deed het gewoon.
Alle reacties Link kopieren Quote
SiMaNo schreef:
21-05-2022 12:55
Thanks voor dit helder advies. Kan me ook hierin goed vinden. Het gaat mij inderdaad om.mijn functie en functieniveau. Bij werkgever is zo goed als uitgesloten dus zal mijn doel zinn, wat heb ik nodig om soortgelijk elders te vinden. En daarvan kan ik zeker wel wat conrete zaken bedenken, zoals tijd, ondersteuning/begeleiding/ exta training/cursus kennis weer updaten.


Dank
Je hebt eigenlijk een heel gunstige onderhandelingspositie, want de gang naar de rechtbank is voor je werkgever een risico. Voor jou in feite niet, want je gaat sowieso niet minder krijgen dan zij nu bieden.

Je kan ook laten opnemen dat de juridische kosten die jij eventueel gaat maken door de werkgever vergoed worden. Dat zijn ze wel niet verplicht.
Alle reacties Link kopieren Quote
Lorem_Ipsum schreef:
21-05-2022 12:58
Ja, advocaten via de verzekering hebben er baat bij een zaak snel af te ronden en zullen sneller aansturen op een overeenkomst. Dat is heel vervelend, maar wel de realiteit.
Is niet mijn ervaring, mijn advocaat via de rechtsbijstandsverzekering was bereid een kort geding aan te spannen en die heeft ook plaatsgevonden
Alle reacties Link kopieren Quote
Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn 2 verschillende dingen. Ook kan je vaak beter onderling tot een schikking komen. Daar heb je zelf controle over. In een rechtszaak doet een onafhankelijk iemand uitsprak en die kijkt alleen maar naar wetten. De kans dat de bal daardoor anders gaat rollen en de uitspraak niet in jouw voordeel werkt is daardoor aanwezig. Het moraal van dit verhaal. Hou zelf de controle en probeer het hoogst mogelijke voor jou eruit te slepen. Zodra je in de rechtszaal staat weet je nooit hoe het balletje kan gaan rollen.
Alle reacties Link kopieren Quote
SiMaNo schreef:
21-05-2022 12:37
Hoe ben jij op de hoogte gesteld van de functieverval/wijziging? Is dat formeel gegaan?
Ja dat wel, hele afdeling op de schop volgens het reorganisatieplan waarbij iedereen zo veel mogelijk op zijn eigen functie zou blijven.

Dit alles werd aangekondigd toen ik ziek-zwanger uitviel. Uitgewerkt en bekokstooft tijdens mijn afwezigheid en een feit bij terugkomst op de werkvloer.
Alle reacties Link kopieren Quote
Superuser2020 schreef:
21-05-2022 14:25
Ja dat wel, hele afdeling op de schop volgens het reorganisatieplan waarbij iedereen zo veel mogelijk op zijn eigen functie zou blijven.

Dit alles werd aangekondigd toen ik ziek-zwanger uitviel. Uitgewerkt en bekokstooft tijdens mijn afwezigheid en een feit bij terugkomst op de werkvloer.
Vervelend zeg, de wijze waarop sommige werkgevers dit soort zaken aanpakken. Snap best dat je als organisatie/ondernemer zaken moet kunnen aanpassen /organisatie veranderen maar de wijze waarop dit soms wordt gedaan is niet menselijk en getuigt niet van goed werkgeverschap.

Ik heb tot op de dag van vandaag, geen formeel besluit gekregen, geen onderbouwing. Doe nu noodgedwongen iets anders maar ook die functie heb ik in eerste instantie niet aangeboden gekregen want ik paste niet meer bij de organisatie. Toen ik mijn functie ging opeisen mocht ik opeens wel blijven en doe dus deze functie nu onofficieel want weiger te tekenen zolang ik geen formeel besluit en onderbouwing heb van mijn zongenaamde functieverval. Maar goed inmiddels is duidelijk dat mijn functie niet is vervallen. Ze willen alleen mij niet meer op die functie.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je kunt er in blijven 'hangen' dat je dat besluit nooit hebt ontvangen, ik schat in dat je het nooit zult krijgen. Meid, kies voor jezelf en ga voor een leuke nieuwe baan in een veel toffere werksfeer
Alle reacties Link kopieren Quote
Kamperfoelie schreef:
21-05-2022 15:09
Je kunt er in blijven 'hangen' dat je dat besluit nooit hebt ontvangen, ik schat in dat je het nooit zult krijgen. Meid, kies voor jezelf en ga voor een leuke nieuwe baan in een veel toffere werksfeer
Dat laatste ga ik zeker ook doen. Maar niet via de achterdeur en voor een habbekrats. Ik zet in op een beter voorstel. Indien dat niet lukt ga ik toch die gerechtelijke procedure in. De uitkomst kan niet slechter zijn dan weggaan met een flutvoorstel. Ik zal vast eel iets leuks en beter vinden echter moet ik daarin ook veel in laten (meer /verder reizen dus meer tijd/meer kosten, opnieuw beginnen ipv doorgroeien, fijne collegas achterlaten, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, mijn opleiding heb jk al on hold moeten zetten zal langer on hold moeten want moet op zoek naar een nieuwe baan) dat zijn zakem die ik wil laten meewegen of een voorstel acceptabel is of niet en dat is het nu zeker niet. Dus daar ga ik nu maar eerst op inzetten. Die nieuwe baan komt er wel, dat is het probleem niet.


En ja toch moet ik ook toegeven dat het me vooral.om het principe gaat. En ja ik weet dat je met principes niks.koopt, maar daarom.zijn het juist principes, in mijn ogen is dat minstens zo niet meer waardevol.
Alle reacties Link kopieren Quote
Zo te lezen heb je een sterk dossier, vooral in combinatie met zwangerschap/bevalling/ daarmee samenhangende ziekte. Ik zou ook uit principe de strijd aangaan en ze niet hun wangedrag laten afkopen.
Alle reacties Link kopieren Quote
In principe eis je dan je eigen werk terug op je eigen werkplek.

Je eist niet je werkplek ergens anders, wanneer je je niet beschikbaar stelt voor je eigen werk op je eigen werkplek dan is er ook geen claim.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zou voor de VSO gaan en wel om de reden dat als ik zou winnen er een verstoorde arbeidsrelatie is en ik er niet meer zou willen werken en punt 2 dat je dan ook met een VSO weg kan maar die zal niet zo hoog zijn als je er nu uit kan slepen
Alle reacties Link kopieren Quote
Je hebt toch zo een andere baan. Waarom zoveel negatieve energie besteden, met bijbehorende stress, aan een rechtszaak.
Als je akkoord gaat dan heb je over een maand een positieve nieuwe start én een zak geld. En heb je nooit meer met je oude werkgever te maken.
toulouse74 schreef:
21-05-2022 19:06
Je hebt toch zo een andere baan. Waarom zoveel negatieve energie besteden, met bijbehorende stress, aan een rechtszaak.
Als je akkoord gaat dan heb je over een maand een positieve nieuwe start én een zak geld. En heb je nooit meer met je oude werkgever te maken.

Moeten ze wel met die zak geld komen. Tot nu toe valt dat dus nogal tegen. Dus alleen als beter deal is dan die er nu ligt.

Ik zou echt sommige werkgevers die makkelijke weg niet gunnen.Misschien kunnen ze daarna wel normaal doen tegen het andere personeel. Als ze je zo weg kunnen sturen dan blijft dat zo.
Alle reacties Link kopieren Quote
Heb gestemd op 'rechtszaak door laten gaan'. Ik denk dat ik het zelf te stressvol zou vinden en niet zou doen, maar jij klinkt op een of andere manier wel alsof je dat wel aankunt.

Het klinkt alsof je wel een sterke zaak hebt, dus daarom zou ik er echt zoveel mogelijk uit proberen te slepen. Misschien in eerste instantie vooral de gang naar de rechter als dreigement gebruiken. Dan kijken of je akkoord kunt gaan met wat er geboden wordt. Zo niet, alsnog naar de rechter.

Ik weet alleen niet goed wat de uitkomsten kunnen zijn als je het voor de rechter laat komen. Wat zou je worst case scenario zijn als het voor de rechter komt? Daar zou het voor mij ook van afhangen; of je met dat worst case scenario kunt leven. Zo ja, dan is dat het wel waard. Zo nee, dan via een VSO afronden (wel een die beter is dan nu).

Oh en afsluitend: wat een draak van een werkgever. Ik zou ook echt pissig worden van die onrechtvaardigheid dus ik snap helemaal dat je dit niet zomaar wil laten passeren en wil afdruipen met de staart tussen de poten.
Here am I in my little bubble
Alle reacties Link kopieren Quote
SiMaNo schreef:
21-05-2022 11:17
Op dit moment is het bod de wettelijke ontslagvergoeding. Berekend aan de hand van het aantal jaren dat ik daar werk. Niks erboven qua "schadeloosheidstelling" zij willen mij weg hebben!. Ook krijg ik 8 maanden vrijstelling arbeid en doorbetaald, echter daar zit 4 maanden wettelijke opzegtermijn in en moet 6 weken verlof opnemen. Dus de werkgever biedt 3 maanden erbij, rest is sigaar uit eigen doos. Helaas begrijp ik uit de reactie van mijn advocaat naar mij toe dat ze het geen gek voorstel vind. Ik vind dit juist er makkelijk mee weg komen
Ik ben momenteel bezig met mijn vaststellingsovereenkomst en rechtsbijstand raadde aan een clausule op te nemen dat als ik eerder een nieuwe baan vind, de transitievergoeding verhoogd wordt met het aantal maandsalarissen dat ze niet hoeven te betalen tot oorspronkelikke datum uit dienst. Zeker bij 8 maanden vrijgesteld van werk is kans natuurlijk aanwezig dat je voor die tijd een nieuwe baan vindt.

(Ik ga in overleg uit dienst na burnout en verwacht zelf pas hersteld te zijn rond datum vso dus voor mij iets minder van toepassing).
Alle reacties Link kopieren Quote
Due-scimmie schreef:
21-05-2022 20:58
Ik ben momenteel bezig met mijn vaststellingsovereenkomst en rechtsbijstand raadde aan een clausule op te nemen dat als ik eerder een nieuwe baan vind, de transitievergoeding verhoogd wordt met het aantal maandsalarissen dat ze niet hoeven te betalen tot oorspronkelikke datum uit dienst. Zeker bij 8 maanden vrijgesteld van werk is kans natuurlijk aanwezig dat je voor die tijd een nieuwe baan vindt.

(Ik ga in overleg uit dienst na burnout en verwacht zelf pas hersteld te zijn rond datum vso dus voor mij iets minder van toepassing).
Tegenpartij heeft voorgesteld bij eerder een andere baan 50% van de resterende
resterende maanden als vergoeding. Advocaat gaf aan als tegeneis 100% van de resterende maanden. Wat me tegen staat is dat die zogenaamde extra maanden bestaan uiy 4 maanden wettelijke opzegtermijn die ik sowieso moet krijgen. En ruim 6 weken opgebouwd verlof. Voor een werkgever die van mij af wil vind ik dat ze wel wat meer mogen bieden dan dit. Andere waar ik mee zit is dat ik vast een andere baan zal vinden maar zeker niet in mijj functie en pp dat niveau zoals die me nu is "afgenomen". Dan zou ik genoegen moeten nemen met een stap terug.
Alle reacties Link kopieren Quote
RainyDays schreef:
21-05-2022 20:39
Heb gestemd op 'rechtszaak door laten gaan'. Ik denk dat ik het zelf te stressvol zou vinden en niet zou doen, maar jij klinkt op een of andere manier wel alsof je dat wel aankunt.

Het klinkt alsof je wel een sterke zaak hebt, dus daarom zou ik er echt zoveel mogelijk uit proberen te slepen. Misschien in eerste instantie vooral de gang naar de rechter als dreigement gebruiken. Dan kijken of je akkoord kunt gaan met wat er geboden wordt. Zo niet, alsnog naar de rechter.

Ik weet alleen niet goed wat de uitkomsten kunnen zijn als je het voor de rechter laat komen. Wat zou je worst case scenario zijn als het voor de rechter komt? Daar zou het voor mij ook van afhangen; of je met dat worst case scenario kunt leven. Zo ja, dan is dat het wel waard. Zo nee, dan via een VSO afronden (wel een die beter is dan nu).

Oh en afsluitend: wat een draak van een werkgever. Ik zou ook echt pissig worden van die onrechtvaardigheid dus ik snap helemaal dat je dit niet zomaar wil laten passeren en wil afdruipen met de staart tussen de poten.
Worst case is dat ik de zaak verlies. Functie is komem te vervallen procedure moet alsnog gevolgd worden (boventallig) dan heb ik volgens mijn cao recht op een van werk naar werk traject, wat dat precies inhoudt wordt in onderling overleg besproken. Gebruikelijk is ook vrijstelling van arbeid, en je krijgt max 2 jaar de om iets anders te vinden. De vraag is of mijn werkgever dan bereidt is om mij die tijd te gunnen of dat ze boven op me gaan "zitten"

Andere scenario is ik win wel, maar verhoudingen zijn verstoord en dan gaan we alsnog uitelkaar . Rechter zal in iedere geval de ontslagvergoeding aanhouden die ik nu ook heb gekregen van werkgever want dat is het wettelijke bedrag , maar bij gelijk krijgen in deze zaak zal de rechter dat bedrag hoger vaststellen ivm nalatigheid werkgever wat geleidt heeft tot deze situatie.


Of ik krijg gelijk en de rechter vindt dat ik terug moet naar mijn functie. Dan is het opnieuw onderhandelen denk ik want ze willen me daar niet terug.

Deze scenario's hebben het voordeel dat ik tijd win, voordat zo een rechtzaak afgelopen is ben je maanden verder. Elke maand bouw ik weer meer recht op op vergoeding en elke maand is toch mijn salaris en mijn werk. Maar ook is het nog langer in onzekerheid en wachten op definitieve beslissing. Ik kan het wel aan maar het heeft zeker impact.
Alle reacties Link kopieren Quote
viva-amber schreef:
21-05-2022 17:41
In principe eis je dan je eigen werk terug op je eigen werkplek.

Je eist niet je werkplek ergens anders, wanneer je je niet beschikbaar stelt voor je eigen werk op je eigen werkplek dan is er ook geen claim.
Hoe bedoel je dit?
Alle reacties Link kopieren Quote
Vergeet het scenario niet dat de werkgever het zo weet te draaien dat jij ook schuld hebt aan deze situatie. Als ze je genoeg zwart kunnen maken, dan heb je kans dat de rechter wel overgaat tot ontbinding, maar vanwege jouw eigen aandeel tot een lagere vergoeding besluit. Je schreef eerder al dat je werkgever blijkbaar een leugentje niet schuwt, dus houd er rekening mee dat er bij een rechtszaak mogelijk met modder gegooid gaat worden.
Heb je van al je beoordelingen en zo al een exemplaar thuis, of heb je die alleen op het netwerk van de baas? Zo snel mogelijk zorgen voor exemplaren waar je gewoon bij kan, ook als de toegang tot het bedrijfsnetwerk je ontnomen wordt. Je weet maar nooit of dit nog eens nodig is...
Alle reacties Link kopieren Quote
SiMaNo schreef:
21-05-2022 21:10
Tegenpartij heeft voorgesteld bij eerder een andere baan 50% van de resterende
resterende maanden als vergoeding. Advocaat gaf aan als tegeneis 100% van de resterende maanden. Wat me tegen staat is dat die zogenaamde extra maanden bestaan uiy 4 maanden wettelijke opzegtermijn die ik sowieso moet krijgen. En ruim 6 weken opgebouwd verlof. Voor een werkgever die van mij af wil vind ik dat ze wel wat meer mogen bieden dan dit. Andere waar ik mee zit is dat ik vast een andere baan zal vinden maar zeker niet in mijj functie en pp dat niveau zoals die me nu is "afgenomen". Dan zou ik genoegen moeten nemen met een stap terug.
Waarom zou je met minder genoegen moeten nemen? Je heb toch bewezen dat je het kunt. Ik zou gewoon solliciteren op functie van je huidige niveau. Is er nog iemand binnen het mt waar je wel goed mee samenwerkte? Zo ja kunnen hun niet voor jou kunnen verklaren dat je goed werk afleverde?
Alle reacties Link kopieren Quote
Due-scimmie schreef:
21-05-2022 20:58
Ik ben momenteel bezig met mijn vaststellingsovereenkomst en rechtsbijstand raadde aan een clausule op te nemen dat als ik eerder een nieuwe baan vind, de transitievergoeding verhoogd wordt met het aantal maandsalarissen dat ze niet hoeven te betalen tot oorspronkelikke datum uit dienst. Zeker bij 8 maanden vrijgesteld van werk is kans natuurlijk aanwezig dat je voor die tijd een nieuwe baan vindt.

(Ik ga in overleg uit dienst na burnout en verwacht zelf pas hersteld te zijn rond datum vso dus voor mij iets minder van toepassing).
Ik wens je veel succes, zowel in het goed afronden van de overeenkomst als in het vinden van een andere leuke en passende baan!
Alle reacties Link kopieren Quote
SiMaNo schreef:
21-05-2022 21:10
Tegenpartij heeft voorgesteld bij eerder een andere baan 50% van de resterende
resterende maanden als vergoeding. Advocaat gaf aan als tegeneis 100% van de resterende maanden. Wat me tegen staat is dat die zogenaamde extra maanden bestaan uiy 4 maanden wettelijke opzegtermijn die ik sowieso moet krijgen. En ruim 6 weken opgebouwd verlof. Voor een werkgever die van mij af wil vind ik dat ze wel wat meer mogen bieden dan dit. Andere waar ik mee zit is dat ik vast een andere baan zal vinden maar zeker niet in mijj functie en pp dat niveau zoals die me nu is "afgenomen". Dan zou ik genoegen moeten nemen met een stap terug.
Bij mij worden vakantieuren gewoon uitbetaald, maar begreep van rechtsbijstand ook dat constructie dat ze wegvallen wel gebruikelijker is.

Maar of die 4 maanden nou contractueel zijn of niet, onderaan de streep krijg je wel gewoon 6 maanden mee als je over 2 maanden baan vindt als je het op 100% kan krijgen.
Alle reacties Link kopieren Quote
SiMaNo schreef:
21-05-2022 21:35
Ik wens je veel succes, zowel in het goed afronden van de overeenkomst als in het vinden van een andere leuke en passende baan!
Dankjewel! Ik wens jouw ook veel succes hiermee.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven