Gezondheid alle pijlers

Onderzoek in buitenland nav uitstrijkje

07-02-2008 14:05 14 berichten
Hallo allemaal,



in november heb ik een uitstrijkje laten maken in Nederland; half januari kreeg ik de uitslag: pap 3b.



Voor mijn werk zit ik sinds begin december in het buitenland en ik kreeg dus hier de uitslag te horen. Vervolgens hier naar de huisarts geweest die mij heeft doorverwezen naar de gynaecoloog.

Hier ben ik gisteren geweest; zij heeft met een microscoop gekeken en op een aantal plekken weefsel weggenomen.

Volgende week krijg ik de uitslag.



Nu zit eigenlijk nog met een aantal vragen; wegens de taalbarriere is het best moeilijk om nou precies uit te vinden wat er nou aan de hand is en waar....



Dus... kijken ze met de microscoop ín de baarmoederhals of aan de buitenkant van de hals? Nemen ze ook weefsel weg van de baarmoedermond of alleen uit de hals? Of uit de baarmoeder zelf?



Ze vertelde me dat ze stukjes wit weefsel zag wat waarschijnlijk operatief moet worden verwijderd, maar waar dat dan precies zat is me niet echt duidelijk.



Ook is me niet echt duidelijk wát het nou precies is en hoe het komt.

De huisarts hier vertelde me dat het waarschijnlijk een virus infectie zou zijn maar de gynaecoloog zei dat het dat waarschijnlijk niet was.



Ik begrijp dat ik sowieso eerst de uitslag moet afwachten maar in hoop hier wat algemene informatie te kunnen krijgen.



Ik kan me voorstellen dat jullie denken, sjee, die heeft echt no clue, en dat is eerlijk gezegd ook wel een beetje zo; het is alleen zo moeilijk om in een andere taal al deze medische termen te begrijpen en om zelf dingen uit te leggen.



Bedankt alvast!
http://www.nvog.nl/files/...van_de_baarmoederhals.pdf



misschien had je dit zelf al gevonden, heb nu geen tijd om uitgebreider te reageren, maar hierin wordt alles al heel goed uitgelegd
Bedankt, ik had deze link zelf nog niet gevonden; het is me nu allemaal al een stuk duidelijker.
Alle reacties Link kopieren
Als je goed verzekerd bent kun je via de alarmcentrale van je zorg- of reisverzekeraar gewoon hulp inroepen. Hun arts kan dan bemiddelen en tolken voor je....en adviseren wat je het beste kan doen. Kwestie van een belletje.
Alle reacties Link kopieren
In welk buitenland zit je?
Zal morgen idd ook even contact opnemen met mijn zorgverzekeraar. Ik wist helemaal niet dat zij mij ook zouden kunnen helpen.

Heb ze pas wel opgebeld om te vragen hoe ik alle kosten gedeclareerd kan krijgen en wat te doen bij eventuele opname. Zij hebben toen verder niets van andere hulp aangeboden en aangezien dit de eerste keer ooit is dat ik iets heb ben ik echt een leek met alle verzekerings zaken.

Weet trouwens wel dat je, als je voor langere tijd gedetacheerd bent in het buitenland je je sowiesie niet aanvullend kunt verzekeren (nogal raar in mijn ogen maar ja).



Van de nvog site ben ik wel al veel wijzer geworden.



Ik zit trouwens op IJsland!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook een tijd in het buitenland gewoond en daar helaas ziekenhuisbehandeling nodig gehad. Via de zorgverzekering werd geregeld dat ik naar een ziekenhuis kon waar een Engelstalige arts was, dat scheelde al heel erg. Ook al leer je na verloop van tijd de taal van een land, medische termen zijn erg moeilijk. Zelfs in het Engels vond ik het lastig. Ik had ook een telefoonnummer dat ik kon bellen voor het geval ik bij de arts zat en ik de arts niet begreep. Dan zou een tolk via de telefoon met de arts kunnen praten en mij dan kunnen uitleggen in het Nederlands wat er aan de hand was. Gelukkig kon ik er met die Engelstalige artsen en veel gebaren wel uitkomen. Als het echt heel ernstig is, kunnen ze een tolk ter plaatse regelen. Dus echt aan te raden om contact op te nemen met je verzekering. Volgens mij ging het bij mij toen via Eurocross Alarmcentrale (daar zijn de meeste verzekeringen bij aangesloten voor dit soort situaties).

Je moet soms wel even doordrammen bij de verzekering. Ik kreeg ook pas bij een tweede telefoontje iemand aan de lijn die mij helemaal deze service aanbood en mij naar een goed ziekenhuis loodste. Diegene had ook adressen van ziekenhuizen, namen van Engelstalige artsen enz., terwijl ik daar bij het eerste telefoontje om gevraagd had en die persoon mij "niet kon helpen".

Heel veel sterkte kettle! Het is altijd vervelend om in een ander land medische hulp nodig te hebben. Gelukkig lijkt IJsland mij wel een ontwikkeld land met goede medische zorg, maar desondanks zijn dit momenten die je liever in Nederland hebt.
Alle reacties Link kopieren
De alarmcentrale van je zorg- of reisverzekeraar kan trouwens ook een betalingsgarantie verzorgen bij het ziekenhuis in IJsland mochten de kosten daar uit de hand lopen...
En als je verder nog vragen hebt gooi ze gerust ook hier neer, ik ben geen specialist maar wel ervaringsdeskundige, dus misschien kan ik je ook het e.e.a. uitleggen.
quote:kettle schreef op 07 februari 2008 @ 18:10:

Weet trouwens wel dat je, als je voor langere tijd gedetacheerd bent in het buitenland je je sowiesie niet aanvullend kunt verzekeren (nogal raar in mijn ogen maar ja).



Ik zit trouwens op IJsland!Dat ligt er aan, of je wel of niet aanvullend verzekerd kunt zijn. Is Ijsland een EU-verdragsland?? Dan kun je via je werkgever een E106 formulier opvragen, waarmee je ten laste van je NL zorgpremie in Ijsland een verzekering bij een plaatselijk ziekenfonds kunt afsluiten. Als het goed is weet personeelszaken daar meer van.
Nogmaals hallo!



Goed nieuws; de uitslag van de colposcopie is CIN 1!

Dus vooralsnog geen verdere behandeling nodig, pas over een half jaar weer een uitstrijkje laten maken bij de huisarts.



Yeeeh, ben wel opgelucht en wilde dit ff delen met jullie.



Bedankt voor de reacties!
Was die uitslag dan van wat ze met de colposcoop bekeken heeft? dus puur op het oog? of krijg je nog een keer later de uitslag van het weefselonderzoek? (ik neem aan dat ze biopten hebt genomen?)



Wel fijn dat het er goed uitzag!
Er zijn ook biopten weggenomen, 4 of 5 in totaal.

Toen ze met de colposcoop keek zei ze dat ze het waarschijnlijk achtte dat er wel verdere behandeling nodig zou zijn, waarschijnlijk het operatief verwijderen van het weefsel waar de afwijkingen waargenomen waren.

De biopten bewezen dus thank god anders.



Tja, op IJssie hoef je gelukkig nog niet eindeloos lang op uitslagen te wachten; da's dan wel weer positief van het onderzoek hier te laten doen
Oh da's wel heel fijn, Kettle, dat het verder niet behandeld hoeft te worden..



Ik was inderdaad al een beetje verbaasd over de snelheid, hier moet je toch wel zo'n 2 of 3 weken wachten ofzo, voor je de uitslag van biopten krijgt, vandaar ook mijn vraag.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven