toelatingsbeleid openbare school?

25-03-2008 11:39 30 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,

als pleegmoeder wil ik mijn pleegkinderen naar dezelfde school brengen als mijn eigen kinderen. Dat is praktisch gewoon het meest handige, ik kan niet op 2 plaatsen tegelijk aanwezig zijn s ochtends en s middags. Het gaat hier om een tijdelijke plek op school, openbare school. Nu zegt de school: de klassen zijn nu al erg vol, is al een probleem, dus we willen je pleegkinderen graag elders plaatsen, zelfde school, andere lokatie. Vanuit hen te begrijpen, maar hoe doe ik dat praktisch? En dus de vraag hier van mijn kant: hoe zit het met het feit dat een openbare school nooit leerlingen mag weigeren? Mag het om deze reden wel? Als ik hierover in gesprek ga met de school zou ik het handig vinden als ik weet wat ze wel en niet mogen doen?

Hopelijk kan iemand me hier antwoord op geven!

groetjes en bedankt alvast, Mieper
Alle reacties Link kopieren
35 kinderen? Met meer dan 1 juf ,mag ik hopen?
Nee hoor 1 juf. De laatste maand van het schooljaar krijgen we nog een klasseassistente stagiare erbij. (want die kost niets) Erg he?



Idd, een andere locatie mag wel.
Alle reacties Link kopieren
bubbelwijn schreef op 29 maart 2008 @ 22:15:

Openbare scholen mogen geen kinderen weigeren. Ze kunnen wel een advies geven zeker bij volle klassen.

Verder is de maximale groepsgrootte al een aantal jaren geleden afgeschaft. Ook al stop je 50 kinderen in een klas, de inspectie kan hooguit zeggen dat ze het niet verstandig vinden,maar het is niet verboden. Dit is hoe de directeur het mij vertelde.

Tja dit dacht ik ook altijd maar dit blijkt niet de realiteit, in ieder geval niet in de stad waar wij wonen. De (populaire) openbare school waar wij onze zoon (toen hij 2 was! en toen kwam hij notabene al op de wachtlijst! :-( ) aan hebben gemeld heeft inderdaad keurig op de website staan dat ieder kind welkom is maar ze willen niet meer dan een bepaald aantal kinderen in een klas, dan zegt de directeur "we zitten vol, ik kan ze slechts op het dak zetten". Er is dan overigens wel plek bij andere (minder populaire) scholen en daar word je dan naar verwezen. M.a.w. als een openbare school qua ruimte niet kan uitbreiden, dan mogen ze wél zeggen "we zitten vol". En dit hoor ik overigens niet alleen in onze stad maar ook van vrienden in andere steden (in de randstad).
Alle reacties Link kopieren
In haarlem werken ze met primaire, secundaire en tertiaire postcode gebieden. Betekent in de praktijk dat de openbare school kinderen uit het secundaire en tertiaire gebied kan weigeren. Op de school waar je in het primaire gebied woont, kunnen ze je niet weigeren. Ik had de voorkeur voor een andere school, maar val in hun secundaire gebied. En de wachtlijst is enorm. Dus nu gaat zoonlief naar de school waar wij in het primaire gebied vallen. Ook een prima school overigens.



Maar openbare scholen kunnen dus wel degelijk weigeren.
Alle reacties Link kopieren
hoi bubbelwijn, dat is hier ook zo, dat aantal en nog wat kinderen die al ingeschreven zijn voor het nwe jaar begint, dus tegen de 40 straks...

kans dat een volgend pleegkind kleuter is is zeer zeker aanwezig, dus we zullen zien

vroeger brengen is trouwens ook een optie, had ik nog niet eens aangedacht, dacht alleen aan later brengen...

nou ja, we zien wel. We zijn weer op de lijst voor een nieuw pleegaanbod, dus dat kan zometeen nog een telefoontje worden of over enkele weken, dat weet je nooit.

Mieper

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven