Tussenvloer isoleren met cellulosevlokken?

18-11-2020 21:14 13 berichten
Heeft iemand ervaring met het isoleren van z’n vloer met cellulosevlokken, bv Easycell?

Wij willen ons huis gaan verbouwen, en zitten er over te denken dit in de vloer tussen ons en de benedenburen te doen. Maar ik vind het best wel kostbaar. Werkt het echt zo goed? Iemand ervaring ermee?
Alle reacties Link kopieren
Wat is je doel hiermee? Hebben de buren last van jullie loopgeluiden of horen ze jullie praten in huis?
Beetje van beide, het is een oud huis. Het is niet zo erg dat ze er over klagen hoor. Maar als we het nu toch aanpakken kunnen we zoiets wel doen.
Alle reacties Link kopieren
Dan zou ik eerder een goed isolerende zwevende dekvloer leggen.
Wat bedoel je daar precies mee?
Fermacell Estrich vloersystemen o.i.d. lijkt me dan een kwalitatief de beste oplossing. Maar dan ga je wel je vloerenpakket iets ophogen. Maar zeker voor houten vloeren is de geluidswinst enorm goed.
Alle reacties Link kopieren
Bouza82 schreef:
18-11-2020 21:59
Wat bedoel je daar precies mee?
Omdat die vlokken zo goed als niets gaan doen om impactgeluiden te verminderen. Luchtgeluiden misschien wel maar die zijn i.h.a. minder storend dan impact - en makkelijker aan te pakken. Dus als je je buren een plezier wilt doen dan zou ik voor een goede ondervloer gaan, die Fermacell bijvoorbeeld.
Ik moest even googelen, maar dat ziet er inderdaad goed uit.

Mijn man vraagt zich af of je dan ook een vloer zou kunnen verlijmen. Omdat je in principe al een zwevende vloer hebt. (Moet je hem natuurlijk niet helemaal tegen de kant aan leggen)
Ik weet niet exact wat je/hij bedoelt met een vloer verlijmen? Het is inderdaad een zwevende vloeropbouw die na het aanbrengen geschikt is om elk type vloerafwerking direct op aan te brengen.
Normaal zeggen ze dat je in een appartement je vloer niet op de ondervloer mag verlijmen (bv visgraatparket) ivm de contactgeluiden. Maar nu heb je dus eigenlijk een zwevende vloer gemaakt.
Ah zo ja. Dat klopt inderdaad helemaal. Deze vloer is tevens een zwevende ondervloer voor je uiteindelijke vloerafwerking. Op deze ondervloer kan je de vloerafwerking verlijmen terwijl je toch je akoestische kwaliteit goed houdt.

Eigenlijk zou je in jullie situatie toch al een dergelijke ondervloer nodig hebben. Nu investeer je dan alleen in een kwalitatief veel betere ondervloer. M.b.t. geluid maak je dan echt een veel grotere stap dan vlokken in de holle ruimte van de vloer die vooral een thermische isolatiewaarde hebben. Vooral contactgeluid (loopgeluiden e.d.) verbetert sterk en dat is iets waar die andere methode helemaal geen effect op heeft.
Er ligt nu een parketvloer zwevend gelegd in met een ondervloer, maar dat lijkt (we hebben het gisteravond aan 1 kant opengemaakt) gewoon zo'n losse ondervloer. Dat Fermacell ziet er echt 10x degelijker uit. Het zal onze vloer ook iets hoger maken, het hele pakket is nu 3cm en dat is dan straks alleen de ondervloer al.

Op zich is voor warmte isoleren ook wel de moeite waard, maar het geluid is wel het belangrijkste.

Dank voor je hulp!
Het mooie van deze ondervloer is dat ie een mooi vlak vloerpakket creëert. In principe heeft het dan (volgens mij) geen toegevoegde waarde meer om de parketvloer te verlijmen en kan je daar dus ook weer op besparen. Fermacell is denk ik het bekendste merk van dit type vloerplaat met de meeste variatie/keuzemogelijkheden. Maar een andere fabrikant is bijvoorbeeld Gyproc Rigidur (vloerelement E30); die fabrikant is volgens mij vaak iets voordeliger. Maar je zou even op onderzoek uit moeten gaan of er een substantieel verschil tussen zit.

Wel goed opletten op de plintaansluiting. Langs de wanden moet je isolatiestroken zetten en daar weer een renovatieplint overheen die dan weer een beetje vrij moet blijven van de vloer. Dat maakt de wandaansluiting goed dicht en voorkomt contactgeluid van de vloer via de plint naar de wand.

Succes met alle plannen :cheer2:

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven