Overig
alle pijlers
Waarom hond uit buitenland?
woensdag 14 oktober 2020 om 12:41
Naar aanleiding van een ander topic en omdat ik het mij al langer af vraag: waarom adopteren mensen honden uit het buitenland? Zit daar een speciale reden achter? Zijn die honden leuker? Zieliger? Klinkt het specialer?
Er zijn zat Nederlandse dieren te adopteren uit overvolle asiels. Waarom kiezen mensen dan voor een hond uit het buitenland?
Dit topic is niet bedoeld als kritiek maar puur uit interesse.
Er zijn zat Nederlandse dieren te adopteren uit overvolle asiels. Waarom kiezen mensen dan voor een hond uit het buitenland?
Dit topic is niet bedoeld als kritiek maar puur uit interesse.
woensdag 14 oktober 2020 om 13:27
Sjulia schreef: ↑14-10-2020 13:23Door middel van alle dieren castreren en steriliseren, voorlichtingen op basisscholen en strengere regels is er wel al verandering gaande in Spanje, met uitzondering van de jagers. Die zien honden niet als levende wezens en willen ook geen oudere podenco’s. Na het jachtseizoen willen ze de dieren ook niet verzorgen. Dus ze dumpen ze of verzuipen/hangen ze op. Die honden die we redden herplaatsen we dus echt niet bij jagers.
Als we die dieren willen helpen, kunnen we toch veel beter inzetten op wat jij aan het begint schrijft dan door hun podenco's weg te nemen?
woensdag 14 oktober 2020 om 13:27
Mijn buitenlandse hond is een ras waar vrijwel geen fokkers van zijn in Nederland. Voor haar aan had ik herplaatsers van dit Hongaarse ras en daarna ben ik serieus bezig geweest met asielhonden van dit specifieke Hongaarse ras. Echter was het rugzakje te groot in combinatie met mijn katten en mijn werk. Mijn huidige hond is daarom geïmporteerd vanuit Hongarije.
woensdag 14 oktober 2020 om 13:31
PoezzinBoots schreef: ↑14-10-2020 13:26Helemaal eens hoor. Maar dat gebeurt dus ook al op veel plekken.
Veel buitenlandse organisaties doen ook aan trap-neuter-release (TNR) Castreren en weer uitzetten om te zorgen dat de populatie beheersbaar blijft. En wat geen overlevingskans heeft (kittens/pups/kneusjes/enz) wordt dan opgevangen en evt geadopteerd.
ook is er bw in Griekenland een verandering gaande dat de politie harder optreedt bij kettinghonden en/of verwaarlozing.
Maar dat soort veranderingen hebben tijd nodig. Heel veel tijd helaas.
Ja dat duurt wel even. En het is niet alsof we in Nederland wel perfect zijn met alles.
Ik ben trouwens niet per se tegen het adopteren van een hond uit het buitenland, maar ik denk dat veel mensen niet goed door hebben wat de risico's zijn en onderschatten wat zo'n hond nodig heeft.
Wat ik nog het ergste vind ik dat je ook kans loopt om broodfok in het buitenland te steunen, terwijl de nieuwe baas (en evt vrijwilligers van een stichting) dit doet omdat ze denkt zo een hond te helpen.
woensdag 14 oktober 2020 om 13:33
miekemv schreef: ↑14-10-2020 13:27Mijn buitenlandse hond is een ras waar vrijwel geen fokkers van zijn in Nederland. Voor haar aan had ik herplaatsers van dit Hongaarse ras en daarna ben ik serieus bezig geweest met asielhonden van dit specifieke Hongaarse ras. Echter was het rugzakje te groot in combinatie met mijn katten en mijn werk. Mijn huidige hond is daarom geïmporteerd vanuit Hongarije.
En daarvan wist je zeker dat ze geen rugzakje had of als jonge hond niet uit de broodfok kwam?
woensdag 14 oktober 2020 om 13:36
Het klopt wat jij zegt, het is wel dweilen met de kraan open. Voor wat betreft Spanje, het zijn gewoon te veel honden die jaarlijks gedumpt worden, en niet iedereen is geschikt voor een Podenco, dus ik denk dat er daarom zo veel naar het buitenland gaan.chocolol schreef: ↑14-10-2020 13:18Wat dan veel meer zoden aan de dijk is is mensen helpen hun problemen op te lossen. Door de problemen weg te nemen maar niet de mentaliteit van de mensen te veranderen, verandert er niks en zit je binnen no time weer met het zelfde probleem.
In Griekenland bijvoorbeeld worden honden heel makkelijk op straat gedumpt. Dan kun je die honden wel wegvangen, maar als de bevolking het nog steeds normaal vindt om dat te blijven doen, dan zal het probleem niet opgelost worden.
Met Spanje ben ik niet zo bekend, maar als er elk jaar podenco's afgedankt worden, waarom dan deze niet herplaatsen bij een andere Spaanse baas die een podenco wil?
Ik volg op FB Sadies dogrescue uit Roemenie, dit zijn m.n. engelse vrijwilligers die daar wonen en dagelijks nestjes puppies langs verlaten wegen en op dumpplaatsen vinden of honden meekrijgen die al hun hele leven aan de ketting liggen, etc. Zolang er niks aan de instelling van de inwoners van die landen verandert zal dit blijven bestaan.
woensdag 14 oktober 2020 om 13:36
Ik ken iemand die een shelter op heeft gezet in Roemenie. Zwerfhonden worden daar van straat geplukt, gesteriliseerd, ontvlooid, ontwormd en gesocialiseerd. Daar wordt ook rustig gekeken naar het karakter van de hond. Als er mensen interesee hebben in een hond, dan moeten ze een flinke vragenlijst invullen. O.a. wat ze verwachten van een hond. Ook moet er kennis worden gemaakt met de hond en komen ze op huisbezoek. Dus het beeld dat er willekeurig honden naar Nederland verscheept worden is in ieder geval niet waar. Er wordt daar ook geprobeerd dierenwelzijn op de lokale politieke agenda te zetten, maar dat gaat daar nog trager dan hier.
woensdag 14 oktober 2020 om 13:45
Ja dat wist en dat weet ik zeker.
Hongarije heeft ook bloedserieuze fokkers en ze zijn erg trots op dit specifieke ras. Mijn herplaatsers waren trouwens ook in Hongarije geboren. Je ziet ze ook niet veel terug in de broodfok want de vraag in oa Nederland ligt bij andere types honden.
Maar als ik het niet zeker zou weten dan had ik het wel aan haar gemerkt maar ze is een probleemloze hond en al weer 4,5 jaar inmiddels.
woensdag 14 oktober 2020 om 13:50
Alles word hier gecastreerd en gesteriliseerd. Kan ook niet anders met 500 honden. De podenco’s die gedumpt zijn dus ook. En dan worden ze herplaats. Overigens zijn de meeste herplaatsingen gewoon in Spanje zelf, en ik wil ook even benadrukken dat er ontzettend weinig echte zwerfdieren binnenkomen, de meeste hebben wel baasjes gehad en zijn al gewend in een huis te leven. Veel zijn ook gechipt maar baasjes onbereikbaar. De echte zwerfhonden moeten we vangen met kooien want die zijn vaak niet benaderbaar, vooral in het asiel waar ik werkte want dat was afgelegen, rondom steden zijn ze vaker gewend aan mensen, vooral de pups die daar opgroeien, die aandacht krijgen van de toeristen. Maar de meeste hebben wel baasjes gehad.
woensdag 14 oktober 2020 om 14:00
dit idee heb ik ook, het zijn echt vaak lastige rassen, mijn vader heeft overigens een buitenlandse hond maar via stichting en opvang in NL en ik moet zeggen: is echt een geweldige hond! Is een voormalig straathond uit Roemenie.Snoesje666 schreef: ↑14-10-2020 13:00Ik heb even gekeken bij een asiel in de buurt. Herderachtigen, Staffordachtigen. Allemaal hebben ze volgens het asiel een rustige omgeving nodig en kunnen ze moeilijk met andere dieren. Uitbesteden aan een hondenuitlaatservice lijkt me dan lastig.
woensdag 14 oktober 2020 om 14:09
Wij hebben ooit een hond uit Spanje geadopteerd. Reden toen was dat we een pup wilden omdat we zelf zeker wilden weten dat het beestje een goede opvoeding zou krijgen. De Nederlandse asiels hadden vrijwel geen pups en wat er zat waren vooral rottweilers, herders en pitbull-achtige honden. En zo’n soort hond wilden we niet. Toen vonden we online een stichting die Spaanse honden redde en naar Nederland haalden en daar zagen we een pup waar we meteen verliefd op waren. Dus dat was bij ons de reden.
woensdag 14 oktober 2020 om 14:09
Makkelijke, ongecompliceerde honden, die met kinderen (6+) kunnen, zijn in het asiel meestal binnen mum van tijd weg en er komen enorm veel reacties op. Ik woon vlakbij het asiel en ik kijk weleens voor de lol (niet dat ik serieuze plannen heb), maar er is eigenlijk nooit een hond bij die bij ons gezin zou kunnen passen. Ook landelijk komt er met mijn zoekcriteria (kan met kinderen, kan kort alleen blijven, kan in de auto, geen Staffordachtige) zelden wat uit.
Dus ik snap wel dat mensen uitwijken naar stichtingen. Ik weet niet of ik het zelf aan zou durven. Ik ken een paar positieve, maar helaas ook negatieve verhalen. Zelf zou ik vooral bang zijn voor ziektes.
Dus ik snap wel dat mensen uitwijken naar stichtingen. Ik weet niet of ik het zelf aan zou durven. Ik ken een paar positieve, maar helaas ook negatieve verhalen. Zelf zou ik vooral bang zijn voor ziektes.
woensdag 14 oktober 2020 om 14:17
Rooss4.0 schreef: ↑14-10-2020 12:45Ik weet niet hoe het nu is maar volgens mij was het een poosje geleden zo dat de asiels in Nl helemaal niet meer zo overvol waren.
Het is mijn (geringe) ervaring dat mensen tijdens hun vakantie in asiels gaan kijken en dan hun hart verliezen aan een schattig hondje en dat moet dan naar Nederland komen.
Dan krijgen ze thuis bezoek om te kijken of je wel een gouden mand hebt staan en of het dier wel een prinsenleventje krijgt en dan mag het misschien.
Heel apart wereldje.
Dat snap ik dan nog ergens wel, maar er zijn tig stichtingen die er gewoon een dagtaak aan hebben honden naar NL te (laten) halen. Idioot gedoe.
woensdag 14 oktober 2020 om 14:23
Volgens mij DA zitten in NL alleen de probleemhonden in het asiel, let wel, dit was voor Corona. Komt er een "goede" hond in het asiel, wordt deze vaak meteen uitgeplaatst, omdat de asiels elkaar op de hoogte houden en ze in hun netwerk zo'n beestje (gelukkig) al kwijt kunnen.
Zuur is wel dat die probleemgevallen, allen als goede pup begonnen zijn, alleen helaas de verkeerde baasjes gehad hebben.
In het hondenpark waar ik loop, lopen bosjes buitenlandse honden. Het is ook altijd het eerste wat mensen je vertellen: Ja, hij komt uit Roemenië, Spanje, Griekenland, etc....Ik denk altijd in de hoop dat je zegt: Owww, wat goehoed...je hebt hem gered!!!
Ik reageer daar nooit op of zeg alleen Oh.
Laatst vertelde iemand met een geredde hond dat ze er nog 1 uit Spanje ging halen, want ze wilde een vriendje voor hem. Die hond speelt nooit met andere honden, snuffelt niet en interesseert zich voor geen meter voor andere honden.
Het vriendje liet op zich wachten, want vanwege Corona werd er niet gevlogen.
Het plan was dus allemaal geredde honden 2 dagen geen eten geven voor de reis zou aanvangen in benches in een vrachtwagen. Dag van te voren geen water meer, want ja, gedurende reis naar NL van 3 dagen (!!!) konden ze natuurlijk niet uitgelaten worden. Alsof ze dan niet meer plassen en poepen.
Helaas en gelukkig voor die honden konden ze geen vrachtwagen met chauffeur vinden die hier zin in had.
Uiteindelijk zijn de beestjes met een aantal busjes deze kant uitgekomen, ik geloof onder betere omstandigheden, maar denk dat ze mij niet geheel de waarheid heeft verteld omdat ik zo sprakeloos was van het 1e plan.
Pure dierenmishandeling, heb ik uitgeroepen. Ach, het was maar 3 dagen en daarna kwam alles goed.
Een vriendin van mij heeft wat hand en spandiensten verricht voor een opvang die een samenwerking had met een opvang op de Canarische Eilanden, is alleen maar ruzie en iedereen weet het beter. En wat wordt er gezeuld met die beesten.
En over katten uit Griekenland: ja, ook erg voor de beestjes daar, maar besef eens goed dat het leed hier in NL onder zwerfkatten erg groot is, alleen zie je het hier niet zo, want hier zijn geen toeristen die deze katten voeren.
Hond kan ik enigzins nog begrijpen uit het buitenland, maar een kat, nee, haal er dan 1 hier uit het asiel, want die zitten echt afgeladen vol. Keuze te over.
Zuur is wel dat die probleemgevallen, allen als goede pup begonnen zijn, alleen helaas de verkeerde baasjes gehad hebben.
In het hondenpark waar ik loop, lopen bosjes buitenlandse honden. Het is ook altijd het eerste wat mensen je vertellen: Ja, hij komt uit Roemenië, Spanje, Griekenland, etc....Ik denk altijd in de hoop dat je zegt: Owww, wat goehoed...je hebt hem gered!!!
Ik reageer daar nooit op of zeg alleen Oh.
Laatst vertelde iemand met een geredde hond dat ze er nog 1 uit Spanje ging halen, want ze wilde een vriendje voor hem. Die hond speelt nooit met andere honden, snuffelt niet en interesseert zich voor geen meter voor andere honden.
Het vriendje liet op zich wachten, want vanwege Corona werd er niet gevlogen.
Het plan was dus allemaal geredde honden 2 dagen geen eten geven voor de reis zou aanvangen in benches in een vrachtwagen. Dag van te voren geen water meer, want ja, gedurende reis naar NL van 3 dagen (!!!) konden ze natuurlijk niet uitgelaten worden. Alsof ze dan niet meer plassen en poepen.
Helaas en gelukkig voor die honden konden ze geen vrachtwagen met chauffeur vinden die hier zin in had.
Uiteindelijk zijn de beestjes met een aantal busjes deze kant uitgekomen, ik geloof onder betere omstandigheden, maar denk dat ze mij niet geheel de waarheid heeft verteld omdat ik zo sprakeloos was van het 1e plan.
Pure dierenmishandeling, heb ik uitgeroepen. Ach, het was maar 3 dagen en daarna kwam alles goed.
Een vriendin van mij heeft wat hand en spandiensten verricht voor een opvang die een samenwerking had met een opvang op de Canarische Eilanden, is alleen maar ruzie en iedereen weet het beter. En wat wordt er gezeuld met die beesten.
En over katten uit Griekenland: ja, ook erg voor de beestjes daar, maar besef eens goed dat het leed hier in NL onder zwerfkatten erg groot is, alleen zie je het hier niet zo, want hier zijn geen toeristen die deze katten voeren.
Hond kan ik enigzins nog begrijpen uit het buitenland, maar een kat, nee, haal er dan 1 hier uit het asiel, want die zitten echt afgeladen vol. Keuze te over.
Je reactie zegt meer over jou dan over mij....
woensdag 14 oktober 2020 om 14:31
Waarom?
Omdat ik een kleine hond wilde die geplaatst kon worden in een gezin met kind onder de 12, andere hond en een kat. En ik heb er bezwaar tegen om een hond op ‘bestelling’ te laten fokken bij een erkende fokker als er al zoveel honden zijn die hun leven slijten in een kennel of erger.
De honden die aan onze ‘eisen’ voldeden waren al geplaatst voordat ze op de site asieldieren werden geplaatst. Bij het lokale asiel heb ik in twee jaar tijd niet één telefoontje gekregen (stonden op zo’n soort wachtlijst).
Ik snap ook dat Nederlandse asielen geen risico’s nemen. Bij iedere Staffordachtige, Herdermix of andere hond boven de 20 kg staat standaard: ‘kan bij kinderen‘: nee. Of vanaf 12 jaar. Het is ook een positief gevolg, jarenlange campagnes en acties hebben ervoor gezorgd dat het aantal ‘oepsnestjes’ drastisch is afgenomen in Nederland.
Onze jongste is een Spanjaard. De stichting die haar naar NL heeft gehaald werkt samen met Perros sin fronteras. Ze hebben hier in NL ook backup in de vorm van gedragsspecialisten, pleeggezinnen en noodpleeggezinnen. Ook zijn wij gescreend: complete biografie van gezin, cv aan hondenervaring en huisbezoek. Ook organiseren zij op plaats van herkomst sterilisatieprojecten en voorlichting.
Verder heb ik altijd gedumpte honden gehad. In de een ging meer tijd zitten dan in de andere hond om ze ‘op de rit’ te krijgen. Maar ze waren/zijn het allemaal meer dan waard geweest. Oké, het waren niet altijd de mooiste honden maar wel mijn honden. En ècht méér training dan een ‘gewone’ puppy via een fokker is het ook niet geweest. Je traint alleen anders omdat de honden ouder zijn. Vaak ook makkelijker om een volwassen hond zindelijk te krijgen, zij kunnen dat fysiek al itt een puppy.
Omdat ik een kleine hond wilde die geplaatst kon worden in een gezin met kind onder de 12, andere hond en een kat. En ik heb er bezwaar tegen om een hond op ‘bestelling’ te laten fokken bij een erkende fokker als er al zoveel honden zijn die hun leven slijten in een kennel of erger.
De honden die aan onze ‘eisen’ voldeden waren al geplaatst voordat ze op de site asieldieren werden geplaatst. Bij het lokale asiel heb ik in twee jaar tijd niet één telefoontje gekregen (stonden op zo’n soort wachtlijst).
Ik snap ook dat Nederlandse asielen geen risico’s nemen. Bij iedere Staffordachtige, Herdermix of andere hond boven de 20 kg staat standaard: ‘kan bij kinderen‘: nee. Of vanaf 12 jaar. Het is ook een positief gevolg, jarenlange campagnes en acties hebben ervoor gezorgd dat het aantal ‘oepsnestjes’ drastisch is afgenomen in Nederland.
Onze jongste is een Spanjaard. De stichting die haar naar NL heeft gehaald werkt samen met Perros sin fronteras. Ze hebben hier in NL ook backup in de vorm van gedragsspecialisten, pleeggezinnen en noodpleeggezinnen. Ook zijn wij gescreend: complete biografie van gezin, cv aan hondenervaring en huisbezoek. Ook organiseren zij op plaats van herkomst sterilisatieprojecten en voorlichting.
Verder heb ik altijd gedumpte honden gehad. In de een ging meer tijd zitten dan in de andere hond om ze ‘op de rit’ te krijgen. Maar ze waren/zijn het allemaal meer dan waard geweest. Oké, het waren niet altijd de mooiste honden maar wel mijn honden. En ècht méér training dan een ‘gewone’ puppy via een fokker is het ook niet geweest. Je traint alleen anders omdat de honden ouder zijn. Vaak ook makkelijker om een volwassen hond zindelijk te krijgen, zij kunnen dat fysiek al itt een puppy.
Nee heb je, ja kun je krijgen
woensdag 14 oktober 2020 om 14:37
Mijn verhaal.
Vorige hond was overleden en we keken foto's van honden op Marktplaats.
Bij de foto van nu onze hond zei zoon... Dat is em!
Toen de advertentie gelezen en bleek het een hond uit Roemenië te zijn.
Contact gezocht, op bezoek geweest en toen was het onze hond.
Hij was destijds al 7 en al die tijd ook in Roemenië in het asiel gezeten.
Een getraumatiseerde hond die alles moest leren. Dat heeft veel tijd gekost en sommige dingen heeft hij nooit geleerd. Dit levert beperkingen op want mee in het ov is geen optie en aangezien ik geen auto heb waren weekendjes weg de laatste 7 jaar zeer beperkt.
Hij is nu 14. Hij gaat achteruit maar is er nog steeds.
Zodra het lijden gaat worden laat ik hem inslapen.
Direct besloten. Hij heeft 7 kutjaren gehad. Dat is meer dan genoeg. Geen enorme medische toestanden. Een mooie tweede helft en als hij pijn gaat krijgen of hij gewoon op is dan mag hij gaan.
Zeker geen spijt van onze keuze maar zal het niet weer doen. Een oudere hond uit het buitenland. Ik wil met de hond in het ov kunnen.
Het had in ons geval net zo goed een hond uit een Nederlands asiel kunnen zijn.
Als ik op sites van Nederlandse asiels kijk zitten daar helemaal niet heel veel honden trouwens.
Veel stafford achtige. En daar heb ik niet zoveel mee.
Vorige hond was overleden en we keken foto's van honden op Marktplaats.
Bij de foto van nu onze hond zei zoon... Dat is em!
Toen de advertentie gelezen en bleek het een hond uit Roemenië te zijn.
Contact gezocht, op bezoek geweest en toen was het onze hond.
Hij was destijds al 7 en al die tijd ook in Roemenië in het asiel gezeten.
Een getraumatiseerde hond die alles moest leren. Dat heeft veel tijd gekost en sommige dingen heeft hij nooit geleerd. Dit levert beperkingen op want mee in het ov is geen optie en aangezien ik geen auto heb waren weekendjes weg de laatste 7 jaar zeer beperkt.
Hij is nu 14. Hij gaat achteruit maar is er nog steeds.
Zodra het lijden gaat worden laat ik hem inslapen.
Direct besloten. Hij heeft 7 kutjaren gehad. Dat is meer dan genoeg. Geen enorme medische toestanden. Een mooie tweede helft en als hij pijn gaat krijgen of hij gewoon op is dan mag hij gaan.
Zeker geen spijt van onze keuze maar zal het niet weer doen. Een oudere hond uit het buitenland. Ik wil met de hond in het ov kunnen.
Het had in ons geval net zo goed een hond uit een Nederlands asiel kunnen zijn.
Als ik op sites van Nederlandse asiels kijk zitten daar helemaal niet heel veel honden trouwens.
Veel stafford achtige. En daar heb ik niet zoveel mee.
woensdag 14 oktober 2020 om 14:46
Ik zit in de bijstand en ook al toen ik mijn hond welkom in mijn leven heb geheten.Sjulia schreef: ↑14-10-2020 13:00Ja dat snap ik, maar je maakt zoveel mee in dit vak. Mensen die een hond terug brachten omdat hij mooier leek op de foto, mensen die besloten toch voor een kindje te gaan en daar geen hond bij te willen hebben. Mensen die in de bijstand zitten en het helemaal niet kunnen betalen. Of een mevrouw die bij het huisbezoek geestelijk niet in orde leek en niet zelfstandig kon wonen. We willen vermijden dat onze opvanggezinnen overvol zitten, we moeten altijd binnen 2 weken een hond terug kunnen nemen en we hebben een beperkte hoeveelheid opvanggezinnen. Plus; het is heel ingrijpend voor de hond om heen en weer te worden verhuist, we willen dit ten alle kosten vermijden, als mensen zich ongemakkelijk voelen bij dat proces is dat vervelend, maar echt nodig.
Ik zorg dat ik geld heb voor zorg voor de hond. Buiten de reguliere kosten als eten, riem, mand, enz.
Nee ik kan geen 5000 euro aan een dierenarts betalen maar zeker wel een bedrag voor medische zorg als dit nodig is.
Vorige hond heeft een 1800 gekost aan ingrepen.
Huidige heb ik 7 jaar en nog weinig aan uit hoeven geven. Nu 14 en nu gaat dat ook niet meer gebeuren. Als er nu iets komt wat zorgt voor pijn en of lijden wat niet met een pijnstiller opgelost kan worden dan mag hij naar de hobdenhemel.
Er zijn enorm veel mensen die geen 5000 euro hebben. Of er voor over hebben.
Kijk naar de mens ipv bij voorbaat al af te wijzen ivm bijstand.
woensdag 14 oktober 2020 om 15:03
Mensen werden niet per direct afwezen als ze bijstand kregen, maar we willen dan wel horen hoe dat financieel gaat als er iets is met de hond. Het is wel een rode vlag, we zijn alert en willen meer weten. Is er bijvoorbeeld ooit eerder een hond weggedaan? Welke dierenarts zit je? Ik snap ook wel dat het niet leuk is, maar ik hoop dat jij begrijpt dat het nodig is voor de dieren, zo’n gesprek. Jij hebt het zo te horen goed voor elkaar, maar daar kun je niet vanuit gaan. De hond moet nog weleens weg als het teveel geld kost. Kijk wij zijn nou eenmaal streng in ons adoptie proces, maar als we dat niet zijn, krijgen we kritiek dat we te makkelijk honden naar Nederland halen. Wij willen onze honden zo goed mogelijk plaatsen, maar een terugkom hond betekent ook vaak; wij willen ons geld terug. Dat doen we ook, maar we betalen ook de rekeningen van de opvanggezinnen, waar een terugkom hond terecht komt. (Dierenarts kosten, voer) We draaien verlies en leven op donaties. Als we makkelijk en soepel staan in adopties krijgen we elke week wel een hond terug en is het niet meer haalbaar de stichting voort te zetten.Lessandmore schreef: ↑14-10-2020 14:46Ik zit in de bijstand en ook al toen ik mijn hond welkom in mijn leven heb geheten.
Ik zorg dat ik geld heb voor zorg voor de hond. Buiten de reguliere kosten als eten, riem, mand, enz.
Nee ik kan geen 5000 euro aan een dierenarts betalen maar zeker wel een bedrag voor medische zorg als dit nodig is.
Vorige hond heeft een 1800 gekost aan ingrepen.
Huidige heb ik 7 jaar en nog weinig aan uit hoeven geven. Nu 14 en nu gaat dat ook niet meer gebeuren. Als er nu iets komt wat zorgt voor pijn en of lijden wat niet met een pijnstiller opgelost kan worden dan mag hij naar de hobdenhemel.
Er zijn enorm veel mensen die geen 5000 euro hebben. Of er voor over hebben.
Kijk naar de mens ipv bij voorbaat al af te wijzen ivm bijstand.
woensdag 14 oktober 2020 om 15:13
Hier ook een trotse bezitter van een Grieks zwerfhondje. We hebben ruim een jaar gekeken in verschillende Nederlandse asiels. Daar zaten echt alleen maar grote honden, probleem honden, oude honden met volle rugzakken, en type vechthond Dat past niet bij ons gezin. Mijn dochter was 9. De hond moest ook voor haar te doen zijn. We wilden dus een kleinere hond. Konden dat helaas niet vinden. We wilden geen rashond maar een hond die geen huis had een onderkomen bieden. Zo kwamen wij terecht bij en hele kleine stichting op Kreta. We werden van te voren wel echt gecontroleerd en onderzocht juist om te achterhalen of we wisten waar we aan begonnen. Het hondje zelf was 3 maanden oud toen ze bij ons kwam. Het nestje en haar moeder was gedumpt. Ze waren ongeveer een week oud toen ze gevonden waren. En zijn toen met moeder samen opgenomen in het huis van de stichtingstarter. Ze zijn super goed verzorgt en daardoor ook geen echte moeilijke honden ( op gewoon lekker wat karakter specifieke eigenaardigheden na). We weten ook waar haar 2 broertjes en zusje is. De stichting houdt met iedereen contact. Als de honden niet meer kunnen blijven dat worden ze intern doorgeplaatst. Dat mag je niet zomaar zelf doen.
We zouden dit zeker weer zo doen.
We zouden dit zeker weer zo doen.
ach.. ik doe ook maar wat..
woensdag 14 oktober 2020 om 15:43
Daar heb je gelijk in. Kritisch kijken voordat je plaatst.Sjulia schreef: ↑14-10-2020 15:03Mensen werden niet per direct afwezen als ze bijstand kregen, maar we willen dan wel horen hoe dat financieel gaat als er iets is met de hond. Het is wel een rode vlag, we zijn alert en willen meer weten. Is er bijvoorbeeld ooit eerder een hond weggedaan? Welke dierenarts zit je? Ik snap ook wel dat het niet leuk is, maar ik hoop dat jij begrijpt dat het nodig is voor de dieren, zo’n gesprek. Jij hebt het zo te horen goed voor elkaar, maar daar kun je niet vanuit gaan. De hond moet nog weleens weg als het teveel geld kost. Kijk wij zijn nou eenmaal streng in ons adoptie proces, maar als we dat niet zijn, krijgen we kritiek dat we te makkelijk honden naar Nederland halen. Wij willen onze honden zo goed mogelijk plaatsen, maar een terugkom hond betekent ook vaak; wij willen ons geld terug. Dat doen we ook, maar we betalen ook de rekeningen van de opvanggezinnen, waar een terugkom hond terecht komt. (Dierenarts kosten, voer) We draaien verlies en leven op donaties. Als we makkelijk en soepel staan in adopties krijgen we elke week wel een hond terug en is het niet meer haalbaar de stichting voort te zetten.
Ik zou het wat breder trekken dan bijstand.
Mensen in de bijstand hebben misschien wel meer geld over voor hun hond dan iemand die 3 keer modaal verdient en veel werkt.
Dat de hond een goede plek krijg lijkt mij uitgangspunt. Financiën is daar zeker een deel van!
woensdag 14 oktober 2020 om 16:39
woensdag 14 oktober 2020 om 20:35
Ben het er helemaal mee eens (verrassend ). Vooral met het stokpaardje ‘als je die dieren naar hier haalt dan verandert er daar niets’. Wat idd, de zwerfkattenpopulatie is in sommige gebieden zeer omvangrijk, schijnbaar toch erg veel moeite/kosten om katten te steriliseren/castreren. Om het nog maar niet te hebben over chippen. Zie ook de meest recente actie van de Dierenbescherming ‘Chip je kat’ en de lobby om het chippen van katten ook te verplichten. En dat in een dieren minnend land als het onze, waar men in het algemeen toch heel anders tegen een huisdier aankijkt dan in Turkije, Roemenië, Griekenland, Spanje en waar de dieren ook vandaan komen.miekemv schreef: ↑14-10-2020 16:39Mooie omschrijving;
https://www.zwerfhondjesmonemvasia.nl/i ... buitenland
Ons katertje is ook een ex- zwerver, ooit moet hij een baasje hebben gehad (geadopteerd tijdens onze zoektocht naar een tweede hondje in het lokale asiel, het leek alsof hij ons had uitgezocht hoe hij achter dat glas naar zoon toe kwam).
Nee heb je, ja kun je krijgen
woensdag 14 oktober 2020 om 20:41
Klopt, op dit stuk is echt niets aan te merken en haar visie op zwerfkatten een eye opener. Katten begrijpen echt enorm veel, ik verbaas me er regelmatig over.lemoos2 schreef: ↑14-10-2020 20:35Ben het er helemaal mee eens (verrassend ). Vooral met het stokpaardje ‘als je die dieren naar hier haalt dan verandert er daar niets’. Wat idd, de zwerfkattenpopulatie is in sommige gebieden zeer omvangrijk, schijnbaar toch erg veel moeite/kosten om katten te steriliseren/castreren. Om het nog maar niet te hebben over chippen. Zie ook de meest recente actie van de Dierenbescherming ‘Chip je kat’ en de lobby om het chippen van katten ook te verplichten. En dat in een dieren minnend land als het onze, waar men in het algemeen toch heel anders tegen een huisdier aankijkt dan in Turkije, Roemenië, Griekenland, Spanje en waar de dieren ook vandaan komen.
Ons katertje is ook een ex- zwerver, ooit moet hij een baasje hebben gehad (geadopteerd tijdens onze zoektocht naar een tweede hondje in het lokale asiel, het leek alsof hij ons had uitgezocht hoe hij achter dat glas naar zoon toe kwam).
woensdag 14 oktober 2020 om 20:47
Wat betreft katten zitten de asiels in Nederland overvol. Maar wat honden betreft niet. Ga maar kijken op www.dierenasiels.com. Meestal rond de 10 honden.
Ik zou het beter vinden als er niet zoveel honden gefokt werden. Alle honden hebben recht op een goed baasje. En in het buitenland zitten zoveel mooie en geschikte honden.
Ja, ook ongeschikte honden. Maar die heb je hier ook. Als pup al, omdat mensen kiezen voor een ras dat totaal niet bij ze past.
Ik zou het beter vinden als er niet zoveel honden gefokt werden. Alle honden hebben recht op een goed baasje. En in het buitenland zitten zoveel mooie en geschikte honden.
Ja, ook ongeschikte honden. Maar die heb je hier ook. Als pup al, omdat mensen kiezen voor een ras dat totaal niet bij ze past.
woensdag 14 oktober 2020 om 20:53
woensdag 14 oktober 2020 om 20:58
Welke broodfokkers?baukje schreef: ↑14-10-2020 20:53Dat vraag ik mij ook al jaren af. Op deze manier worden broodfokkers al daar in stand gehouden. Als je in Nederland in het asiel niet kunt slagen kun je ook altijd rasverenigingen benaderen voor honden die herplaatst moeten worden. Weet je in ieder geval dat je geen hond krijgt van een broodfokker.
Die honden die hier op MP worden aangeboden, dat zijn geïmporteerde nestjes van broodfokkers. Niet de honden die uit buitenlandse asielen komen. Dat zijn over het algemeen ook geen puppies meer.
Nee heb je, ja kun je krijgen